Кухните - 38 тема

• 96 001
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Раковски
Ако тавана ви е крив избягвайте горния ред да е до него.

# 421
 Sunglasses Тавана надявам се майсторите да са го смъкнали кадърно Simple Smile

# 422
shadowmen , би ли ми казал от какъв материал могат да ми направят такъв релеф на вратички .
Това са икея врати .Накрая май ще направя корпус и ще чакам да купя врати.Не мога да взема и корпуса от ИКЕА, защото е нестандартно мястото ми за кухня.

# 423
# 424
Moга ли да поръчам шкафове без врати след което тази фирма да направи врати по мои размери,  как по-точно се измерват и колко време ще им трябва да ги направят, мерси.

# 425
  • Раковски
 Много от производителите на мебели работят с тази фирма, който ви я прави поема и тази част. Ако вие поръчвате може да станат грешки (не че майстора не е безгрешен). Аз ги поръчвам по скайпа директно от тях инак имат магазини в които може да поръчаш (ама малко ме нервят прекупвачите). Този вид врати са скъпи сравнение с ПДЧ + кант и затуй всяка грешка е скъпа а при тия врати няма рязане после (не че не може де ама вече не става това което искате да бъде).

# 426
Модекс ни отказаха индивидуална поръчка - работели само с фирми-производители и ни насочиха към фирми в съответния град.

Ние в крайна сметка се насочихме към съвсем други вратички, но това е друга тема и въпрос на вкус...

# 427
Много от производителите на мебели работят с тази фирма, който ви я прави поема и тази част. Ако вие поръчвате може да станат грешки (не че майстора не е безгрешен). Аз ги поръчвам по скайпа директно от тях инак имат магазини в които може да поръчаш (ама малко ме нервят прекупвачите). Този вид врати са скъпи сравнение с ПДЧ + кант и затуй всяка грешка е скъпа а при тия врати няма рязане после (не че не може де ама вече не става това което искате да бъде).

shadowman, а когато искаме всичко да е ПДЧ( не, че го искам толкова, просто се налага заради бюджета...за кухня около 5,60 с ПДЧ ми излиза около 2700-3000) какви изисквания всъщност да имам за материала(егер го препоръчват пред кроношпан и то в пъти и съответно искаме оферта направо с него), за вратичките искаме да са 18 мм(мисля, че това беше размера) и с 2 мм кант, корпуса с по-тънкото обкантване. Канта какъв да е съответно? И въобще ти какво препоръчваш за по-ограничен бюджет? И има ли нещо, което клиента не знае и не изисква,а всъщност е важно? Благодаря ти предварително ако се ангажираш да отговориш.
Това, което ми е най-важно е да не си купя някой "боклук", който да трябва да се сменя след 2-3 год., защото и тези пари за мен са си много...а мисълта, че фирмата може да ти сложи некачествен материал под предлог, че ти слага немски например и ти е взела парите за такъв е направо убийствена...а няма как да го различа.

# 428
A  водего ? Егер тука ли правят плочите ? Целта на всяка фирма принципно е да ти прибере парите, значи не мога да поръчам от модекс защото работели само с фирми. Дайте такава фирма, която работи с крайни клиенти, т.е. да не са само "офис" с дизайнери а си имат собствен фирмен цех и не работят с подизпълнители и врати от мдф не поръчват от подизпълнители  Rolling Eyes

# 429
  • Варна
Благодаря на shadowman за отговора и като сте се заприказвали за мдф вратичките,искам да попитам с колко се оскъпява средно крайната цена,ако се сложат такива гланцирани,а не пдч.Знам,че има различни типове гланциран мдф,но нещо ориентировъчно.Предстои ни да правим кухня и събирам мнения.Имаме познат,който каза,че няма смисъл да се слага мдф ,а пдч-,ако е хубаво вършело работа...съвсем се омотах...

# 430
  • Раковски

shadowman, а когато искаме всичко да е ПДЧ( не, че го искам толкова, просто се налага заради бюджета...за кухня около 5,60 с ПДЧ ми излиза около 2700-3000) какви изисквания всъщност да имам за материала(егер го препоръчват пред кроношпан и то в пъти и съответно искаме оферта направо с него), за вратичките искаме да са 18 мм(мисля, че това беше размера) и с 2 мм кант, корпуса с по-тънкото обкантване. Канта какъв да е съответно? И въобще ти какво препоръчваш за по-ограничен бюджет? И има ли нещо, което клиента не знае и не изисква,а всъщност е важно? Благодаря ти предварително ако се ангажираш да отговориш.
Това, което ми е най-важно е да не си купя някой "боклук", който да трябва да се сменя след 2-3 год., защото и тези пари за мен са си много...а мисълта, че фирмата може да ти сложи некачествен материал под предлог, че ти слага немски например и ти е взела парите за такъв е направо убийствена...а няма как да го различа.

Значи за да излезне една кухня по-евтина ви предлагам да направите всички невидими детайли на кухнята ( долните шкафове и ако им се заиграва на хората и част от горните) от бяло ПДЧ (най-евтиното е на Габровница), а всички лицеви и видими с материала по избор.  Самите шкафове се кантират с пвц кант 22/0,5 а вратите с 22/2 (ако видите, че някой кантира с книжен кант бягайте от там. Може да изберете и по-евтин плот ама не ви съветвам защото всичко се прави върху него. Егер го внасят от Румнъния и независимо от това си остава добър материал и по-скъп, Кроношпан не знам какви декори правят тук, но внасят от Сърбия и от всеки един завод от тяхната групировка (което си е редно). Аз за момента най-много уважавам Акритас, както ПДЧ-то така и плотовете (малко са по-скъпи, но гетинакса им е повече от на другите. Не пестете от краката, добрите (волпато) са около 40-50 ст а ментаците по 30, механизми за чекмедже (ролкови) хубавите са 4-5 лв а ментаците наполовина, сложете си добри панти, примерно блум "модул". От обкова не е желателно да се пести понеже той крепи кухнята. Като ида някъде и показвам най-евтиното и обяснявам що е толкова евтино хората ми казват да ги махна, значи евтиното е по-рехаво и винтовете не държат както при плътното... Изберете дръжки според цената им. И друго, независимо какъв е материала попаднете ли на човек предполагам, че няма да изхвърлите кухнята след 2-3 години...

# 431
  • Бургас
Момичета не можем да изберем гръб на кухнята  бял лак,вкопани дъжки ,бели котлони бял аспиратор .......... newsm78 какъв цвят да е гърба

Peace

# 432
  • Раковски
Благодаря на shadowman за отговора и като сте се заприказвали за мдф вратичките,искам да попитам с колко се оскъпява средно крайната цена,ако се сложат такива гланцирани,а не пдч.Знам,че има различни типове гланциран мдф,но нещо ориентировъчно.Предстои ни да правим кухня и събирам мнения.Имаме познат,който каза,че няма смисъл да се слага мдф ,а пдч-,ако е хубаво вършело работа...съвсем се омотах...

Стрелям на посоки, ако е супергланц около 80-90 лева на квадрат, ако е супергланц на модекс 120-130 лева на квадрат, ако е акрилна плоскост около 120-180 пари на квадрат. Това са ориентировачни цени на квадрат (не си ги спомням), но никъде не продават на квадрат, всичко е на лист, при всички с изключение на модекс се смята кант (от 1-5 лева на метър) рязане, кантиране и почти винаги има отпадък, при модекс няма отпадък, няма и кант.

# 433
Здравейте,  момичета днес след голямо чудене и обикаляне взехме мивка и смесител http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000309&ca … D0%B2%D0%BA%D0%B8
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0002266&ca … 2%D0%B5%D0%BB%D0%
Ако някои има отзиви да казва то вече е късно ама все пак. Мисля , че трябваше да вземем микролен , а не гладка една позната сега ми каза , че микролена се  потдържал по лесно ама каквото това. Ще търкам каква ми е работата Laughing

# 434
Mikrolen-а не се поддържа по лесно в никакъв случай, просто мръсотията и варовика по малко си личат. Според мен в грапавините му ще се събират мръсотийки. За мен твоя вариант е по добър.

Общи условия

Активация на акаунт