Кухните - 38 тема

• 95 277
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Да,лак е.
Много лесно се поддържа,а и на бялото по-малко личи,отколкото на черното.

# 706
Уникат ето го моя мисля,че е на Салекс(трябва да питам мъжа ми).
Чисто бял е,мисля,че има нещо синеещо ,но на общия фон не личи.

И аз имах такъв проблем, а и не исках чисто бял плот и затова се спрях на този http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot---4100g---glantc-2505.html, леко кремав е в сравнение с белия ми гланц на вратичките, но не е жълт  Peace

# 707
Някой има ли представа как се поддържа черен термоплот с лаково покриетие? Ако останалата част от кухнята също е лак, дали няма да стане прекалено много лъскаво?

# 708
въпрос : как чистите плота в кухнята- аз понякога режа върху него и сега е мръсно-сив наместа иначе е светло сив?

пробвах циф не става? newsm78

# 709
въпрос : как чистите плота в кухнята- аз понякога режа върху него и сега е мръсно-сив наместа иначе е светло сив?

пробвах циф не става? newsm78

Как режеш върху него? Направо върху него без дъска?

# 710
Ако не е лак е нормално да се захаби,особенно ако режеш направо на плота.
Матовите повърхности задържат мръсотията и се изисква по-голямо усилие за да се изчисти,докато при лака и става значително по -лесно.
Моя плот е лак и аз го чистя с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа.Преди това ако е мръсен от нещо го забърсвам с гъбичката.

# 711
  • Варна
Привет, привет! Отдавна не съм писала, но бяхме на почивка. Една мацка от тук беше казала, че й монтират кухнята докато е на почивка и си мислех как ли се чувства (това женското нетърпение и любопитство са голяма работа), а ето, че и аз го изживях.
Снощи си видяхме кухничката- кукла е! Днес-утре ще сложа снимки.

Купух си батерия на Форма Вита. Пише, че са правени в Китай по БГ лиценз и малко ме притесни, но Видима нямаха такъв модел и стиснах очите- все пак има 5г. гаранция, така, че каквото й е писано.

Тези дни ще монтираме ел. уредите и започваме голямото пренасяне. Нямам тръпение да си накупя нещица да си украсявам! 

# 712
Уникат ето го моя мисля,че е на Салекс(трябва да питам мъжа ми).
Чисто бял е,мисля,че има нещо синеещо ,но на общия фон не личи.

Може ли снимка, нищо не се вижда Rolling Eyes

# 713
  • Раковски
Колежки, моля да не се бъркат понятията гланц и лак. Плотовете са гланц и мат, ще са лак когато биват лакирани, двете неща са много различни. Същото се отнася и за вратичките, забелязвам че на всичко лъскаво казвате лак ,лакирана или боядисана врата са едно, но гланцирана и лъскава врата е друго. Казвам го за да сте наясно с термините и като идете по фирмите да им казвате точно какво искате, че понякога стават грешки.

# 714
  • София

Courage
виж кухнята ми, може да ти свърши работа.            http://elikelli.snimka.bg/architecture/kuhnya.612369

Благодаря ти, да помага ми да се ориентирам, в механизмите също. А те са ми тъмна индия. Blush Цял живот съм готвила в кухня тип СКШ , не съм кой знае колко стара (преди Христовата възраст) , но тези екстри са ми непознати.

Пералнята много ти бърка нещата.Ако можеш я премести на друго място.На каква програма го прави?

Единственият начин да се махне пералнята от уравнението - е преместването и на  балкона, а не ми се иска. Нови разходи (покрив, настилка, дограма)..може би следващата година или пък никога.Това е стара панелка,много се притеснявам, че може да се случи инцидент при безразборното усвояване на балкони.Наясно съм,че пералнята тежи почти колкото мен, но ремонт на терасата води до още утежняващи конструкцията елементи. Предпочитам да го избегна.

Правих проекта на пиратска програма.  Embarassed Опитах на програмата на Икеа , но постоянно забиваше и много ме ядосваше.Опитах на Ално (пак безплатна) , но нямаше възможност за настройка на размерите. Програмата, която използвах се казва Pro100.

Аз отново имам въпроси  Blush:
*какво е изискването за горните шкафчета и тяхното отстояване от тавана ( доста крив , обмислям вариант и за неговият ремонт, но не е сигурно) така ,че да стои колкото се може по естетично?
*при условие,че ще правя високи горни шкафове, кой начин на отваряне (съответно механизми) ще ми препоръчате- хоризонтални или вертикални. Не съм от високите.
* след като споменах,че не съм висока, може би не трябва да правя планове за по широк плот с цел скриване на ел. уредите? 165 см съм.
* видях механизъм на Блум за чекмедже под мивка, имате ли представа ,колко приблизително струва, ако въобще имам възможност да го сложа разбира се?

# 715
...
Аз отново имам въпроси  Blush:
*какво е изискването за горните шкафчета и тяхното отстояване от тавана ( доста крив , обмислям вариант и за неговият ремонт, но не е сигурно) така ,че да стои колкото се може по естетично?

Няма изискване определено, но щом ти е крив тавана ако искаш да са догоре, майстора ще ти ги направи с 2-3 см. по - ниски, а луфта до тавана може да се обере с профил, или парче от ламината. Ако пък не искаш до тавана плътно да са, най - добре остави поне 10 см. разстояние, за да не личи толкова кривината на тавана  Peace Лично според мен просто не трябва горните шкафове да са ти на една линия, примерно един да е леко смъкнат надолу или вдигнат нагоре, тогава е изключено да се забележи кривината на тавана  Peace

Ето виж:

*при условие,че ще правя високи горни шкафове, кой начин на отваряне (съответно механизми) ще ми препоръчате- хоризонтални или вертикални. Не съм от високите.
Сестра ми има кухня с  горните шкафове, които се отварят нагоре, отварянето добре, те са на амортисьори, вдигат се сами догоре и после тя стъпва на табуретчица, за да ги затвори  Laughing Не е висока. А страничното отваряне на мен /същата височина съм/ ми е удобно, щото все си стигам дръжката. Друг въпрос е, че пък стъпвам на столче, за да видя какво има в шкафа  Crazy Ама ние сме ниски де, 165 е мечта за мен  Laughing Най - добре разгледай готови кухни и отвори и затвори шкафовете, и ще разбереш от кои си  Laughing

* след като споменах,че не съм висока, може би не трябва да правя планове за по широк плот с цел скриване на ел. уредите? 165 см съм.
        За да се скрият уредите плотът ти трябва да е 2-3 см. над пералнята примерно т.е. 92-93 см. Дебелината на плота е 3 см. отделно, ето ги 95 см. Опитай да си надигнеш кухненската маса на тази височина, примерно подложи по някоя книга под краката на масата и виж дали ще ти е удобно да режеш на тази височина. А и визуално да си го представиш, защото си е височко  Peace На снимката дето съм пуснала има преход от високи към ниски шкафове ако ти харесва направи го пък така

* видях механизъм на Блум за чекмедже под мивка, имате ли представа ,колко приблизително струва, ако въобще имам възможност да го сложа разбира се?

# 716
  • Варна
shadowman понеже заговори за понятия като гланц и лак едно въпросче към теб.
Ако искам бяла кухня,в модерен стил (да изглежда така хубаво като кухните от лак),
какъв друг материал могат да са вратичките различен от ЛАК.

# 717
  • Раковски
shadowman понеже заговори за понятия като гланц и лак едно въпросче към теб.
Ако искам бяла кухня,в модерен стил (да изглежда така хубаво като кухните от лак),
какъв друг материал могат да са вратичките различен от ЛАК.

1. Боядисани врати (това ще го сложим в графа лак).
2. Врати от акрилна плоскост.
3. Супергланц (имитира акрила един вид и е малко по-евтино)
4. Пресовани врати с ПВЦ фолио (гланц).

Трябва човека с който ще я мислите да ви предложи вариантите.

# 718
  • Варна
Значи това са варианти,при които кухнята ще изглежда пак лъскава,така ли?
А инъче Лак не искам,защото разбрах,че за 2-3 години ще се надраска.
При тези материали същото ли е положението или там не се получава
това надраскване.Питам,защото ако е както при Лака няма смисъл да
искам такава кухня.
Нивиана ми спомена за материал Glossy,но масовите фирми най-вероятно
не го предлагат.

# 719
  • Пловдив
Ако не е лак е нормално да се захаби,особенно ако режеш направо на плота.
Матовите повърхности задържат мръсотията и се изисква по-голямо усилие за да се изчисти,докато при лака и става значително по -лесно.
Моя плот е лак и аз го чистя с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа.Преди това ако е мръсен от нещо го забърсвам с гъбичката.

В таз връзка и аз да питам гланцираният термоплот не се ли надрасква лесно и не личат ли несъвършенствата повече отколкото на грапавия?

Аз понеже съм си втълпила, че искам чисто, ама чисто бял плот, (много се надявам да мога да си сложа технияески камък), но ако се окаже, яе ще е непосилно финансово, трябва да мина на термоплот и онзи ден гледах на живо бели плотове на Keindl. От фирмата за кухни казаха, яе нямат гланц, а пък това "грапаво чисто бяло" според мен ще си е "вечно мръсно бяло".

Общи условия

Активация на акаунт