Кухните - 38 тема

• 95 277
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Поръчах този смесител, но си стои в кутията не е монтиран още, но много исках да е с удължител

Миме, аз също съм се спряла на този / или подобен / модел, но още не съм го поръчала. Ще съм ти благодарна, ако вече си го монтирала и го ползваш да споделиш впечатления. И още - има ли различия в цоловете при монтирането към нашите изводи - нали  английските уреди имат разлика във волтажа с нашите и трябва преходник, дали е така и с ВиК системите? Ще очаквам с интерес отговора ти и ти желая усмихнат ден Simple Smile))
Hug Монтиран е вече смесителя. Ползваме го 2 седмици. Много е удобен, монтираха го на десния ъгъл на мивката. Няма различия в стандарта на изводите. Само май водите са обърнати, но при свързване се преплитат отдолу и готово. Всичко си е стандартно, не се притеснявай. Излезна ми крайна цена около 70 лв  Peace Трябва да нащракам кухнята и да ви я покажа най- после.
И аз съм  със  същия  смесител   заедно  със  мивката   комплект ми излезе  300 лв

Този смесител съм го виждала в английския и-бей. Ти оттам ли си го купила с мивка? Ако не те затруднява - бих искала да видя?  Simple Smile

# 691
  • Варна
Е,добре,Салекс ли бяха с мдф боя,това няма кой знае какво значение откъде ще се поръчват,въпросът ми е с колко би се оскъпило подобно удоволствие.

# 692
  • Бургас
Да ме насочите къде да гледам за ключове и контакти които се монтират на дъното на горния ред шкафове, не искам на имам нищо по гърба, че ми е грозно. А нещо не мога да харесам или цените ми се виждат космически или са все едно правени в час по трудово. Може и да е комбинирана конзола с контакт и лунички, или нещо такова Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 13:53 от madlena

# 693
  • София

Уточни моля те, каква е височината на горния ред и какво ще има между двата реда.
Работя във фирма произвеждаща мебели за дома и аз правя калкулациите. Такаче, ще ти дам цена и от нас Simple Smile

Между двата реда ще има плочки
Горният ред са 90 см високи / 60 + 30 дългата ниша отгоре
90 + 60 см странична част между горни и долни шкафове + 90 до плот = 240

Благодаря предварително  Hug

# 694

http://mebeli.bg/index.php?m=320&lang=1&category=137& … %B5%C3%AD%C3%BF12
Ето вариант отговарящ на желанията ти.
Този лакобел е излишен, особено ако търсиш сносна цена.

Пълна визуализация на моята представа за кухнята ми Hug

Чудя се обаче за мястото, където се свързват двете гръбчета - не се ли получава фуга, която може да се пълни с прах или се слага някаква лайсна newsm78

И един съвет- да не слагаш тези лайсни на плота,защото после не можеш да го забършеш като хората.

# 695
Ей, голямо мислене за прахоляк дето ще се събира и плот дето ще се забърсва  Laughing
Абе вижте каква красота е  Wink
Голямо чудо, че отвреме навреме ще се забърсва праха от изпъкналата половинка на гръбчето, а пък за забърсването на плота все ще се измисли нещо.  Peace

# 696

Чудя се обаче за мястото, където се свързват двете гръбчета - не се ли получава фуга, която може да се пълни с прах или се слага някаква лайсна newsm78

И един съвет- да не слагаш тези лайсни на плота,защото после не можеш да го забършеш като хората.

Тази лайсна се казва водобранна и е задължинелна за плота /при подливане на вода, предпазва да не се раздуе/. Не се поставя, ако плотът е гранитен. Simple Smile

# 697
  • София
Здравейте,
играх си една програма за дизайн за да направя опит с наместването на всичките ми електроуреди и успях да направя 2 варианта. Моля ви за консултация и да не гледате много критично на подръчните материали ,с  които опитах да изобразя електроуредите си - нямаше миялна машина в библиотеката ,хладилник (взех един шкаф от офис мебелите) и шкаф /колона за вградена фурна и плот , с който да покрия пералнята машина..Освен това покрай подскачащия в скута ми малчуган, не успях да подравня всички шкафчета и да оцветя вторият проект.   Blush Относно горният ред също не съм си изяснила концепцията на отваряне..На момента важното ми е наместването на ел. уредите. Върху плота трябва да има място и за кафемашна, която ползваме ежедневно.

Уточнявам, че почти се отказах от местеното на пералнята на терасата, защото е в плачевно състояние ,а законното и остъкляване ( сега пак е остъклена с винкел  Sick) изисква още ресурси и време и е под въпрос дали ще ми разрешат , понеже е последен етаж и трябва да се прави и покрив) .

Коминът е правоъгълен - 50/62, затова съм в чуденка какво да сложа до него за да е удобно и функционално.  Thinking Въпреки съветите за височината на фурната  (все още не съм ходила до шоурум за да разгледам на спокойствие такъв вариант) и възраженията за нагряването на фурната , не можах да измисля друг вариант освен поставянето на вградена фурна върху свободно стояща миялна. Наистина ли няма начин да и махна покрива ?!?

И така вариант 1 - цък и пак , вариант 2 - тук и тук.

Приемам всякакви съвети, съзнавам,че поставянето на котлон до хладилник не е добре или на мивка до комин.., но не ми хрумна нищо по добро.  Sad

Благодаря ви , за вниманието!   bouquet

П.п. Сега видях,че съм обърнала комина във втория проект. Просто ще махна най-дясното рафтче. И без това ми се виждаше безполезно в този му вид, исках някаква лавица за списания/книги да сложа, но и без нея ще мина.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 19:00 от Courage

# 698
Мислила ли си как ще се местят и преправят изводите за вода?

# 699
  • София
Съвсем бегло.Извода сега е на стената, както  е на първият проект.Предположих,че няма да е трудно да се смъкне на плота. Увериха ме (познати), че местенето от другата страна на комина е нещо стандартно и не би затруднило водопроводчиците.  (как ще се скрият тръбите обаче ?!?Blush Аз лично предпочитам възможно най-безболезнения начин. Не съм опитвала още вариант да наместя пералня, миялна и мивка на една стена.. дори не ми беше хрумвало.  BlushСега ще се пробвам.

# 700

Courage
виж кухнята ми, може да ти свърши работа.Показвала съм я преди 10-20 страници сигурно.             http://elikelli.snimka.bg/architecture/kuhnya.612369
 Пералнята много ти бърка нещата.Ако можеш я премести на друго място.На каква програма го прави? А и котлоните в първият вариант май няма да се получат там.На мен ми обясняваха преди, че като изрязват плота за отворите трябва да им остане поне 3 -4см за да не се сцепи плота.Даже и повече да не са били.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 00:23 от eli_kelli

# 701

Тази лайсна се казва водобранна и е задължинелна за плота /при подливане на вода, предпазва да не се раздуе/. Не се поставя, ако плотът е гранитен. Simple Smile

Joy Joy говоря за лайсната която е отпред на плота
Това да не мога да си забърша плота е кошмарно.,всичко се навира отдолу.
Тези ,който са с такива кухни споделете как почиствате?

# 702
Спешно си търся хубав бял термоплот, който да си отива на бял лак. Гледах в Роси и Салекс, но не открих нищо, все се разминават, едното синее другото жълтее.

# 703
Уникат ето го моя мисля,че е на Салекс(трябва да питам мъжа ми).
Чисто бял е,мисля,че има нещо синеещо ,но на общия фон не личи.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 01:39 от tasi

# 704
Таси, много ми харесва твоята кухня. Термоплота лак ли е? 

Общи условия

Активация на акаунт