Кухните - 38 тема

• 95 280
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
ilianka, може ли линк към тези плоскости, макар че като се замисля,те пък ще са ми големи.

Тези плотове се изрязват на необходимата ти дълбочина,това не е проблем.Но пък става къде къде по-добре отколкото да се виждат уредите.
На първо четене се сещам за "Салекс,"а най-добре се обърни към фирмата изпълнител на
кухнята.Те имат мостри от всички фирми,ще ти покажат,ще ти дадат адекватен съвет и ще избереш.Успех!

# 661
Здравейте,отдавна ви чета и имам един въпрос - тъй като ни предстои да правим кухня,ме интересува кои от двата вида вратички се поддържат по-лесно,а именно ПДЧ или МДФ?

# 662
Здравейте,отдавна ви чета и имам един въпрос - тъй като ни предстои да правим кухня,ме интересува кои от двата вида вратички се поддържат по-лесно,а именно ПДЧ или МДФ?

В какъв смисъл поддържат ? За почистване ли или какво ?
Моите са комбинация от МДФ профил и ПДЧ пълнеж. Не съм забелязала някаква разлика - примерно с кафе бях заляла плота и вратичка но долния ред - и не съм видяла разлятото и то така си изсъхнало - ми изми се без проблем и от МДФ профила и от ПДЧ-то.

# 663
Просто изключително некомпетентно мнение.
Просто е, да!
Но не мнението.
Когато опита говори е редно да замълчиш и да се вслушаш, но нищо...
Защото някой от нас не са на всяко гърне мерудия и рядкото включване за съвети е продиктувано от знание и учене от грешки.
Наистина ли искаш да ти се обясни кое е просто и кое е продиктувано от знания/незнания. Незнание е, че при батериите със странично пускане топлата воза е назад, а не напред. Точно за да не се опари човек, както при тези с горното пускане също е фиксирано топлата и студената вода. Тоест идея нямам каква трябва да е позицията на тавата, която се мие, че да се опари човек. Просто е и не е редно човек, който очевидно не е наясно да прави коментари, но ти си позволи. Е, поправих те. Сега нещо се пениш... Пени се... Обясних и още по-просто, че батерията си е ок, но не ми се връзва на ОНАЗИ кухня. Не трябва да си специалист, че да можеш да кажеш дали нещо ти харесва на теб или не ти харесва. Ако трябва да завърша дизайн, че да пиша в темата зда кухните - извинявай лично. мислех, че в бг мама все мога да се изкажа кое ми харесва на МЕН и кое не ми харесва на МЕН и това не ме прави на всяка манджа мерудия

# 664
  • Пловдив
Здравейте!

Чета ви от много време, сега се връщам 10 теми назад, но жърви бавно...

Какво мислите за следния вариант:
Долни шкафове - тъмни в дървесна шарка, напр. венге - нещо по-хомогенно като цвят, за да се върже с дъбовия паркет
Плот - бял
Горни шкафове - бял лак.

Терзая се за няколко неща:
- какъв гръб е подходящ, за да се откроят горните бели шкафове от белия плот? Уместно ли е да сложа ниско гръбче 25-30 см в бяло или лакобел, а над него да боядисам стената в цвят, който ще бъде и акцент в кухнята - трапезарията (мисля си за ябълково зелено, лайм или както се казва) - дали е уместно по отношение на подръька? По принцип не цапам много и в сегашната ми кухня не пръскам много нависоко...

- първоначално имах идея за MDF кухня, реших долните тъмни шкафове да са от ламиниран MDF (същото ли е като фолиран MDF?), но фирмата на която вероятно ще се доверя работи само с естествен фурнир и това ще оскъпи кухнята. Затова ми предлагат ламинирано ПДЧ, а аз така исках да избегна кантовете. Моля ви, посъветвайте ме, да се навия ли на ПДЧ-то или ... Аз поначало исках всички вкафове да са бели, но като видях един бял плот и онемях, а ми се струва прекалено ако всичко е в бяло.

Това е засега, имам много въпроси още, но по-нататък.

Много дълго стана, но нали сега се запознаваме Blush

# 665

В какъв смисъл поддържат ? За почистване ли или какво ?
Моите са комбинация от МДФ профил и ПДЧ пълнеж. Не съм забелязала някаква разлика - примерно с кафе бях заляла плота и вратичка но долния ред - и не съм видяла разлятото и то така си изсъхнало - ми изми се без проблем и от МДФ профила и от ПДЧ-то.

За почистване ме интересува

# 666

И двете се почистват еднакво лесно при условие, че няма наранена повърхност. ПДЧ-то носи на абразивни препарати, МДФ-а не е желателно но пък и не е нужно.

# 667
  • София

дМоля ви, посъветвайте ме, да се навия ли на ПДЧ-то или ... Аз поначало исках всички вкафове да са бели, но като видях един бял плот и онемях, а ми се струва прекалено ако всичко е в бяло.

препоръчвам Ви да си сложите за вратички ламиниран МДФ (т.е.МДФ-а е фолиран с меламиново фолио но си е съвсем здраво и прилично и то доста здраво), има 2-3 фирми които произвеждат такива вратички - за 10 дни става поръчката, качествени са, много различни видове профили (със R-ове, без R-ове, фрезовани, гладки....) и като цена не излизат кой знае колко по-скъпо от ПДЧ вратички (може би с около 20-тина процента отгоре са). Фирмата която ви прави кухнята със сигурност ги знае тези фирми, така че да не се правят на ущипани Simple Smile Казвате им и това е - ще започнат да работят с тях.

# 668
  • Раковски

дМоля ви, посъветвайте ме, да се навия ли на ПДЧ-то или ... Аз поначало исках всички вкафове да са бели, но като видях един бял плот и онемях, а ми се струва прекалено ако всичко е в бяло.

препоръчвам Ви да си сложите за вратички ламиниран МДФ (т.е.МДФ-а е фолиран с меламиново фолио но си е съвсем здраво и прилично и то доста здраво), има 2-3 фирми които произвеждат такива вратички - за 10 дни става поръчката, качествени са, много различни видове профили (със R-ове, без R-ове, фрезовани, гладки....) и като цена не излизат кой знае колко по-скъпо от ПДЧ вратички (може би с около 20-тина процента отгоре са). Фирмата която ви прави кухнята със сигурност ги знае тези фирми, така че да не се правят на ущипани Simple Smile Казвате им и това е - ще започнат да работят с тях.

Заблуждаваш хората, ако ПДЧ-то е около 15-20 пари на квадрат, фолираните врати с фолио са около 80-90 пари, ако е гланц отиват на 120-130, направи сметка сега колко е оскъпяването. Сега ако говориш за врати от МДФ профил с пълнеж от ПДЧ е друго нещо.

# 669
Пералня върху миялна не може да се слага. Също и върху сушилня. Пералнята, заради вибрациите остава на долен ред. Няма проблем да се сложи сушилня върху нея- тя не вибрира и е много по-лека.

# 670
  • София
Поръчах този смесител, но си стои в кутията не е монтиран още, но много исках да е с удължител

Миме, аз също съм се спряла на този / или подобен / модел, но още не съм го поръчала. Ще съм ти благодарна, ако вече си го монтирала и го ползваш да споделиш впечатления. И още - има ли различия в цоловете при монтирането към нашите изводи - нали  английските уреди имат разлика във волтажа с нашите и трябва преходник, дали е така и с ВиК системите? Ще очаквам с интерес отговора ти и ти желая усмихнат ден Simple Smile))
Hug Монтиран е вече смесителя. Ползваме го 2 седмици. Много е удобен, монтираха го на десния ъгъл на мивката. Няма различия в стандарта на изводите. Само май водите са обърнати, но при свързване се преплитат отдолу и готово. Всичко си е стандартно, не се притеснявай. Излезна ми крайна цена около 70 лв  Peace Трябва да нащракам кухнята и да ви я покажа най- после.

# 671
Здравейте!

Чета ви от много време, сега се връщам 10 теми назад, но жърви бавно...

Какво мислите за следния вариант:
Долни шкафове - тъмни в дървесна шарка, напр. венге - нещо по-хомогенно като цвят, за да се върже с дъбовия паркет
Плот - бял
Горни шкафове - бял лак.

Терзая се за няколко неща:
- какъв гръб е подходящ, за да се откроят горните бели шкафове от белия плот? Уместно ли е да сложа ниско гръбче 25-30 см в бяло или лакобел, а над него да боядисам стената в цвят, който ще бъде и акцент в кухнята - трапезарията (мисля си за ябълково зелено, лайм или както се казва) - дали е уместно по отношение на подръька? По принцип не цапам много и в сегашната ми кухня не пръскам много нависоко...

- първоначално имах идея за MDF кухня, реших долните тъмни шкафове да са от ламиниран MDF (същото ли е като фолиран MDF?), но фирмата на която вероятно ще се доверя работи само с естествен фурнир и това ще оскъпи кухнята. Затова ми предлагат ламинирано ПДЧ, а аз така исках да избегна кантовете. Моля ви, посъветвайте ме, да се навия ли на ПДЧ-то или ... Аз поначало исках всички вкафове да са бели, но като видях един бял плот и онемях, а ми се струва прекалено ако всичко е в бяло.

http://mebeli.bg/index.php?m=320&lang=1&category=137& … %B5%C3%AD%C3%BF12
Ето вариант отговарящ на желанията ти.
Този лакобел е излишен, особено ако търсиш сносна цена.

# 672
Mime-to, Честито!
firefly... Линка от кухнята е точно същата, която искам и аз. От както я видях в нета ми стана мечта. Малко избързах със смесителя, мислех че тези са над 200 лв и си купих с издърпване пак за 70 лв.
Имам въпросче, понеже се чудех за гърба и плота, че са почти бели, дали ще могат да ми направят до половината бяло и после малко венге, дали ще оскъпи кухнята.

# 673
  • Раковски
Добре изглежда, така като го гледам може да стане от две части. На снимката обаче белия гръб е по дебел което не е никак зле.

# 674
  • София

Заблуждаваш хората, ако ПДЧ-то е около 15-20 пари на квадрат, фолираните врати с фолио са около 80-90 пари, ако е гланц отиват на 120-130, направи сметка сега колко е оскъпяването. Сега ако говориш за врати от МДФ профил с пълнеж от ПДЧ е друго нещо.

не, не говоря за МДФ профил с ПДЧ пълнеж, говоря за МДФ врати от МОДЕКС. Ако ПДЧ-то е 20 пари на квадрат, като се нареже и кантира с 2мм кант и става вратичката над 20 лв/кв.м. Simple Smile
Разликата в такива вратички за една кухня 4 м. например (много относително е и всеки го знае) е от порядъка на 200-250 лв +, така че...
Всъщност, не ми се спори.

Общи условия

Активация на акаунт