Кухните - 38 тема

• 95 432
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
pina да, за втори път готвих на нея  Laughing И вчера  гледам гърба  се беше нагрял и  навлажнил, чак попивах с кърпа.  Свърших с готвенето и реших да погледна как е гърба и гледам една бабуна Crazy Направооо лошо ми стана. Звъннах му на меблиста и той каза, че е от парата понеже духа точно в канта и то с много голяма сила. Каза, че ще сложи нещо ламаринено там, което по принцип се слагало за газови котлони. Каза, че ще помогне. Абе казах му на мъжа плочки да сложиме, ама нали го мързи да ги реди ...

pepitta_84
51 е широк шкафа, 71см е висока вратичката. Но на теб ти трябва съсвем малко място, тъй като аз съм го наблъскала с препарати и други там. Също е важно какъв ти е сифона. Моя го направих с мека връзка и се отвори повече място.

Много ви благодаря за комплиментите и се радвам, че ви харесва моята кухня. Аз се бях отчаяла супер много от нея и тамън започнах да си я харесвам и обичам и сега пак се скапа Laughing

пина
и аз чакам с нетърпение твоята кухня. И ти бая зор и хвърли и предполагам, че ще стане едно голямо бяло бижу  Simple Smile

# 91
Значи да очакваме включване от свекърва ми и да се оглеждам за нещо ламаринено, което да ѝ се сложи зад печката. То наистина излиза гореща пара със страшна сила от там, ама си мислех, че гърба трябва да издържи  Thinking

Иначе да споделя, че всеки ден по 2-3 пъти се отчайвам и разстройвам! Все нещо ново излиза, все някой ще даде акъл, дето много ги разбира работите, и все не сме направили каквото трябва  Tired  За съжаление това далеч не се отнася само за кухнята, а за всичко, че правим цял апартамент 'от-до'. Ако накрая не ме е срам от резултата - ще ви го покажа. На моменти имам чувството, че ще имаме най- скапаното жилище, с най- скапания ремонт и още по- скапано обзавеждане..., но за една голяма - голяма сума пари  ooooh!

# 92
@ pina: Не се ядосвай, важното е на теб да ти харесва, а разбирачи много - всичките разбират от дизайн и знаят какво на мен ще ми е удобно, всичките са майстори....ай сиктир, собствената си къща не гледат, за чуждите - все кусури и нещо не им е като хората....аман от "приятели". Още малко остава и ще завършите приключението ремонт, после ще ти идва да се смееш с глас през какво си минала и за какво си се ядосвала...

По повод на моите колебания с плотовете и гръбчетата миналата седмица - в крайна сметка оставих това, което беше решено още в началото - венге. Пускам и снимки с другите 3-4 плота, които ме посъветвахте да избера - в случая бялото и сивия евкалипт бяха ужасно подходящи комбинации, но от бялото се отказах поради ред причини, а евкалипта не можа да ме грабне толкова много и предпочетох венгето като най-оптимален вариант. Надявам се да не съм направила голяма грешка, в краен случай се уговорихме с майстора, че ако е много трагично ще може да се смени.

Ето истинския цвят на шкафовете:

И различните видове плотове на фона на паркета и вратичка от шкафовете:

Поздрави момичета и успех с избора!

# 93
Аз също си го мислех това, понеже за плот и гръб не се получаваше точно каквото искам, че евентуално после може да се сменят, без проблем. Ама като видях цената на тия две работи  Laughing и реших, че няма да се сменя...

foxy-the infant prodigy, а това отстрани на стената е тапет или боядисано в тъмно кафявото ли? С него наистина венгето ще стане добре за плот и гръб.

# 94
foxy-the infant prodigy, а това отстрани на стената е тапет или боядисано в тъмно кафявото ли? С него наистина венгето ще стане добре за плот и гръб.

Тапет е - Есприт от Домко и понеже няма врата на холо-кухнята там се сливат кафявия от антрето и зеления от хола Simple Smile

# 95
Момичета здравейте, искам да попитам тези от вас, които по-отдавна следят темата има ли някъде обобщено за какво да внимавам при поръчка на кухня, от какво да се предпазвам и на какви предложения да не се поддавам? Сблъскахме се с проблема поръчка на кухня и всички негативи от това....и с още по главозамайващите им цени Crazy
Само да споделя с вас какво ни се случи в Айко, имахме работен чертеж с всички уточнения и дадена цена, след седмица две решихме да поръчваме, защото обявиха и намаления и цената ни устройваше...с какво мислите се сблъскахме, сядаме отново пред момчето и то търси проекта из компютъра си и вадейки отново цената/излизат им по едни схеми според зададените параметри/ излезе с 1000 лв. повече...представете си очите ни на какво станаха, а обяснението беше, че грешката е негова и вместо едната цифра е записал другата. Та така, Айко си мислят, че хората ядат доматите с колците....
Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват и помогнат със съвети  bouquet

# 96
Ива, а защо не се обърнеш директно към фирма-производител на кухни? Айко са просто посредници, хората им не са специалисти и може още доста неща да ви се объркат.. Ако можеш, разбери кой им произвежда модела, който сте си харесали, и се свържи директно с тях.

От опит мога да кажа, че е огромно предимство да си работил с производителя, ако се появят някакви проблеми на по-късен етап. Има ли намесен посредник, не можеш да разчиташ на бързо и ефективно съдействие за отстраняване на проблема, още по-малко на евентуални компенсации, ако е нещо по-сериозно.

# 97
Ние с посредник работим - производителя, който сме избрали няма собствена мрежа, има само дистрибутори. Аз съм харесала техните кухни преди повече от година, спряла съм се категорично на тях, имам отзиви от нета и от наши близки, които направиха кухня от тях по мои препоръки, но година преди нас и така. В града има двама дистрибутори на производителя и след като ги огледахме и двата - спряхме се на единия и така. За сега сме много доволни. Нищо не са ни забравили, нищо не са ни объркали, само добри идеи и помощ сме получили. Което съм решила в последствие да променя, да се откажа, да добавя - с всичко са се съгласили. Ще видим накрая какво ще стане, но ако има грешка ще е от производителя, няма да е от тях. Ще си го поправят, ще чакаме. Хубаво е, че от години работят заедно, съответно имат опит с монтажа на техните кухни. Надявам се, че добре си знаят работата.

# 98
Пух, фирмата, която харесваме е русенска и на софийския пазар е само с посредник, за съжаление. Обикаляме и други фирми в момента и събираме оферти, вижда се и разликата в производството на всички...Затова помолих за информация от вече опитните от какво да се пазим и какво да търсим, но се съобразяваме основно и с цена. Материала категорично е ПДЧ, защото МДФ-а отива на някакви космически цени, за нас поне Laughing

# 99
Аз визирах главно големите вериги магазини за обзавеждане, които работят с множество производители и консултантите им са с твърде общи познания. Впечатленията ми от тях са, че все нещо не са досметнали, нещо не са предали, нещо не са записали.. Личен опит с поръчки нямам, така и не стигнахме дотам, тъй като ми е нестандартно и криво помещението и не можаха да ме спечелят с протакането, преизчисленията и уклончивите отговори. Мои роднини обаче имаха доста разправии с кухня от такава верига - едно на ръка, че им излезе дефект в изработката на шкафовете, ами и сума време ги мотаха, докато изпратят човек да го оправи.

Но щом няма вариант за без посредник, аз лично бих потърсила връзка по телефона - човек от фирмата би следвало да може да даде окончателна оферта според вече направения проект, иначе кой знае още колко пъти ще ви премятат така. Вярно, че съм доста скептично настроена и може би прекалявам, но след мега ремонта, който "преживях" и последвалото все още незавършено обзавеждане (всичко по поръчка, заради неправилните форми и скосяванията в апартамента) май вече нямам друг избор ooooh!

Стискам палци при теб да протече по-гладко Peace

# 100
  • София
И аз да добавя за опита ми с Айко.
Любезно момиче ни направи оферта. Написа си собственоръчно номера на джиесема за връзка. Уговорихме се на другия ден да конкретизираме нещата.
Но! На другия ден се оказа, че номерът й е "сгрешен". А любезната е вече в отпуска  Shocked
Нямам думи за абсурдната й постъпка...

Но всяко зло - за добро! Сега си имам кухня от "Диалог" и съм много доволна!

# 101
  • Варна
Ива, ние имахме същата чуденка, НО аз като един маркетолог (хехех поне да влезе в употреба дипломата) реших да инвестирам в проект. т.е наехме една дама, която ни даде съвети за цветове, разположение и ни начерта два варианта за кухнята, както и за мебели в хола.
Вие може да направите подобно, но само с кухнята.
Примерно сами или с помощта на специалист  да направите проект и с него да обиколите различни фирми. Винаги искайте цена за едно и също нещо- примерно с пдч плоскости, мдф и т.н.
Така няма да си губите времето- вашето всеки път да мислите проект и на фирмите да взимат размери и тепърва да мислят проект, и ще имате реална база за сравнение.

Аз исках най-най-най елементарната цена- пдч плоскости 18мм, термо плот и гръб, обикновени механизми (без успокоители, без специални шкафове), транспорт, монтаж.
 Така знаехме къде е стартовата ни цена. И дори при това положение чухме 8!!! различни цени, като разликата между най-ниската и най-високата е 1000 лв!!!!! пак казвам това при положение, че изрично казвах на всички едно и също нещо.
В крайна сметка избрахме човек, който ни беше препоръчан от 2 други места и цената му е "средна хубост" т.е. нито звучи подозрително ниска (и ня дава гаранция какво ще излезе), нито прекалено надута.

Тогава вече го извикахме, взе си точни размери, дооправи си цената каза за екстрите колко ще ни струва всяко нещо по отделно. В крайна сметка за приблзиително 2400лв ще имаме кухнята, такава каквато сме си я искали и ще ни върши работа и с "екстри"- хубави механизми, осветление, хубави чекмеджета.
Ох малко дълго стана, ама това е синтеза на моя опит и съм спокойна, че не съм се "набутала". (поне за сега)

# 102
мама Меца, Диалог ни дават цена с около 700 лв. над всички останали Sad, но с мъжа ми бяхме единодушни за разликата в изработката при Диалог и останалите, все пак парите са определящи. Иначе кухните в Айко, които харесваме са на една русенска фирма с много добро качество...поне мострата е ОК, а какво правят след това не е ясно...

arnavonit , и ние така постъпваме-имаме чертеж/с размерите и точните шкафове/, с който обиколихме няколко фирми и ни дадоха оферти. За сега най-ниска цена дават една проектантска фирма-zodesign, но ме притеснява, че няма никакви отзиви за тях.... Вашата кухня с какъв метраж е, ако е удобно да попитам?

Благодаря за отговорите Peace

# 103
  • Варна
Ива М., нашата вградена кухня с е L-форма 220+160 см- панелка.

А да питам за мивките от граниксит на Фат(Пловдив)- има ли доволни/недоволни?

# 104
  • Русе
Пух, фирмата, която харесваме е русенска ...

Би ли споделила за коя русенска фирма става въпрос, че скоро и аз трябва да поръчвам кухня.

Общи условия

Активация на акаунт