Кухните - 38 тема

• 96 044
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моля ви, помогнете ми да си избера фурна, че колкото и да ги гледам пак не мога да реша:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=68&pid=87
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=71&pid=1015
Това са вариантите.
Виждам разликата в броя програми, пуш бутони и механично/електронно управление, но се чудя струва ли си 300 лв. повече да дам за тези екстри newsm78
5 програми не са ли ми достатъчно?

тази Ви съветвам аз да си вземете...единствено няма размразяване, но ако не го ползвате често (или ползвате на микровълновата такова)...
от 4 години сме с фурна на Лексгруп и сме си доволни, досега ползваме само нормално печене и 3-4 пъти (колкото за проба) - турбото с вентилатора - месо на късове става за 8-10 минути, ама... Simple Smile размразяване така и не сме ползвали (май съпругата веднъж в тази фурна ама само беше опит), 2 манджи наведнъж така и не сме се опитвали да печем (но и двете фурни го имат това)...Вие си преценявате все пак от какво се нуждаете, ние сме привърженици на механичните ключове (по-лесно и без да внимаваш много-много става пускането), но не всички хора са така...

# 196
Бръмбофръц прецени си кои функции ще ползваш най-много. Като гледам едната има само горен нагревател, а другата само долен като отделна функция. За това прецени кой ще ти е по-важен.
Аз като си избирах печката, държах да има отделно горен и отделно долен нагревател, а не в комбинация с вентилатор, или вместо горен нагревател грил и за това си взех по-стар модел. Ама при мен е различно, защото е свободностояща печката. С вградените фурни не знам как стоят нещата.  Peace

# 197

тази Ви съветвам аз да си вземете...единствено няма размразяване, но ако не го ползвате често (или ползвате на микровълновата такова)...
от 4 години сме с фурна на Лексгруп и сме си доволни, досега ползваме само нормално печене и 3-4 пъти (колкото за проба) - турбото с вентилатора - месо на късове става за 8-10 минути, ама... Simple Smile размразяване така и не сме ползвали (май съпругата веднъж в тази фурна ама само беше опит), 2 манджи наведнъж така и не сме се опитвали да печем (но и двете фурни го имат това)...Вие си преценявате все пак от какво се нуждаете, ние сме привърженици на механичните ключове (по-лесно и без да внимаваш много-много става пускането), но не всички хора са така...
Много рядко ползвам и микровълновата за размразяване, обикновено си вадя нещото от предната вечер.
Но така или иначе ще имам микровълнова, пак Еуролукс, така, че и да се наложи ще я имам опцията.
Колкото и да ги гледам като визия тези двете най-много си пасват с микровълновата.
А за екстрите точно от тази гледна точка изхождам-че не вярвам да ми се наложи да ги ползвам всичките.

# 198

.Много рядко ползвам и микровълновата за размразяване, обикновено си вадя нещото от предната вечер.
Но така или иначе ще имам микровълнова, пак Еуролукс, така, че и да се наложи ще я имам опцията.
Колкото и да ги гледам като визия тези двете най-много си пасват с микровълновата.
А за екстрите точно от тази гледна точка изхождам-че не вярвам да ми се наложи да ги ползвам всичките.

А само на тази марка ли си се спряла? Моята фурна е самсунг и съм много доволна.

# 199
Ще правиме ремонт на кухнята ни, която е сравнително малка (в панелка), и ще я разширим, като вкараме и терасата вътре. Бих искала да видя , някой с такава малка кухничка какво е направил, за да ми дойде муза!! Simple Smile , а за сега само ще разбиваме Simple Smile

# 200

ето  една  така   разширена  панелка

# 201
да така е нашата, но еи тука до чешмата, където е вратата на кухнята има ли една малка стеничка с която вратат е навътре в кухнята или вратата е на нивото на стената на чешмата. надявам се даме разбра Simple Smile . защото кухнята ни има такава стеничка, която няма как да се махне а тя мн място заема Simple Smile мерси

# 202
ми не  те разбрах  Thinkingама  ще  снимам   и  6те ка4а  снимка  със  поглед към  вратата  ,но  6те  стане   утре  ,4е сега  съм на  работа   Peace

# 203
Деница, вместо да копираш чужди кухни по добре хвани молива и си я начертай самичка. След няколко скици ще се оформи това от което имаш нужда а и ти се харесва. След това остава само да идеш при мебелист който да ти дооформи чертежа така че да е и технически издържан за да бъде реализиран. За да си оформиш чертеж трябва да си наясно какви уреди ще има във кухнята и да се съобразиш с рамерите.......шкафа за фурна с широчина 60-см и шкаф за мивка минимум 60-сантиметра.

Качи снимки на помещението пък и рамери ако дадеш.......тук всички сме по идеите но за идеи трябва основа както и при всичко останало.

# 204
моят шкаф за мивка е 50 см. Няма такъв минимум от 60см. Мивката ми е 33.5х33.5. Сега ме е яд, че не направих и по-малък шкаф за мивка. Можеше спокойно да е 40 см, защото този шкаф реално не се ползва никога. Т.е. тръби, сифони и най-много някой препарат да се сложи отдолу, но това може да стане само при липса на малки деца.

# 205
  • Sofiа
Моля ви, помогнете ми да си избера фурна, че колкото и да ги гледам пак не мога да реша:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=68&pid=87
Това са вариантите.
Виждам разликата в броя програми, пуш бутони и механично/електронно управление, но се чудя струва ли си 300 лв. повече да дам за тези екстри newsm78
5 програми не са ли ми достатъчно?
Аз виждам още разлики: първата е с по-голям вътрешен обем 60 л срещу 54 на другата. И още нещо, на което аз лично много държа: първата има телескопични водачи Wink  (макар да не става ясно колко?), а другата няма.
Ако избора е сведен само между тези 2 фурни, аз определено бих избрала по -скъпата, най-вече заради водачите.
Ако решиш да разгледаш и други марки си мисля, че за тези пари би могла да намериш и фурни с повече опции и възможности.

# 206
Някой по-напред беше питал за контактите в плота - при мен проблема се реши така: Става въпрос за бар и конзолите за контактите са изкарани на вътрешната стена, на която стои плота към стената и са вътре в шкафа. Отгоре на плота се дупчи и се слага кабелна розетка, а вътре в самия шкаф на стената си се монтират контактите. Уредите реално стоят включени вътре в шкафа на контакта, с отгоре през розетката само излизат кабелите на уредите. По този начин се избягва евентуално късо съединение при разливане на нещо върху плота и грозни водо или влагоустойчиви контакти стърчащи от плота.
Решението разбира се има и недостатъци - мебелната розетка като начало... евентуално проникване на прах в шкафа от дупката на розетката...сигурно има и други...не се сещам сега

П.П. Когато приключим с монтажа на кухнята ще покажа нагледно точно за какво става въпрос Simple Smile

п.П. 2: Удобни ли са ви кръглите мивки - подариха ми една такава с диаметър 40 см и е дълбока 18 см и се чудя тази ли да слагам или друга. Марката е Piramys????

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 22:21 от foxy-the infant prodigy

# 207
п.П. 2: Удобни ли са ви кръглите мивки - подариха ми една такава с диаметър 40 см и е дълбока 18 см и се чудя тази ли да слагам или друга. Марката е Piramys????
Моята е такава, една идея по-малка дори, и ми е екстра (освен за тави), но при наличието на миялна рядко ми се случва да мия съдове на ръка тъй или иначе, та не е болка за умиране Peace

По-рано се дискутираха високи смесители и как пръскали от дъното - мога да кажа, че с тази мивка такъв проблем не съм имала, водата си се разнася съвсем ниско, независимо колко силно е пусната  Flutter

Като минус мога да посоча само, че много бързо се издраска, но пък чувам, че иноксовите масово са така, тъй че не мога да твърдя на 100%, че е от марката (то аз щото и много разбирам от такива неща, нали).. Blush

# 208
Здравейте,
Аз отдавна не съм се включвала в темата , но редовно ви чета. Имахме проблеми и бяхме застопорили ремонта, но вече се надявам всичко да е наред. Продължавам с избора на плоскости последно сме се спрели на http://www.rosi.bg/tamno-sivo-darvo---913-1897.html за долен ред и  http://www.rosi.bg/svetlo-sivo-darvo---901-1896.html  за горен ред. Това което ме претиснява е да не би да сивеят както им е и самото име, защото не съм ги виждала на живо а нямам никакжо свободно време. Ако някоя от вас имам някаква представа ако може да сподели, също и имате ли наблюдения за тези плоскости на Акритас.

# 209
Здравейте,
 Това което ме претиснява е да не би да сивеят както им е и самото име, защото не съм ги виждала на живо а нямам никакжо свободно време.

Мога само да ти кажа, че на живо цветовете винаги са много много различни. Съветът ми е да ги видиш, колкото и да нямаш време....

Общи условия

Активация на акаунт