Кухните - 38 тема

• 95 412
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
madlena а гърбът от какъв материал е, как ще я сложат тази картинка, и къде мога да си поръчам и аз подобно нещо?А може ли да даеш снимка например и да ти я направят така?

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 13:31 от eli_kelli

# 451
Някой знае ли дали бяло ПДЧ лак може да се кантира с дебел 2мм. кант или не?
На Габровница е ако е от значение?

Ако вече кантирано с тънък кант може ли да се нправи наново с дебелия кант?

# 452
  • Раковски
Може, но преди това се маха статия, а материала ти е бяло гладко ПДЧ, като се каже бяло лак нещата са други.

# 453
  • Бургас
madlena а гърбът от какъв материал е, как ще я сложат тази картинка, и къде мога да си поръчам и аз подобно нещо?А може ли да даеш снимка например и да ти я направят така?
Гърбът ще е "принт стъкло", слагам кавичките заради това, че не е оригинално такова, а аз ще  си го направя, за гръб ми слагат бяло ПДЧ, отивам при стъклар с размерите той ми изрязва стъклото, и след това в рекламна агенция с картинката, където ми я обработват правят по размери които искам и принтират като стикер, т.е. не става в абсолютно всяка рекламна агенция, но в повечето го правят. Накрая залепям картинката върху стъклото и се монтира на стената.

# 454
Картинката трябва да е голяма, иначе ще стане на квадратчета. Тази ми се струва малка. Също така трябва да се помисли как ще се позиционира. Дали ще се нареди като плочки една и съща картинка или ще е само една, а осталото ще е фон или ще се разшили според размерите, което в случая с това животинче не става.

# 455
  • София
Здравейте, Hug
 обмислям евентуално освежаване (ниско бюджетно) на сегашната ми кухня , която е със СКШ шкафове. Tired Гръб от плочки, под балатум. Абе отврат.  Sick
Понеже искам да си сметна разходите, дали да реновирам сегашната или директно да търся нови шкафове имам няколко въпроса и се надявам да ми погнете.  Praynig
Само да кажа, не желая да инвестирам много пари в сегашната, защото спестявам за друго, по значимо . Но евентуалното и реновиране, ще направи готвенето ( аз обожавам да готвя) по приятно и би вдигнало , макар и с малко бъдещата цена на апартамента.

Въпроси (лаишки ):
1. Мога ли да залепя от така популярните гърбове от ПДЧ директно върху плочките? Те не са в перфектно състояние, който ги е лепил си  е оставил ръцете, а и при монтажа на батерията ( ужасна , стенна батерия) плочките са пукнати. Може би с монтажно лепило?
2. Колко трудоемко е къртеното? Време, цена за труд на кв. метър? Ако ефектът от от т.1 не е добър да мисля и за такъв вариант.
3. Мога ли да монтирам гранитогрес/теракот..директно на пода, без да къртя сегашните шкафове? Или по добре пак балатум Tired
4. Виждали ли сте някъде подобни дръжки? Долният ред.http://www.prikachi.com/images/24/3189024f.jpg

Под реновиране на сегашните СКШ - визирам, запазвам шкафовете и подменям  вратичките, плота и гърба. За вратичките пак 2 варината
*по поръчка (не знам какви, зависи какво и колко)
*пребоядисване на сегашните с автоемайл лак и подмяна на дръжките (аз това при всички положения, ще го пробвам, защото ме сърбят ръцете, макар и само на една врата)

Отделно ще търся техник и водопроводчик за добавяне на още контакти и "смъкването" на батерията до нивото на плота.

Освен финансите, основното, което търся е най-безболезнено от към време и прахуляк решение, но в никакъв случай, работа през пръсти и скалъпена криво ляво кухня, колкото да си начеша крастата.  Peace

П.п. Мечтаната ми кухня, надявам се ще е в друг дом, други средства и време. До тогава черпя идеи от вас! Страшно сте полезни.Толкова отрезвяващо идва да погледнеш една и съща кухня в каталога и в реална среда.

# 456
  • Раковски
1. Може
2. ?
3. Може ама става нещо като кръпка.
4. Това е алуминиев профил който се реже на размер на вратата http://www.rosi.bg/kant-drajka---2435-1208.html.

Ако шкафовете са ви запазени може да се монтират нови врати.

# 457
http://www.prikachi.com/images/24/3189024f.jpg , какъв е този плот newsm78, изглежда много добре, и практично за поддръжка?

# 458
Плота е кристалан.Практично е и скъпо.
Там от където си копирала линка по-надолу сме го коментирали доста.

# 459
  • София
shadowman, благодаря!  Hug
Средно запазени са. В смисъл здрави, но с олющени кантове, леко провиснали от към стената...пр. Ще се опитам да си направя груба сметка, като разход-ефект-качество по трите сценария. Лично на мен ми се иска да започна всичко начисто. Преди малко ходих обаче до Еником М , за да се ориентирам в цените и материалите. Много ще ми е трудно , нещата които харесах , не са евтини. Crossing Arms

Страхотна, ето от тук видях профила и копирах снимкта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564628.480 , можеш да прочетеш повече за материала.  Peace

# 460
? към по разбиращите
Шкафове ламинат вратички масив като вариант ок ли е?
?
колко би излезнала такава кухня без екстри дължина 5м?

# 461
  • София
Грешката е в мен , предполагам, не съм дала размери .  Thinking

# 462
Може, но преди това се маха статия, а материала ти е бяло гладко ПДЧ, като се каже бяло лак нещата са други.

ПДЧ гланц е, не просто гладко, но лъскаво  Rolling Eyes В такъв случай може ли-не разбрах? И много ли ще е трудоемко за един мебелист със всички нужни машини newsm78

Благодаря за включването Peace

# 463
  • Раковски
Плот от кориан... добре ама цените хапят.

merrlyn, пардон, значи ти е евтиното лъскаво, с портокаловия ефект или се лъжа. По принцип си е играчка да махаш кантовете (ако са залепени добре) защото някой се късат. Ако става дума за вратички те ще трябва да се прережат и дори няма да се наложи да се отлепят. Инак проблем при отлепянето може се почви като се отлепя канта в началото щото се мушка длето.

vivaldi, такава е практиката, шкафа евтин а вратата скъпа, ако пък държиш да и вътре да е прилича на дърво го правиш с фурнировано ПДЧ, но пък иска обработка.

# 464
merrlyn, пардон, значи ти е евтиното лъскаво, с портокаловия ефект или се лъжа. По принцип си е играчка да махаш кантовете (ако са залепени добре) защото някой се късат. Ако става дума за вратички те ще трябва да се прережат и дори няма да се наложи да се отлепят. Инак проблем при отлепянето може се почви като се отлепя канта в началото щото се мушка длето.

ПДЧ бял гланц на Габровница е! Значи няма проблем да е с дебел кант?  newsm78
Един разбирач ми каза, че гланца не бил с дебел кант понеже дебелия кант не бил гланц а матиран и стояло грозно и затова се правел само с тънък!!! Звъчи ми абсурдно  newsm78 Може би дебелия кант е по-скъп и е искал да ме откаже?

Общи условия

Активация на акаунт