Кухните - 38 тема

• 95 347
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
volwww, на мен не ми харесва гърба около абсорбатора. Отгоре и отдолу върви хоризонтална шарка, а около него вертикална. Просто за шарката на дървото съм винаги много изумена защо не се следва някаква линия при мебелджиите - ако е избрано хоризонтално - всичко е хоризонтално - ма чекмеджета, ма бутиларници, ма гърбове - всичко, ако е вертикално пак всичко. Това са си мои разсъждения и не задължавам никой с тях, но все си мисля, че по-добре стои. И същото е и за вратичките - ако сте решили долните шкафове да са 90 см примерно какво е пречило и вратата на колоната да е на същото ниво, че да следва някаква линия. Същото и  с фурната от другата страна. Можеше примерно края на вратичката да съвпада с линията на долните шкафове. Чекмеджетата по същия начин. Т.е. ако е нарочно - то трябва да е подчертано нарочно. ако е така изглежда като да са объркали врататта на колоната с 5 см. То това са забележки към мебелджиите всъщност, надали на картинката, която са ти дали шарките са блили както са тука.
иначе за цветовете си е въпрос на вкус, но може би момичетата имаха предвид под шарено, че 2 цвята за шкафове, 1 за плот. електроуреди в още 2 цвята - бяло и черно и отделно металното, стъклото и цвета на стените.
Иначе изглежда голяма и удобна - да си я ползвате със здраве.

# 526
Kухничката е ок и симпатична, но ... тези стъпала върху барплота просто ме разгромиха  Mr. Green

# 527
Да си покажа и аз в тази тема кухнята. eli_kelli и на нас ни я правиха АР ДЕКО.Какво ще кажеш?

http://volwww.snimka.bg/properties/nashata-kuhnyayayaya.600026
А има ли някаква техническа причина вратичките под мивката да са с различна ширина и всички чекмеджета да са разминати?

# 528
  • в моя свят на мир и любов
На мен ми харесаха цветовете - слънчево, шарено и забавно. И барплота не е лош така на стъпала. Обаче за мен фурната е на възможно най-неудобното място, както и мивката. Като че ли не е спазен основния принцип хладилник - мивка-печка. Това си е лично мое мнение, защото аз съм доста тромава в кухнята и предпочитам да имам достатъчно място около мивката, котлоните и фурната.

# 529
luda твоите въпроси са най-малко и за това започвам с тях - изводите ни бяха така и не ни се местиха.Вратите при мивката са така т.к има и миялна от 45 см и така се получи.

# 530
Роделинка разминаването на чекмеджетата е за удобство - така прецених, че вскичко което имам ми идва на място.

# 531
Да си покажа и аз в тази тема кухнята. eli_kelli и на нас ни я правиха АР ДЕКО.Какво ще кажеш?

http://volwww.snimka.bg/properties/nashata-kuhnyayayaya.600026
А има ли някаква техническа причина вратичките под мивката да са с различна ширина и всички чекмеджета да са разминати?

сега отляво на мивката имам миялна, снимката е откогато имаше само отвор, като за миялна.Купихме я по-късно  и за тожва размерите са различни, а сега е с вкопана дръжка там

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 23:23 от volwww

# 532
 Богиня, не ми и сбъркана вратата, а просто колоната е вграден хладилник с тези размери и няма как да се получи.
http://volwww.snimka.bg/properties/nashata-kuhnyayayaya.600026.23885509

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 23:23 от volwww

# 533
Относно дали е симетрична или не, проектантите също ни го казаха - но за мен красотата не е само в симетрията , а трябва да ми е и удобно.Относно барът - някога това цялото което виждате е било бар плот, с плочки.Като почнахма да ги махаме ни се разказа играта и съседите щяха да ни линчуват.... беше страшно.Решихми че цялата дължина където са стъпалцата ще ги направим така е беше немислимо да се махне всичко.Е,поне за сега - един ден при следващ ремонт може и да стане, но не ни се занимаваше.А обличането с технически камък ни идваше вече доста солено, и се спряхме на този вариант.Тук фирмата няма нищо общо - а това си е наше решение.Като казвам...абе трябва да го снимам и отвътре и ще разберете може би.Все пак сватба и обзавеждане на куп не излиза ефтино - въпрос на финанси - така поне беше при нас.

# 534
 Богиня - за фурната - тази височина прости ми е по-удобна  Laughing
Незнам - май отговорих на въпросите.

# 535
  • София
Тъкмо получих скица на бъдещата ни кухня и при мен се получава такова разминаване с вградения хладилник  Sad  Не ми допада особено, но май не може да бъде избегнато.

Това е проекта набързо начертан:
http://prikachi.com/images/747/3709747i.jpg
http://prikachi.com/images/748/3709748j.jpg
http://prikachi.com/images/749/3709749c.jpg

Първата колона е за пералня и сушилня една върху друга, до тях ще е миялната, а после мивката. На втората стена ще са котлоните с фурна, абсорбатор над тях, един шкаф и хладилника за вграждане. Това е което можахме да измъдрим за нашето ъгълче, така че да поберем всичко. Още не сме се спрели на цветове и материал.
Какво е вашето мнение?

# 536
Таря защо толкова високи горни шкафове?

# 537
  • Раковски
Разминаванията се получават когато под плота се сложи уред който не е за вграждане (перална или миялна) които са с размер 850 мм. Ако се използват уреди за вграждане (820мм) всичко става в една линия. Тоест ако шкафовете без крака и плот са 720 мм всичко си идва на мястото, но ако не са точно за вграждне шкафовете се правят 760мм и тези 40 мм се явяват разликата. Само да вметна още нещо, ако тавана ви е крив не ги правете точно до тавана, оставете поне 50 мм разтояние и така кривото няма да бие на очи.

# 538
shadowman а при плот с височина 90см какво става? На мен ми е удобна тази височина.

# 539
  • София
Високи са ми шкафовете, защото апартамента е доста малък и ми трябва възможно повече място за съхранение, още повече, че заради уредите на долния ред ще имам само един шкаф. Горе няма да са чак до тавана, но ги поисках по-височки за да мога да си побера нещата.

На мен също ми е по-удобен плот на 90 см., а всъщност ме дразни разминаването точно на вградения хладилник - вратичката на фризера идва на височина 660 мм от пода, което не се вписва в никой плот.

Общи условия

Активация на акаунт