Кухните - 38 тема

• 95 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Венге луизиана, дин от материалите които много лесно се драскат. Преди да дойде у вас тези материали много се премятат, режат, кантират и вероятността да се похаби е голяма.

Какво предлагаш като алтернатива? Трябва да е венге, защото вратите са венге, пода е бежов гранитогрес, а кухнята е общо помещение с трапезария и хол, които са с венге ламинат.

# 556
  • Раковски
По принцип всичко черно като се надраска по-лесно се вижда, бих препоръчал дъб ферара (на егер), малко по-скъп матриал, но и по-добро като качество.

# 557
Венге луизиана, дин от материалите които много лесно се драскат. Преди да дойде у вас тези материали много се премятат, режат, кантират и вероятността да се похаби е голяма.

Какво предлагаш като алтернатива? Трябва да е венге, защото вратите са венге, пода е бежов гранитогрес, а кухнята е общо помещение с трапезария и хол, които са с венге ламинат.

Наистина си личат драскотините, но когато се внимава няма проблем.Нашата кухня цялата е от венге луизиана и съм много доволна от резултата.Вярно ние сами си я сглобявахме и много внимавахме да не надерем плоскостите.От фирмата където ги поръчахме ни ги докараха почти в перфектно състояние.Според мен,много зависи как работи фирмата при която ги поръчвате и на какви майстори ще попаднете.

# 558
Само да вметна още нещо, ако тавана ви е крив не ги правете точно до тавана, оставете поне 50 мм разтояние и така кривото няма да бие на очи.

Абсолютно подкрепям - щях да направя същата грешка - добре, че мебелиста ме отказа....сега съм много доволна.

Относно шкафа за хладилника - при мен май избрах точния модел хладилник, но съм виждала, че разстоянието което не се равнява на по-ниските хладилници го обират с подсилен рафт отдолу и по този начин вратите изглеждат на едно ниво, просто като отвориш долната врата на хладилника имаш допълнителен рафт отдолу.

П.П. другото, което се сещам е да се сложат по високи крачета, на нормален размер врата и да се скрият с по висока бленда, което няма да вижда, че е по-висока, заради нормалната врата....леле ка го обясних....а дори незнам дали е изпълнимо....само си разсъждавам..

Ей така е при мен :

http://www.album.bg/d4o4inka/images/28272315/
http://www.album.bg/d4o4inka/images/28272317/

а, те вече са ти написали, аз докато се намотам
Я виж ти, нещо подобно ще е и нашата кухня Simple Smile! Поне в глава ми изглежда така!!!
Гледам,че си с тъмни плотове,мен в магазина ми разказваха,че са кофти откъм подръжка, и като се надраскат било много грозно . При теб как е Simple Smile

# 559
  • Раковски
 И това е вярно, инак с един черен перманентен маркер се оправят дребните неща.

# 560
Я виж ти, нещо подобно ще е и нашата кухня Simple Smile! Поне в глава ми изглежда така!!!
Гледам,че си с тъмни плотове,мен в магазина ми разказваха,че са кофти откъм подръжка, и като се надраскат било много грозно . При теб как е Simple Smile

Васи, все още не съм я ползвала, още е в състоянието, в което я виждаш....и аз имах много колебания относно тъмия плот и гръб, погледни назад в темата...доста дискутирахме с момичетата, мебелистът ме убеждаваше, че щяло да стои като дупка и прочее, но не съжалявам...страшно много ми харесва как се получи...има още неща за дооправяне, но....скоро...

# 561
  • Раковски
Чак дупка не, просто всяка прашинка се вижда.

# 562
Чак дупка не, просто всяка прашинка се вижда.
Имаше впредвид комбинацията светли врати с тъмен гръб и плот, че ще затъмни и задълбочи (по често срещатана комбинация е обратна - тъмни врати и светъл плот и гръб ), за прахта ми беше ясно от самото начало.....това не може да ме впечатли...така или иначе я има, по-добре да я виждам и да я махна, отколкото да си мисля, че няма щото не я виждам, повече ме притесняваха пръстовите отпечатъци и пръски от вода...

# 563
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, тъй като и на мен ми предстои правене на нова кухня. Понеже съм решила да е с МДФ вратички, плот от технически камък и гръб от стъкло, срещам голям проблем да намеря фирма, която да ми угоди за тези материали и да работи качествено.  Освен това, малко ме притеснява и цената, която със сигурност ще е много висока, но пък не искам да правя компромис с качеството. Притеснява ме и това, че аз искам на едната стена да имам само долни шкафове с плот и то с дълбочина около 45 см, а не знам дали това е възможно.
Който е правил подобна кухня, моля да ми пише тук или на лични къде са му я изработили, ориентировъчна цена и въобще на какво да обръщам внимание в търсене на най-добрата оферта.

# 564
  • Раковски
nelsito, няма проблем да е плота да е 45 см. За да искаш конкретна цена всичко трябва да е изяснено, защото понятието МДФ вратички е много общо казано понеже самия материал е само пълнеж, плотовете са с различни цени... и трябва да кажеш от къде си.

# 565
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, тъй като и на мен ми предстои правене на нова кухня. Понеже съм решила да е с МДФ вратички, плот от технически камък и гръб от стъкло, срещам голям проблем да намеря фирма, която да ми угоди за тези материали и да работи качествено.  Освен това, малко ме притеснява и цената, която със сигурност ще е много висока, но пък не искам да правя компромис с качеството. Притеснява ме и това, че аз искам на едната стена да имам само долни шкафове с плот и то с дълбочина около 45 см, а не знам дали това е възможно.
Който е правил подобна кухня, моля да ми пише тук или на лични къде са му я изработили, ориентировъчна цена и въобще на какво да обръщам внимание в търсене на най-добрата оферта.

Моята кухня е П -образна, като една от дългите страни на П-то е само шкафове с плот на въпросната ширина 45 см (т.нар. барплот) на височината на останалите шкафове (мисля, че беше 90 см). Технически няма никакъв проблем да се изпълни.  При мен изпълнението е изцяло ПДЧ и термо плотове и гръб. Цената е 1600 лв за 3 метра горни и долни шкафове  и 2 метра само долни (бара) с ПДЧ на кроно. Единствено настоях за по-скъп гръб и плот (Getalit май се казваше и гръбчето е някакво на 15 мм май). За МДФ нямам идея как са цените, т.к не харесах нито разцветките, нито материалите - абе цялостната визияне ми хареса, а и не ми беше по джоба. Доколкото знам техническия камък го режат ка колкото см им кажеш. Това със стъклото отначало като разглеждах тук много ми харесваше като идея, после се отказах - пукало се, излизаше доста солено а и не можах да си представя собствената си кухня с някаква картинка - имах друга концепция за помещението. Мебелиста е частно лице, познаваме се от години...

# 566
Аз правих кухня с мдф вратички и технически камък. Ходих в перфект мебел - работят и със стъкло, но нещо не се сработихме с проектантката. Иначе в шоурума всичко беше доста качествено изработено и всички хубави картинки в нета са все на тая фирма... Т.е. провери там, а ако някой е правил кухнята си там да каже дали е доволен, защото аз не я поръчах от там заради проектантката. Моята кухня я поръчах при частен мебелист, а плота от технически камък го поръчах в стоун център. Мебелиста ми искаше да поръчва камъка при някакъв негов познат, но аз реших да се доверя все пак на голяма фирма за да нямам драми. Като резултат кухнята ми излезе доста по-евтино във варианта едни правят плота, други шкафовете от това една фирма да прави и двете. Просто обикновенно мебелджиите поръчват камъка от същото място, от което и аз, но си слагат надценката, която разбира се аз не платих.  Шкафове 45 см няма проблеми да ти бъдат изработени - просто трябва да вземеш по-малка мивка (ако мивката ще ти е там). Моята е 33.5*33.5 см и ми е супер удобна. 

# 567
Благодаря ви за отговорите. От София съм и тесният плот ще се използва да си слагам част от малките уреди върху него, ако няма място за тях другаде. Над него на стената евентуално ще закачаме телевизор. Аз не искам принт стъкло за гръб, а просто едноцветно, защото не обичам шарените неща, като мисля да е с един от основните цветове на шкафовете. Това, че лесно се пука, може и да ме разубеди малко, но ще видим. Ще отида до Перфект мебел, за да погледна техните неща. Иначе кухнята ще е с усвоен балкон. На тясната стена, която е около 1.60 дълга, плотът ще е 45 см и над него няма да има шкафове, т.е. нещо като комод. Другата стена е с дължина 2.60 м. На балкона все още се чудя дали от едната страна да не направя нещо като продължение на кухнята - там е с дължина 1.15 м, но това зависи колко ще ми струва останалата част.
Богиня, ако може на лични да ми пуснеш координати на твоя майстор.

# 568

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 15:15 от Богиня:)))

# 569
  • Раковски
"Мен ме притеснява, че при МДФ гланц някои майстори ги "изпипват" само на видимата част на вратичките, а пък кантовете са направени отгоре-отгоре, а аз каквато съм претенциозна"

Би ли обяснила какво точно имаш предвид.

Общи условия

Активация на акаунт