Кухните - 38 тема

• 95 297
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
то тези снимки като ги гледам са от някой Шоурум  Wink
не е на ССФ кухня Naughty

# 616
Не казвам,че е моя.Моята вече сте я виждали.Показвам как може да стане с долно вграждане.
shadowman-с долно вграждане е 100 % Wink

# 617
Какъв хубав плот засран с грозна батерия  newsm78
Грозна?
Поне е удобна, а не като тези високите смесители със странична дръжка, дето ни тава можеш да измиеш, ни да маневрираш под нея с големи съдове.
Все рискуваш да бутнеш крана и да спреш водата или да се попариш с гореща.

# 618
  • Sofiа
Привет момичета,
моля ви дайте съвет от къде да отида да си купя кошче за смет за вграждане?
Благодаря предварително  bouquet

# 619
Привет момичета,
моля ви дайте съвет от къде да отида да си купя кошче за смет за вграждане?
Благодаря предварително  bouquet

Хефеле - магазина им е на бул"Черни връх", малко по-нагоре от кръстовището на Хладилника - около 40лв струва.

# 620
Какъв хубав плот засран с грозна батерия  newsm78
Грозна?
Поне е удобна, а не като тези високите смесители със странична дръжка, дето ни тава можеш да измиеш, ни да маневрираш под нея с големи съдове.
Все рискуваш да бутнеш крана и да спреш водата или да се попариш с гореща.
Ееее, ако под висок смесител не може да се маневрира със съд, то тогава под нисък как ще може  Joy Joy Joy Joy. Под този има 30 см, под високата батерия 40-45 -кое е по-лесно за маневриране? И как ще бутнеш крана? Ако можеш да бутнеш страничния ще бутнеш и този. А и ми е странно как ще го бутнеш към теб, че да се попариш newsm78. Възможно е да го бутнеш в другата псока, че да се охлади още водата, ма да стане вряла трябва голяма техника..Просто изключително некомпетентно мнение. Била съм и с двете батерии и мога да направя разликата. Иначе може и да не съм се изразила правилно, но имах предвид, че тази батерия не отива на тази кухня. Бяла мивка, бели котлони, бели плотове и изведнъж ни в клин, ни в ръкав една метална батерия -на теб харесва ли ти? А и като гледам тази мивка -направена е точно за миене на тави-сигурно ще е много удобна Joy Joy Joy

# 621
Не знам удобна ли е или не е, но на този лъскав плот не мисля, че седи безкрайно грозно. Даже, понеже още не съм се интересувала какви батерии се предлагат на пазара, ако може да дадеш пример коя би била по-подходяща? Може наистина да има такава и аз още да не съм наясно. Определено с новата гранитна мивка ще трябва да вляза в час каква батерия би си отивала. Видях, че предлагат някакви в цветове като гранита, но на мен са ми ужасни и такава изключвам още от сега като вариант.

# 622
Много се извинявам, че ще питам нещо, което е много коментирано,

но може ли да ми кажете накратко
предимствата и недостатъците на високите и невисоки смесители за кухн.мивки!
Досега съм била с невисок и тези високите са ми много странни,
та много се колебая, а трябва да решамав вече...

Благодаря!

# 623
Кухнята ми е Г-образна 318/200 и искам да спазя подреждането на уредите хладилник -мивка-котлони, но котлоните ми се получават накрая на редицата, и остават само 8см до ъгъла  и се чудя дали ще е удобно. Не искам ъглови котлони защото си имам плот, и не ми се дават 2000лв за нов.

# 624
Не знам удобна ли е или не е, но на този лъскав плот не мисля, че седи безкрайно грозно. Даже, понеже още не съм се интересувала какви батерии се предлагат на пазара, ако може да дадеш пример коя би била по-подходяща? Може наистина да има такава и аз още да не съм наясно. Определено с новата гранитна мивка ще трябва да вляза в час каква батерия би си отивала. Видях, че предлагат някакви в цветове като гранита, но на мен са ми ужасни и такава изключвам още от сега като вариант.
Ми има всякакъв вариант на бялото, имитации на повечето цветове гранит в случая този на самата мивка. Ако плота или кшафовете са цветни батерия в същия цвят... Ако мивката е метална или има метал из кухнята според мен ще отива и тази. Т.е. на мен не ми отива на ТАЗИ кухня специално иначе и аз съм имала подобна батерия. Просто стъкло, гранит, бели котлони и на финала ни в клин, ни в ръкав тази метална батерия ми седи доста нелепо... В друга кухня разбира се би седяла съвсем различно.
Между другото такъв плот с изляти мивки се правят в представителството на Хефеле на Черни връх. Офертата обаче за 2.55 м плот с 3 отвора (батерия, мивка и котлони) + самата мивка и монтажа беше 2950 лева, което ми идва много на мен лично. Иначе забравих името на материала, но представлява талашитена плоскост (или дървена) върху която е излят този вид камък на около 6 мм. Обката дебелина на цялото нещо е 4 см. Възможни са всякакъв вид извивки и щуротии, но при тази цена плота трябва да върви с главен готвач просто.

# 625
  • Раковски
Кухнята ми е Г-образна 318/200 и искам да спазя подреждането на уредите хладилник -мивка-котлони, но котлоните ми се получават накрая на редицата, и остават само 8см до ъгъла  и се чудя дали ще е удобно. Не искам ъглови котлони защото си имам плот, и не ми се дават 2000лв за нов.

В ъгъла до стената предполагам, ако е така е малко кофти котлона до стената. Ся не знам какво ти е разположението, но може да се измисли нещо друго.

# 626
Богиня -постнах го за да се види,че има и друг начин да се направи мивка с долно вграждане,което ще рече,че това не е лят камък за който ти говориш.

# 627
В темата за  Икеа последните писания са за дървен плот. Тека са хубави мивки, но са малко скъпи, ако искате да спестите от мивка малко вижте тези http://www.dekoraty.com/index.php?page=2&&go=viewcat&cid=25, материала е различен, но инак са добри.
Много благодаря за идеята  bouquet!
Наистина мивките изглеждат доста добре и разликата в цената не е пренебрежителна Grinning.
Другият вариант, който ми хрумна за мивка, но не съм сигурна дали е добър, е ето този

Отзиви в темата за Икеа не видях, а тя е от там. Ще го мисля.
От "смотаните" високи смесители със странична дръжка доста се веселих. Нашият в момента е такъв и съм супер доволна. Никакви проблеми не съм имала - било то с миене на по-големи съдове, или пък с нагласянето на температурата на водата. Така е от самото начало; навярно е въпрос на навик. Пък и вкус - аз отказвам да приема, че нещо е удобно, само защото не ми харесва; може да не е правилно, но факт Blush.
За бъдещата кухня мислех за подобен смесител , но цената на конкретния ми се вижда доста висока Confused. Дали има някакъв аналог, който да е на по-ниска?
За дървения плот изчетох мненията и оставам с впечатление, че ще е на принципа проба-грешка, ако се спрем на него. Примерно проблемът с поддръжката при вградени уреди, което ми се стори единственото обективно мнение, не ме тревожи, тъй като уредите ни ще са свободно стоящи и са налични. За себе си ги предпочитам по необясними причини.
Възможно е да разсъждавам и така, защото повечето мнения, с които се сблъсках се отнасяха до елементарната поддръжка, с която ежедневно се сблъсквам и днес. Настоящият ми плот е бял, и пак и капка вода да падне и да изсъхне се вижда и стои грозно. Но дървения плот определено ми допада визуално. Освен това мисля, че ще стои прекрасно, предвид, че подовата настилка също ще е естествена и като цвят ще пасват идеално.
За ретро кухните - на мен ми харесват много! А и смятам, че нещо като "мода" не бива да влиза в дома. Т.е. ако на мен нещо ми харесва и ми носи мир и спокойствие то е на мястото си, независимо дали се е използвало преди х години или е последен писък. Ако аз не направя къщата си дом, няма кой.
Ние ще имаме доста стари мебели в бъдещото жилище, трапезарните ни столове са на около 100 години и определено съм се насочила към такъв тип кухня.
За разположението на уредите - със сигурност е по-удобно, ако са хладилник-мивка-печка, но при нас едва ли ще се спази правилото. По-скоро ще сме хладилник-печка-мивка. Не ме тревожи; разположението ни е такова, че това е най-удачният вариант. В момента също не сме по образец - мивката и хладилника са на една стена, печката на срещуположната. Но пък в случая иде реч за кухненски бокс и разстоянията са като за мишлета.
Да видим къде ще му излезе края. ...и на поста ми, и на кухнята Laughing

# 628
  • Варна
Visible-ето линк за подобен смесител или поне в същият стил http://www.ebay.co.uk/itm/Stunning-VICTORIAN-BRONZE-Kitchen-Sink … sh=item3efdc894a4  ,и още един-http://www.ebay.co.uk/itm/VICTORIAN-KITCHEN-SINK-MIXER-TAP-BM0418-/280637356758?pt=UK_HomeGarden_Kitchen_SinksTaps_GL&hash=item41574a3ad6

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 14:38 от aalko

# 629
Аалко, златна си  bouquet! Благодаря ти Grinning!
Къде са 80лв, а къде 400 Crazy. Първият е перфектен за нас, направо се влюбих! И цвят, и форма, просто мечта!

Общи условия

Активация на акаунт