Отговори
# 15
Ох, наистина много лошо се е получило.
Това е бил безценен урок за сина ти, но за съжеление на твой гръб.
Предполагам БНД го е уверил, като бивш военен, че може и да се направи нещо за заобикаляне на тези изисквания (което знаем, че няма как да стане). Кажи на сина ти добре да помисли какво иска да прави за в бъдеще и сам да реши на къде да тръгне. Има една година до тогава да се подготви, да посъбере пари и житейски опит в сферата в която иска да следва. Може пък в последствие да промени решението си и да тръгне в друга посока.
Аз ако съм, ще искам БНД да ми върне пропиляните заради него пари! 

# 16
Ох, наистина много лошо се е получило.
Това е бил безценен урок за сина ти, но за съжеление на твой гръб.
Предполагам БНД го е уверил, като бивш военен, че може и да се направи нещо за заобикаляне на тези изисквания (което знаем, че няма как да стане). Кажи на сина ти добре да помисли какво иска да прави за в бъдеще и сам да реши на къде да тръгне. Има една година до тогава да се подготви, да посъбере пари и житейски опит в сферата в която иска да следва. Може пък в последствие да промени решението си и да тръгне в друга посока.
По скоро е дискриминация спрямо синът и.

# 17
 kiara,sunman,,
Към момента сумите са малки...
,
НО единствената алтернатива към момента,където ще му приемат документите ,
признаят положения изпит по математика от Военното училище и има специалност
"Информатика" е ВСУ Варна , а там семестъра е 1 200 лв .

Относно "заобикалянето" на мед. изисквания - съм против.
Синът ми е с ГЕР/2-ра степен/, витилиго и Тиреоидит на Хашимото.

# 18
 Не го преживявай толкова трагично .Забавянето за кандидатстване с една година не е фатално за детето ти , защото момчетата се развиват по-бавно .По-важно за болестта му е да не е стресиран .
 Това ВСУ – Варненски свободен университет ли е ? Прецени си детето ти да ли ще има реализация след като завърши този университет , защото аз много не съм запозната. Според мен държавните училища са на по-високо ниво , защото знам как си взима изпитите в този университет  детето на една моя приятелка , но то е в икономическа специалност .Варианта прехвърляне в друго училище доколкото знам е възможен , но със доста солидна сума пари .
 По евтиния вариянт е да пропусне годината и да си кара някакъв курс по предмета по -който кандидатства , а следващата година всичко ще е наред .

# 19
  Според мен държавните училища са на по-високо ниво

Peace

Варианта прехвърляне в друго училище доколкото знам е възможен , но със доста солидна сума пари
  newsm78
Да, тази сума в общи линии се припокрива с транспортни разходи и по квартири,
ако е студент в др.град.

По-важно за болестта му е да не е стресиран .

nninka  Hug
Това майките го мислим.
/Или поне в моя случай е така.От 4-ри месечен сама съм се грижила  за него,
като самата аз бях редовна студентка и не съм прекъсвала. По  общежития....../

# 20
PAV1 ,ти като майка най-добре знаеш кое е най-добре за детето ти .
 По въпроса за преместването имам едни познати които преместиха дъщеря си след първи курс от Варненски свободен университет във Свищов задочно срещу 3 или 4 хиляди лева .Това беше преди 2-3 гд , но не вярвам нещата да са се променили много от тогава .
 Синът ми също прекъсна една година докато беше студент по вина, че все нещо не е доразбрал и е свикнал все аз да му оправям нещата .И аз го приех трагично, защото сама го издържам и така ми се увеличава зора още една година .Всичко мина и замина , все едно че не се е случвало .Вече завършва магистратура и е започнал работа .Живот и здраве всичко се оправя къде по-трудно ,къде по-лесно !
 След като университета не ти е проблем говори с бащата на детето да ти помага за таксите и разходите .Определено не ми се вярва да го е направил нарочно .Обикновено мъжете са като коне с капаци в някой ситуации и не могат точно да преценят ситуацията .Може и твоят бивш да е от тях.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 10:30 от nninka

# 21
nninka,

По въпроса за преместването имам едни познати които преместиха дъщеря си след първи курс от Варненски свободен университет във Свищов задочно срещу 3 или 4 хиляди лева .Това беше преди 2-3 гд , но не вярвам нещата да са се променили много от тогава .
Не са се променили.
Определено не ми се вярва да го е направил нарочно .
 newsm78
Преди 5г беше предприел "акция" по преместването на синът ни при себе си.
Доводът му бе,че на мен да ми намалеят ангажиментите.  Mr. Green
Попитах го, кой ще се грижи  за малкия и той ми отговори - баба му и дядо му.
Те са възрастни и болни хора,ходещи през месец на санаториуми и почивки.  Mr. Green
/БНД реално е в БГ 2м/г/
Тайната му мисъл е била да "приобщи-събере" синът ни с другия си син,
който е от жената,която ни разведе .
/ Просто ги заварих "накалъп" в семейното ни жилище.  Shocked/
"Грижите" е щяла тя да "полага". / Не мога да намеря подходяща иконка./

ПС Това военно училище /втори курс/ е на 10 км до  тях.
Аз по никой начин НЕ искам да задържам синът ни покрай себе си /ако ще и на Луната да отиде/,
но начините и средствата за постигане на целите меко казано са брутални.

Дали това не е "наранено" мъжко его ?  newsm78 /БНД е зодия Лъв/

# 22
  • в моя свят на мир и любов
А на мен ми е интересно синът ти какво казва по въпроса. Интересува ли го въобще, или само ти си се тормозиш?

# 23
 Все пак детето ти е достатъчно голямо и сигурно има мнение по въпроса за семейните ви отношения . До сега като не е станал близък с баща си не мисля , че и за напред ще промени отношението си към него . Моят син се среща с баща си , но аз съм определено по-близкият му човек , защото вижда кой наистина го е грижа за него .
 А това , че баща му е искал да преобщи детето си към новото семейство не го намирам за нещо ненормално .Ако ти си на неговото място сигурно и ти си щяла да искаш да събереш децата си заедно .А и като всеки мъж най -вероятно бившият ти не се чувства виновен , че си е разбил семейството , а го приема като нещо нормално .
 Все пак и двамата сте родители на това момче и трябва да се разберете за неговото бъдеще , но преди всичко трябва да се съобразите с мнението на детето , защото много скоро ще трябва да е самостоятелна личност .
 Също така трябва да знаеш , че при прехвърляне от едно учебно заведение в друго ,  не се признават всичките положени изпити .Така втората година освен примерно 10 изпита , ще има да полага още 2-3 от предходната година .Струва ли си да си подлагаш детето на този стрес заради една пропусната година ?

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 16:28 от nninka

# 24
Много неприятно  Confused
Но все пак животът е пред него, защо държиш непременно тази година да го приемат някъде?
И другата да остане не е толкова фатално.  Peace

# 25
Миличка, тези суми за които споменаваш изобщо не са малки, особено като са хвърлени на вятъра.
А заобикалянето на изискванията е ясно че няма как да стане, още повече че не е в полза на сина ти!

Незнам защо, оставам с впечатлението, че държиш на 100% да влезе да учи. Предполагам е заради плановете които си си направила. Пак ще се повторя, поговори със сина ти, нека той сам да вземе решението.

'сънман', идея нямам за какво говориш!

# 26
И другата да остане не е толкова фатално.  Peace
  Peace
Пак ще се повторя, поговори със сина ти, нека той сам да вземе решението.

Грозното Пате,kiara,,

Навремето /1986г/ детската ми мечта беше медицина.В 10 клас на националната олимпиада
по Биология се класирах на 1-во място /признаваше се за положен изпит с 6.00/.
В 11 клас въведоха УПК. В последния момент се "наложиха" др.условия,т.е. не се признава.
Не можах да се подготвя.Кандидатствах.Не ме приеха.Работиих - беше задължително.
Родителите ми проведоха разговор с мен,който в общи линии беше:
-Оставихме те 1-вата година да "правиш" каквото искаш, сега "прави" каквото можеш !
/До ден днешен съм им благодарна за намесата./
Кандидатствах си с математика /на никакви опреснителни курсове не съм ходила/.
Безпроблемно се класирах-бях трета в списъка.
Завършила съм МГ. Била съм в окръжния отбор по математика. Достигала съм до
подборния кръг за международна олимпиада.

Относно синът ми-израснал е при мен. Знам навиците му, възможностите и
здравословното му състояние. Точно тези навици са му проблем. Лесно се " отпуска",
а точно тази година се "стегна" заради матурите. Не искам да губи първоначалното си ускорение.

ПС Не го мързи и да работи. Две поредни лета е работил.
/Администратор в хотел и оператор във фирма, която е интернет доставчик./

Моят син се среща с баща си , но аз съм определено по-близкият му човек , защото вижда кой наистина го е грижа за него .
   bouquet

# 27
Това което си постигнала е похвално.
 Жалко е че мечтите ти не са се сбъднали.
Разбирам и желанието ти да не повториш същата грешка със сина си ОБАЧЕ, това е неговия живот, а не твоя. Не мислиш ли, че твоите амбиции и желания надделяват в слуая? Ами ако той иска да става военен или каквото там е казал само за да ти се хареса, а ти угоди? Ами ако тайно в себе си мечтае да бъде хммм, китарист да речем (или нещо което ти не удобряваш или приемаш като сериозна професия)? Остави го момчето на мира да си поеме дъх, и без това е почти късно за каквото и да било.
На времето моята майка по същия начин постъпи и след време видя, че е направила голяма грешка. Разликата (предполагам) беше в това, че аз още тогава си казвах точно какво мисля по въпроса за което бях заклеймена като 'черната овца'. Ако ключа не пасва в заключалката, не го насилвай, най много да го счупиш!

# 28
Прибира се /04.07.2011г/ и ми „сервира”,че ще кандидатства във Военно училище.

Отговорът ми бе:
- Добре,твой избор!
Започваме да „събираме” документи,необходими за кандидатстването му.

Чета сайта на съответното Военно Висше Учебно Училище и установявам,
че в мед.списък за дисквалификация присъстват негови заболявания !!!

На 21.07.2011- дисквалифициран при мед.изследвания във ВМА .

Ами ако той иска да става военен или каквото там е казал само за да ти се хареса, а ти угоди?

kiara,
Жалко е че мечтите ти не са се сбъднали.

Даже и да ме бяха приели медицина, нямаше да мога да завърша,
понеже механичната ми памет клони към НУЛАMr. Green

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 08:16 от Анонимен

# 29
Аз пак ще попитам .
Синът ти знаеше ли , че със заболяването , което има ще бъде дисквалифициран ?
Още при кандидатстването ?

Общи условия

Активация на акаунт