Ремонт на старо строителство

• 12 886
  • 44
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
Моля, тези които са ремонтирали апартаменти старо строителство - на около 40-50 години, примерно, или повече, ама да не са по- малко, да ми споделят как им е протекло! Какво правихте мазилката, която е дебела, но за сметка на това състояща се предимно от пясък и вар? Свалихте всичко до тухла и мазахте наново или оставихте така? За ел. инсталации и ВИК инсталации предполагам, че всичко подменяте? Друго? Какво правихте, с какви необичайни изненади се сблъскахте?
Благодаря предварително за вниманието, както се казва - важно ми е!  Simple Smile

# 1
То е относително, тъй като не се знае предните собственици какви ремонти са правили. Най-добре на старо жилище е основен ремонт - сваляне замаска до тухла/панел, смяна щрангове, ВиК, ел.инсталация, монтиране на нови тръби и окабеляване /възможно е да се направи скрит монтаж и да се добави окабеляване за CATV, СОТ , озвучаване и т.н./ , а и в процеса на ремонт изникват нови идея за преустройство на помещенията и т.н. Лошото е, че е свързано с много средства, мръсотии и време.

# 2
Ох, свалянето на мазилката до тухла не мога да си го представя! То са купища пясък, тонове струва ми се! Ако е голям апартамент...  ooooh!  Ако остане старата какво ѝ има? Предимства - недостатъци? Моля те сподели твоето мнение!

# 3
Ами мога да споделя за панел. Реших да свалям напукана мазилка от тавана и върху главата ми се изсипа пясък смесен с кутийки от цигари и куп други боклуци напъхани при измазването /от майстори от строителни войски едно време/. Да , хамалогията е голяма, но ако не те притеснява финансовата страна можеш да повериш ремонта на фирма. Ако няма пукнатини и не се рони оставете старата мазилка, но ако е почнала да се рони по-добре сваляйте я и наново измазване и шпакловане. Споменаваш смяна на ел.инсталацията , а там е свързано с къртене . Лично бих предпочел сваляне до голи стени, ново окабеляване, инсталации и наново измазване. Както ти писах в предния пост имаш възможност да скриеш под замазката и други кабели и т.н.

# 4
  • I want it all and I want it now.
Всичко до тухла .Наема се контейнер и всичко вътре. Коридорите , бяха с мозайка и нея я махнахме. Тухлата на места се рони и там майсторите я укрепваха наново. Много е трудоемко и много скъпо. Правихме ,го при майка ми в апартамента. Продължи 1 година. Като ел.инстл., СОТ и 60% от ремонта си го направихме ние. Изместихме и кухнята.Банята и тоалетната станаха едно помещение. А бившата тоалетна мокро. Вътрешна изолация също правихме и окачени тавани.На моменти ми беше много зле. Това с майстори да се разправяш  Tired
На няколко пъти бягаха. Мъжа ми е педантичен и иска всичко да е изпипано. Както е писал zdravkich , бяхме с технически ръководител.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 12:57 от syn

# 5
Ние в момента сме на етап ремонт на баня и кухня на стара тухла от 64 г.
Ще се следя темата.

# 6
  • в моя свят на мир и любов
При това положение е най-добре да се сложи вата и гипскартон. Ще стане като чисто нов апартамент, при това с добра шумоизолация от съседите.

# 7
Ремонтирахме жилище на около 60 г. Въобще не сме къртили стените до тухла. Дебели, здрави, не пропускат никакъв шум. Ме ме устройват така.

# 8
  • София
Тухлено жилище от 57ма година:
Сменяхме всички инсталации, полагахме окабеляване, вкл. и за интернет, телевизия и СОТ. При слагането на окабеляването така се разкърти мазилката, че се наложи да се прави наново. Не сме слагали никакви допълнителни изолации, защото са дебели, Сталински зидове. Единствено в банята сложихме хидро и термоизолация, защото едната стена граничеше с неотопляемо стълбище и да не прави конденз.
Инсталациите са задължителни. Ел. инсталацията се направи с дефектнотокова защита.
Стартирахме с фирма за сметоизвозване, изкъртиха всичко, натовариха го и си го отнесоха.
Ремонтът го извършваше фирма, чийто собствених ръководеше проекта, а ние периодично ходехме да носим пари за всеки етап. Ремонтът беше разделен на етапи, като авансирахме строителните материали, а работата заплащахме след като е извършена.
В коридора и част от кухнята имаше мозайка, която замина. Същото се отнася и дюшемето в кухнята. Нивото на кухнята спадна с около 10-15 см.
Започнахме на 10.12. с фалстарт с един майстор, който изгонихме. След това наехме фирмата. Към края на март бяхме готови и монтираха мебелите.

# 9
Ремонт на старо жилище - апартамент тухлен правеше майка ми преди няколко години , да уточня два пъти.Поради същите съобръжения като твоите, мн работа мн боклук и т.н.
Не свали мазилката смени дограма и настилки .След това се почна една стена подпухна мазилката и взе да се роно , проблеми с ВиК и за капак и проблем с ел.инсталацията на банята. И се почна пак наново сваляне на мазилки  иново измазване, сменихме тръби и ел.инсталацията, абе двойна работа стана ама като се чуди и накрая така се получва.Според мен за да си спестиш по късно главоболия и да не се притесняваш за вложените ти средства сега сваляй всичко най-добре с фирма идват си с камиона и с лентите направо от терасата хвърлят в камиона боклука и си ок.И все пак зависи от финансова гледна точка , но тук според мен няма място за мислене и пестене, направи го веднъж ама както трябва да е.
Успех с ремонта Peace

# 10
Моля, тези които са ремонтирали апартаменти старо строителство - на около 40-50 години, примерно, или повече, ама да не са по- малко, да ми споделят как им е протекло! Какво правихте мазилката, която е дебела, но за сметка на това състояща се предимно от пясък и вар? Свалихте всичко до тухла и мазахте наново или оставихте така? За ел. инсталации и ВИК инсталации предполагам, че всичко подменяте? Друго? Какво правихте, с какви необичайни изненади се сблъскахте?
Благодаря предварително за вниманието, както се казва - важно ми е!  Simple Smile
Ремонтирахме наскоро такова жилище. В него живееше един мой далечен роднина и сега това жилище плачеше за основен ремонт. Препоръчаха ни варненска фирма. Лично управителят дойде, огледа и подробно ми обясни какво трябва да се направи. Не мога да повярвам още, колко бързо, чисто и професионално си свършиха работата, без да ме занимават нито с боклуци, нито с други проблеми. И накрая, всичко придружено с документи - за материали и труд. Невероятни професионалисти. Освен това са производители на различни строителни лепила, шпакловки, хидроизолации... Не е било до сега да не намеря недостатъци при ремонти, но от тази фирма съм очарована! Препоръчвам ти да се обърнеш към  професионалсти.

# 11
Шанел, бих поискала от теб координатите на тази фирма, но е вече късно. Работят хора там, професионалисти са, поне до толкова, че с това си вадят хляба, пък ще видим резултата.

# 12
Не се съмнявам, че всичко ще бъде наред. Аз избягвам тук да давам препоръки, но просто съм очарована от тези въпросните хора.

# 13
  • Ловеч
Ние живеем в кооперация построена 67-ма. Тухлен апартамент - спалня, хол + трапезария в едно гоооооооолямо помещение преградено с портал, малка кухня, баня/тоалетна и 2 тераси.
Навсякъде беше с ужасни тапети , а отдолу още по-ужасни грапави стени.
Сменихме дограмата и сложихме изолация, стените шпакловахме и станаха гладки, като стъкло.
Направихме преградна стена м/у голямото помещение ( трапезарията ми е излишна ) спалнята стана детска, хола - спалня, трапезарията - хол и кухнята + терасата на една голяма спалня.
Сменихме ВИК, направихме навсякъде окачени тавани с вата ( отгоре са тавански стаи ) и някой стени с гипсокартон ( декорации разни )
Сменихме и по-голямата част от ел. инсталацията.
Всичко правиха баща ми и мъжа ми ...
Остана банята да се разшири, като се махнат едни излишни шкафове в коридора.

# 14
Ив*, значи не сте съборили мазилката от всички стени в жилището до тухла и да сте измазвали наново - само шпакловка?
Знам за какъв апартамент говориш - в нашата кооперация са такива от другата страна. В различни градове, тухла, ама пак по едни и същи проекти, явно правени. В периода 64- 70г във Варна са строени такива. Поне от този период го знам това разпределение.

# 15
  • София
Ако сменяш инсталация, забрави да минеш само с шпакловка. Ето как изглежда стена с току що сменена инсталация:

Тези канали, които виждаш, няма как да се запълнят само с шпакловка. Доизмазва се, а отгоре се шпаклова.

# 16
  • Ловеч
Ив*, значи не сте съборили мазилката от всички стени в жилището до тухла и да сте измазвали наново - само шпакловка?
Знам за какъв апартамент говориш - в нашата кооперация са такива от другата страна. В различни градове, тухла, ама пак по едни и същи проекти, явно правени. В периода 64- 70г във Варна са строени такива. Поне от този период го знам това разпределение.

Да, не сме събаряли нищо. Само тапетите махнахме и ги мазаха с нещо иначе не можели да се шпакловат. Измазаха ги на тънко заради смяната на инсталацията и ги шпакловаха.
Искахме да махнем "трегера" (общината не ни разреши, че била носеща - това е друга тема ) над вратата, която разделяше голямото помещение, но не стана и направихме преградната стена на мястото на вратите.

# 17
И аз правя ремонт или по-правилно е да се каже финансирам такъв, а майсторите го правят.Започнах от подмяна на ВиК инсталацията,следващата стъпка бе ел.и-я,приобщаване на балкон,отваряне на врата,изкъртихме мозайката и паркета.И изхвърлихме толкова много боклук,че не ми се вярваше. А  сега четейки по-нагоре, излиза че съм  родена под щастлива звезда Joy До тук бяхме на почина направи си сам,след това влязоха майсторите.Не са сваляли мазилката до тухла/предполагам,че това се налага, само ако има влага или е имало течове/,изравняване на стените,лека шпакловка и нанасяне на мазилката.Общо взето съм на финалната права,банята още не е фугирана ,утре ще се лепи гранитогреса в антрето и кухнята и е наред паркета.А изненади ще има и един ден нервите ти ще са опънати до краен предел,ще се чудиш защо си го причиняваш всичко това и единственото ти желание ще бъде час по скоро да приключи тази инквизиция.На следващият ден виждаш как малко, по-малко се оформят нещата и ти сияеш от щастие и ти е леко и живота отново е прекрасен.Желая Ви,търпение и да случите на майстори.Късмет.

# 18
Баст, благодаря за пожеланията!  Simple Smile Всъщност, ние сме в средата на кошмара!  Simple Smile

милинка, да се запълни някакъв си канал, с 2см мазилка е не бял кахър, ами изобщо не се коментира! Говоря ей тая стена, дето се вижда, примерно, да ѝ се свали цялата мазилка от тавана до земята и от ляво на дясно - всичко докрай до гола- голеничка тухла и да се замаже наново - то такава сериозна мазилка и ще трябва да съхне после с месеци... И така на абсолютно всички стени, в абсолютно целия апартамент. За това говоря! Ей така изглежда у нас стена, с току що не сменена, ами нова инсталация
http://media.snimka.bg/9067/024389745-big.jpg?r=0

На местата, където и преди си имаше, новите кабели минаха през тръбите на старите - старото строителство има тръби, в които са полагани кабелите, не става дума за водопроводни тръби, че много хора това си мислят.

Ив* , разбира се, че няма да махате трегера!  Simple Smile Недейте така бе хора, за вашата безопастност е - на имота ви, и на живота и здравето ви.

# 19
Ох, свалянето на мазилката до тухла не мога да си го представя! То са купища пясък, тонове струва ми се! Ако е голям апартамент...  ooooh!  Ако остане старата какво ѝ има? Предимства - недостатъци? Моля те сподели твоето мнение!
Ние ремонтирахме 2 такива-от 1960г. е блока. Мазилка до тухла изобщо не сме сваляли. Бяха тапети, които свалихме и направо се шпаклова. Пет години вече не е мръднало нищо. Иначе естествено ВИК сменихме, сменихме и елекроинсталациите. Първоначално мислехме да сменяме и вратите, но те са с нестандартни размери-касите са 37-8 см и ми дадоха умопомрачителни цени за индивидуална изработка и се отказахме, защото за 8 врати щеше да ни дойде много в повече (сменихме само външните врати). Затова свалихме боята ние си (тоест аз лично) с пистолет с горещ въздух до чисто дърво-манипулацията не е лека, но е напълно осъществима. После мъжът ми ги китва, шлайфа, грундира, боядиства, пак шлайфа и последна боя, сменихме бравите и стъклата на вратите, които имаха и стъкла и резултата беше повече от задоволителен. Мозайките в коридора изобщо не сме махали-върху тях направо плочки. На преходите мъжа ми сложи лайсни, които на повечето стаи си баха хоризнотални, само на една е с леко прагче, но то е от 0,5 см. Даже през ум не ни е минававало да къртим мозайка. Прозорците е ясно, че се смениха.
А сега се сещам-съседите точно в моменвта правят ремонт и понеже при тях е постно боядисано, за да спестят чистенето на постна боя сложиха гипсокартон на стени и тавани-ами много удачно решение също като видях резултата.

# 20
  • Ловеч

Ив* , разбира се, че няма да махате трегера!  Simple Smile Недейте така бе хора, за вашата безопастност е - на имота ви, и на живота и здравето ви.

Знам, че трегер не се гъта, но реално това е само бетон и камъни ; ) За да е трегер трябва да има арматури наслагани на гъсто, а то нямаше ;  ) Все пак не го гътнахме, а го облякохме, като стена, сложихме от 2те страни ниши от гипсокартон, а останалата част м/у тях налепихме с декоративни камъни... стана много ефектно.

# 21
Ауу, това махане на боя с пистолет с горещ въздух ни чака и нас! Ужас, казваш! Ох... Ние сменяме всички врати - 7 на брой, една е сменяна преди няколко години и няма да я сменяме, както и една ще слагаме тип хармоника и не я броя, макар че и там са 100-тина лева, май  Thinking Ще сваляме боя на 2 каси или 3 каси, като двете остават с декоративна цел. Иначе наистина няма 2 еднакви врати, всичи са с различни и нестандартни размери.

# 22
  • sofia
Говоря ей тая стена, дето се вижда, примерно, да ѝ се свали цялата мазилка от тавана до земята и от ляво на дясно - всичко докрай до гола- голеничка тухла и да се замаже наново - то такава сериозна мазилка и ще трябва да съхне после с месеци......
Няма нужда, ако мазилката е здрава (не се рони) и относително права.

Цитат
На местата, където и преди си имаше, новите кабели минаха през тръбите на старите - старото строителство има тръби, в които са полагани кабелите, не става дума за водопроводни тръби, че много хора това си мислят.
И новото строителство ги има WinkТова, че някои си го спестяват и замазват директно кабела - е друга тема. Наричат се шлаух.
В нас комуникационните кабели (интернет, тв) са пуснати в шлаухи вкопани по линията на первазите и опасват всички стаи и излизат до кутии във всяка стая. Във всеки един момент може да се пусне някакъв допълнителен кабел или да се махне.

# 23
Ами, не знаех, че и на ново строителство слагат, никой от нашите познати няма такива. Както споменах, доста хора дори не знаят, че съществува такова нещо. Мисля, че и в панелите ги няма и това съвсем стеснява кръга на имащите шлаухи.

# 24
Ауу, това махане на боя с пистолет с горещ въздух ни чака и нас! Ужас, казваш! Ох... Ние сменяме всички врати - 7 на брой, една е сменяна преди няколко години и няма да я сменяме, както и една ще слагаме тип хармоника и не я броя, макар че и там са 100-тина лева, май  Thinking Ще сваляме боя на 2 каси или 3 каси, като двете остават с декоративна цел. Иначе наистина няма 2 еднакви врати, всичи са с различни и нестандартни размери.
ЕЕЕ, щом е за 2-3 каси не е страшно, тъкмо ще влезеш в час и ще свърши Joy Joy Но на 8 врати наистина беше изморително, защото се натиска с шпаклата здраво в продължение на много часове и дни. Шпаклата, с която махаш боята не трабва да е много широка-не повече от широчината на 3-4 пръста, с такава е най-удобно, да кажа аз като старо куче. Освен това, ако касите са с ръбчета, се внимава с натиска на шпаклата, защото захващаш и дървото, заедно с боята....
Иначе и ние се чудихме за един портал, който махнахме дали да оставим касата с декоративна цел или да махаме и с гипс да бъде отвора. Добре, че не я махнахме, наистина с каса стои чудесно

# 25
О, аз съм изгледала стотици снимки, на жилища които имат декоративна каса, за да разделя идейно хол от трапезария, както е и у нас, предполагам при вас е същото. От месеци насам по всички филми само обазавеждане и интериор като цяло гледам, не разбирам какво се случва във филма  Laughing Напълно съм убедена, че касата трябва да остане, убедих и мъжа ми, но всички други приятели дават акъл, сякаш сме го искали... да махнем касата, за какво ни била!  Tired

Иначе сме купили правилната шпатула, явно, да видим натам как ще е  Simple Smile Ще мажем и с препарат за сваляне на боя  Thinking

# 26
С препарат и аз опитах първо, ама резултата беше гола вода, нищо не прави. Ако го правите с пистолет с г. въздух не се разправяй да губиш време с препарати, той си сваля всичко и препарата не го улеснява.

# 27
Тъй като често от старото строителство се оставя и стария паркет, който се цикли, да ви попитам - кога циклихте паркета? Преди боядисване на стените или след това? Казаха ми, че ставал все пак доста прах и се цапало. Колкото по- мръсен бил паркета, толкова повече прах имало. Ами той не е циклен откакто е сложен май, т.е. доста прах ще има. Ама ако сме боядисвали после, дали сме щели да опазим лака?  Thinking Става някакъв омагьосан кръг и не мога да реша как ще е по- удачно. Споделете, ако сте минали и през двата варианта.

# 28
  • хасково
Ив моля те ,ако можеш да пуснеш снимка на декоративната стена с камъни.Ще правя същото ,да го видя как ще изглежда Praynig

# 29
  • sofia
pina, първо цикленето, после дебел найлон на пода (защото тънкия се къса много лесно), залепваш с хартиено тиксо по первазите и боядисвате спокойно. И да капне някъде латекс, докато е пресен се измива лесно....ама лака на паркета да е хубаво изсъхнал.
Колкото и да е безпрашно, пак има фин прах, а няма как да опаковаш стените и тавана.

# 30
Като казваш да е хубаво изсъхнал лака - това колко време ще му отнеме, примерно?

# 31
pina, първо цикленето, после дебел найлон на пода (защото тънкия се къса много лесно), залепваш с хартиено тиксо по первазите и боядисвате спокойно. И да капне някъде латекс, докато е пресен се измива лесно....ама лака на паркета да е хубаво изсъхнал.
Колкото и да е безпрашно, пак има фин прах, а няма как да опаковаш стените и тавана.

Подкрепям това мнение , наскоро минахме през това - първо шпакловката на стентие и тавана , след това циклене , след това боядисване на стените и тавана и веднага след това лакирахме паркета и съхна доста дълго , като през това време не се вършеха никакви ремонтни работи за да няма прах.Нашия пласт лак беше като че ли по дебел и но сега е супер , огледален , точно както исках.Заслужаваше си чакането да изсъхне хубаво.
Процедурата по лакирането е следната ако те интересува де:
Първо с по - рядък лак се лакира и след това се изтрива с мн финна шкурка или има едни специални гъби.Преди това паркета е хубаво фугиран там където има нужда. След като се свали гланца се лакира пак вече с основния лак една или две ръце както искате.

# 32
Благодаря за насоката, и това е идея, да се изцикли, да се боядиса и после да се лакира  Thinking  Като казваш, че доста дълго сте чакали съхненето на лака - все пак колко? Два дена, двайсе дена?

# 33
  • Ловеч
Хм, я да използвам да попитам за цикленето... човек ли викахте и колко ви взе на кв? Само циклене или и другите манипулации прави или вие си го фугирахте, лакирвахте и т.н. ?

# 34
Благодаря за насоката, и това е идея, да се изцикли, да се боядиса и после да се лакира  Thinking  Като казваш, че доста дълго сте чакали съхненето на лака - все пак колко? Два дена, двайсе дена?
При нас седмица и два дни от нас  Peace това за последната ръка лак иначе за грунда ден и половина и изтъркахме.Все пак е доста топло.
Едно съветче от мен когато го оставяте да съхни не оставяйте отворена врата на тераса ако има.При нас я оставихме и духна вятър и се налепи мн лек прах в едния край на коридора въпреки че вратата на терасата не е в коридора а в стая в която води коридорчето.

# 35
Отново благодаря! Хрумнало ми е, че вятъра ще вкарва прах и ще се налепи, само не знам на затворено колко ще съхне - още по- дълго време. Ама голямо слугуване на тоя паркет!

# 36
Слугуване е ама после става много хубаво.
Ако имате опция на дограмата да се отваря отгоре е вариант ,който ние използвахме в спалнята.

# 37
Имаме, във всички стаи - така ще направим.

# 38
Не зная какви са ви идеите за банята не спестявайте при подмяна на инсталациите.Канализацията обикновено е стоманена и изгнила.По зле е от водопровода.Ако имате каменинови тръби на вертикалната канализация, непременно ги подменете, за да не се наслаждавате след време на кафяви струйки. При подмяната задължително трябва да преминете през долната плоча и да подмените връзките с вашата хоризонтална канализация.Ако се наложи да въстановите щети по тавана на съседа, ще ви излезе по евтино отколкото ако протече под плочките.Не се мъчете да подменяте над тавана.Изключително трудоемко е с много щети, и е задължение на съседа. Вертикалният водопровод го подменете от водомера под вас до водомера над вас. Махнете мозайката. Старите бани обикновено имат понижен под и така няма да имата стъпало между коридора и банята.Освен  това наклоните на мозайката са огромни и опасни за настилка с плочки. Съчувствия и успех.

# 39
Хм, я да използвам да попитам за цикленето... човек ли викахте и колко ви взе на кв? Само циклене или и другите манипулации прави или вие си го фугирахте, лакирвахте и т.н. ?

Сега видях въпроса ти. Ние викахме фирма , взеха ни по 4лв./кв.м само циклене дойдоха три момчета с две машини и за 2 часа изциклиха ново дюшеме около 25-28 кв.м .
Ние си лакирахме след това.Иначе вземат по 1 левче за всяка ръка лак и допълнително си купуваш лака.
Аз не останах много доволна , вярно бързо стана без прах ама на места мн са натискали машината и се виждат белези от машината по дървото.Както и да е за тази цена се справиха блестящо.Между другото тук в Хасково нямахме голям избор на фирми - само две от които с едната не можахме да се свържем.

# 40
  • В центъра на моретата
И ние сме пред голяяям ремонт на новозакупен апартамент старо строителство.
Дилемата е следната: тъй като има мозайка и паркет, се чудим дали да ги оставяме и да лепим отгоре им плочки и ламинат или да ги махаме и така да слагаме. Или ако оставим едното, а другото махнем, то ще се получи разлика в нивата на стаите и трябва да се правят някакви прагове. Напоследък май взех да си мисля, че най-безболезнено ще бъде да оставим и двете, но преди да сложим ламинат ще трябва да изциклим паркета.

# 41
Ние първо сложихме паркета и тогава нареждахме гранитогреса за да бъдат на едно ниво.Ако  махнете само мозайката и сложите плочки няма да има проблем с нивата .Изциклете си паркета и го фугирайте и му се радвайте .При положение ,че го имате грехота е да го скриете с ламинат.

# 42
И ние сме пред голяяям ремонт на новозакупен апартамент старо строителство.
Дилемата е следната: тъй като има мозайка и паркет, се чудим дали да ги оставяме и да лепим отгоре им плочки и ламинат или да ги махаме и така да слагаме. Или ако оставим едното, а другото махнем, то ще се получи разлика в нивата на стаите и трябва да се правят някакви прагове. Напоследък май взех да си мисля, че най-безболезнено ще бъде да оставим и двете, но преди да сложим ламинат ще трябва да изциклим паркета.

Имаше подобна тема преди време относно махането на мозайка , може да се поразровиш и да прочетеш мненията там.
Ако махаш мозайката и паркет , преди да правиш нови покрития трябва да направиш замаска , което е допълнителен разход.От друга страна позайката и паркета вече са изравнени и са една идеална основа за полагане на други подови покрития.Хубав съвет са ти дали първо да сложиш нов паркет и след това да нареждаш плочки за да са еднакви нивата.Поставянето на плочки върху мозайка става майсторите знаят как, само ако има цокъл може да гомахнете.
П.С. Подкрепям мнението на carina2006 че при положение че имате естествен паркет да го покриете с ламинат. Извикайте майстор , ако състоянието му позволява циклене и китоване оставете си го , ако ли не слагайте ламинат.

# 43
Честито pina,

Минах го този път за 1 годин и половина и десетки хиляди левов, сега си чакам обзавеждането. Апартамент 115 кв. от 67 г. - 5 стаи., на четири им смених предназначенито. Капитален ремонт, смяна на цяла ВИК, ел. инсталация /около 1,5 км. кабели  Laughing/ , изолация вътре - стени и тавани навсякъде, частично подменяне на паркета, избиване на мозайката и нов гранитогрес - кухни, бани, коридори.  Втора баня и втора тоалетна, подмянан на врати и стени - частично. Както са ти казали по горе, варта е слаба и докато махахме стари плочки падах и стени  Laughing

Много нерви, търпение, пари... и това http://egisihora.snimka.bg/architecture/apartament.586181.23101492

Аз бях технически ръководител на всичко мъжа само наливаше пари и не искаше да го закачам със съвети и помощ, та се наложи да се ограмотя по доста въпроси - калибровани, плочки, дивиатори, кръстати ключове, видове профили и плоскости за изолация, текстури на бои, цетове, геометрията на Нойфрет за вътрешно архитектурно планиране... хубава книга само 200 лв. , разни 3Д визуализатори, много разговори с разни хора по всеки въпрос три независими източника на инфо.

Следващото , коетоще  правя вече ще е добре за сега имам десетки забележки към себе си.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 10:57 от Egisihora

# 44

Следващото , коетоще  правя вече ще е добре за сега имам десетки забележки към себе си.
                                                                                                                                                                                             Е, образовахме се и ние,изучихме всички номера на майсторите.За следващия ремонт нямат  никакъв шанс. Човек се учи от грешките си.

Общи условия

Активация на акаунт