Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 969
  • 450
  •   1
Отговори
# 180
естествено е да се тревожим! И аз звъня по два пъти на ден...  Crazy и все със съвети, съвети.. кой знае колко съм досадна вече.  Confused ама поне за в началото ще ме изтърпи!  Crossing Arms
чувствата ми са доста смесени - хем му се радвам за самостоятелността, хем се тревожа. Той е много доволен - в общежитие, което е сравнително сносно /като знам какви има, той е в много добри условия/. Настанихме го миналата седмица.  Simple Smile В стола храната била много вкусна /колко пък да е вкусна Rolling Eyes/ - за 1.50лв. се наяждал на корем.

днес започват занятия  Grinning  Heart Eyes
успех на всички дечица  Hug

# 181
Всяко дете е различно. Моето се адаптира без проблеми. Аз се научих да не се обаждам. Като го видя, че е в скайп, зная къде е, зная програмата му. Иначе на всеки съвет и въпрос отговора е -споко мамо. Истината е, че като има нещо да пита, да сподели нещо хубаво или нещо го тревожи-звъни веднага.
В началото беше трудно, нямаше интернет и информацията беше малко, само най-важните неща.
Никога не съм си мислила, че ще съм толкова спокойна. Това спокойствие се дължи на това, че се вслушахме в съвета на консултанта / за което съм и безкрайно благадарна/, да отидем на място ако имаме възможност, да разгледаме. За щастие направихме точно така. Отидохме през август да търсим квартира видяхме град ,университета, библиотеката, менсата, квартирата. Сина ми замина след това сам, но знаехме къде отива. И сега като каже отивам в парка, на гарата и т.н. аз зная за какво става въпрос. Та това пътуване подсигури не само неговата увереност, но нашето спокойствие. Консултанта ни свърза с едно дете, което вече уча там и се оказа доста полезно.
Успех на всички деца. За тях е доста по-лесно отколкото на мамите, но кураж.

# 182
.....Разбира се, горда и щастлива съм за моето амбициозно и устремено момче, но да си кажа откровено изпитвам много противоречиви чувства в момента. Страх за физическото му и емоционално оцеляване. Зная, че е глупаво, на тази възраст са най-адаптивни и сигурни в своята самостоятелност. Още повече, че на моето изобщо не му липсва самочувствие и дава индикации, че му е идеално за момента, но.... Cry
Ох, как не искам да съм някаква си обсебваща майка-орлица, но не мога да спра да се тревожа и да го мисля.
Естествено, това го споделям само с вас Wink. Как преживявате този момент, дами?
Разбира се, въпросът ми е отправен към тези, чиито деца не следват в родния град.
Извинете ме за мрънкането  Embarassed
Моето момче отиде да учи в друг град след осми клас, и тогава преживях тези притеснения. За мен тези четири години бяха ад  Confused. Истинско облекчение изпитах, когато най-накрая приключи със средното си образование, с това училище и с този град.
За сметка на това сега съм спокойна. Чуваме се всеки ден, той идеално се адаптира, студентският живот му харесва. Опознава града, завързал е много нови познанства и се чувства добре. Почти седмица ходи на лекции, а вече е решил, че иска цял живот да учи. Не така стоеше въпросът, когато беше в училище, може би защото тогава не направихме най-добрия избор на учебно заведение, но и тогава, и сега, решението къде и какво да учи си бяха негови, затова не го отчитаме като грешка.
За разлика от мен, баща му винаги е бил спокоен - все ми казваше, че ще се оправи детето. Така и се случи, но през какво преминахме, дори не искам да си спомням. Та така.

# 183
  • София
Ох бееее - знаете ли колко ми е кефффффф като чета!!!!

Мамините слънчица - ама то една гордост, ама то едно чудоооооо  Hug Hug Hug

Мортишоууууу - квачката ми тя (ти си знаеш защо  Wink)

Поздравления за всички!!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet  БРАВО НА ДЕЦАТА НИ!!!!

Ако има мераклия да спретне статистиката, ако ли не - в някой от следващите дни ще опитам аз  Wink

Прехврък и чао - стискайте ни палци - някои летим на 24.09 ...
и ще ревем после  Laughing Laughing Laughing

Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 184
Благодаря ви момичета, че споделяте. Някак си е успокояващо, че бръмбарите не са само в моята глава Wink.
А, на мен току-що, маминият ми сладък ми каза, че съм родена за следовател,ама от ония, дето водят разпитите, защото всичките ми изречения в скайп били въпросителни.  Mr. Green
Минооо  Wink,  връхлиташ кат' торнадо и изчезваш, но те разбирам, сега сте в трескава подготовка. Лек път на 24.09. и силно стиснати палци Hug
За реването, ни мойш ма стигнеш, аз съм с няколко обиколки и две пълни кофи пред теб Blush
Добре сте вие - женските майки, ей на, сега научих, че откакто съм го оставила (преди 12 дни) не е пускал пералня ooooh!. Заплаших, че възнамерявам след 2 седмици на прибиране към България, не само да намина да го видя за 2-3 дни, а да използвам това време, за да си потърся квартира и трайно да се настаня в близост до общежитието му, за да го "гледам" Twisted Evil. Мисля, че заплахата хвана декиш, хукна да пере Mr. Green.

# 185
Мортиша, усмихна ме  Joy Joy Joy
Припомни ми разговор от вчера с една позната, която също като теб се притесняваше за прането. Аз я успокоих, че ако нейният син има късмет като моя (курс от 23 жени и 7 мъже), все ще се намери някоя колега да го изпере  Mr. Green

Мина, липсваш  Hug

# 186
  • някъде из облаците
Мортиша,   hahaha , имах нужда от малко смях, че нещо май багажа не си побира в кг.

# 187
Мортиша, и мен, майка на девойка развесели  Joy Joy Joy Но ако моята госпожица беше на това място, щеше да остане без чисти дрехи и тогава да хукне да пере....

# 188
интересни статии на които попаднах - инфо за университети в чужбина.  Peace и коментарите отдолу са интересни.

http://www.dnevnik.bg/temi/kakvo_e_da_si_student_v_chujbina/

# 189
  • Талант на 2012,2013 г.
Ей, значи децата започнаха да учат и ний сме си зарязали темичката. На втора страница, та чак на края сме изпаднали... Crazy Mr. Green Heart Eyes

Бива ли такова нещо...? Laughing

Споделете как се приспособяват дечицата наши?!? newsm78

# 190
Моето момиче още не е започнало, приеха го редовно обучение туризъм и чак на 3.10 започват. Иначе ще си е в нашия град, така че  няма да се приспособява много /освен със ставането сутрин.../  Peace

# 191
  • някъде из облаците
Моето момиче вече е в Англия  Sad . Замина на 13, големи циркове бяхме. Облекла се с блуза, жилетка и си носи шлифер, на краката зимни ботуши  Joy , от ръчния куфар стъчи глава на тигър. Е, наложи се да си остави част от козметиката и парфюмите  Joy, че си тежат доста. Беше ми хем притеснено, хем смешно. Гледам другите по къси панталони, сандали, а ние Embarassed, еми нямаше място в багаж и на 36градуса с тез ботуши... Ама там като е пристигнала и е било добре, каза че е студено. Хазяинът ги е чакал на аерогарата. Настани се в квартирата, каза че и харесва стаята, скоро е правен ремонт и било чисто в цялата квартира, регистрира се в университета, още се чуди каква карта за телефон да си вземе. Говорим си често по скайпа, ама това ще е първия месец, после ще има да я търся  ooooh!. Само дето сестра и не успя да отиде при нея, хем да се видят, хем по-лесно да и минат първите дни. Тава е за сега  Hug

# 192
Началото на учебната година за моя син е на 26.09. в Свищов. На 23 ще ходим да му караме багажа и да се настани в общежитието. С братовчед си ще бъдат в една стая. Надявам се всичко да е наред с адаптацията.

# 193
  • Талант на 2012,2013 г.
Нашият син преполови месеца/той е задочно както знаят някои от вас/. Привикват с нови преподаватели и материя. Нови запознанства и среда... Crazy Laughing

# 194
И моят преполови лекциите. Днес ме сюрпризира, че са го одобрили и от октомври започва работа, от което следва, че най-вероятно няма да се прибира у нас. Такива му бяха плановете, затова се радвам за него. Но сърцето ми се къса. Ще бъде на 200 км. от дома  Confused.

Общи условия

Активация на акаунт