Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 052
  • 450
  •   1
Отговори
# 300
  • Талант на 2012,2013 г.
Танцуваща, Честито мила...  bouquet Нашият първи изпит е следващата събота. Много е притеснен, защото и работи и чете...

Много се надявам да го вземе. Praynig

Ще помоля за някое стиснато палче... Embarassed

Пък в крайна сметка дано успее... Praynig

# 301
Марѝ, разбира  се, че ще успее  Hug
Аз също много се притеснявах, защото синът ми започна работа веднага след очните, и оттогава е в нескончаем низ от дневни и нощни смени, само работи, спи и яде  Crazy. Е, явно е намерил време и да учи.
Ще стискам палци  thumbsup

# 302
Поздравления за взетия изпит Танцуваща   bouquet Пожелавам на младежа всичките си изпити да вземе без да го въртят на шиш изпитващите  Peace

# 303
  • София
Честито на момчето! Дано така му върви и напред!

# 304
Танцуваща, честито за успешно взетият първи изпит! Пожелавам на твоето момче да си взема все така категорично изпитите и много успех в работата! Peace
Мари, стискам всичките си палци Hug! Очакваме да се похвалиш.

# 305
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря за всички стиснати палци... Hug

Първият изпит е взет. Grinning

От 18 само трима. Crazy

И нашият син е сред тримата. Heart Eyes

Горда майка съм. bowuu

# 306
Марѝ, чудесна новина, браво на младежа  Hug

Много ги късат тези първокурсници бре...

# 307
  • Талант на 2012,2013 г.
Мерси, Танцуваща... нашите деца са най-добрите, нали си го знаеш...?!? Laughing Hug

# 308
Поздравления за първите резултати...  Hug

Момичета, един въпрос:
при завършването или се полага държавен изпит или се разработва дипломна работа. Чувам, че изискването за дипломна работа става от 5,00 нагоре. Много искам да прочета точно закона как е формулиран.
Все някоя от вас ще знае къде да погледна - закон, наредба ли е...  Hug интересуват ме кои дисциплини образуват точно тази оценка... и други неща..само не знам от къде да го прочета Peace

# 309
Поздравления за младежа, Мари!
Сигурна бях, толкова са ни умни децата  Blush, пу, пу!

# 310
Бо, на финала ли си вече  Flutter
Мисля, че всеки университет сам определя правилата за дипломиране. През 2009 година например, аз имах избор между държавен изпит и дипломна работа, като условието за втория начин беше успех над 4.50. Веднага след нашия випуск обаче бе въведено правилото бакалаврите да се дипломират само и единствено с държавен изпит. През 2010 г. пак имах възможност да избирам, но след това се чу, че магистрите ще се дипломират само чрез дипломна работа.  Това обаче не важеше за всички университети, тоест не мисля, че е уредено в закон, а в правилника на университета (сега прочетох, че в моя университет всеки факултет определя формите и начините на дипломиране).
Май не бях много полезна  Thinking

Средният успех се изчислява като средно аритметично измежду оценките от всички семестриални изпити.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 16:23 от Танцуваща с вълци

# 311
  • Талант на 2012,2013 г.
Мортиша, благодаря ти от сърце... Hug Hug Hug

# 312

Денсваща, 5 семестър съм, но да ти кажа днес цял ден това търся.. променят ни правилата в движение, което никак не ми харесва.. приели са ни с едни правила, сега ги променят. Не мисля, че е редно.
До колкото разбрах и дисциплините които влизат за този успех - пак всеки сам си ги определя. По телефона едно казват, после друго излиза.. Правилник някакъв не мога да открия... Ужас.. За какво ни бил на нас студентите този правилник..  ooooh! Да се смееш ли да плачеш ли?
На 11.11.2011г. приели да е успех над 5.00 за нашата специалност. Ок, за сега няма проблем, но дочух, че имало предложение изобщо да ни махнат дипломната работа. Е, това вече на какво прилича? Въобще не се съобразяват със завареното положение.  Thinking
Исках да говоря с правния отдел на министерството на образованието, но не можаха да ме свържат.
В тая държава кой си върши изобщо съвестно работата? Не знам.. Изморих се да се боря с някакви празни вятърни мелници, които и без това не мелят брашно /абсолютно безполезни/ но пък се размахват, като че ли те ме хранят...  Tired

# 313
Здравейте мили дами,
Моля, да ми отговорите, ако знаете какво трябва да се направи в НАП за здравно осигурителните права на студент, който учи в чужбина от септември 2011г. Не става дума за декларацията и вноските от май до септември, а за периода на следване. Какъв вид документ трябва да се вземе от университета- какво да пише в него, еднократно ли се взема (и съответно представя в НАП) или всеки семестър/учебна година?
Пред кого трябва да се представи в НАП? Може ли да се изпрати по пощата препоръчано и трябва ли да се подготви някакъв типов или свободен съпроводителен документ?
Благодаря на всеки, който ми помогне.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 22:27 от Kummer

# 314
Kummer, взема се документ в който пише, че е студент, там хората знаят. Ако не е на български език / защото моя син може да си разпечата въпросния документ сам, носи го в университета и от там си го взема преведен направо на бълг./ се превежда и се носи в НАП. Това се прави всеки семестър.

Общи условия

Активация на акаунт