Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 119
  • 450
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Някой има ли впечатления от нивото на обучение и реализацията на студенти, завършили Софийския университет /факултета по математика и информатика/. Има няколко сходни специалности  и търся мнения за тях.
 И наистина ли има нужда от инженери и компютърни специалисти за България. Тогава защо наплива е за УНСС?
През последните няколко години се забелязва глад на такива специалисти, не само в Бг, но и в целия Европейски съюз. Дъщеря ми сега е 1 курс във ФМИ, Софтуерно инженерство, но все още за по-малко от месец, няма кой знае какви впечатления. 
Защо има наплив за УНСС?
1) Защото изпитите за УНСС са разнородни. Освен основите по БЕЛ и МАТ, вторият модул може да е по много предмети.
2) В УНСС един кандидатстващ може да се явява много пъти ( ако не се лъжа 5 или 6)
3) Няма инженерни специалности, които да не се лъжем, са доста специфични и трудни и се изисква добри познания по математика за тях.
4) Изпитът по математика във ФМИ е труден!

# 286
  • Талант на 2012,2013 г.
Не  зная дали споменах... от седмица вече момчето ни работи. Много съм доволна. Той е щастлив и спокоен, значи и аз съм така... Simple Smile

# 287
http://mon.bg/news-home/2011/EC_567_2011_Edu_2020.pdf

може да е интересно и на вас

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 09:38 от Бо_

# 288
  • WonderLand
Тъй като ще кандидатствам с Литература в СУ искам да питам, ако има запознати, на изпита върху бели листи без редове ли се пише?

# 289
...
Защо има наплив за УНСС?
1) Защото изпитите за УНСС са разнородни. Освен основите по БЕЛ и МАТ, вторият модул може да е по много предмети.
2) В УНСС един кандидатстващ може да се явява много пъти ( ако не се лъжа 5 или 6)
3) Няма инженерни специалности, които да не се лъжем, са доста специфични и трудни и се изисква добри познания по математика за тях.
4) Изпитът по математика във ФМИ е труден!

2A) Броят на изкаралите оценки различни от 2 и подали заявления за участие в класирането = броят на приетите

Тъй като ще кандидатствам с Литература в СУ искам да питам, ако има запознати, на изпита върху бели листи без редове ли се пише?
ТУК най-точно ще ти отговорят на всички въпроси, не само дали се пише върху бели листОВЕ.

# 290
  • София
Да. Това беше всъщност голям проблем за някои... Иначе се тренира като подлагаш под белия лист лист на редове и те частично прозират. Но не мисля, че самото оценяване се влияе особено ако редовете ти не се получат абсолютно успоредни, почерка е разкривен и т.н.

# 291
Ехооо, темичката ни отлетя назад. Влизам да я побутна, и да помоля за стиснати палци   Hug
Утре студентът ще се явява на първия си изпит  Praynig

# 292
  • София
Стискам  Praynig. Дано да повлече крак на успешно взети изпити.   bouquet

На моя син първият изпит е на 6 декември, после и на 17 декември. Заради втория се наложи да сменим полета му за връщане  (беше на 17) срещу „скромната“ сума от 110 евро  ooooh!.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 19:30 от Ива*

# 293
Ще стискаме! Ама не са ли много рано тези изпити?

# 294
Благодаря   bouquet

Ще стискаме! Ама не са ли много рано тези изпити?
На задочниците тъкмо им е времето  Crazy

# 295
успех  Simple Smile

# 296
Танцуваща, стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 297
Благодаря за стиснатите палци   bouquet
Изпитът е взет, човекът е доволен, а аз - щастлива  newsm68
Не успя да ми разкаже никакви подробности, ще чакам за тях до довечера, защото е на работа. Само с две думи ми каза, че изпитът е бил устен, от 27 човека 19 са скъсаните, него преподавателят го е въртял на шиш час и половина, и резултатът е една огромна заслужена четворка  bowuu

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 16:18 от Танцуваща с вълци

# 298
Браво на момчето! Спомням си , че и на моя първи изпит в университета получих четворка!
Това е май първата оценка от изпит в темата - дано да повлече крак и всички останали мами да се похвалим с  взети успешно изпити от децата ни!

# 299
  • някъде из облаците
Танцуваща с вълци поздравления за успешно взетия изпит   bouquet, браво на младежа.
Нашите изпити са след ваканцията, но тази седмица ще има две мини контролни, които са и много важни, есето вече си го е предала. Стои до късно в кампуса, основно там учи, техния кампус е отворен до 23.30ч  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт