Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 075
  • 450
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро! Simple Smile
Как са студентите? Какви са първите впечатления от лекции, преподаватели - въобще учебния процес?
Дъщеря ми започва от понеделник, а от утре до събота имат "въвеждаща програма" заедно с второкурсниците, която включва и излет и дискотека. Wink Хубава традиция!
И ние имахме малък екшън с намирането на общежитие, но всичко завърши по най-благоприятния начин - с упоритост и малко чар я настаниха точно там, където искаше.     

# 271
добре са  Wink Laughing http://vbox7.com/play:1cdf975682
хранят се добре... с пресни плод..овее.. и зеленчуци..

Joy Joy

У дома редовно се шегуваме с тази реклама.  Mr. Green и разговорите ни обикновено започват така:
"Здравей си Хриси, как е в университета...
- Невероятно е!...
..пресни плодовеее, и зеленчуциии... от магазина..." 

Crazy  hahaha

# 272
  • София
Добро утро! Simple Smile
Как са студентите? Какви са първите впечатления от лекции, преподаватели - въобще учебния процес?

За сега лежерно Simple Smile Учи вече втора седмица. Има четири дисциплини, които ще държи 1 семестър, но за момента всичико и е познато, защото го е учила в СМГ:) Това обаче ще е още само седмица предполагам ( без програмирането) Simple Smile

# 273
добре са  Wink Laughing http://vbox7.com/play:1cdf975682

Joy Joy

У дома редовно се шегуваме с тази реклама.  Mr. Green и разговорите ни обикновено започват така:
"Здравей си Хриси, как е в университета...
- Невероятно е!...
..пресни плодовеее, и зеленчуциии... от магазина..."  

Crazy  hahaha
И ние много се шегуваме с тази реклама  Mr. Green
Човекът е добре, работи, за изпитите много-много не говори, като го попитам, винаги отговорът е "Споко, мамс" Crazy
Аз много се затъжих обаче  Confused. Вече месец и половина не съм го виждала, работата му е на смени и не се очертава скоро да си идва. Дъщеря ни и тя много тъгува по него, мъжът ми и той, въпреки че не го показва. Вече планираме пътуване при него, но тъй като и двамата работят на смени, не зная кога ще се случи да им съвпаднат почивките   Tired.

# 274
  • София
Наистина тази реклама е страхотно попадение. Simple Smile
Преди няколко дни на забележка от страна на майка ми, говорейки по скайпа с дъщеря ми, че вижда неподредено й легло, тя й отговори, че занапред ще внимава какво влиза в кадър.  hahaha

# 275
  • някъде из облаците
добре са  Wink Laughing http://vbox7.com/play:1cdf975682
 Joy Joy
Crazy  hahaha

Бях я забравила, hahaha и ние се шегувахме с голямата  Joy Joy Joy
Първокурсничката е добре, поне така казва по скайпа като се чуваме  Laughing  Харесва и, каза, че имали много за учене, упражнения, проекти, даже и есе ще има да пише по бизнес науките, то я притеснявало  Laughing. Оценките им зависят от всичко : изпити, задачи, проекти... Има си вече приятели, доволна е от съквартирантите. Със сигурност не и е лесно, освен да учи има и пране, готвене, пазаруване..., абе не е като да си при мама и тати Joy
И на мен ми е мъчно Sad , а те си имат своите грижи  ooooh! гледам да не им досаждам много  Confused

че вижда неподредено й легло, тя й отговори, че занапред ще внимава какво влиза в кадър.  hahaha
Еми право си е детето, защо се заглеждате  в леглото  Joy Joy Joy   

# 276
Моят син е приет по първо желание в ПУ"Паисий Хилендарски". Започват на 3 октомври. Има ли и други майки на студенти в същия университет?

Прекрасно и аз искам другата година да уча там  Hug Мога ли да попитам с каква специалност е приет и как е влязъл (матура или КСИ)?

# 277
Моят син е приет по първо желание в ПУ"Паисий Хилендарски". Започват на 3 октомври. Има ли и други майки на студенти в същия университет?

Прекрасно и аз искам другата година да уча там  Hug Мога ли да попитам с каква специалност е приет и как е влязъл (матура или КСИ)?
Учи руска филология със западен език. Кандидатства с оценките от матурите, получи се почти максимален бал. Засега е много доволен и учи с интерес.
Успех!

# 278
  • WonderLand
Много благодаря на Бо   за поканата   bouquet  bouquet

Мен вече ме втресе кандидат-студентската подготовка, готвя се за Психология в СУ, обаче като чета какво ли не така стана, че доста се стреснах, та ще се радвам ако има някой в тази специалност да разкаже как стоят нещата покрай изпити, лекции, преподаватели, впечатления от общежития и кой каквото се сети   bouquet  bouquet

# 279
  • София
Аз съм психология - трети курс. Повечето мои колеги са влезли с изпит по литература, оценка над 5,25 за момичетата. Аз лично се прехвърлих след изкарана година Философия, така че и това е вариант. Важно е, обаче, успехът ти след тази една година да е отличен, защото и за прехвърляне има много желаещи а много малко бройки отпускат за Психологията. Прави ми впечатление, че таз годишните първокурсници са повече на брой - ако е така, то и бала ще е паднал, но това лесно може да го провериш. Специалността иначе е много интересна, добре си се насочила, стои проблемът с реализацията... Стажове университетът не осигурява. Имахме и няколко недоволни от обучението колеги - някои се прехвърлиха към НБУ (психология) и УНСС (друга специалност), някои прекъснаха а други останаха и продължиха да си мрънкат... Но аз лично съм с розовите очила и всичко ми харесва, както си е Simple Smile

# 280
Аз съм психология - трети курс. Повечето мои колеги са влезли с изпит по литература, оценка над 5,25 за момичетата. Аз лично се прехвърлих след изкарана година Философия, така че и това е вариант. Важно е, обаче, успехът ти след тази една година да е отличен, защото и за прехвърляне има много желаещи а много малко бройки отпускат за Психологията. Прави ми впечатление, че таз годишните първокурсници са повече на брой - ако е така, то и бала ще е паднал, но това лесно може да го провериш. Специалността иначе е много интересна, добре си се насочила, стои проблемът с реализацията... Стажове университетът не осигурява. Имахме и няколко недоволни от обучението колеги - някои се прехвърлиха към НБУ (психология) и УНСС (друга специалност), някои прекъснаха а други останаха и продължиха да си мрънкат... Но аз лично съм с розовите очила и всичко ми харесва, както си е Simple Smile

Ще те помоля все пак да свалиш за малко розовите очила и да кажеш нещо повече за реализацията. Имам ученичка тази година, която си е навила на пръста психологията, но според мен ако запише нещо друго, ще е по-добре за нея после. Педагогиките дават много по-голям шанс по мое мнение, но всички се бутат все за тази психология, неизвестно защо.... Rolling Eyes А, хаха, сетих се, второто й желание е етнология, изобщо...... Crazy

# 281
  • WonderLand

Специално за минималния бал търсих но не открих нищо. Започнах подготовка за изпит по литература и ще дам всичко от себе си, но това което ме притеснява е, че ако случайно не ме приемат нямам друг вариант за себе си. Единствено социология, но за нея се изисква изпит АЕ за когото е необходима много стабилна подготовка, та се чудя дали изобщо да се опитвам  newsm78 . Избрала съм си психологията защото ми е страст, огромна страст... наистина не очаквах такъв наплив за нея... Embarassed

# 282
  • София
Зa реализацията не мога да кажа много, защото още не е дошъл момента да разучавам надълбоко. Това, което знам със сигурност е че само с бакалавър си заникъде - нужна ти е поне степен магистър. Магистратури по Психология има много, наплива за тях е огромен, но малцина ги приемат и тези малцина най-често са завършилите бакалавър Психология в СУ. Реализация има най-вече при трудовата и организационна психология - Подбор на кадри, Човешки ресурси, Реклама.... 70% от моите колеги копнеят да станат психотерапевти или като общо да се занимават с Консултативна и Клинична психология - там успеваемостта обаче е по-малка, трябват връзки и много вложени средства за да отвориш собствен кабинет, например и да имаш клиенти... Много фирми, в момента търсят постоянно психолози за работа в различни техни отдели и се обръщат към психолози относно много въпроси по организацията и касаещи служителите. При записани и изкарани 5-6 дисциплини получаваш учителска правоспособност. Скоро бяхме на презентации за дейността на Института по Психология на МВР - и там се приемат стажанти и се търсят магистри за различни постове. Търсене има, стига да си упорит и да го искаш наистина, смятам, че можеш да откриеш една приятна и високоплатена работа.

# 283
Мерси! Simple Smile ще й кажа нещата написани от теб + това, което предлага педагогиката, и ще видим какво ще реши. Разбира се, последната дума ще има оценката от изпита Wink

# 284
Някой има ли впечатления от нивото на обучение и реализацията на студенти, завършили Софийския университет /факултета по математика и информатика/. Има няколко сходни специалности  и търся мнения за тях.
 И наистина ли има нужда от инженери и компютърни специалисти за България. Тогава защо наплива е за УНСС?

Общи условия

Активация на акаунт