Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 070
  • 450
  •   1
Отговори
# 255
Извинявам се, че нахлувам така,  но бих искала да попитам дали има някой приет в испански университети? Какви изпити е държал, сертификати какви има, какви специалности...

# 256
  • софия
Честито на всички новозарадвани гарджета! ... и малко въздух за мамите  Grinning.
Ива*, на нас преди няколко дни ни писаха от общежитието. Дано и при вас да се случи ... Че иначе наистина си е голяма тревога. Е, не че сега спя спокойно де, но просто кошмарите ми имат други имена  Joy
Ние летим на 6-ти за Берлин. Някое другарче, евентуално?

# 257
Моят син е приет по първо желание в ПУ"Паисий Хилендарски". Започват на 3 октомври. Има ли и други майки на студенти в същия университет?

# 258
  • Варна

Докато пиша ми звънна телефона -успешен полет групата е на летището отиват към
автобуса за Бат.
Благодаря на всички за пожеланията.

Има ли вече първи впечатления от настаняването им в Бат? Ще ми е интересно да прочета как се чувстват децата там ? Почнаха ли им занятията вече ?

# 259
Да повдигна малко темичката  Grinning
Как се справят децата?
Моето момче вече работи, мина всичката шумотевица около кандидатстване, интервюта и обучение, от два дни вече е в редиците на работещите студенти  Heart Eyes

# 260
  • Талант на 2012,2013 г.
Танцуваща, пожелавам му само успехи...!!! Hug

От днес и аз мога да се похваля. Детето ни мина успешно няколкостотин интервюта... Mr. Green Joy Crazy и в крайна сметка е одобрен  и от днес е в редиците на работещите студенти и той... Heart Eyes

# 261
Танцуваща, чуваме се и казва, че химията започнала да му харесва.  Crazy Толкова учуден беше от себе си, та чак ми казва, че не можел да повярва.  Laughing което е супер, защото без химия няма как да може и да знае по специалността си.
Щял да отърве 1-2 изпита защото някои неща ги бил учил в училище /програмиране и мат. / и сега ще прави някакви проекти и няма да се явява после на изпити.

По темата с работата - много бих искала да знам, колко от децата работят?
Дали има някъде изследване за % работещи и неработещи студенти - става въпрос за редовно обучение разбира се. Някой знае ли?

И аз съм за работене и учене едновременно  Peace Хубаво ще е да си намери почасова работа /като за студенти/, за да е съобразена с лекции и заето време, но за сега няма такава.

# 262
Където има варианти и за работа, ок до някъде.
Но това е осъществимо по-скоро в София, Пловдив, Варна.
В чужбина също е трудно, не поради липса на работа, а поради изключително натоварената програма.
Сестра ми едва сега, края на 2та година кара платен стаж през ваканцията, иначе просто няма кога през учебната година (Германия, Университета в Нюрнберг, спец. Биотехнологии).

# 263
Бо, ще ти кажа как е при моя син, сега ІІ курс. В началото никой не работеше, децата искаха да видят как ще им потръгне. След първия семестър, някои започнаха да търсят работа и 1/3 от децата поработваха. Работа обаче трудно се намираше дори за тях, почти всички са завършили езикови гимназии и знаят отлично поне по 2 езика. В крайна сметка повечето деца работеха каквото намерят почасово - куриери, продавачки и др. подобни. Синът ми работеше на граждански договор като редактор и преводач към едно издателство, пишеше статии, превеждаше материали понякога. През лятото значителна група деца заминаха на бригади в чужбина, за да си изкарат пари за предстоящата година. Всички останали масово си търсеха работа през лятото, повечето не си намериха. Засега само едно момче е на постоянен трудов договор  и пълен работен ден, които си е намерил през лятото и смятал да учи и работи едновременно, въпреки, че МИО е само редовно. Ще видим как ще се справи и дали ще се наложи да напусне едното-работа или следването. Rolling Eyes Ние говорихме у нас и решихме, че няма смисъл да се изостовя напълно следването и да се надяваме на тройки, изкарани някак си, освен ако не си намери нещо много добро наистина. Сериозна работа по специалността ще търси последната година.

# 264
Танцуваща, чуваме се и казва, че химията започнала да му харесва.  Crazy Толкова учуден беше от себе си, та чак ми казва, че не можел да повярва.  Laughing което е супер, защото без химия няма как да може и да знае по специалността си.
Щял да отърве 1-2 изпита защото някои неща ги бил учил в училище /програмиране и мат. / и сега ще прави някакви проекти и няма да се явява после на изпити.

По темата с работата - много бих искала да знам, колко от децата работят?
Дали има някъде изследване за % работещи и неработещи студенти - става въпрос за редовно обучение разбира се. Някой знае ли?

И аз съм за работене и учене едновременно  Peace Хубаво ще е да си намери почасова работа /като за студенти/, за да е съобразена с лекции и заето време, но за сега няма такава.

Бо , с каква специалност  е приет сина ти ,че учи химия? Доколкото си спомням беше в Техническия, в София или бъркам?

# 265
Моето момиче от днес вече е със студентска книжка, а от утре започват лекции. Голям мерак има щото всичко и е ново засега, ама да видим като свикне  Thinking За работа още не сме мислили, да видим как ще тръгне първо учението.

# 266
unadaptable, благодаря ти за отговора. И аз си мисля първия семестър, че и втория да се поочупи малко там, но като го гледам колко свободно време има...  Crazy Намерих му програмата в сайта, а и като говоря с него, все по дискотечки, кафенца с приятели... С една дума имат време да мислят за глупости и сякаш за втората година трябва да му се уплътни малко времето. Ще видим...

Бо , с каква специалност  е приет сина ти ,че учи химия? Доколкото си спомням беше в Техническия, в София или бъркам?

В техническия Мехатроника /роботика/ и да ти кажа предполагам, че е свързано с металите и евентуално последващо обучение за топла обработка /няма какво да е друго и не съм сигурна, но ако искаш ще го питам/. Радвам му се защото в средното явно не му допадна, а сега му било интересно и започнал да разбира.  Crazy  На мама детето то...  Blush
 Joy Joy Joy

# 267
Бо , интересувам се ,защото моят син ще кандидатства догодина,живот и здраве,в ТУ и знам ,че е доста труден за изкарване Университет.Всички казват ,че е по-лесно да влезеш там,но много трудно се изкарва.Какво друго учат първия семестър?Всяка информация за мен ще е полезна.
Успех на твоя син и химията, и в другите дисциплини!

# 268
monii, влез в сайта на ТУ http://www.tu-sofia.bg/index.html, после в ляво в ЕСНТК и там от 2010/2011 учебна година (включително) влизаш в списък и подробности за всяка специалност: 

Специалност - линк с описание на специалността.

Учебен план - бакалавър - също е с линк и пише самите предмети и по колко лекции има. 

Х - ка на учебната дисциплина - всеки курс също е с линк и това последното е най-полезно.  Simple Smile показва какво точно се изучава и евентуално преподавателя и литература. Казвам евентуално, защото не са го актуализирали, но ще попитам синът ми дали важи и за 2011/2012 година. Ние се ръководехме по това и си мисля, че в по-голямата си част, поне онази част какво точно се изучава всяка година е актуална.

Ще питам допълнително дали лекторите съвпадат.  Peace

докато пишех поста и синът ми се обади и имах възможност да го питам - лекторите не съвпадат, но повечето от останалата информация съвпада.  Peace
Да уточня и по химия, тази която провеждала упражненията обяснявала много добре.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 20:58 от Бо_

# 269
Бо, много ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт