Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 996
  • 450
  •   1
Отговори
# 420
има ли тук някоя мама на политолог ,  щото много не ми е ясно каква е точно тази наука , дето ще я изучава детето ?

# 421
  • Талант на 2012,2013 г.
Наука за политиката. Българска и световна.

Нашето дете не изучава политология, но неговото приятелче записа това. Peace

# 422
Моят син учеше политология, но реши, че това не е неговата специалност, и както и се опасявах, прекъсна.  Rolling Eyes Догодина ще опита отново.

# 423
  • София
Във форума на СУ има доста мнения за политологията, тук -  http://www.phls.uni-sofia.bg/display.php?page=politolozi също има информация.
Звучи много интересно, преподавателите са ерудирани, но имам резерви относно реализацията по специалността след това.
Все пак важно е децата да желаят да учат точно определената специалност, тогава ще бъдат успешни, мотивирани и дай боже добре реализирани.
Танцуваща с вълци, по-добре е да учи каквото му е на сърце! Все пак се очаква да работят после дълги години това, за което са учили.

# 424
...
Танцуваща с вълци, по-добре е да учи каквото му е на сърце! Все пак се очаква да работят после дълги години това, за което са учили.
Права си  Hug, приех решението му и го подкрепих.

# 425
Момичета, искам да попитам и тук. Дъщеря ми вече завърши /надявам се успешно/ първата година от следването си в Германия. Казвам надявам се, защото все още не са излезли резултатите от 2 от изпитите.  Praynig
Искам да попитам,  осигурявате ли допълнително здравно вашите деца - студенти в Германия или разчитате само на ЕЗОК?
Попитах в темата на немските майки, но доста противоречиви мнения получих.

# 426
  • София
Здравей, azira!
Дъщеря ми все още е само с ЕЗОК по няколко причини:
 - решихме първо да видим как ще потръгне самото следване и на място сама да прецени дали ще й е необходимо допълнително ЗО. Все пак трябва да отбележа, че по принцип не боледува /много рядко лепва някой вирус/, няма хронични заболявания, т.е. посещенията й при ЛЛ са макс. 1-2 в годината. Накратко покритието на ЕЗОК само за спешни случаи засега ни устройва - вече ползва безпроблемно спешни мед. услуги с картата /по-дълбоко порязване на ръката/
- горното безпроблемно медицинско обслужване вероятно се дължи и на факта, че учи в по-малък град, незасегнат от "номерата" на някои наши сънародници. Напр. нейни съученици, следващи в големи градове, имаха проблем със сключване на договор с мобилни оператори само заради българските си л.к. Sad
- ако поиска може по всяко време да си направи такава.
П.П. Хвърлих поглед и на немската тема  Wink

# 427
Ironic, благодаря за отговора.
На дъщеря ми също не и се наложи тази година да ползва, с изключение в последните месеци за проблем, който сега в Б-я оправяме. Тя дори не беше направила опит да търси лекарска помощ, защото според нея нямало нужда. Но аз като майка е ясно, че се притеснявам...

# 428
  • софия
Моята дъщеря няколко пъти ходи на лекар в Германия без да и е спешно. Принципа е следния - с ЕЗОК и плаща 10 евро в кабинета на лекаря, и в рамките на 3 месеца може да ходи при него без да плаща допълнително. И с лекарствата имаше някакви отстъпки, но не си спомням точно как беше при тях.

# 429
  • София
Видях Мина в Клю-то и се присетих за нашата тема.
Как сте, дами?  Hug
Моята дъщеря колкото повече навлиза в материята, толкова повече й харесва и я увлича. Май си е намерила призванието. Thinking

# 430

Момичета, искам да попитам и тук. Дъщеря ми вече завърши /надявам се успешно/ първата година от следването си в Германия. Казвам надявам се, защото все още не са излезли резултатите от 2 от изпитите.  Praynig
Искам да попитам,  осигурявате ли допълнително здравно вашите деца - студенти в Германия или разчитате само на ЕЗОК?
Попитах в темата на немските майки, но доста противоречиви мнения получих.

ЕЗОК на дъщеря ми изтича през август или септември. Трябва да си дойде тук да я поднови или как? Моля, някой по-запознат да обясни. Аз мислех да питам в здравната каса, като наближи времето.

# 431
  • някъде из облаците
Миналата година я сменявах, че беше сбъркано името, ходих директно в здравната каса, в пощата не знаеха какво да правят. Служителката беше много любезна, направих копие от пълномощното, преснимана лична карта- имам я сканирана и сбърканата ЕЗОК , за 3 дена беше готова.

# 432
  • София
irenapleven,
в момента ОТНОВО има проблеми с издаването на ЕЗОК / http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1717773/ и издават само временни удостоверения.
Дано разрешават проблема до лятото!
Писна ми от нашенските неуредици! Twisted Evil

# 433
Те само това да са им неуредиците. Преди седмица занесох в НАП преведеното удостоверение, че е студентка, но системата не им работела и не можели да го обработят. Оставих го и още чакам да й възстановят здравно-осигурителните права, преди малко проверих в сайта. Другата седмица мисля да ходя да се разправям.

# 434
Здравейте , интересува ме дали някое от вашите деца е прието в Испания и по-специално в Гранада? Ако имате някаква информация за образованието там и като цяло в Испания , ще съм ви много благодарна .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт