Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 023
  • 450
  •   1
Отговори
# 105
правописа в случая не е от значение, важна е мисълта!!! Казвам ви истината, пък вие учете и в Ботевград ако искате, пък след това да ви вземат на работа :ДДД Не искам да споря с никой, казвам само че ако се учи икономика и то в малък град, след това излизаш само с документа и си безработен, или пък взимаш 700 лв. 4 години учене за чиновник или касиерка в банката. Всеки сам си преценява, но се замислете семестъра на икономическите вузове е 150, 170 лв ( защо ли?) Поне като ще учиш  4 години-после да зн че ще си на добро място и яка заплата иначе няма смисъл, мисля си аз де! Всеки си има глава на раменете, но знаете че съм много прав за икономическите вузове! Лека вечер на всички Simple Smile)))

# 106
  • София
правописа в случая не е от значение, важна е мисълта!!! Казвам ви истината, пък вие учете и в Ботевград ако искате, пък след това да ви вземат на работа :ДДД Не искам да споря с никой, казвам само че ако се учи икономика и то в малък град, след това излизаш само с документа и си безработен, или пък взимаш 700 лв. 4 години учене за чиновник или касиерка в банката. Всеки сам си преценява, но се замислете семестъра на икономическите вузове е 150, 170 лв ( защо ли?) Поне като ще учиш  4 години-после да зн че ще си на добро място и яка заплата иначе няма смисъл, мисля си аз де! Всеки си има глава на раменете, но знаете че съм много прав за икономическите вузове! Лека вечер на всички Simple Smile)))
правописа
Това е само една от многото червени точки. Правописът е важен, най-малкото,когато пишеш CV или се представяш, а мисълта зависи от словореда!

# 107
  • София
yav4e_mrav4e , наистина са си като секта. Laughing
Така беше и по мое време, а сега с новите комуникации е още по-лесно да поддържат контакти.
Дъщеря ми, докато си чака резултата от университетите, взе шофьорска книжка от първи път. Sunglasses
Много ни изненада, тъй като това си беше нейна инициатива, която не бе посрещната с особен ентусиазъм в къщи и заслугата си е изцяло нейна.
П.П. Дами, не се хабете! Момчето е "объркало рейса". Joy

# 108
Поздрави за всички,които са приети и ще бъдат студенти!  bouquet

Аз вече от много теми и четене се разконцентрирах и не помня в коя от темите имаше подробности за здравните осигуровки и декларация 7,защото моята дъщеря още нищо не е подала и не сме платили здравни за месеците след гимназията и преди университета(тя ще  е в Англия).
Сега обаче ме обхвана съмнение от кога се води неосигурена здравно-от 01.06.11 или от 01.07.11г.?
И дали не сме изпуснали някакъв срок?
Утре отивам да питам-в НАП ли да го сторя?

Благодаря предварително,все ще има някой,който да е наясно и да е минал по този път и освен това да е склонен да сподели какво да се направи. Hug

# 109
  • някъде из облаците
Поздрави за всички,които са приети и ще бъдат студенти!  bouquet
Сега обаче ме обхвана съмнение от кога се води неосигурена здравно-от 01.06.11 или от 01.07.11г.?
И дали не сме изпуснали някакъв срок?
Утре отивам да питам-в НАП ли да го сторя?

Благодаря предварително,все ще има някой,който да е наясно и да е минал по този път и освен това да е склонен да сподели какво да се направи. Hug

От 01.07, трябвало е да платиш до 10.08, но не е страшно. Може да ги платиш наведнъж, за всичките месеци,  ако искаш. Декларация 7 задължително трябва да се подаде до края на този месец в НАП.

# 110
Добре,че има още малко време,мернах в някаква тема аз нещо,ако не бях видяла,така щеше да  замине и да не я подаде тази декларация,но утре ще я накарам да дойде с мен лично,аз ще платя,а тя ще подаде,защото аз не мога да я подам от нейно име,предполагам.

valha как търсихте квартира миналата година за голямата?Всъщност и сега за малката?

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 19:18 от h_o_p_e

# 111
  • някъде из облаците
защото аз не мога да я подам от нейно име,предполагам.
Можеш, в декларация 7 отзад има за попълване упълномощено лице, попълваш твойте данни, подписваш и подаваш  Hug. Но ще трябва да се попълни предварително, защото и тя трябва да се подпише.

Цитат
 valha как търсихте квартира миналата година за голямата?Всъщност и сега за малката?
 ooooh! Миналата година - доста трудно , университета има лицензирани квартири и има студентски офис за търсене на квартири. Там има адреси и телефони. Не успя със звънене,  #2gunfire  повечето търсеха групичка от 4-5 човека наведнъж да наемат. Другия начин има някъде обяви от самите студенти - търсят да си допълнят квартирите, така си намери, ама се отказахме в последния момент. Та накрая на място, чрез фирма, но пак се бяха събрали 5 деца и наеха цяла къща, но е по-трудно, защото искат предплащане на 6 наема , т.к. са чужденци -  съквартирантите и бяха испанци и французи.
Тази година малката още през февруари реши къде ще учи  Laughing, намериха се с едно момче от Бгхелп и то беше решило там да учи, та двамата заедно си търсиха. Намериха 2 българчета, които търсеха 2 човека, но това беше април-май.
Успех в търсенето.

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 20:19 от valha

# 112
  • София
 Hug Hejjjjj - raztyjih se za vas!!!  Hug Hug Hug Q da vidim ima li spisyk s 4erpe6tite Wink

# 113
Ха, Мина! Добре дошла!
Тази латиница иде ли да рече, че само минаваш случайно и за малко?
Надявам се, че си добре и ще се включиш, а защо не и да започнеш "списъка на черпещите"

# 114
  • София

Hug Hug Hug
Нямам кирилица на телефона и затова го ударих на маймуница  Wink

Я бързо всички - пълен отчет за нашите гарджетааааа   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug
Няма да мога да ви прочета  Confused

Колко софиянчета да очакваме  Wink
Има ли за Англия?!

Ние си мълчахме, че беше пълна истерия ...
При вече избрани и потвърдени два университета, типично по нашенски, ни шляпнаха мощно зад врата  Mr. Green
Абсолютно тенденциозно порязаха хлапето ...
При международна награда миналата година, ѝ оставиха 4.00 по Управление на фирма ...  Joy Joy Joy
Хич не ми беше до смях, ама наистина си беше да смееш ли - да плачеш ли ...
Нямах сили даже да се разправям ...
И въпреки всички спънки - имаме си студентка в топ 10 за нейната специалност - http://www.bath.ac.uk/!!!

Обявявам списъка на черпещите за започнаааат  Wink Wink Wink

Готин ден на всички!!!  Hug Hug Hug

п.с. 1 - Бо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes - мойта Варна пак отпадна  Sad Чакам те в София  Wink
п.с. 2 - cool_witch  Hug - ще се размина с унито аз ... нещо май ме хвана параноята  Wink

# 115
  • някъде из облаците
Мина,  добре завърнала се!  Липсваше ни Hug Hug Hug
Страхотно,  thumbsup  поздравления!   bouquet
Май ще сте заедно с дъщерята на една съфорумка  Wink , нека сама да се похвали
Съжалявам за оценката. Не се ядосвайте, моите и двете бяха така. Малката има 5 по ИТ - най-лесния предмет в училище, а за малко щеше да е с 4.50, но ходи да се разправя, всичко останало и е 6, даже се беше притеснила дали няма да има проблем, искаха 6 по информатика. Голямата - всичко 6 и 4.50 по химия  hahaha. Когато се прибра 6 от горе до долу и само 4 по химия плачеше и се смееше  Joy Joy Joy
Живи и здрави да са. Важното е, че е успяла, останалото вече е минало. Hug

Моята студентка заминава за Манчестър,  ooooh! смени си приоритетите след като пусна документите навсякъде за бизнес и мениджмънт, освен в Манчестър -  ще учи комп.с-ми и бизнес- мениджмънт. Щастливи сме sohappy

А списъка на приетите е доста дълъг...     bouquet

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 14:40 от valha

# 116
  • София
Ей, Мина! Добре завърнала се! Hug
Поздравления за студентката! А какво ще учи?
Ние сигурно ще затворим списъка с приетите, още седмица остана.  Praynig

# 117
Мина, чудесни новини, честито на детето и на вас    bouquet
Ironic, малко остана  Hug

# 118
# 119
  • София
cool_witch - ти си ЗЛАТО!!!!! Hug Hug Hug

Ние сигурно ще затворим списъка с приетите, още седмица остана.  Praynig

Ironic Hug Hug Hug
Стискам Сичкото палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
специалността на Алекс е "Бизнес администрация"

valha - благодаря ти  Hug Hug Hug
Честито и на вас!!!!!  Peace Peace Peace

Танцуваща с вълци Hug Hug Hug

Такаааааа - започвам списъка  Wink

valha - Манчестър
cool_witch  - тя да си каже потайницата  Wink
Мина - Бат

Моля ви да допълватееееееее  Praynig Praynig Praynig - така ще сме полезни на следващите
пък и ще се пукна от любопитство за нашите гарджета hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт