Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 040
  • 450
  •   1
Отговори
# 315
Моята дъщеря взе такъв документ от университета,обаче  в него никъде не пише ЕГН-то и,знаете ли ще трябва  ли да вади нов,където да го пише?
Още не съм го носила да го преведат поради тази причина.

# 316
Моята дъщеря взе такъв документ от университета,обаче  в него никъде не пише ЕГН-то и,знаете ли ще трябва  ли да вади нов,където да го пише?
Още не съм го носила да го преведат поради тази причина.
Сега погледнах в документа, няма ЕГН / в чужбина нищо не значи/, само  дата на раждане.

# 317
Сега погледнах в документа, няма ЕГН / в чужбина нищо не значи/, само  дата на раждане.

Има нещо, което не ми е ясно - НАП има ли изискване документът да е за семестър или може и за година? И трябва ли да е изрично упоменато къде да послужи?

# 318
За превод не ми беше дошло наум. Легализира ли се?
Моля, ако някой има документа, като заличи личните данни, да ми го изпрати като лично съобщение, защото в университета на сина ми изглежда нямат опит с нашите административни изисквания.

# 319

Има нещо, което не ми е ясно - НАП има ли изискване документът да е за семестър или може и за година? И трябва ли да е изрично упоменато къде да послужи?

Не зная какви са изискванията на НАП, но на документа /в нашия случай /пише, че студента е записан за летен /зимен семестър, както и че летния семестър е от 01,04-30,09, например , а зимния от 1,10-30,03. От там следва да се представя за всеки семестър. На други места може да е различно. Документа може да се вземе след съответното записване, не важи по принцип. Не пише за къде да послужи.
Не пише кой знае какво- име, дата на раждане, студентски номер, най-обикновен  стандартен документ, които дава сведения за студента и че учи наистина там. Не може в университета да не знаят.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 09:56 от mami21

# 320
При нас се вади електронно и е за цяла година - поне извадените досега са такива. Така че, ако ще пита някой, ще са приятели от по-горните курсове.
Kummer, мисля че се легализират само БГ документи, които да послужат в чужбина.

# 321
И при нас е за цялата година.
Преди да замине щерката заедно ходихме до НАП при инспекторите да питаме,казаха ни само да го преведем,около 20 лв щяло да струва,да им го занеса после и те оправяли осигуровките.
Като е така за цялата година е по-добре,защото ще си спестим малко хамалогия,поне тогава разбрах,че важи за тях без значение за семестър или година е,важно е да пише от кога до кога точно,в нашият случай си пише датите.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 11:04 от h_o_p_e

# 322
Един съвет, с цел спестяване на тези 20 лв- децата да проверят не може ли направо на български да им се издаде. При нас е така, става въпрос за Германия.

# 323
Здравейте. Попаднах в темата случайно търсейки инфо тъкмо за НАП и документа за осигуровки. Онзи ден се разправях с нашите служители - не ми приеха документа, защото не били указани точни дати, а само учебна година 2011/2012 #2gunfire. Иначе в документа си пише студентски номер, име, дата на раждане, университет и т.н. Синът ми каза - това дават хората. Моля, посъветвайте ме какво да правя ooooh! Само да допълня, че става за документ от холандски университет.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 14:31 от dafinov list

# 324
  • някъде из облаците
Танцуваща, Мари - поздравления за взетите изпити   bouquet

За документа за НАП ( Англия) - миналата година през декевмри като си дойде донесе служебната бележка, преведохме я във фирма за преводи и беше занесена в НАП, бележката беше за цяла година. Сега пак така ще направим. И не се легализира, само преведена в легализирана фирма за преводи.

Онзи ден се разправях с нашите служители - не ми приеха документа, защото не били указани точни дати, а само учебна година 2011/2012 #2gunfire. Иначе в документа си пише студентски номер, име, дата на раждане, университет и т.н. Синът ми каза - това дават хората. Моля, посъветвайте ме какво да правя ooooh! Само да допълня, че става за документ от холандски университет.
Може би има значение от кой месец е студент, например тези които започват през септември, държавата ги осигурява от септември, тези, които започват от октомври, от октомври ги осигуряват.  newsm78  Пробвай да звъннеш на телефона в НАП и питай. Май във подфорума деца в чужбина имаше родител на дете от Холандия, питай как е при тях.

# 325
  • София
Как сте студентски мами? Как са децата? Започна ли сесията?
Първият изпит на дъщеря ми е в петък, стискайте палци! Praynig
Вече с нетърпение чакам да я посрещнем за Коледа и силно да си я нагушкам. Blush Heart Eyes
Свикнаха ли децата със студентския живот? Измъчва ли ги носталгия учещите в чужбина?
Споделете! Hug

# 326
Ironic, успех на щерката на изпита.  Simple Smile
Сесията започва след Нова година. И аз си ги чакам за Коледа, че се затъжих вече.  Heart Eyes

# 327
  • Талант на 2012,2013 г.
Имаме три взети изпита.

Остават още два.

Междувременно и работи. Peace

# 328
Честито, Мари! Браво на "детето", то вече му се вижда края на началото при вас Peace
С нетърпение си го чакам моето на 20.12.. Какво да ви кажа, то май те свикват с лекота за разлика от майките си Confused Не е като да не знам какво е да изпращаш любим човек, но това е....различно.
Да са ни живи и здрави и устойчиви, само за това се моля Praynig
Изпитите са му 4 на брой и ще се състоят на 04.01., всичките, наведнъж  Crossing Arms
За това и ще остане само 6 дни у дома и се прибира. Дано се справи!
Пожелавам успех на всичките ни студенти и по повод утрешния празник, им желая късмет, кураж, щастлив студентски живот с много купони и взети изпити от раз!  bouquet

# 329
Честит празник на студентите, да пребъдат  Hug
Бо, честит празник и на теб   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт