Отговори
# 120
Добър вечер и от нас!  
Хоуп, стискам палци за твоя татко и всичко да се оправи възможно най-скоро!  bouquet  
Даная, честито дипломиране!    bouquet
Ljufis, текста е много хубав.  bouquet
За мъжете и майките им - на ММ майка му цял живот му е слугувала и той така си е свикнал. Но пък не мога да си изкривя душата - за баткото ми помага много - разхождат се, играят заедно, занимава го. Обаче ела да го накараш да свърши домакинска работа - беж да го няма. #2gunfire #Cussing out  Иначе и моя все е недоволен. Все нещо не съм направила - ами да си го направи сам, нали има ръце и крака. Twisted Evil
Отивам да се хоризонтирам, че току виж малката се събудила.

# 121
ДВ
Днес малкият се държи малко странно и е странно кисел - от "малък" (едномесечен, хихи) не се беше държал така, че да не го разбера какво точно иска. ...И тогава се сетих за тези енергии и урочасвания дето говорите.. Ще ме подлудите бе, хора, докъде стигнах. Не че вярвам особено в урочасване (но в енергии вярвам), още повече че при едно бебе дето реве вместо говори не можеш разбра жежко ли му е, урочасано ли е. Но както и да е... Нека са здрави само!
(Танрахо, не че не вярвам на написаното от теб, просто много ме впечатли постът ти)

Относно мъжете, мрънкането и (не)помагането с децата и домакинството - честно казано, останала съм с впечатление, че колкото и готин и разбран да е един мъж (моя уж също го числя към тях) този проблем с неразбирането кво правим по цял ден и недостатъчного помагане (тоест колкото на нас ни се иска) почти във всяко семейство го има под някаква форма. Мъжете просто мислят по друг начин и не забелязват доста неща. Ако ги питаш - не държат на домакинството и ще ти кажат "Ами що чистиш, а не си почиваш?" ХОди им обяснявай защо. Та в тази връзка това с размяната за един ден (или дори една седмица) няма да подейства, защото те ще "избутат" този ден по съвсем различен начин - нито ще чистят, нито ще избършат шкафа, дето случайно някво петно видяли (те всъщност никога няма да го видят), за "излишно" подреждане пък да не говорим. За гладене и разчистване на обувките (примерно) още по-малко. За гледането на детето също ще минат по допирателната - ще го хранят като заплаче и ще го преобуят по някое време. Ако трябва да го подундуркат, ще го изтърпят някакси и ще си знаят, че след няколко часа мама ще се включи за постоянно и всичко ще приключи. Та това с размяната мисля, че няма да е успешно - аз също бях решила да го направя с каката, но ми стана ясно, че той няма да прави нещата, които аз правя и които "трябва" да се правят в едно домакинство и само ще се изнервя, че не му пука.
Иначе много помага и всичко може да върши, но най-често трябва да го подсетя или помоля.
Обикновено той готви вкъщи и откакто родих той пазарува и се грижи за храната като цяло -  и какво ще се закусва/обядва/вечеря (и за мен, и за каката). С каката предимно той се занимава в момента (даже на море отидоха сами).

Едно време ММ все мрънкаше като го молех да ми помага с чистенето през уикенда (не че на мен ми беше много приятно). И намерихме компромисен вариант - взехме чистачка. Жената идва веднъж в седмицата и почиства много добре. През останалото време аз само се грижа да не стане хептен зле и с нетърпение чакам понеделниците Wink
И при нас така, всичко абсолютно същото - даже и при нас Денят е понеделник  Laughing

Хера, с какво махаш крустите? И ние имаме доста.

При последните ваксини и Ники вдигна според мен температура (не я мерих, но вечерта беше много нервен, а през нощта горещ), но не съм давала нищо. На другия ден беше добре.
Не знам дали е добре да се дава лекарство профилактично, а и аз също мисля, че температурата (ако не е много висока) е естесвена, полезна, защитна реакция.

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 22:44 от SYMa

# 122
Нанди,кефиш ме честно  Joy Ако го напишеш още един път ще те призная  hahaha

Поли,много е красива малката Heart Eyes

Нелли,ти си сериозна обаче Mr. Green Как е масажора,доволна ли си?Мерси много за информацията,която ми прати Hug
Искам и аз 5см. от талиятааааааааааа да са аут Twisted Evil

# 123
Стискайте палци-утре в ортопедията в Горна Баня ще оперират голямата ми дъщеричка Еличка

# 124
hohiho, мила, много успех и позитивна енергия от мен!!!! Дано всичко е наред с детенцето ти! Praynig Praynig Praynig  Какво й има? Да кажеш после как е минало  Hug Hug Hug
Hope, дано татко ти е добре!  Praynig Praynig Praynig Дълги години още да е с вас и да ви се радва!
Полита, много ти е красиво момиченцето! Да ти е живо и здраво!  Kissing Heart

Tanpaxo, Къщичке, благодаря ви за поздравите за моята бебка!  Hug Hug Hug Другите нещо не ме отразихте  Confused

# 125
Нанди,кефиш ме честно  Joy Ако го напишеш още един път ще те призная  hahaha
И аз много се смях  Mr. Green чета един пост, гледам по - нагоре още един подобен  Mr. Green Викам си - вече виждам двойно  Mr. GreenНанди, Елли всъщност е Нелли  Hug
Елфи, Луси, Мариета - мерси за комплиментите за моята шушулка  Hug
Мариета, да ти е живо и здраво момиченцето   bouquet
Елфи, точно днес се чудех дали има друго бебе толкоЗ ящно, и видях, че Рая и тя напредва доста добре на килца, та се успокоих  Mr. Green
И аз трябва да я почна тая Синди  ooooh! че уж свалих килата, ама пак съм като краварка  Crossing Arms трябва да постегна месищата  Tired
Хохихо, стискам палци за Еличка  Praynig

# 126
hohiho , Hope стискам палци и позитивна енергия от мен  Hug

# 127
Нанди, Елли всъщност е Нелли  Hug

Joy Joy Joy

Мариета,извинявай мила,но то едно ли е ooooh! Да ти е жива и здрава малката красавица и много да те радва  Hug

Хохихо,успех и много стиснати палци от мен fingerscrossed

# 128
  • София
marietta_g: Извини ни, не е нарочно! Да ти е живо и здраво детенцето!  bouquet
hohiho : Много стиснати палчета от нас имаш! Praynig Hug
Полита:Тияна е невероятно нежна и красива- на теб прилича! Peace
Нанди: За колажа съм ''за'' с 2 ръце!

# 129
 Hug на всички момичета и благодаря за стиснатите палци!
Мариетка,наистина не е нарочно! А и всичките ни дечица са прекасни и всеки ден някое има празник, ииии... по-разсеяните, като мен, изключват!  Hug
Танрахо, аз турските сериали не ги гледам, но знам, че във форума има специална тема посветена на тях, може там да погледнеш, ако ти е интересно.  Peace
Полита, прекрасна е тази Тияна Heart Eyes (и името и е много красиво)
Нанди ни повтаря по няколко пъти, за по-сигурно Mr. Green Laughing
Хохихо, много позитивна енергия от мен и стискам палци на момиченцето ти!  Praynig
Относно мъжете - моят пу-пу ( сещате ли се във филма "Моята гръцка сватба" как плюеха по младоженците, против уроки и някакви американци ги гледаха ей така  Shocked и се чудеха защо плюят по хората  Laughing - много готин обичай  Mr. Green),  много ми помага!
Бубе,за матрака - бебешкият ни не е такъв, но в БГ на спалнята имаме такъв - супер доволни сме!  Hug
ох, още нео трябваше да пиша, обаче не помня какво... Tired

# 130
  • София
Мариета както писах и преди имам кратка памет  Wink да ти е жива и здрава малката бонбонка  Hug  bouquet
hohiho  дано операцията мине успешно и  Еличка се възстанови много бързо  Praynig
Нанди наистина съм Нелли , Ели ( Елена ) е дъщеря ми  Wink
Идеята за колажа е много добра. Защо да търся снимки на чужди бебета като нашите са си най-най-хубави.  Ако някой  го направи  с радост ще го сложа в първия пост.
Поли много ми е сладка твоята Тияна, честичко проверявам дали си пуснала нови снимки във Фейсбука  Wink , също така много си харесвам и Андреа на Зайче и Магито на Марта и Рая на Елфито и адашчето и .......още куп други сладуранки. И  Мъжете ги следя редовно   Laughing Laughing . Всички   майски  бебета са толкова готини .......   Heart Eyes  love001 Иде ми да ги изям .
Луси  Hug 
За масажора - ползвала съм го само два дена и е рано да се каже, но мисля , че ще има ефект ако съм редовна  Peace

# 131
  • при палмите и алигаторите,FL
Е спечелих приза за "Патка заспала" на месеца

Нелли, извинявай Hug, аз не нарочно

За поста, ами писах, писах, публикувах и то се затри, излязох от темата и влязох пак, пак го нямаше, та затова го писах два пъти, да не мЪ забравите

# 132

Хоупче....  Confused Какви са тия работи дето ги чета....  Confused Миличката...И майка ти и татко ти..всички изживявате някакъв кошмар!
Тая гадна, гадна болест....стискам ти всички палци и се моля за баща ти!!!  Praynig

За матрака- няма да се разсърдя ако най-сетне ми кажеш какъв ви е матрака в кошарата. Питах нееднократно, но така и никога не ме отрази. Искам твърд.
Нашия в Бг кошара е твърд, страхотен е, дори бебето спи на него, но не се продава на руло! В Америка няма да дам 400$ за кокосов матрак, колкото струват там, а нашия в момента хич не е твърд, та си търся вариант ако трябва оттук да си го занеса  Rolling Eyes
Така, че ако имаш иедя откъде по-евтино твърд бебешки матрак, ще бъда благодарна   bouquet Същата молба ми е и към всички момичета живеещи в Америка.
Дано намеря нещо, че хия не ми се мъкне от тук, а и освен на руло нямам друг вариант да го пренеса...  Tired

Айде лека нощ, аз храних, та докато заспи дребния реших да се обадя с питане, че откога ме мъчи тоя въпрос с намирането на хубав и твърд матрак....

# 133
За матрака- няма да се разсърдя ако най-сетне ми кажеш какъв ви е матрака в кошарата. Питах нееднократно, но така и никога не ме отрази. Искам твърд.
Joy Joy Joy Много съм зле ! Изобщо не помня кога си ме питала, т.е. помня че бяхме говорили по въпроса, но че не съм ти казала съм забравила  Joy Joy Joy
Леглото на Филип има 2 матрака. Горният, върху който спи e Kolcraft, Pediatrics 1500. Ето такъв :
http://www.sears.com/kolcraft-pediatric-1500-crib-mattress/p-04988520000P
Ето му и част от характеристиките:
"Pediatric mattress with 80 heavy-gauge steel coils for firm support and a non-allergic soft sleeping surface. Additional non-allergenic layer offers lasting support. Durable Perma-Dri cover wipes clean. Mattress also fits toddler bed frames. Phthalate-Free."
Долния пък не знам какъв точно вид е, утре ще го вдигна и ще погледна.
И двата са ни подарък,не знам колко струват, но не са скъпи. Аз нямам оплаквания за сега. Според моите представи е достатъчно твърд.
Аз по-скоро имам друг проблем, но с матрака на спалнята ни тук - явно е прекалено твърд, защото като сложа Филип  и някой от нас легне до него,  матрака съответно остава твърд,но се огъва и Филип се изтъркулва към мен или ММ (ох, ужасно го обясних, дано ме разбрахте)
 Hug

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 03:01 от Норе

# 134
Бубе,
нашият матрак е такъв: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3491533
Беше намален 50% и затова взехме точно него, не съм имала никакви специални изисквания (щото си подозирах че няма да се ползва и се оказах права де) .Той пък се оказа че е от хубавите.

Хохихо, Хоуп,  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт