Отговори
# 570
  • при палмите и алигаторите,FL
Спиннкате си сладко , сладко, са,о аз кукувам тука по нощите Sad.
Най малкото теле не ще да заспива, от около две седмици си размести спането и сега ляга към пулонощ и спи почти през целия ден, ама аз не искам така smile3507.Със Соник съм свикнала да си лягам в 9,30 newsm46 smile3524. Оплаках се.

Сега да ви турна по едно кафе , да не е само мрачен постинг , закуска няма  hahaha

ПП Забравих, Нелли справих се с термометърчето, ама едно че нямам място в подписа, другото че не можах да ги докарам градусите в Целзии, а си останах във Фаренхаиди

# 571
Момичета ето какво прочетох в една книжка за развитието на детето през десета седмица. Мисля, че обяснява защо бебчовците така упорито смучат ръчичките си:
"Ръцете, а после и краката започват да заемат централно място. Детето ги е открило и ще отделя много време да ги разглежда, да ги движи, както би постъпило с най-интересната играчка. То поднася ръцете и краката си към устата. Устата има съществено значение: чрез нея опознава предметите. Именно тя му дава информация за тяхното устройство форма и вкус"
Книгата е "Моето дете от 1 ден до 3 години" на Ан Бакюс

ПП: Нанди мерси за кафенцето, аз съм вече на второто и още се smile3507, ама то няма как да е друго като спах от 12:30 до 3 часа

# 572
Добро утро!
Марта колажа е супер!  bouquet
И аз се взирах доста докато открия Мартин  Laughing
Нелили имаш една малка принцеса,а в роклята направо ми останаха очите!
Искам и аз някой ден да обличам рокли.....
Варненки Мнооооого сте хубави!Бебчетата също!Хубава срещичка стеси спретнали.

Много сладки бебчета видях пак!Няма да изреждам защото със сигурност ще испусна някой!
За мен всички са наситина сладки! Hug

Ние вчера бяхме на консултация.Марти е 58см и 6100гр (или 2см и 800гр за месеца).
Доктора малко ни се скара,че още не си вдига хубаво главата когато е по корем.
И в този ред намисли-Вашите бебчета кога започнаха хубаво да държат главата?

Иначе вече много се заглежда по играчки и ми е много сладък Heart Eyes

Хубав ден от мен!

# 573
Добро Утро!  kaffeetrmker_2

Жени,преди няколко поста беше писала,че 90 дневната диета не се отразява зле на кърмата ти.Сега ми е влязла муха в главата и аз да я започна, но ме е страх  моята да не намалее.Би ли споделила дали я спазваш стриктно или в някакъв олекотен вариант? Praynig
Теди,малкия Мартин е красавец като майка си! Heart Eyes

# 574
 ДУ от нас  bouquet
  Колажа е прекрасен  bouquet  bouquetНашите бебоци са си най-най.
  bouquetВарненки браво браво аз съм изпущила срещата  иначе щях да дойда нищо,че вече се водя "селянка". :mrgreen
Ралица спа  от 8.30 снощи до 5.30 тази сутрин.Добре,че се събуди рано иначе на майка й гърдите щяха да гръмнат.Цокна си доста и изцедих 100 мл-отдавна не бях цедила толкова.
Tedy Ралица също не държи много главата.Не й харесва по корем и това си е-реве и не ще.Единствения начин да я сложа по корем е върху мен и то не легнала,а по-скоро под ъгъл като съм седнала на фотьойла/ама вкарах обяснение hahaha/
 На мен не ми е идвало след раждането и изтичането на лохиите,но се пазим с презерватив дано няма проблеми.Вчера малко се психирах,защото на ММ братовчедка му ми се обади ревяща,че е бреми в 5-ти месец без да разбере.А още кърми и малката е на 10 месеца.Правиле си тест преди два месеца и бил отрицателен и се успокоила-да ама не.И сега съм се вкарала във филм и ще си правя тест Crazy

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 08:56 от зу

# 575
  • на североизток
Добро утро и от нас!

Марта, прекрасен е колажа! Чудесно си се справила  bouquet

Нелили, Ели е много красива - пу-пу Hug

Теди, Марти е страхотен!!!

Въобще всички бебчета са прекрасни - нагледах се на хубави деца Grinning

На мен също не ми е дошло още, но не се притеснявам. Предните два пъти ми идваше след 7-мия месец, когато започвах да захранвам децата и кърменето намалее.

Теди, Ния също не си държи особено добре главата, не обича да стои по корем. Това не й пречи обаче да се върти, да пръхти, да си пъха ръцете в устата, а от вчера и пелената си и играчки, които успее да докопа Rolling Eyes

Хера, и нашият батко отскоро е с очила като Слави. И на мен ми е притеснено - откриха му астигматизъм с доста голям диоптър  Cry и днес сме на контрола - да видим какво ще каже лекарката. Аз също нося очила и съм астигматик - явно на мен се е метнал /и е алергичен като мен да му се не види.../. Стискам палци новините от Варна да са добри Praynig

# 576
ДД

Марта,едно голяяяяяяяяяямо тенкЮ за колажа  bouquet
Обаче и аз Венци докато го скивам...вече си подготвях скандалчето на Мартето Mr. Green

Теди,и моя не си държи още главата като хората и вече почнах да се притеснявам...много е отпуснат,направо като печен праз е Mr. Green Той мрази да стои по корем и аз загубената му се вързах на акъла да не го държа по много и затова сега ще ми се гъне като червей още Twisted Evil

genisi,страхотно ти е бебчето,но докато ви изчета и си подготвя речта, забравям какво съм видяла и прочела Peace
Нищо лично,просто бизнес Laughing
Всички бебета са прекрасни,това се вижда и от колажа(поне донякъде Wink) Heart Eyes

П.П.Пловдив-стягайте се за една срещичка,досега само ние не сме се представили като град...СРАМОТА Mr. Green

# 577
Аз искам да си сваля колажа в компа ако може.Много ми е мило като го видях newsm03

# 578
  • София
    ДУ! Laughing Laughing
Момичета, благодаря ви много за думите за колажа!!!  bouquet
Имах съвевм друга идея, но нямаше време за осъществяване- ще пробвам сигурно пак за някоя друга тема! Peace
Все още има шанс за дребни поправки ,така че:
Теди: Страхотен Мартин!!Ако искаш да сменим снимката пиши на лични!
Нелили: Невероятна рокля на невероятно момиченце!Гледам,че снахата я искат от всякъде, но аз, съм с предимство, а и с 2 момчета- все едно ще я спечели! HugАко искаш и ти Еленка с новата рокля-пиши! Peace
Гениси:Аз не само, че съм те забелязала, но и съм те отразила подобаващо!
Мушенце: Стскам палци за Максим- той ми е много миличък! Има го в списъка, но нещо и аз не го виждам!  newsm78
Днес ти ми стана дружка във ФБ, та ще си харесам нещо от там, но не съм сигурна коя снимка да заменя- виж тази и кажи дали не е той?
http://may2011.snimka.bg/baby/nashite-rodeni-bebenca Ако не е -се извинявам предварително!Явно съм взела някоя, публикувана във форума от теб? newsm78 Моляте за помощ ! Hug
Луси: Ама как така-разбира се, че е до Боримечков! HugКажи мила, коя снимка да ти сложа, но да е по едричка, че да се вижда! Peace

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 10:27 от jenajena

# 579
П.П.Пловдив-стягайте се за една срещичка,досега само ние не сме се представили като град...СРАМОТА Mr. Green
newsm53 newsm10

# 580
Здравейте,дами!

Вчера ходих на среща на ЛЛЛ по повод Световната седмица на кърменето.Много добре ми се отрази,намерих си дружки за хойкане.Ина и тя се държа подобаващо добре.

Марте,страхотен колаж!

# 581
ей, страхотни са Simple Smile)))

# 582
  • София
пак аз-сега по темите:
Първо: Вече  и ние си имаме морско конче!!!! Страхотно е и скоро ще има снимкови доказателства!
За срещите: От 15 до 20 август съм във Варна живот и здраве, та никакви софийски срещи по това време-само варненски! Heart Eyes Иначе съм ''за'' срещи навсякъде, та после да гледам хубави снимки!
За захранването: Вики е захранен на 2 месеца, Криси на 4, а Магито мисля да я захраня на 6!Та, извода е, че децата са доста издържливи човечета и могат да се гледат в широки граници! Но, все пак не се втелясвайте за по-ранно захранване( например за Дона Ани ще е препоръчително, заради желязото), защото Вики си е жив и здрав даже много добре му е понесло!
За езиците: Те си ми слабото място- знам само малко френски, а английски никога не съм учила, но от зор го разбирам!Иде ми да се  bash Питайте ме за медицина, музика, природни науки, само не и за езици!Точно за това,ако можех- бих говорила на детето си поне 2 езика, та да не е и то като мен!Езиците са голямо богатство и най-лесно се учат от самосебеси когато си малък!

# 583
Tony_st ,благодаря ти за отговора.
Сега ме притеснява хремата на Лазар.Един въпрос :може ли да се капе кърма в нослето при хрема?
Praynig Пръскам Риномер и давам витамин Ц.

лава, кърмата е антибактериална и много майки намират, че помага при запушено носле, или хрема при бебето. Peace

jenajena, колажа е прекрасен, наистина. Много ми хареса.   bouquet Отделила си време и си вложила усилия и любов и се е получило чудесно. Peace
Аз бих ти предложила, щом имаш идея за различен колаж да я приложиш след месец-два, когато ще имаме нови снимки на порасналите вече човечета. Те сега растат толкова бързо и се изменят с дни - така бихме имали още един красив колаж, но с актуални снимки. Peace

Много са хубави бебоците, които сте показали пак, но не мога да не отбележа Хубавата Елена на Нелили - с тази рокля на цветя е като принцеска. Peace

За езиците - настъпихте ме по мазола. Confused И двамата с мъж ми сме българи, но с тези наши професии хубава работа се намира повече в чужбина, отколкото в България. Sad И разбира се вече виждаме този недостатък да се отразява на Рая. Тя започна да говори на 7 месеца с първата си дума тата. Да но на 11 месеца вече живеехме в Белгия и тя от тогава слуша ежедневно освен английски и фламански и вече на 2 г. и 5 месеца говори, но все още има думи които изговаря по бебешки. Не е изчистила още речта си, а и имаше период, в който отказваше да повтаря думи, който мина за мое щастие. А тя все още не ходи в краш и в къщи и навън на нея ѝ говорим САМО на български. Свят ме натиска да не върне пак с говора когато я изпратим на краш, защото там освен на английски ще ѝ говорат и на флемиш, но се надявам тя да се справи - няма друга алтернатива, милата. Все си мисля, че с Никола ще е по-добре, но да видим. Confused
Въпреки известните трудности обаче, тя казва здрасти, чао и благодаря на български и английски, а още няма 2 години и половина... Heart Eyes

Ох, ставам, че пак няма да смогна с работата преди да изведа децата, а днес има пазар и обичаме да се разхождаме и да ядем белгийски вафли...та е време да излизаме. Simple Smile

# 584
Теди, и ние не си държим стабилно главата, може би защото все забравям да го слагам по корем.....

Бобо също си яде ръчичките и му текат яки лиги, чак се задавя понякога.

Лава, като му капнеш кърма може само да му помогнеш .

За цикъла: надявам се скоро да не ми дойде....

Егати поста, но като правя няколко неща наведнъж ....

Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт