Отговори
# 315

В тази връзка искам да попитам консултантките по кърмене: ако не се храня достатъчно здравословно ( а аз не бих казала, че го правя) възможно ли е бебето да не получава достатъчно витамини?

Здравей, *polita*,
Кърмата е уникално нещо, създадено от природата, така, че в него винаги да се намират всички необходими, за развитието на бебето вещества. Организмът ни е така устроен, че на първо място осигурява всичко необходимо, за растежа на бебето, евентуален недостиг на витамини, минерали, калций, желязо или друго би следвало да се забележи първо при майката.. За да си по- спокойна, че бебето и ти получавате необходимите ви вещества, е добре  храната ти да е  по-богата на енергия в сравнение с периода преди бремеността с около 600-800 калории дневно, т.е. чаша мляко, резен плод и филийка пълнозърнест хляб. Добре е в периодна на кърмене да се приема разнообразна храна, което може да се постигне с консумацията на поне един представител на основните групи храни – зеленчуци, плодове, зърнени, мляко и млечни, риба, яйца, месо, бобови и ядки. ДОстатъчно храни с по- високо съдържание на калций, желязо, фолиева киселина, белтъци. Разбира се, всеки индивидуалон следи за реакции при бебето, ако все още има колики, или фамилна обремененост с алергии. Дори шоколада и кафето в умерени количества, не е задължително да се избягват, ако детето не проявява нежелани реакции към тях, като хиперактивност и нервност. Добре е да се повиши приема на течности – вода, сокове, супи. Ако по принцип пиеш малки количества е добре да държиш до себе си винаги чаша вода, например, за да те подсеща да набавяш на организма си количеството течност, което отделяш ежедневно.
*polita*, по повод честото боледуване на ...... и кърменето. Разбирам, че очакванията на много майки са, децата докато са на кърма да не боледуват, но колкото и да е добра кърмата с уникалния си състав за бебето, тя все пак не е панацея. За здравето на бебето са имат значение съвкупност от фактори, но кърменето е допълнителна имунна защита от изключителна важност за организма на бебето.

# 316
Здравейте мами!
И ние бяхме на ваксини,тежим 5.100кг./+500/и 61см./+1/,нашата Малечка Палечка не ще да яде и това е .
 Честито на тези които празнуват!
За срещата - последно в 18.00ч.-18.30ч. пред Св.Петка така ли?
За колажа http://prikachi.com/images/378/3625378t.jpg
http://prikachi.com/images/379/3625379z.jpg
Гери много си смела чак във Велинград да ходиш с малко бебе.Ние сме до Елена.А за Бубето да не говорим.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 17:40 от Danieli@@

# 317
  • София
ДД!
Честит рожден ден Луси и Никито! Много здраве и щастие ви пожелавам  Hug  love001

Луси и на мен леко ми мазнее оня тип. Виж Джейсън е готин, но и брат му (в сериала) не е за изхвърляне  Wink има страхотно тяло  и е мноооого висок Heart Eyes

Освен адашчето и Марта зачезна  Thinking . Сигурно прави колажа и няма врема  Grinning
Бая сте изписали днес. Прочетох ви набързо освен Хера  Wink . Нея я четох бааавно , бааавно  Mr. Green

Елфи големи бисери ги ръси Клавдия  Laughing Laughing Laughing . Той и Алекс ми ги говори едни. Последното беше : Спорим за нещо с него и му обяснявам , че и аз съм човек и имам някакви нужди, а той ми казва "Ти не си човек", веднага почвам да си мисля ето сега сигурно ще ме обиди с поредната глупост която е научил в детската. Той си довърши изречението с "Ти си майка" . Много смешно ми стана и мило. Попитах го майките не са ли хора и той започна да ми философства някакви си там  Laughing

# 318
Майките не са хора, те са БОГОВЕ за децата, Нелили! Наистина звучи мило това, което е казал Алекс Simple Smile явно, че за децата майките са нещо велико  Two Hearts

Елфи, Нелили а бе кой е този сериал  newsm78, аз не го знам  newsm78

Даная, 1.200 е добре като наддаване в първите три месеца, после започва по - малко. Аз давам АМ 140 мл., но Еди от както ни изписаха от болницата наддава не повече от 900 гр., а е лаком..., не се дърпа от ядене или каквото и да му се сложи в устата  Mr. Green Heart Eyes

# 319
  • София

Елфи, Нелили а бе кой е този сериал  newsm78, аз не го знам  newsm78

Supernatural - Свръхестествено , има го в замундата .
Елфи , а ти като си падаш по такъв тип сериали гледала ли си "Дневниците на Вампира" ? Ох, аз си следя 4-5 сериала и сега всички са почивка, та ги  чакам да пуснат новите сезони  Wink

# 320
Не,Нели,не съм го гледала този  Thinking Трябва да го преслушам  newsm78
Аз така се зарибих по Супернейчъръл,ама пусто трябва с хиляда кандърми да овещавам ММ да го гледа с мен.Тъп бил,детски бил,мега скучен му бил  Laughing А аз гледам и невярвам аз ли не съм в час или той нещо нарочно ми ги разправя тези заради Дженсън  Mr. Green
Ей го сега аз сядам да гледам поредна серия,а ММ ми казва,че отива да се къпе и ме оставя насаме с моя любим  Joy

Ама и Алекс какви ги разправя  Laughing Че майките не са ли 'ора бе  Mr. Green Те те са баш хората  Laughing

А иначе в първата серия си викам.Ехх ,че е готин този, ма много нисък нещо/защото брат му една глава над него/.ама край,викам си,ще го преживея.Те хубавците все са ниски.И после гледам аз пуля се,Дженсън е 185 см съвсеем достойна височина,че и висок даже,а той брат му като погледнах бил 192 см  Crazy Laughing
И той не е лош в никакъв случай,но в Дийн/Дженсън/ просто има някаква необяснима магия за мен,устните,брадичката,мъжката челюст....тялото....хем има красиво мъжко лице,хем е някакси момчешки типаж  Heart Eyes

Еххх,да бях с 20 кила по-слаба и да бях холивудска актриса,щях да го гоня до дупка,пфуууу значи  Crossing Arms

# 321
Честит рожден ден на двете рожденички, да са много здрави и шастливи!

Буба, само да кажа, че Тобрекса са антибиотични капки - те по принцип са за очи, но се дават и за нос.

И нашта кака днес като си извадих помпата да се цедя и ми вика: "Ти защо си кърмиш кърмата с тоя термос?"

# 322
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛУСИ И НИКИ !    bouquet  bouquet  bouquet
Сана Фейри , и моето бижу се роди 1,500  Grinning Сега е 5,500 и 60 см . Ще ги настигаме няма как  Hug

# 323
Лусиндаааа, пиле шарено (и тук) - мнооооооогоооо ЛЮБОВ ти желая от сърце! Ти другото вече си го гушкаш!  Hug Hug Hug
Никито, само положителни емоции и весел празник и на теб!   bouquet

Нанди, пояса го взех от тук:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260792962 … ame=STRK:MEWNX:IT

За хубавите и "грозни"бебета -Рая - аз никога не съм захласвала по бебета, и сега не се. Но грозни бебета няма. Красотата им, според мен, идва от това, че са невинни и чисти душички, а не от естетическите  качества. А и красотата като такава е философия - за всеки е различна и никой няма право да определя нещо (или още по-лошо - някого) като грозен! Подобно отношение е най-малкото тесногръдо, невъзпитано и грубо.  Peace

За мъжовете - аз пък в мъж от ТВ-то не мога да се захласна  Crossing Arms И изобщо, мъж само с външност не моЖ ме впечатли  Naughty Трябва с поведение и характер и най-важното - трябва да е МЪЖ, а не някой лигльо  Sick
Еххх,да бях с 20 кила по-слаба и да бях холивудска актриса,щях да го гоня до дупка,пфуууу значи  Crossing Arms
Joy Joy Joy

# 324
Че майките не са ли 'ора бе 

По този повод се сещам за племенничката ми, която има някакъв странен фетищ да души всичко и по това да преценя дали й харесват нещата. Та тя наскоро подуши тайно една приятелка докато си говорим нещо и приятелката я забелязва и я пита "Какво, на хубаво ли мириша?" и тя "Ами миришеш на майка". И приятелката "Е много ти благодаря!".... Не разбрах хубаво или лошо е да миришеш на майка, но според приятелката явно не беше комплимент.  Laughing

# 325

По този повод се сещам за племенничката ми, която има някакъв странен фетищ да души всичко и по това да преценя дали й харесват нещата. Та тя наскоро подуши тайно една приятелка докато си говорим нещо и приятелката я забелязва и я пита "Какво, на хубаво ли мириша?" и тя "Ами миришеш на майка". И приятелката "Е много ти благодаря!".... Не разбрах хубаво или лошо е да миришеш на майка, но според приятелката явно не беше комплимент.  Laughing

Ееее,разбира се,че е комплимент  Heart Eyes
Аз до ден днешен като подуша дрехите на майка ми и усещам нейния си аромат,който ме побърква  Heart Eyes А едно време като сме оставали без нея ,само като и подушех пеньоара/тогава се носеха такива,дори и от 30 годишните жени  Laughing / и се разревавах веднага  Cry

Надали има дете,на което да му се струва гадна "миризмата" на майка му  Laughing Peace

П.П. Тук изключвам миризмите на пот,лук и манджа  Laughing Говорим за естествения майчин аромат ,този който всяка жена носи у себе си и по това се познава  Heart Eyes Примерно дрехите и или калъфката  Heart Eyes

# 326

Ееее,разбира се,че е комплимент  Heart Eyes
Аз до ден днешен като подуша дрехите на майка ми и усещам нейния си аромат,който ме побърква  Heart Eyes А едно време като сме оставали без нея ,само като и подушех пеньоара/тогава се носеха такива,дори и от 30 годишните жени  Laughing / и се разревавах веднага  Cry

Надали има дете,на което да му се струва гадна "миризмата" на майка му  Laughing Peace

П.П. Тук изключвам миризмите на пот,лук и манджа  Laughing Говорим за естествения майчин аромат ,този който всяка жена носи у себе си и по това се познава  Heart Eyes Примерно дрехите и или калъфката  Heart Eyes
Аз до ден днешен обичам да спя на възглавницата на Мама, за да усещам парфюма и  Heart Eyes

# 327
  • София

Еххх,да бях с 20 кила по-слаба и да бях холивудска актриса,щях да го гоня до дупка,пфуууу значи  Crossing Arms
Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

И нашта кака днес като си извадих помпата да се цедя и ми вика: "Ти защо си кърмиш кърмата с тоя термос?"

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Ей, хора разревах се от смях. Само стряскам детето

За хубавите и "грозни"бебета -Рая - аз никога не съм захласвала по бебета, и сега не се. Но грозни бебета няма. Красотата им, според мен, идва от това, че са невинни и чисти душички, а не от естетическите  качества. А и красотата като такава е философия - за всеки е различна и никой няма право да определя нещо (или още по-лошо - някого) като грозен! Подобно отношение е най-малкото тесногръдо, невъзпитано и грубо.  Peace

smile3501 newsm10    202uu

Елфи филма се казва The Vampire Diaries ,много е готин, а актрисата която играе главната роля е българка  Peace . Сега съм се зазяпала в Pretty Little Liars , и той става за гледане. Сериалите и аз си ги гледам сама. Мъжа ми харесва само Бягство от затвора. От скоро се опитвам да го зарибя с Game of thrones, но безуспешно  Wink

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 18:15 от nellyli

# 328
Оооо,Нели,Троновете ги изядохме за 2 дена точно.Бях супер надъхана цялата нощ след това,кка на сутринта ще изтегля и 2-ри сезон и като видях ,че ще излезе чак другата година ми идеше да се застрелям  smile3544 smile3544 smile3544

Хващайте "Декстър" с ММ. Няма начин да не му хареса,ГАРАНЦИЯ  Peace Това за мен е най- добрия сериал .Гледали сме го 3 пъти с ММ,а той е е...ти и претенцията по принцип  Crazy

# 329
danaq lv
Моята маймунка е на АМ от месец и за тия 30 дена е станала от 3700 на почти 5кг. Педиатърката даже ми се скара и ми вика много еее и супер оцъклена една  Shocked
Иначе храня с 150 мл АМ давам и сокче.Връзват ми се 5 хранения на ден,понеже малката е поспалива,събужда се на обяд в 12.
Мисля,че не я прехранвам,явно си е нормално при адаптираното мляко,не се притеснявай.Вярно е,че сега малките дърпат повече на тегло,после се забавя темпото.
Искам да попитам майките с бебоци на АМ какво мляко купуват,ние сме на Аптамил,взимахме и Мулимил веднъж,но започват да ми се виждат скъпи и искам да ги сменя постепенно с нещо друго понеже ще се разориме  Sad

Danieli@@ малката е голям образ,страхотна е  Simple Smile

мама на Тони и Ванко
Цитат
и моето бижу се роди 1,500   Сега е 5,500 и 60 см . Ще ги настигаме няма как  Hug
Ами,да!Много ясно няма да им се даваме  Simple Smile
П.П
А това за термоса няма да го коментирам  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт