МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 595
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
racholina, migeio, благодаря ви! Hug

# 241
  • Видин
http://xn--80as4b.eu/tag/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BE%D1%82-%D0%BB% … 0%B9%D0%BA%D0%B0/
http://www.ehow.com/video_7249547_natural-remedies-diarrhea-vomi … mp;cp=1&pid=1
http://www.livestrong.com/article/362689-the-use-of-chamomile-fo … -infantile-colic/
http://en.wikipedia.org/wiki/Matricaria_chamomilla
http://www.drkostova.com/advices/alergii-prez-parvata-godina.html

Разбира се, и тук, като и за всяко друго нещо информацията и мненията са противоречиви. Лично аз, за себе си и моите деца съм избрала да не давам потенциално алергизиращите храни до определена възраст. Което обаче не означава, че ако майката Х даде лайка задължително детето й ще направи реакция. Нито пък обратното  Simple Smile

Bub_ , детето има ли хрема, т.е. течащ нос? Ако не тече, а само има засъхнали секрети - физ. р-р. Ако някоя ноздра се запушва и детето не може да диша трябва да помислиш за начин да овлажняваш лигавицата.
Каква е влажността в стаята, където спи бебето?
Самиул като беше на 2м имаше хрема - течаща. Тогава повече от 2 седмици се борих с ФР и всичко, за което се сетих. Резултат - нулев. Започнах да капя Виброцил и на втория ден детето се оправи...

# 242
Bub, Еуфорбиум спрей-хомеопатичен е. Ползваме го цялото семейство. Ева беше на 2 месеца, когато се наложи да и пръскам. А  накапвах и сребърна вода. Peace Но най-много помогна прегледа при хомеопат-изписа гранулки на Боарон , като преди това направи обстоен разпит за бебето. Не смея да ти ги предлагам, защото не са универсални, предписани са и според ситуацията. Оправяйте се бързичко. Hug
 Мами, ще питам нещо по вече коментирана тема, ама не мога да избера подходящ хотел за почивка. Търсим хотел на южното Черноморие на брега на морето,ол инклузив. Не ме интересуват басейни-няма да ги ползваме. Иска ми се да е спокойно място, подходящо за деца-с паркове, където да се крием с малката от жегите и детски площадки/за радост на бати Wink/. Ако някой се сеща хотел, отговарящ на тези изисквания-моля да ми го предложи.

# 243
Комелинка, сурови имат най-голяма трайност. Може цели, небелени,небланширани. Тъкмо да не губиш вигамини. Може и да ги нарежеш,но после щее по-сложно беленето...

Весето,иска се дипломация Wink

Мър, от топлото в сауната ще има повече кърма.

Жени, ако пак ти изчезне написаното, пробвай да натиснеш Ctrl + Z.

# 244
amanita, прегледах материалите. Не виждам защо толкова се пише по форумите, че лайката е едва ли не страшен алерген. Лично аз смятам, че доста неща могат да предизвикат алергии, ако се прекалява с тях. Не мисля, че капане на отвара от лайка за 2-3 дни би довела до такъв проблем, стига да не се окаже, че бебето е с хрема през седмица и все така се лекува.

Ето и цитати, ако на някой не му се чете подробно:
"Лекарите препоръчват чай от лайка при инфекции на горните дихателни пътища, носоглътката, през критичните няколко дни от месеца при дамите и при хронична умора. Макар безобиден той е противопоказен при бременност, защото разрежда кръвта, както и при хора с алергии тъй като може да причини странични ефекти. За сметка на това е напълно безобиден и дори препоръчител за бебета и малки деца, особено през зимните месеци и оплаквания като запушен нос, възпалено гърло, превъзбуждане и трудно заспиване. Макар рядко чаят от лайка може да даде алергии, затова при бебета се започва с малки количества и се следи за някаква реакция."
--------------------------------------------
"Allergic Reactions
Chamomile is considered a safe and well-tolerated supplement at any age. However, in rare cases chamomile tea and oils derived from this herb caused anaphylactic shock, skin irritations and other allergic reactions in susceptible individuals."
--------------------------------------------
"Най – честите хранителни алергени са кравето мляко и соята, следвани от яйца, риба, пилешко, телешко, агнешко, зърнени култури /глутен/ , бобови култури, моркови и домати, цитрусови и мъхести плодове / ягоди, малини, праскови/, ядки, мед, билкови чаени напитки от цвят – липа, лайка."
Ей това пък повдига въпроса защо моркова е сред първите при захранването, пилешкото е от първите меса...и т.н. При всички случаи морков и пилешко ще използваме много повече, отколкото лайка, не само при малките деца, но и като порастнат.

mama Barba, от топлото предполагам, че ще потече, но ме притеснява в по-дългосрочен план, напр. след наколко дни, дали няма да има негативен ефект  newsm78

# 245

Лилинчо и Катилиас, кажете моля ви се за 116-ти път, по света такава простотия няма, нали?
Commelina, тук такава практика за забелване не се практикува. Истината е, че до преди 20 години, масово се е практикувало обрязване, повече от 95 процента от мъжете от този период са обрязани (гледах статистика в болницата, където ми дадоха боршура за обрязването - дали искам или не). Но никой нищо не пипа, не дърпа. Синът ми е на 2 години и 3 месеца, леко се е отворила, но аз и не гледам много много. Ще го проверя днес. Никога не съм се опитвала дори да извършвам такава процедура.
Още повече, ако докторът направи нещо на детето ми без мое съгласие, ще си загуби сертификата за практикуване от раз. Тук дори като започне да я събличат за да я мерят и теглят ми искат позволението. А като стигнат до памперса питат пак.
Според мен проблемът при голяма част от децата идва от това, че забелването е започнато, но не е свършено, затова се стига до усложнения. Може и тъпо да ви звучи, но защо не ни зарастват пръстите на краката, нищо, че са притиснати непрекъснато, явно, че пишката не трябва да се пипа и тя си се стреми да си се върне в предишната си форма. Много философствам.
Жени, ние имахме люлка, ама не съм я ползвала и 10 минути. Моята дъщеря хич не я хареса, но тук казват, че щом детето започне да се върти лесно и се опитва да се набира да сяда, време е да се разкара люлката. Още повече, че ти казваш, че си затиска краката.
За лайката - не ме вълнува, щото и да е алерген, нито промивки ще тръгна да правя, нито чайчета. Аз май съм най=големия дебил, ама нито пръскам нещо в носа, нито чистя с нещо, нито дори и имам аспиратор ли, що ли.
За гушкането - ми аз май съм късметлийка. Тук никой не ми е искал да ми гушка детето, най-много се задоволяват с поглеждане в количката. Никога не съм и виждала непознат човек да прояви просто желание да пипа дете.
Днес сме на рожден ден. Май ще ходя сама с децата, че мъжът ми нещо се е разкашлял и сополиви.

# 246
Благодаря на Катуолк, Мама Барба, Буб, Мигио и Скреч за благопожеланията за кърмата, ама явно е било някаво изключение, защото днес имаше съвсем, макар че пих лактогонен чай и доста течности. Поне възвърнахме заспиването (и дневно, и вечерно) с цицка в уста - за толкова има, ще видим до кога.

Буб, след като физиологичният разтвор не помагаше, за хремата на Марио педиатърката предписа 3 пъти на ден по две капки Виброцил. Струваше ми се, че е много, и слагах 3 пъти по 1.
Питаше ме за захранването - захранваме се от един месец, и вече сме на различни комбинации от петте основни по-леки зеленчука - пащърнак, тиква, морков, картоф и тиквичка. Тъй като в повечето от комбинираните пюрета на Хип,Сънвал и Милупа имаше и ориз, вече го броя и с него за захранен. Още десетина дни смятам да давам смесени пюрета от посочените  зеленчуци с цел да затвърдим хапването на едно голямо пюре на обед, и след това ще започна с месните. Само 8 % е месото в тях, така че не смятам, че е рано за тях - все пак вече ще сме се били захранвали около 40 дни. Първо мисля да дам тиква и картоф с пуешко на Хип. Грах и царевица ще ги оставя за по-късно, защото ми се струват по-тежки. Плодовите ще бъдат последни - през септември.

Искам също да ви кажа,че на Бебивита пюретата не са био, и затова ще ги оставя за по-натам; всъщност, излиза, че най-евтините био са Бейбилав, които са си много хубави дори, като ще редувам с Хипп и Сънвал за разнообразие.

Редрени, успех с преборването на хемангиомите!
Илияна, ние сме на Хипп Плюс Пробиотик, и сме доволни. Сега сменяме постепенно с двойката, да видим дали нея ще я хареса.
Комелина, такава грубиянка беше педиатърката, която дойде у нас след изписването, само че тя искаше да му махне- така от раз - пъпчето  #Crazy Едва не я изгоних; не и дадох епикризата, и повече не й се обадих. Е не мога с такива хора да контактувам, камо ли да й поверя най-скъпото си. Замислете се, че старателно избираме фризьорките и козметичките си, а защо допускаме педиатрите ни да са с манталитет на хамали? Знам го отговора и е така - на пръсти се броят истински добрите педиатри, които работят по касата. А това защо е така - пак стигаме до липсата на адекватни правила и санкциониране на тяхното неспазване...

За забелването: Ако аз трябваше да забелвам, не се виждах изобщо, но понеже мъжът ми се зае, го правим по време на баня (а него го бива за такива пипкави неща). Първо той го направи два пъти пред лекарката (вече новата), и тя одобри, че е правилно. Но бебчо дори не трепва - не му е болезнено със сигурност.
За гушкането и пипането от чужди хора, та дори и да са мои приятелки:може да изглеждам доста досадна - а може и да съм си Wink , но аз пресичам всякакви такива желания като предупреждавам преди да са се изразили гласно - като  забележа такова желание, им казвам ако искат да пипат само крачетата, защото сега му растат зъбки и си хапе ръцете непрекъснато. А за гушкане в началото и дума не можеше да става. Още когато се обаждах на всички, за да ги поканя на погачата, по телефона ги предупреждавах: "Извинете ме, но за да не ме поставите в неудобно положение на погачата, много ви моля да не искате да гушкате бебето, защото е още много малко, а има толкова вируси ....."  Но сега, вече като е по-голям, понякога аз сама си го давам да го подържи някоя от моите близки приятелки, и без да са го искали.  

hahaha Мур, пеш по магистралата,а?  Simple Smile

Аничка, как сте вие, че съм се сетила за вас? Дай кратък отчет, като имаш време!  Hug

Кatilias, значи все пак рожден ден ще има и направената от теб торта (май беше номер 2) няма да бъде излишна ... (доколкото една торта някога може да бъде излишна Wink

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 08:50 от sirence

# 247

Лилинчо и Катилиас, кажете моля ви се за 116-ти път, по света такава простотия няма, нали?
Всичко казано от Катилиас важи и тук.

Бета не те обвинявам  Peace
Редрени колко и къде са вашите хемангиоми?Ивана има 4,но не мисля да правя каквото и да било.
За гушкането и аз съм късметлийка-никой не напира да я гушка.Само веднъж една индийка я щипна по бузата след като току-що беше заспала и си спомням,че изсъсках.
Бишкота дано се свършват неприятностите при вас   bouquet
Някой попита за сватбите.Почти през цялото време я носих на ръце,но няма как да има такъв джангър и тя да стои мирно в количката.
Отивам да се хоризонтирам,че не се знае колко пъти ще ме събужда чавето.

# 248
  • София
Редрени колко и къде са вашите хемангиоми?Ивана има 4,но не мисля да правя каквото и да било.

lilincho имаме 2. Единият е в основата на врата, като в началото беше само чевено петънце, но в последствие започна да се пълни с кръв и в момента е релефен. Този си е по рождение. Вторият се появи някъде около месец месец и нещо след раждането и е от дясно на кръста. И той беше от няколко точици, които вече са се оголемили леко и заповат също да стават релефни. По принцип не са много големи или опасни. Не са се разрастнали много. Мен повече ме притеснява да не ги разрани бебо, особено този в основата на тила. Сега няма изгеди да може да ги разрани, но понататък. Ще кажа понататък дали има някаква промяна.

Относно лайката има дори чай на Хип от лайка, който е за след 1-вата седмица. Пише, че е с ниско съдържание на алергени. Предполагам лайката е минала някаква обработка. Предполагам, че е същия случая и с други бебешки неща, в които има лайка, като Дентокинт примерно.

# 249
Цитат
За пишките  Mr. Green имам какво да кажа. На баткото съвсем сама се оправи. Като бебе се пробвахме нещо с мъжа ми да направиме, но то не се получаваше и бързо се отказахме. Сама се отлепи напълно и категорично(  Simple Smile до толкова категорично, че сега си седи оголена, като обрязан) на между 2 и 3г. Сега на Никола е толкова затворена, че ако не види човек как пишка, даже дупчицата няма да види. Педиатърката ужким и тя е против заголването, но за всеки случай ни праща на хирург, защото й се видя въз затворена работата. Като чуя какво ще каже хирурга, ще го мисля дали и какво да се прави.
На Емил като го къпах малко по малко отдръпвах и мих внимателно, по същи начин процедирам и  с Крум, въпреки че неговата  не се отваря въобще, само точицата дето пишка.
Ето няколко полезни статии за да си направите разлика между бебешка и патологична фимоза.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966
http://www.detski-sviat.com/index.php/content/view/76/92/

katilias, тук години социализъм, по времето когато всичко е било общо и колективната отговорност била на почет, хората са свикнали с мисълта це и децата са обща отговорност, съответно и радост, затова пипат, дават акъл, не е рядко и да ти се скарат. Зависи от нас дали ще позволим на другите да го правят.
Аз например редовно ходя  в един магазин за месо, като влезнахме с Крум веднъж, той беше без чорапки, магазинерката като почна да ме навиква "Ама как си го оставила без чорапи, ще настине детето, я бързо се прибирайте да се облечете" аз и казах че съм взела разрешително от моята свекърва да си обличам детето както преценя, останалите свекърви, мнението им  не ме интересува, тя даже не разбра сарказма ми.
Предишната година бяхме на море с немска група, минавайки покрай едно детенце то се спъва и съпруга ми инстинктивно го хвана да не падне, лелееееееееееееееее то бяха викове, то беше врещене, като сирена, майка му се появи за 1 сек, Петър обясни че искал да го хване да не падне, тя успокои детето, а той така и не разбра защо врещя детето, чак като се отдалечихме, започнах да му обяснявам не можа да ми повярва. Не успяхме да се отдалечим като ситуацията се повтори, само че с друга жена, те децата просто се научени така да реагират ако някой ги докосне. У нас тук всички наред ги мачкаме и ги целуваме, а после се чудим как така станало че детето се подлъгало да отиде с някой.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 12:17 от г-жа Стихийно бедствие

# 250
Здравейте!
Наминавам да ви видя как сте в тези жеги....ние излизаме до обяд и след това в къщи,че е много жега...след това чак към 18:30 та дори и тогава не излизаме винаги ако е много топло... Днес отново се справихме с пюрето,този път к40% тиква и 60% морков,ама то и моркова си е сладък...важното е да започне да свиква с други вкусове,различни от тиквата
за пишоците,НЕ ПРИЕМАМ за нормално лекарите да мъчат така бебетата...как така ще ги забелват изведнъж,че ги и разкървяват...та туй са 5 месечни бебета бе  ooooh! тепърва предстои да се забелват постепенно...Добре,че сме с дундичка  Simple Smile

# 251
  • Sofia
имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ
имам температура 38,7 и кърмя. само ме боли главата и ми е отпаднало, мога ли да продължа да кърмя и какво лекарство мога да взема? панадол или нурофен?

# 252
Малък запис и се връщам да чета.

Резултатите от консултацията - 9000 гр и 68 см .
ДОВОЛНА  bowuu

# 253
Пуфита, и двете не пречат на кърменето. Което си избереш пий. Аз предпочитам парацетамола.
Wink

Весет0, бъди подготвена, че може малко да ти се боядиса бебана от тая оранжева комбинация. Не се плаши, не е опасно.  Grinning

Пенмар, браво на детето! Simple Smile

# 254
mama Barba, как така да се боядиса  Mr. Green цвета на кожата ли? Щото съм виждала хора,дето пият много сок от моркови и са си направо оранджеви  Joy Иначе на нея акото и е тиквено Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт