МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 567
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Lilirose, искам и аз един ниблер. Браво, че си избрала един от най-добрите  newsm10
Бях днес до Mothercare в МОЛ-а - да проверя за всеки случай да не би да го има там, но не бяха и чували за такова нещо.

# 331
Имам въпрос към ЛЛЛ - оказа се, че имам някаква алергия, така и не разбрах от какво, но имам кожни участъци, които трябва да третирам с три препарата - Дермоват крем, Оксикорт спрей и Калиев перманганат. Според доктора не пречат на кърменето, но на листовките пише друго. Можете ли да ми кажето колко точно са рискови за детето?

Zvezdaa, обичайно, ако са за кратко лечение и се мажат/пръскат на участъци, различни от гърдата, тези препарати са приемливи. Според e-lactancia (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia - Alicante, Испания), изброените от теб медикаменти са с ниво на риск 0 – безопасно. Щом лекарят ти също е потвърдил, че не пречат на кърменето, вероятно би могла да ги ползваш. Все пак, специалистите препоръчват да се избягва третиране кожата на гърдите, и особено областта на ареолите и зърната (колкото е по-отдалечено мястото на третиране, толкова се снижава риска), както и да се избягва контакт на бебето с препаратите (т.е. то да не се докосва с ръчички или устни до местата, които са намазани).

# 332
Благодаря ти, Amorevole, успокои ме   bouquet

# 333
Мами, тъй като имаме гости, чак сега смогвам да ви се похваля - вчера водихме малката на ортопед и нямаме никакъв проблем с крачето. В събота я водихме и на море за 5 мин ни и хареса страшно много. Тук обаче никъде не можах да намеря бебешки пояс за вратлето, ако сте засичали някъде в нета, моля ви дайте линк.
Сега сядам да чета да наваксам, че сте изписали доста, а въпроса за захранването ме вълнува силно - нашата педиатарка ни посъветва следващия месец да започнем, така че ще следя внимателно как върви при вас.

# 334
  • София
Никола направи първи стъпки към захранване. Преди няколко дена хвана троха от масата(представете си  Sunglasses . Не можа да я хване с пръсти, разбира се, но някак я прищипа на върха на юмручето) и я лапна. Не я одобри и позволи да изтече от устата му с едно кило лиги. После му дадох минидозичка картоф от моята супа и нея с удоволствие хапна. Днес му дадох кора хляб, с която напои обилно с лиги и прилежно разпространи по бодито.

Малее, какъв бум на ниплери  Laughing .

# 335
Добро утро! Ради най-после спи блажено, а аз съм smile3507 след поредната безсънна нощ. Вече съм на ръба на силите си, събират ми се по 3-4 часа сън на нощ, а не виждам светлинка в тунела Confused Малкия се буди по 100пъти на нощ, за да суче, в началото си мислех, че заради жегите ожаднява често, но човека просто иска да си ме ползва за биберон ooooh! Съответно започнаха пак да ми се появява бучки, защото от сученето ми стимулира кърмата, но в същото време не суче достатъчно активно, за да изпразни добре гърдата, на всичкото отгоре явно заради съненото състояние и на двамата нещо не захапва както трябва и пак ми се появиха болките в гърдата след кърмене. С каката нямах такива грижи - заспиваше 21,30 и се събуждаше в 6-7 сутринта. Този малкия ще ми изцеди силите до последно Tired

# 336

Честита ни месечинка, също и на Виолета на m82, Каролина на noive, Момчил на mur, Радостна svetlanana да са ни живи и здрави бебчовците ето почерпка от нас

Да се похваля снощи малчо си лапна големия пръст на крака и звучно почна да го цока Simple Smile Но за мое съжаление продължава със събуждането по 100 на вечер, дано да мине по бързо този период.

# 337
Добро ви утро!
И ние се будим по 100 пъти.Мислех си,че като прокарат първите зъбки ще спи по-спокойно,но не би.Явно я сърбят венците нонстоп.
Пускам ви линк с една лекция,която много ми хареса.Ако имате време погледнете
http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1

# 338
Добро утро
и ние се будим по 100 пъти и съм направо  Tired,като заспи към 10.00,после в 11ч. пссле в 1.00 и на там вече не гледам,хубавао е че има и други като нас,че да го приема като нещо нопрмално.Не мога да разбера гладен ли е,зъби ли го мъчат,топло ли му е(спи само по боди потник,климатика на 25 градуса)Да не говорим,че и през деня е супер раздразнителен и спи два пъти по 30 мин. и то доста трудно заспива  Cry Сериозно обмислям въпроса дали да почвам да го захранвам,въпреки че ми е мъчно,но рано или късно трябва да стане  Peace Все си мисля че не се засища достатъчно,а първи признаци проявява,вече ни е неудобно да ядем пред него само в устата ни гледа,протяга се към храната  newsm78
Добро ви утро!
И ние се будим по 100 пъти.Мислех си,че като прокарат първите зъбки ще спи по-спокойно,но не би.Явно я сърбят венците нонстоп.

lilincho,направо ни успокои  Wink

# 339
Здравейте и от мен.Да се оплача и аз,въпреки,че в сравнение с вашите бебчета,дето се будят постоянно нощем,Ванеса е направо китка...Днес за сефте се събуди в 4.00 сутринта и не заспа това дете бе..направо изпуших...към 5.30 и дадох да яде,като се надявах да заспи след това,но уви....заспа към 7 и стана в 8...не си спомням дс го е правила този номер....обикновено се събужда или за вода или за биберона,ама да се събуди наспана в 4.00..не го беше правила...На моята кума направо и завиждам...Малкия(колкото нашите бебчета е) заспива в 21:00 и се събужда в 9.00,като през ноща ИЗОБЩО не се буди...даже в 9 като яде,пак заспивал  Shocked БЕБЕ МЕЧТА

# 340
Момичета да ви попитам като вляза с ПИК кода си да си видя декларацията за майчинство пише , че е внесена на 29.07, но там където са отразени болничните не се вижда да е публикувана като документ, при вас вижда ли се тази декларация и при болничните ли трябва да гледам? Направо до гуша ми дойде фирмата я внесе с цели две седмици закъснение, а сега няма и  изглед да ми прведат някакви пари, направо съм бясна, от юни месец караме само със една заплатаи вече не се издържа, в НОИ ли трябва да подам жалба срещу работодателя?

# 341
добро утро!  food010 Coffee Coffee Coffee
Хайде и аз да се включа в отбора на недоспалите. Вече нощните хранения зачестиха- 3 пъти (от 01.00 до 06.00 часа), мисля че и кърмата е понамаляла, а и Елица огладнява. До тук о.к., но към кърменето се прибавя и екстрата акане и миене на дупето- това към цокането в 3-4, после пак папане и дъъъъъъъълго приспиване, което е към 06, съпроводено пак с папане. Дали само при нас е така с това среднощно акане, или има и други, които могат да се похвалят Wink
 Може би ще почна захранването след 2 седмици, когато навърши 5 месеца. Но да видим и госпожицата какво ще иска. Със сигурност обаче ще почна, ако температурите се задържат по- ниски.
 Хайде чао за сега от мен, че ме викат Sunglasses дечковците

# 342
Странно ми е това че някой правят проблем че детето не е яло нещо си там, още повече да наричаш дете на 5 мес "злоядо", вижда ми се абсолютно прибързано.
Понеже имам удоволствието да наблюдавам как се променят вкусовете на човек, никога не бих се притеснила от това че малко бебе не яде нещо.
Съпруга ми е Велинградчанин, известно ви е че на почет там боб, картоф и кисело зеле.
От където съм аз, ядем задължително борщ на обяд, на празници ядем "риба  в шубе" салата която съдержа цвекло, червен хайвер, който не е най разпространената манджа във Велинград Joy
Не правя в къщи мусака, щото не обичам да я готвя, останалото се научих да готвя и да ям, също така научих съпруга си да яде руските манджи. Не съм му пяла, ни то съм му разправяла приказки за да ги яде, просто ги предлагах,  в началото опитваше от уважение, понякога не ги ядеше, понякога нямаше нищо друго а той е гладен, понякога не му предлагах а си ги готвих на мен и той опитваше.
Самата аз не опитвах лютиница много време, синьо сирене проядох преди 2 мес, авокадо преди година, има много неща които още мисля че не ми харесват, но това не е повод да се зарека че няма да ги ям.
Какво да говорим за едно бебе което никога нищо не е опитвало, най вероятно пюрето да не му е вкусно, някой миризми да го отвращават, ще свикне, важното да не правите драма от това и да не му показвате че това за вас е много важно, да го награждавате за изядена лъжица, да му пляскате за глътната хапка, разбере ли че с това може да ви наказва и поощрява, ей тогава ще разберете какво означава злоядо дете.

# 343
Бедствие, межу въздрастен човек и малко бебе разликата е голяма...Ванеса едва ли от уважение към мен ще опита от пюрето...Нормално е смятам едно бебе да се мръщи на нещо различно от мляко,щото с него са свикнали...Злоядо да наричам 5 месечно бебе и на мен не ми се връзва,защото тепърва предстои на бебето да свиква с новата храна..пък дали е злоядо или не ще си проличи на 3-4 години като стане,когато вече има възможност да яде всичко

скреч,не съм го казвала до сега,но си прекрасна... толкова много харесвам спокойствието,което излъчват постовете ти...   bouquet

# 344
Момичета да ви попитам като вляза с ПИК кода си да си видя декларацията за майчинство пише , че е внесена на 29.07, но там където са отразени болничните не се вижда да е публикувана като документ, при вас вижда ли се тази декларация и при болничните ли трябва да гледам? Направо до гуша ми дойде фирмата я внесе с цели две седмици закъснение, а сега няма и  изглед да ми прведат някакви пари, направо съм бясна, от юни месец караме само със една заплатаи вече не се издържа, в НОИ ли трябва да подам жалба срещу работодателя?

Две седмици след поддаване на документите изплащат първото майчинство.. и излиза и на сайта за болничните, даже при нас преди 2-те седмици ми го преведоха. Казаха ми, че от следващия месец редовно го превеждат около 20-то число. Само с първото докато обработят документите се бавят.

Общи условия

Активация на акаунт