МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 452
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами  Hug

sunflower, благодаря ти, че сподели за консултацията с гастрото. А колко сте наддали до момента?
Bub_, честита месечинка и леко захранване  Peace

За витамините - аз пиех витамини за кърмачки, а след като ги свърших си купих Омега 3+6+9 и Калмацин, че много започна да ми пада косата и не ми се мисли какво става с костите.
Commelina, според мен е добре да се взема нещо за подсилване  Grinning
Не мисля, че сега е подходящия момент за диети  Naughty Който има сили, време и най-вече желание, по-добре е да прави гимнастика.

# 76
  • София
г-жа Стихийно бедствие, страхотни заглавия! Искрено се посмях.

Относно витамините, и аз пих Прегнакеър за кърмачки. Не съм убедена, че имат кой знае какъв ефект, но все пак.....

# 77
г-жа Стихийно бедствие  Joy Joy hahaha

Да добавя още едно  Mr. Green :

“Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?”

Буб,браво,че захранването върви добре  Simple Smile

# 78
Момичета и аз съм много скапана в последно време... Свалих си 20-те кг от бременността и ме е страх да се кача на кантара! А за косата- чистя къщата предимно заради нея- НАВСЯКЪДЕ е! Пия уж витамини, ама съм несериозна( Пренатал за бременни и кърмачки). Ползвала ли е някоя от вас някаква маска или друг препарат, който да се нанася на косата по време на къпане или след това?
г-жа Стихийно бедствие, много е готин пост-а ти  smile3532
Мами, винаги пропускам да поздравя празнуващите, което е по невнимание! Извинявайте! Моля, чувствайте се поздравени, искрено ви се радвам! newsm10

# 79
Записвам се в новата тема
Ходихме с приятели на поход в Пирин, а Алекс го гледаха моите родители
Като отидохме да го вземем, толкова бяха свикнали с него, че едвам се разделиха
От както се е родил го оставяме за първи път
Но пък аз се върнах заредена с много положителна енергия
Докато ни нямаше са го водили на консултация
Вече е 6300 гр и 65 см
За сега продължаваме да сме само на АМ

# 80
А за косата- чистя къщата предимно заради нея- НАВСЯКЪДЕ е! Пия уж витамини, ама съм несериозна( Пренатал за бременни и кърмачки). Ползвала ли е някоя от вас някаква маска или друг препарат, който да се нанася на косата по време на къпане или след това?
racholina, това ми е напълно познато. В банята канала се запушва всеки път и мъжа ми разтваря канолин, но няма този ефект както друг път - просто е ад. Но понеже обсъждахме тази тема и се успокоих, че и при другите кърмещи мами е така и доколкото разбрах, след като спрем с течение на времето ще отмине този проблем Wink Една приятелка, която се занимаваше с йога по време на бременността си, ми каза, че преподавателката й казала да не си мие косата след разждането 40 дни   Shocked и да я втрива с нещо, но не запомних с какво - е струва ми се прекалено и определено и да го знаех по-рано, надали щях да го направя Wink

Tasha, браво на вас! Браво и на Алекс Peace И на мен ми се ходи някъде, но ...... май ще е по-нататък Wink

# 81
Благодаря за отговорите към въпроса ми  Hug

За витамините за кърмачки и аз пиех същите, които смаел888 е пуснала на линк. Аз съм много доволна от тях, но си ги позволих само една опаковка, защото просто престана да ми се яде и се притесних за кърмата. Помогнаха ми, защото в този момент бях решила да се цедя и видях какво излиза, определено беше много маслено, но малкия не възприе да суче от шише и се отказах от цедене. Но витамините са с допълнително калции и аз съм доволна от тях. Мисля са 50 лв. Същата марка пиех и когато бях бременна, аз лично ги препоръчвам.

# 82
Сънфлауър, колко наддадохте последния месец и коя е гастроентероложката? А защо е против кашичките? Питам за собствена информация, не, за да оспорвам чужди решения.  Peace
А за захранването, нормална първа реакция. Трябва й време, за да разбере за какво служи лъжичката. Simple Smile

Буб, честита месечинка!

Кукуминдрела, много е хубаво басейнчето! Може ли да се пълни с вода?

Миш, лилинчо, и ние така пръцкаме. Мисля, че не е толкова коремчето, колкото, че от болка не знае какво да прави и се пъне. И от много напъване излизат тия работи, дето хубавите хора не ги задържат в себе си. Simple Smile

Маца, браво! С едно гайле мина и замина. Варицелата ли беше дето много сърби?

весет0, още са много мънички, имат нужда предимно млекце да си хапват. Wink Ориентирала си се правилно. Майчина интуиция!  Grinning Светената водичка също помага против уроки. Даже е много по-добре, отколкото баенето. Wink

Комелинка, не знаех това за натрупването и риска от алергии. Аз давах отделно новия зеленчук, после си дояждаше с познатия, когато го давам за пръв път. Да му свикне с вкуса и да знам точното количество, което е изял. Нали трябва плавно да се въведе, а ако остане няма да имам идея колко е хапнал от новото. Това, което ми се е набило от една тачена гастроентероложка е:  

Цитат
Не трябва да се търси голямо многообразие във вида на зеленчуцине и плодовете. Почти ежедневно се консумират картофи, моркови, тиквички, малко домати. Всичко може да е смесено. Отвреме-навреме се дава спаначено пюре, пюре от коприва, варива. Човешкият организъм в тази възраст няма тези потребности.

Цитатът е дословен, д-р Радка Куманова. Става въпрос за 5-6 месечно бебе. Simple Smile

Иначе на 8-мия ден ще дадеш 1 лъжичка морков + 100 гр картофено пюре. Първо морков, после познатата храна. На деветия ще остане малко от картофа, на десетия още малко и така. Simple Smile

Весет0, още за захранването:
Цитат
не се започва с храни, за които се знае, че са алергени
- обичайно нова храна се въвежда сутрин, за да може да се проследи за евентуална алергична реакция в остатъка на деня
- обикновено кърмене (или млечно хранене, ако е на АМ) не се замества изцяло, преди детето да е навършило годинка - все още нуждите му от млечни храни в дневния рацион са от порядъка на 70-85%, т.е. такова количество мляко трябва да му бъде осигурено всеки ден. Твърдата храна служи за приучаване към нови вкусове и текстури, а не за наяждане. Нормално е да ядат дълго време съвсем малки количества твърда храна - да я опитват, а не да се наяждат с нея.
- преди годинка обикновено се предлага първо кърмене, изчаква се 30-40 минути да се слегне в стомахчето
 и се предлага твърдата храна. Ако се предложи много скоро след кърмене, бебето може да не прояви никакъв интерес. След година-годинка и малко обикновено плавно се обръща режимът - първо твърда храна, после кърмене. Всичко е ориентировъчно - не е беда, ако някой ден не се спази режимът или ако повече суче, от колкото е било замислено (примерно ако са били предвидени 3 приема на твърда храна, а е имало само един или нито един)
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш  - нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.

Буб, вие сте си по учебник. 5 навършени месеца, готово си е детето.

Да не я е учила да втрива зехтин? Знам, че някои народи се "мият" с лой. Ставаше въпрос за северен народ от бившия Съветски съюз. Даже и в чая го слагат като голямо лакомство...

# 83
Lilyrose, сега успях да изгледам клипчето, страхотно си го направила   bouquet На всяко бебенце си има име, датичка и мама, а бебоците са толкова сладкииииииииии.... Идва ми да ги схрускам всичките - един показва мускули, друг е с прическа, всеки си има номер  Grinning Имам си и фаворити  Blush Ивана на Лилинчо - прекрасна малка дама с капела, Никола на Merriana - много сладка снимка в мивката, ще взаимствам идеята  Blush Самуел на Дивина - истинско сладко зелено джудженце, Изабел на Миш много сладко си хапва пръстчето и с каква хубава кърпа е... Аз поръчах на Ади една от немско, тя докато пристигне й е малка вече, нещо не съм улучила размера  ooooh!
mama_vessy, Bub, ena4, mama Barba, lilincho, sunflower, matza83, Commelina, благодаря ви за подкрепата  Hug Официално съм приета в болница, но заради Ади ме пускат да се прибирам. Ходя само за процедурите, които са ми определили и се прибирам. Така че за пловдивската срещичка аз ще пропусна този път, защото до обяд обикновено съм в болницата  Sad
Лъки, извини ме, че със закъснение открих въпроса ти! Друг път при спешни въпроси пишете с голееееми цветни букви за по-сигурно  Simple Smile . Радвам се, че се е уредил проблема.
skrech, няма проблем. Важното е, че намерих кой бързо да реагира. На Бу също й беше изключен телефонът, но успях Милена (змейковица) да намеря  Hug
Хайде ще ви дочитам докато Ади спинка, че още имам и от предната темичка...

# 84
mama Barba не може да се пълни с вода. То е от плат.

# 85
Здравейте момичета,
днес се прибрахме - отчет: вчера ни махнаха абоката,защото не можело да стои повече от 5 дни и ръчичката й изглеждаше много зле,днес сутринта като слагаха катетъра дори гък не каза,но после докато й направят изследването настина милата и сега ми е с 38.2 температура,защото трябваше да я снимат докато пишка,голичка,обаче се намокри с контрастното вещество и докато я чакахме да пишка минаха десетина минути,а в рентгена не беше никак топло. После правихме ехограф - легенчето на левия бъбрек е малко над нормите,но все пак е малко,обаче сме развили резистентност към препарата който пиеше до сега и сега изписаха друг,аз обаче мисля да не го давам. 
И така с нашата буйна младост,много ми е изморено,но поне този престой ми помогна да осъзная че няма такова задоволство да се радваш по 24 часа на детето си и съм решила от днес нататък да преустановя някой "помагания"

Ще се опитам по-късно вечерта да ви изчета. Прегръдки и целувки от двете ни...

# 86
Благодаря и на другите момичета за честитките! Няма да изброявам поименно Wink

mama Barba, не си спомням с какво точно ми каза, че се маже, но ми се стори гадно Wink

Маринелс,  Hug още веднъж ти казвам, че се възхищавам на смелостта ти! Браво на малката Анастасия! Тя е истински герой! Стискам палци всичко да се оправи при вас и всичко това да остане в миналото! Wink

# 87
Софийски мами, срещата за утре остава ли?

# 88
Mur аз съм там  Wink Lilyrose,Bub,don4o71,racholina,sirence,janica25 може да пропускам някой

# 89
  • Пловдив
За срещата и аз подхвърлих оня ден, ама никой нищо не каза. Rolling Eyes Виждам, че има навити-хайде тази седмица да я направим. мисль, че , ако е такова времето/не съм гледала прогнозата/ ще е добре пак към 11 да се чакаме, а иначе по-рано/ако е жега/.Какво ще кажете за четвъртък?
Времето май ще е същото, не много жега. Значи четвъртък 11 ч в Градската градина на чешмичката до Сентрал парк?
Сабрина и другите мами от Пловдив, с които не се знаем, как ще се познаем с вас?

Общи условия

Активация на акаунт