МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 453
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Относно софийската среща - стига да ни е спокойна нощта, ако станем навреме, ще дойдем с Дара  Wink че ако ми се буди често  Tired , обикновено след кърменето в 0600 или 0700, спим до към 0930/ 1000

# 91
Bub_, и ние обикновено се излежаваме до по-късно, но за утре съм се настроила да стана навреме. Виж, ако бебо ме държи бунда през ноща, не знам как ще съм на сутринта  ooooh!

Tasha, все си мислех, че си ми виртуално позната от някъде и чак след последния ти пост се сетих, че съм те мяркала по разни теми от форума за пътешествията  Grinning

# 92
Bub_, и ние обикновено се излежаваме до по-късно, но за утре съм се настроила да стана навреме. Виж, ако бебо ме държи бунда през ноща, не знам как ще съм на сутринта  ooooh!

ами и ние сме така  Grinning НО ще направя всичко възможно да дойда, че да се видим Wink

# 93
Ето ме и мен, май по-скоро за запис.
Лилинчо, и тук е така относно столчетата за кола. Никой дори и не си помисля, да си вози детето без такова. А в другата ми тема, една от мамите споделяше, колко добре пътували до морето - слагали отзад на седалката матрака от леглото и детето си се ширило там.  Shocked Аз лично не знам как бих преживяла факта, ако се случи нещо и аз не съм взела нужните мерки. Затова и компромиси със столчето не правя - купих тези, които имаха най-голяма надежност в последните краш тестове.
Диета - ще ми се да започна, ама все се помотвам, днес, утре, и май докато #3 не се роди, все ще съм дебела. Но за мен си знам - само с леко ограничение, при мен не става.
И аз никога не честитя месечинки или нещо подобно. Много измислено ми се струва - то и името такова- месечинка. Което ме навежда на мисълта, четейки тук ми прави впечатление, колко умалителни имена използваме за странни неща. Детенцето се събуди и гърдичките му хъркаха, носленцето му течеше и май имаше хремичка  Grinning
Лъки, Маринелс, дано скоро всичко да е зад гърба Ви.
Аз пак съм сама с двете деца. Мъжът ми замина в командировка за четири дни. Дано да оживея  Grinning
Сега се сетих, какво исках да кажа предния път, като се разписах. Беше за памперсите и гърнето. Аз виждам, че децата към 2 започват да разбират. Преди това хората имат успех, защото са упорити- слагат детето постоянно на гърне, а не детето им показва че има нужда. Аз лично предпочитам нещата да станат плавно, с разбиране от страна на детето, а не някакво постоянно висене по гърнетата. Александър има моменти - понякога ми казва, че иска да пикае в гърнето си, поякога дори и не се сеща. Като го питам, отговорът  е винаги Не, така, че това за мен показва, че детето все още не е готово. Когато - тогава.
Май това е, не ме питайте, защо по това време съм във форума. Александър се събуди в 3.30 с баща си и не иска да заспива. Трябвало да гледа чукове  Grinning
Хайде, лек Ви ден

# 94
Я веднага след Катилиас да се намърдам с поздрав от Сиренце (умалителничко)   Wink    за нея  Hug
Буб, къде ти изчезнаха петиците в ника?  Thinking И честито Simple Smile
Маринелс, Лъки стискаме палци всичко да бъде най-скоро най-наред!
На софиянките, които ще се появят на утрешната среща - ще се видим на нея   Hug
Между другото, при добра прогноза по-натам, можем някой път да слеем софийската и пловдивската среща - например, ако има ентусиасти-смелчаци от вас, аз с хубавото влакче (ама от онези новите) съм навита на еднодневна екскурзия до Пловдив с цел да уважим пловдивските мами и бебета Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 07:44 от sirence

# 95

И аз никога не честитя месечинки или нещо подобно. Много измислено ми се струва - то и името такова- месечинка. Което ме навежда на мисълта, четейки тук ми прави впечатление, колко умалителни имена използваме за странни неща. Детенцето се събуди и гърдичките му хъркаха, носленцето му течеше и май имаше хремичка  Grinning
katilias, супер си   Joy И аз докато вдена какво означава това "месечинка", доста време ми трябваше. Но нали за бебенца говорим и понеже всичко им е едно такова мъничко и сладичко и отвътре ни кара да умаляваме, да умаляваме  Laughing
За срещата утре - за съжаление няма да мога да се включа този път, но на вас пожелавам весело изкарване и чакам снимки  Wink

# 96
  • Пловдив
Момичета, толкова много сте изписали, че си водях записки да не пропусна нещо  Laughing.
Буб, там е работата, че Дара е много спокойно дете и аз си мислех, че кърмата и стига. ПО-интензивното сукане го отдавах на големите жеги.
Мър, на консултацията при навършен 4-ти месец беше наддала 350 гр. Сега ни теглиха голички на електронен кантар и за 20 дни беше качила 190 гр., 10 дни преди 5-ти месец тежим 5190 гр. - откъдето и да го погледнеш си е малко, а трябваше да удвоим теглото до сега.
Стихийно бедствие, постът е супер!  Laughing
Рачолина, и моята коса си капе доста. Подстригах се и никакъв ефект. Май ще трябва да почакаме да си мине от самосебе си.
Мама Барба, докторът е Мария Печилкова. Вече е понсионерка, но до преди това е работила във ВМИ. За кашите спомена нещо за глутена, но не съм сигурна какво точно беше  Embarassed. От една приятелка, която вече захрани детето си знам, че сладички. И си мисля, че ако първата храна е сладникава, детето няма да иска да опита нещо по-безвкусно като картоф например  Wink. Та, ще послушам лекарката и ще започна със зеленчук.
За пловдивската среща ще се радвам много да се запознаем. Ще направя всичко възможно да съм в 11 на чешмичката/ че нашият график е различен/. Пък, как ще се познаем... не знма, кажете. Сиренце, софийски мами, заповядайте в Пловдив да направим една голяма среща на форума!   bouquet
Хубав ден!  Grinning

# 97
Между другото, при добра прогноза по-натам, можем някой път да слеем софийската и пловдивската среща - например, ако има ентусиасти-смелчаци от вас, аз с хубавото влакче (ама от онези новите) съм навита на еднодневна екскурзия до Пловдив с цел да уважим пловдивските мами и бебета Simple Smile
Ехаа, страхотно предложение!Очакваме ви! newsm10
Катилиас, Laughingтака сме мамите-умиляваме се на какво ли не, щом стане дума за бебета. А какво ще кажеш за това, че говорим винаги в множествено число: ние много пръцкаме, ние се наакахме... Mr. Green
Мами от Пловдив, хайде утре сме в 11 на Градската. Дано дойдат повечко. Чакаме на чешмичката още 10-15 мин. и тръгваме нанякъде.

# 98
Аз съм от Пловдив, но много съжалявам, че няма да успея да дойда  Sad . Надявам се следващия път да съм на линия. Занимавам се с подаване на документи по детските ясли и ще обикалям Кичука  Crazy

# 99
Здравейте   bouquet
Днес реших да опитаме с морков,че само тиква яде най-много..тиква с картоф също,ама само веднъж и определено тиквата и харесва най-много.Как няма..нали е сладка  Crazy...е няма такова реване просто..въобще не и се понрави моркова  ooooh! опитах да и дам после картоф и морков ама твърдо НЕ...та днес наобяд бяхме на малко пюре + количеството мляко,което си и давам да си пие винаги....омете го и взе да заспива още докато папаше...уморено е било детето ... Утре пак ще опитаме с моркова,че да няма само тиква да яде...трябва и с другите зеленчуци да свиква...Да ви питам,че ме вкараха в голяма дилема....Тиквата(не тиквичките) попринцип като зеленчук ли се дава???Че моята кума си го давала за десерт между храненията,пък аз си го давам като обяд....  newsm78 newsm78

# 100
  • София
Момичета, не си спомням коя от вас беше от Велинград. Моля да ми пише ЛС

# 101
Привет  Hug
Виктор вече си прехвърля играчката от едната ръка в другата  Mr. Green  и само се напъва прави коремни преси иска да седи  hahaha  
Ние вчера се видяхме с Майски3 малката Андреа е страхотна кукла  Hug

Браво на всички за мерките и теглилките.  

Ена4 И ние сме така, хили се докато е в мен. Като го вземе някой друг и започва рев  Crazy За неорганизираността   не се тормози не си само ти така  Joy аз вече спрях да се тормозя, че то не мога да си почина  Tired А искам кърма да имам  Whistling

стефанова Аз не съм така  newsm78 не знам, как успяваш да ги смъкнеш  newsm78 аз с каката бях така, но не се кърмихме по това време. Сега дали защото съм много уморена и недоспала и като че ли ям повече и то не само хубава храна а и налитам на тестено, пържено, сладичко  ooooh!  а бе скоро в норма няма да се видя  Cry

Буб Честита ви месечинка  newsm51   Чая е от билкарска аптека  Peace намира се на ул. "Поп Богомил" между бул. "Мария Луиза" и ул. "Веслец" . И много добре ми подейства  Peace  
За подложката на количката аз съм си взела този на "Минене" и много съм доволна  Peace

Лилинчо Честито и на вас двузъбие  Mr. Green и Вики взе да се обръща така  Whistling е снощи ставам до тоалетната след като съм го накърмила и уж спеше, като се връщам той се обърнал по корем и дърпа завивката на баща си  hahaha А сутрин когато се събуди обръща се към мен и започва да ме бута и да ми дърпа завивката докато не си отворя очите и като го погледна и започва да ми се хили  Laughing  

Бедствие а защо завиваш бурканите с одеало  newsm78

Лъки хайде оправяй се, за да не се тормозите и двете  Hug

Маринелс ще се светнеш ти, че е много сладко да се гледате с малката   Hug  и повече никакви болници  Naughty

Аз нещо ви пропуснах с тази среща пак  Embarassed ще гледам на следващата да се включа  Hug

предложението на сиренце ми хареса  Peace

Весет0 в началото е така, но после нали и ти ядеш тиква за десерт а не като основно   Peace

sunflower и ние не сме си удвоили теглото ама хич не съм се притеснила. Как е малката жива и усмихната или ти изглежда нещо не добре  newsm78 Аз вчера видях Андреа на Майски тя на 4 месеца е била 4900 ама не виждам майка и да се тормози или притеснява или да захранва. Все пак не се вкарвайте в разни измислени проблеми, не всички могат да надават по 1кг на месец.  За пореден път ви приканвам да не си сравнявате децата  Praynig няма еднакви майки, няма и еднакви бебета  Hug така че давайте го по спокойно и спрете да се тормозите излишно. Ако ви изглежда добре детето, значи всичко е наред и не е необходимо да си измисляте неща заради които да се тюхкате.

# 102
  • Бургас
Д а с е включа и аз относно кг. на бебоците - нали и Преслав е в отбора на манекените  Wink
mama_vessy , уж не го сравнявам с другите и съм спокойна, но като отида на консултация и педиатърката заявява с един такъв глас, че малко е наддал, че вероятно кърмата не му стига и  #Crazy Започвам да се напрягам, не мога да кърмя спокойно, постоянно се питам дали е гладен, дали е ял достатъчно. Иначе през другото време си живеем безметежно. Ето, сега наближава консултацията и пак ще ми се развали безоблачното небе  Crossing Arms

# 103
Мама Весси,имам в предвид,че тиквата мисля я засища,а нали плодовите не засищат...Сега погледнах и на хип например тиквата е при раздел "Зелвнчукови пюрета"

# 104
Момичета,забравих да се похваля,че от днес сами правим това :

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 17:05 от veset0

Общи условия

Активация на акаунт