МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Да си призная ме вкарахте в размисъл със забелването на пишлетата. Още когато родих ми казваха забелвай и аз малко по малко си отварях, но се оказа, че до едно положение се отвори и сега не знам и аз какво да правя. Нашата ЛЛ каза, че това е физиологична фимоза и след 3 годинки ще се види какво ще се прави. Чудя се да взема направление за педиатър и да отида за друго мнение. Кажете какво сте правили вие с пишлетата? Ето на някои дечица сами им се отварят, а при повечето защо се стига да намеса? Страх ме е да не стигнем и ние до хирург и да се окаже, че аз съм виновна за това  Sad

# 211
И друг път съм писала по въпроса, но пак да кажа-не съм забелвала насилствено пишлето на сина ми, а само колкото позволяваше кожичката. Сега е на 4 години и сме до средата, но изобщо не ме притеснява. Той сам вече си го мие и си го разтваря, а като дойде пубертета ще се оправи, ако до тогава не е. Peace

# 212
  • София
Привет, момичета!

Май това с неспящите вечер бебета се превърна в мода. Виктор тази нощ се е будил на всеки час, но не за да яде. Проплакваше много жално и започваше да се върти и рита, но и бързичко успявах да го приспя. Въпреки това съм като парцал. Запушило му се е малко нослето, но едва ли е от това, защото предишния път, като беше болен, нямаше такова нещо.
Нослето му се запуши пак 2 дена, след като се върнахме от планина, където си беше много добре. Мислим си дали това не става заради смяната на климата или пък да не би нещо в колата да го простудяваме. Направо вече ми се изпарява всякакво желание за пътуване Cry

За забелването на пишлето Ние в началото правехме някакви опити, ама явно нищо не сме свършили, защото на една от консултации сестрата ни го позабели. Сега пак дърпаме всяко вечер, но не мисля, че правим кой знае какво.

Хубав ден Hug

# 213
За забелването , ние нямаме пишле  Mr. Green , ама мога да кажа за племенника ми...Оперираха му пишлето,за да го цепнат...После няма да ви описвам докато се възтанови след операцията какви мъки бяха,какво пищене,видимо детето страдаще...Не разбирам от медицина,ама явно при някои деца неможе да се случи от самосебе си...сестра ми се опитваше да я забели,той също,ама....не стана номера и айде под ножа...
За нашето захранване...Днес направих това,което ме посъветвахте..В тиквата сложих 2 лъжици друго пюре,та и АМ сложих и си го изпапа:)))))естествено тиквата беше основна,ама малко по-малко се надявам да свиква с новите зеленчуци...

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 13:23 от veset0

# 214
  • Пловдив
За пишлето, и ние не пипаме. А около мен все доброжелателни мами, които без да ги питам ми разправят как всяка имала позната или позната на позната, чието дете имало страшни проблеми, щото не забелвали и как го рязали и т.н., и т.н.
Точно вчера в градинката една майка на 11-месечно момченце разказваше как лекарят го забелил изведнъж и изцяло и сега горкото детенце пищеше на всяко пишкане  #Crazy

Все си мисля, че ако беше мед.проблем тая прословута фимоза, нямаше 95% от момченцата да се раждат така, а щяха да са 5-10% и тогава да се лекува, а не да дърпаме на всички наред.

В тази връзка, ние ходим отделно на личен лекар и отделно на педиатър. Та тая личната последния път без да предупреди така го дръпна, че детето изпищя, а после видях, че му е цепнала кожичката. Развиках й се да не пипа, а тя ме гледаше тъпо, как така нямало да забелваме.  ooooh! Помисли, че ще го обрязваме, взе да ни плаши колко е страшно и как ще трябва да го водим на хирург, въобще не е чувала явно, че това е нормално състояние.
Явно е трябвало да я предупредя да не пипа, но въобще не ми е минало през акъла, че може така малоумно да действат и дърпат.  #Crazy

Лилинчо и Катилиас, кажете моля ви се за 116-ти път, по света такава простотия няма, нали?

# 215
Commelina, това което казах не е с цел да плаша някой,а просто споделих какво се случи,но всяко дете си е индивидуално...До колкото съм чувала от педиатри пишлето не трябва да започва да се забелва по-рано от 6-ти месец...

# 216
  • Пловдив
Весето, не съм имала превид теб или някой от форума. След като темата е зачекната е нормално да се включиш и да си кажеш мнението.

Имам предвид разни полунепознати, които нито съм ги питала, нито съм искала мнението, а ми държат сметка как си гледам детето. Аз не им държа сметка защо дават сокове на бебета на 2 месеца, на 3 м им спират нощното хранене, за да може да се наспива майката, на 7-8 м ядат обща храна, та им плющят ушите, а на 11 м позволяват на разни малоумни лекари да причиняват болка на децата им  #Crazy

Моля да не се засягате лично, просто по тази тема не мога да се изкажа по-меко. Бясна съм заради некадърната ни лекарка и явно още ме държи.

PP: Като прочетох разказите на Маринелс, Хелън Лоу, Ена (живи и здрави да са ви дечицата) и на Бишкота за мъжа й, много се потресох. От вчера се сдухвам и ядосвам в каква държава живеем  Confused ooooh!

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 14:51 от Commelina

# 217
И ние ходим отделно на ЛЛ и педиатър. При нас пък педиатърката каза, че колкото по-отрано се започнела процедурата по-лесно ще се отворило пишлето. Много се обърках вече и не знам и аз какво да правя  newsm78  , а и щом съм започнала да довършвам ли или да го оставя? Какво да правя след като всеки казва различно мнение? А това което е направила лекарката е наистина много нагло, що пипа там където не й е работа?

# 218
  • София
Е, то разкази за оперирани пишки много. Въпрост е нужно ли е било. Племенничето ми не беше с напълно отворено пишле на "преклонната" възраст от 2.5 години и лекарката без да пита/предупреди/консултира с майката, ХАЦ! рязко дръпнала надолу и разкъсала леко. Миличкия 3 дена не може да се изпишка. Пуска капчици и почва да плаче. Коремчето му се беше издуло... И разбира се, братовчедка ми реши, че тя е виновна, защото по принцип го забелвала и мислела, че вече го е оправила, но то не било готово. А че на тази възраст е нещо съвсем нормално да не е открито и маипулацията е била излишна и опасна, това никой не ни казва.

При Митко нещата се оправиха съвсем сами(с малко негова помощ, защото си играеше с нея. Както и е обичайно да се случи) и въпреки това от тогава насам много често се инфектира. Няколко пъти стигаме до антибиотични кремове, промивки със смрадлика и прочие. Боли, подува се ,зачервава се... И си седи постоянно оголено, като обрязано. При условие, че се е получило естествено. А ако беше насилствено заголено, не знам какви бих могла да очаквам.

Чувала съм за мъже с фимоза до времето, когато започват полов живот, но не мисля, че си заслужава заради тези изключения всички бебета да бъдат рискувани.

# 219
Привет мамчета  Hug

Ах, какви болни теми дискутирате...
Та тая личната последния път без да предупреди така го дръпна, че детето изпищя, а после видях, че му е цепнала кожичката.
Нашата педиатърка направи същото и аз не повярвах на очите си, защото я мислех за по-ограмотена  Close После ни сложиха и ваксина, както си беше ред и вечерта детето направи един истеричен рев, а аз така и не можах да разбера кое точно беше причината. От тогава я гледам в ръцете къде пипа  Naughty

Жени, мерси за материала!

catwalk, поздравления и давай по-спокойно от тук нататък  Hug

sirence, браво и на теб!!! Обаче как ни попари ентусиазма с тоя влак за 3 часа до Пловдив....Ние пеш да тръгнем с количките по магистралата, по-бързо ще стигнем  Whistling

ena4 Зависи къде е поставена фотоклетката на вратата. В кварталния магазин фотоклетката не е отстрани, а отгоре, съответно като мине по-мъничко детенце не го засича.  Confused
И в Била е така, затова така се е получило, за съжаление. Мами, внимавайте!

skrech, кажи моля те, дали ако ползвам сауна, това ще се отрази по някакъв начин на лактацията?

# 220
Спомням си, че някой беше питал, какво да правим, когато някой, който не искаме да ни гушка бебето го прави и какво да направим ние от своя, за да не позволяваме да ги мачкат? И аз имам същия проблем и се обръщам към вас, да попитам какво правите вие? Одобрявам да го гушкат, но някои хора нямат мярка.

А що се отнася до дърпането на пишлетата от лекарката, БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ НА РОДИТЕЛ  #2gunfire е какви са тези своеволия???

# 221
Виждам, че някой мами са в чуденка, какво да правят с пишоците на своите деца. Аз нямам такива терзания и съмнения, дали да, или не, да "забелвам" (оффф, как звучи само) - НЕ ПИПАМ! А не мога да си представя, как така педиатъра ще дръпне рязко пишока, и аз нямя да видя, за да реагирам!? Къде гледам през това време? Нали съм там- на консултация с детето? Учудването ми е голямо, защото някой мами споделят, че не са ги предупредили за манипулацията. Което съвсем не е редно от страна на лекаря, но някак си ми се връзва в представите за докторята в БГ. Не си спомням да има осъдени, за далеч по- сериозни неща, как ли пък за подобно. Но то и ние не си търсим правата, щото сме доволни че сме се отървали поне живи. Но това е друга тема.
 Ще се самоцитирам, за да ви приканя да прочетете статията по долу, която аз намирам за добра и разяснителна на едно задоволително ниво
.........
 , и да си отговорите на доста въпроси, и най- вече на този, дали да се "забелва" или не пишока на Вашия син http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/
Ако имате повече време и въпроси, може да потърсите и статии на д-р Бранков, от Детска хирургия в Пирогов

# 222
Жени, аз за нещо съвсем друго разпитвах педиатърката, а тя така светкавично го дръпна, че изобщо не можах да реагирам. От къде да ми мине през ума, че ще пипа там, при положение, че дори не сме коментирали темата  Rolling Eyes А и доколкото четох после, това си е съвсем редовна практика на лекарите, защото знаят как ще реагират родителите. Друг е въпросът, колко непрофесионално е това и като поведение и като медицинска практика  Naughty

За гушкането на детето от други хора - аз не давам. Освен на баби, дядовци и 2-3 приятелки, на другите си намирам оправдания, като ще се разплаче, сънлив е, кисел е днес и т.н.

# 223
Ох, до сега дописвах..., и хоп- изчезна.
Mur , представям си как си се изненадала. Поне можеш на следващата консултация, преди да е почнала да преглежда детето, в прав текст да и обясниш, че всичко което смята да направи, е задължително преди това да ти обясни и съгласува с теб и таткото, сиреч да получи вашето разрешение. Напомни и случката, за да е наясно, че не одобряваш, и да се замисли поне при следващия бебок, как да действа.
 За гушкането- Без да се притеснявам, за това, че не разрешавам, си казвам "Не може!" Разбира се не всеки път съм директна. Но ако отсрещния човек не разбира от тактичния ми отказ, или пък не му пука, просто му отказвам, без да се притеснявам от това. В крайна сметка е важно какво искам аз, а не какво му се иска на него. Децата ми не са плюшени играчки, че да бъдат гушкани и мачкани, когато на някой му се прииска това. Предполагам, че този въпрос мъчи повечето мами, тъй като се чудят как да откажат на някой роднина да се нарадва и намачка мъника, както се казва. Ами в тази ситуация е нужно повече тактичност и дипломация, но като майки все ще се справим с положението Wink Важното е накрая ние да сме доволни, а бебето кротко и щастливо, Peace
 А сега да попитам мамите, които са със бебешките дървени люлки, дали още ги ползвате? Аз смятам да подменям люлката вече с детска кошара, че на Елица постоянно и висят крачетата отвън. Бута ги непрекъснато, а като ги провре после не може да ги освободи лесно и ги притиска, боли я, и рев... Много ми беше удобна люлката, но тия дни ще я преместя в леглото на брат й, а на него ново- по- голямо, че да може и той да се шири на воля.

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 16:41 от Жени

# 224
Ох, наистина има много несъбразителни хора. И на мен ми е трудно да откажа директно да не гушкат или пипат бебето, за да не обидя някого, но ще трябва да се науча. Confused Най-много мразя да и пипат ръцете, защото тя си ги лапа постоянно. А хората първо там пипат. Close А какво видях скоро в квартала... #CrazyАко беше моето бебе сигурно нямаше да се сдържа. Една баба се радваше на съседско бебе, което вече седи в количката и му се навираше в лицето, то съответно протягаше ръчички към нея и и бъркаше в устата #Crazy Тя му "амкаше" ръчичките , то и пипаше зъбите...абе да не продължавам.И това е някаква съседка, не събствената му баба, макар , че пак не бих го допуснала. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт