МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 535
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Таша, бързо се оправяй. Hug Знам какво ти е, понеже една зима си навехвах глезена 4 пъти на едно и също място и нямаше зарастване. Confused И до ден днешен ми е по-различен там кракът. Cry
Коммелина, аз съм ти казвала, че синът ми беше като твоя Тошко и единственият начин да промениш положението е да го оставяш да реве, но не мисля , че си от тези майки Wink Понеже и аз не мога да търпя бебе да плаче си го разнасях на ръце и се прегърбих направо. Но на 10 месеца беше вече голям и с много зор лягах до него и му пеех и се научи така да заспива. Peace А и филмчето, което Лилинчо пусна доказва, че децата не бива да се оставят да плачат. Peace Това "възпитание" не го разбирам. Thinking

# 451
Привет   bouquet

Tasha мила оправяй се бързо  Hug

matza83 Честити ви 5 месеца.   bouquet  Браво на адаша  smile3501

VSD Не виждам защо се притесняваш. И Виктор е същия  Peace Но за да си по спокойна, може да го подържиш малко прав да се уригне или пък ако имате люлка или шезлонг да поседи там за известно време,  та да му слегне храната  Peace

Комелина  Hug Знам колко е страшно да си смъртно уморена и това дете да ти е все в ръцете  smile3518 Аз с каката бях така.  ooooh! Това което направих аз е да започна да я оставям по дълго време да си седи сама. А не при най малкото мрънкане и да я вдигам/ аз и сега така процедирам с Виктор, ама защото знам какво е  Mr. Green / всеки ден увеличаваш времето. Така го научаваш сам да се занимава. Първо го научи по дълго да си играе без да е в ръцете ти. Например на земята/леглото, но и ти да си там. Подавай му играчки в началото, говори му. Като започне да мрънка го закачай, но пак без да го вдигаш. Може да му направиш гимнастика или масаж и чак като стане нервен го вдигаш. Но пак не за много време и пак същата процедура.  След това започваш да го оставяш да си седи сам. Като започне да мрънка нека да те вижда, че правиш нещо като през това време му говори. Например че имаш работа и ей сега ще дойдеш да го вземеш, или отиваш при него, но не го взимаш а му подаваш играчка, погалваш го и му казваш "Ето мама е тук, ей сега ще те взема, само да свърша нещо".  Peace И така той ще започне сам да се занимава. После /води се по него/ увеличаваш времето, като пак му говориш, но може да си в друга стая така че да не те вижда. И пак процедираш по същия начин, отиваш при него успокояваш го, връщаш се в другата стая и т.н. В началото ще помрънква повече, но постепенно ще се увеличава времето в което да седи самичък. Разбира се не да го оставяш да се дере, но не и на първото проплакване да го взимаш.  Но не мисли че ще стане за 1 седмица, може да отнеме и повече време, а може и не разбира се.  Hug  Трябва да бъдеш обаче упорита, ако наистина го искаш. Защото ако се поддадеш, по добре спри и изчакай известно време, защото вече ще знае, че ако реве достатъчно дълго ти ще се пречупиш,и той няма да спре с часове да реве.  Whistling
За приспиването процедираш по същия начин. Ако имате шезлонг или люлка, може през деня да се пробваш там да го приспиваш, а не на ръце.Но като започне през деня да свиква да седи сам, ще започнете и през нощта да се справяте по бързо и лесно. Но ще бъде трудно начало. Стискам палци да се справите бързо и лесно. Много дълго стана, за което се извинявам. Дано да съм ти била полезна. Пиши ако решиш да действаш.
И защо толкова ви е страх от биберона  newsm78 мен например ме е страх да не си лапа палеца. Това ми се вижда по страшно, защото има деца и големи в училищна възраст, които си смучат палеца, но такива с биберон няма  Peace Имай предвид, че на тази възраст имат нужда от нещо което да ги успокоява - биберон, играчка, цица  Mr. Green , одеяло и т.н. Въпроса е да намериш какво го успокоява и да му го даваш когато го слагаш да спи. И другото което помага е да го слагаш в определен час да спи  Peace Уф спирам вече  Embarassed
sirence по някога е много трудно с това носене на ръце. Особено ако е непрекъснато.  ooooh! Тогава вече не е удоволствие а тежест  Tired

Миш Ако много те притеснява, че не се обръща помогни и. Т.е. да я научиш  Peace Сложи я по гръб и и дръпни крачето настани така че да тръгне да се обръща. В началото ще трябва да и подпираш и гръбчето докато схване. Не се притеснявай ако не стане бързо. но бъди сигурна че ще се обърне.  Успех на теб и малката кукла.   Hug  

За дупченето на уши. Аз на Димана не съм и ги дупчила  Peace Когато порасне да си ги дупчи ако иска.  Peace

Лек и хубав ден. Излизам на вън дано не вали  Laughing

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 14:33 от mama_vessy

# 452
Понеже писах за патисона, а бяхме се разбрали да се подсещаме кой какво затваря, аз затворих пюре от патисон, дали ще го давам на пюре или като супа или като съставка от някое ядене още не съм решила, но е страхотен зеленчук, не толкова воденист като тиквичката и много сладък.

# 453
Бедствие Честит рожден ден! Много любов и сбъднати мечти!  nbirthday / сори за късната честитка  Embarassed нещо напоследък все така правя  ooooh!/

# 454
Здравейте момичета  Heart Eyes

Tasha  Hug много неприятно,бързо да се оправящ.
matza83 честити 5 месеца на Виктор Hug
 г-жа Стихийно бедствие ме подсети,че в ДМ в седмицата на рожденния ден правят 15%намаление,мисля другата седмица да се възползвам  Mr. Green

Аз два дни давах по малко пюре,но днес пропуснах и мисля да оставя захранването за по-нататък,нещо не ми се занимава още Бобо може и да е готов ама майка му май още не е  Blush

Копирам поста на racholina от Fb Искате ли утре да се срещнем на Слона в Борисовата и да идем заедно на "Бебешкото кафе"?  В 10.30ч да закрием Международната седмица на кърменето

# 455
г-жа Стихийно бедствие ме подсети,че в ДМ в седмицата на рожденния ден правят 15%намаление,мисля другата седмица да се възползвам  Mr. Green
Хммм това не го знаех  Confused Ама предполагам, че щом е "в седмицата" значи и утре би трябвало да е валидно, така че ще отида и аз да си взема нещо  Blush

matza83, честити 5 месеца на малкия!

# 456
matza83, честита ви месечинка  Heart Eyes
От няколко дни насам си дава ръчичките за гуш Heart Eyes
охх, че сладкооо

racholina, честит ти нов аватар  Mr. Green

marinels, на мен тази възраст ми се струва много ранна за обички. Мен би ме било страх, че като се върти бебчето, докато спи, може и да си нарани ушенцето от обиците.

VSD, Марти е  6400 (на 4 м. и половина) и последният път беше наддал 600 гр. и изобщо нито на мен, нито на педи ни е минало през ум, че може да се говори за недостатъчно кърма Crossing Arms
По важното е ти как го чувстваш бебо, забелязваш ли някакви признаци, че не му достига кърмата? Както неведнъж е споменавано тук, педи може да ме посъветва, да ми даде насока, да ми подскаже и т.н., но педи не познава по-добре детето ми от самата мен  Peace

Tasha  Hug, съчувствам ти мила. Дано по-бързо се възстановиш!

# 457
Охххх аз онзи ден се похвалих, че Дара заспива сравнително бързо на шезлонга гледайки ТВ и ето на, че вече втора вечер заспиваме с рев. Не знам какво я мъчи, но все едно като че ли има колики...не знам какво се случва....Да не би пък зъбче да избива?  newsm78 Не виждам нищо обаче, само като че ли долния венец отпред й е малко по-бял или пък си въобразявам  ooooh! То тя не дава като хората да погледна добре ....

# 458
Охххх аз онзи ден се похвалих, че Дара заспива сравнително бързо на шезлонга гледайки ТВ и ето на, че вече втора вечер заспиваме с рев. Не знам какво я мъчи, но все едно като че ли има колики...не знам какво се случва....Да не би пък зъбче да избива?  newsm78 Не виждам нищо обаче, само като че ли долния венец отпред й е малко по-бял или пък си въобразявам  ooooh! То тя не дава като хората да погледна добре ....
Bub_, при нас е същата работа и аз се лутам от колики до зъбче и не знам какво е... Ама продължава вече 3-та седмица, та и повече може. Като му намажа венеца с Калгел се поуспокоява, даваме и Дормикинд по съвет на педи-то. Ако не избие скоро зъбче, сериозно ще се притесня! Иначе през деня е жизнен, смее се и все завира нещо в устата да се чеше... Доста е  настървен понякога!
lilyrose, мерси, викам си- като сме тигърчета, поне да сме две Simple Smile
Tasha, бързо възстановяване, знам, че ще ти прозвучи тъпо, но не се натоварвай!
И аз да се готвя за седмицата на РД-то в ДМ, а? Simple Smile
Много хубав и усмихнат ден!

# 459
Привет,
Таша - бързо оправяне, много неприятно, аз не знам ако сега стане нещо с мен кой ще гледа малката(имам предвид постоянното гледане, а не за 2-3ч),затова винаги си казвам да съм жива и здрава да мога да си гледам детенцето...

За спането- ние съ;о сме така, но това което при нас помага е уморяването, слагам я да спи чак когато вече очичките и да пред затваряне. Иначе преди това когато ги потърква и т.н. ако я сложа откарваме 2 часа в приспиване, та затова реших че по-добре да си играем, а не да се изневряме с приспиване. Даже онзи ден толкова и се спи, но аз не я оставям - сменям играчки, места, носим се, разглеждаме апартамента и накрая само че я сложих да легне в леглото и вече беше заспала, което никога не ми се беше случвало...

За захранването - мислех да чакам след 6навършени месеца, но детето така лакомо гледа като ям пред него +това че приема на лекарства с лъжичка ми показа, че е готова + това че като е в шезлонга постоянно се надига да става реших да почна по-рано, та от вчера сме на пащърнак. Но го даваме многооооо бавнооооооооо....

Благодаря на всички за мненията за дупченето на уши Hug

Много ми се искаше и аз да дойда на бебешко кафе, ама...

# 460
За тези които консервират.
Момичета препоръчвам ви, моя експеримент.
Направих сладко от пъпеш.
Два големи пъпеша ги нарязах на кубчета, варих ги два пъти по половин час на бавен огън, развариха се и станаха на рядко пюре.
Получи се нещо като по гъст мед.
Мисля да го ползвам за да подслаждам десертите или каквото и да е което има нужда.
От 4 кг пъпеш, затворих 7 бурканчета от детско пюре.

# 461
Bub, намалението важи в календарната седмица на рождения ден.
Стихия, ти направо ме разби с този патисон! Тук някои хора тиква от тиквичка не различават, а ти патисони си консервираш  Hug
Да ви кажа, че оня ден с намалението от 15% в ДМ,  взех голям пакет от оранжевия Памперс (най-ниската класа се води) и учудващо и за мен съм страшно доволна. Издържа си четири часа (за нощем ще си ползвам синия, няма да рискувам, все пак); тъничък и нежен е - идеален за лятото. Взех и комплект от трите четки за зъбки - за различните етапи. Изсипах 600мл вода в пълен четиричасов памперс - и си ги пое. Иначе на вид са по-кекави, имат съвсем малко гел, който отзад съвсем липсва. Тези са с гел от лайка, вместо алое.
Мама Веси, аз подкрепям приспиването на ръце именно в момента, изпреварващ мрънкането, и то в случая, че бебето не може да заспива само. Така правим ние, а иначе цял ден самичък се заиграва, аз само често му сменям активностите като го пренасям на различни места и му редувам различни играчки да са около него - от шезлонга в кошарата, от кошарата в дървеното легло; от там - в старата количка (вътре, на закрито); от там на одеялото за пикник на пода, и т.н. Наблюдавам го и не го оставям да му доскучае. Така изобщо няма време, нито повод да замрънка. Иначе  много си го гушкам, когато ми е кеф, а то често се случва да е тогава, именно когато е най-весел. Така по естествен начин у него се поощрява доброто настроение, а не мрънкането. Е, стига да няма някакви физиологични причини за безспокойство у него.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 13:18 от sirence

# 462
Понеже писах за патисона, а бяхме се разбрали да се подсещаме кой какво затваря, аз затворих пюре от патисон, дали ще го давам на пюре или като супа или като съставка от някое ядене още не съм решила, но е страхотен зеленчук, не толкова воденист като тиквичката и много сладък.
Аз пък да си призная за първи път чувам за патисон.Какво представлява, има ли го по пазарите? newsm78
Браво на тези, които се занимават с консервиране. smile3501Аз не съм от тях, но пък не държа чак толкова децата да ядат само био и домашноприготвени храни. Но ви се възхищавам за търпението и старанието да дадете най-доброто за детето си. На мен не ми се занимава и като цяло семейството ми не се храни много здравословно. Whistling

# 463
И за мен този патисон бе неизвестен newsm78

Забравих да ви кажа, че вчера  голямо пране се разигра - за пръв път свалих текстилната част на новата количка и доста пипкаво си беше всичко, но сега резултатът е страхотен - освежена от всякъде количка Simple Smile Освен това изпрах шезлонга и се пробах с една от музикалните играчки (която можех да прежаля откъм звук) с изпиране в пералнята (на нула градуса и без центрофуга, 15-минутната програма)  - и : РАБОТИ СИ   newsm10 (моля, не опитвайте това вкъщи - поне не и на моя отговорност - не гарантирам как ще се получи при вас Wink )

И последно - за захранването: вече ядем броколи и карфиол. Сега идва спанакът, и после постепенно ще дам някое и друго плодче в следобедното хранене. И чакаме ниблера, нали Лилироуз  Hug
А грах и царевица - ще ги дам след месните, така ги усещам нещата. Иначе вчера ние като хапвахме, му дадох парче сърцевина от диня - да си я държи, и да си го смуче - това сега какво е - педагогическо ли, baby-led ли - не ги разбирам аз много тези подходи, вие ще кажете ...  Е, много му хареса!

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 13:41 от sirence

# 464
Това е патисон
Затварям и замразявам защото така ми е по лесно да готвя, например аз в хладилника винаги имам пилешки бульон и обезкостено пиле+ всякаква консервация = бързо готвене.
Пример
бульон от пиле в него сварявам малко оризов грис, или пшеничен или фиде.
1 бурканче пюре от патисон
1 картофче дребно нарязано
Малко замразен морков
Супа за дете на около 1 годинка е готова
Още
половин печена чушка(замразявам в камерата)
1 картоф
консервирана тиквичка на кубчета.
половин морков на ренде (ще замразя по късно)
1 домат на дребно (консервирам домата като му махам семките и го режа на дребно)
Можем да добавим телешко месно пюре от готовите, ето ви телешко със зеленчуци.
Без телешко може да е гювеч.
Стига да ти се занимава вариации много.

Общи условия

Активация на акаунт