164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Не съм сигурна лошо ли е да си "бачкатор".  newsm78

Никак не е. Професионалното обучение тук е добро и ценено в чужбина. Още на 20 години си готов с обучението, работиш, изкарваш нелоши пари и връстниците, които първо следват и после не се знае колко бързо ще намерят работа, могат само да ти завидят през това време.  Една солидна професия, хеле пък с по-нататъчна квалификация (майстор), не отстъпва много  Peace

# 571
  • Където ми покаже сърцето
Иначе аз за следващия живот съм си заплюла да ставам немски ключар. За мен това е върхът на кармичната спирала - 5 мин. 200 кинта. И стриптизьорка не изкарва толкова...И само извънредно ще бачкам Mr. Green  Mr. Green Mr. Green
Joy Joy Joy
Аз два пъти си забравям ключа вътре в апартамента и два пъти си отворих без ключар.Само като си помисля колко пари ще ми вземат и ми проработва късмета.
Оф,сега ми е супер смешно и дано не ми се случва повече.

# 572
Професионалното обучение тук е добро и ценено в чужбина.

Това е и моето мнение Peace . Ако си сръчен дърводелец, електротехник, лаборант/ка, бояджия/ка, зъботехник и пр. за чии ти е да решаваш интеграли като така и така не ти лежи на сърцето. Честно казано аз предпочитам за детето ми, ако не и се отдават наУките да е фризьорка или шивачка по собствено желание, отколкото да преследва години наред някоя изсмукана и изстрадана БВЛ-ска диплома.

п.п. Шегувам се. Естествено, тя най-вероятно ще  да стане преуспял интериорен архитект или поне доктор по фармация или Леми като баща си. Mr. Green

# 573
  • Немция
Професионалното обучение тук е добро и ценено в чужбина. Още на 20 години си готов с обучението, работиш, изкарваш нелоши пари и връстниците, които първо следват и после не се знае колко бързо ще намерят работа, могат само да ти завидят през това време.  
Проблемьт е обикновено в родителите. Sunglasses Имаме нагледен пример с приятелско семейство, които са с висше обраzование и винаги са си били представяли, 4е синьт им сьЩо Ще иzбере университетско обраzование. Да, ама не. На 20 бил с необходимия Аусбилдунг в джоба, по4нал е веднага работа и не смятам, 4е сега му е zле финансово, беz да е губел години в следване, местене по градове и един куп раzходи , свьрzани сьс студентство, практикантстване....

# 574
И защо не са доволни родителите от него, след като има перспектива и той е уверен в себе си?

# 575
Оххх де да разсдъждаваха така повечето бг родители.Тука са пощурели да си изпращат децата в други страни  да учат в университети.За чии им е и те незнаят.Повечето отговарят , ам чи да има ..то не било излишно. Tired
Някой пишеше че ще ли да теглят кредити защото таксите се вдигали двойно и тройно . ooooh! Joy

# 576
И защо не са доволни родителите от него, след като има перспектива и той е уверен в себе си?
Повечето в бг казват нещо от рода - да не се мъчи като нас ...
А като вземе дипломата и като че ли на всички им е гарантирано раб. място , за мноогооо пари и ако може да се бачка малко. Mr. Green

# 577
  • Немция
И аz това се питам.  Rolling Eyes
Тук става дума zа престиж, zа една по/добра перспектива и раzвитие в професионален план. И zа ме4тите на един родител.
Предполага се, 4е пове4ето родители с тапия на инженери или лекари(примерно) желаят детето им да иzбере професия от тяхното ниво и дори по/високо Wink, а не да работи, да ре4ем, като автотенекеджия.

# 578
  • Където ми покаже сърцето
Ами то много зависи какъв работник си.Например тези в строителството работят при всякакви метереологични  условия и аз не мисля,че е професия мечта.А като майка с висше образование,която не работи по професията си ще кажа,че независимо от това ,че работя в друга сфера то образованието има много преимущества.Моят син от една година казва че все стоматолог ще става. Laughing
Аз лично съм за образованието и откакто се е родил го насочвам към книгите.Е разбира се няма с вериги да го дърпам да учи,но бих го напътствала и обяснявала.Това,което отдавна правя е да обяснявам всичко.

# 579
Мда, това за родителските амбиции го изпитах и аз, по най-неприятния начин.
За нашия първокласник очакванията бяха да е пръв в класа, пък и как иначе с татко доктор по атомна физика и майка с  високо IQ. Mr. Green Някак се подразбираше детето да е ученолюбиво и умно. В градината само го хвалеха, проговори немски за седмици и беше перфектното дете, будно и любопитно, възпитано и трудолюбиво... как да има човек други очаквания? На първата родителска среща в училище обаче все едно ни плеснаха с мокър парцал - мързелив, без желание за работа, буен и палав. С много нерви успях да пооправя дисциплината, работим много следобед с него, но така или иначе си остана на някакво средно ниво за класа. Чете, но няма желание за четене. Смята наум доста сложни неща, но да седне да реши няколко задачки в тетрадката не иска. Мозъка му щрака, измисля интересни неща, креативен е за трима... ама задължителната програма му куца. Мързел и липса на желание за работа - това му е проблема. Много се надявам в новото училище с учителката да се сработят повече и желанието за работа да дойде. Но и бачкатор да стане, нека е здрав и да си избере добра професия. Някак трудно, но преживях и този вероятен сценарий - някое от децата ми да не учи в университет. Иначе иска да стане археолог или палеонтолог, ама като му кажа че за тези професии трябва да учи много, се мръщи.
Аз лично съм страдала от родителски амбиции и мислех че не съм такава амбициозна... е, вече не съм, ама бях. Wink

# 580
 Здравейте! Надявам се скоро и аз да се присъединя към групата на мйките в Германия! Все още толкова неща са ми неизвестни, затова се надявам на малко помощ от ваша страна.
 Понеже сме с четири деца, а Мюнхен, където е мъжът ми казват, че е от най-скъпите градове на Германия, та се чудя бих ли могла да намеря по- евтини детски дрешки или да търся от Б-я преди да заминем? Правят ли хубави намаления по празниците? Намират ли се магазини втора употреба?
 Когато бяхме в Гърция, имахме карти като многодетни, с които ползвахме 50% отстъпка по корабите и градския транспорт. Знаете ли дали в Германия се ползват подобни привилегии?
 Надявам се, че ще ми помогнете да се ориентирам поне малко! Hug

# 581
Сърфи и аz съм на мнението ти zа "ба4катор" а. Само  иzбирайте професии с въzможно по малко вредни . Фриzьорките на времето (сега май са по добри нещата) имаха проблеми от химикалите и иzпаренията . шива4ките имаха проблеми с ръцете и гърба. Но с новите технологии май ще е по добре.
Калинка по повод строителните професии. 4иео ми е геодеzист . В БГ имаше фирма и стоеше по 12 4аса мин. на компа да обработва данни и да пуска скици. Имаше мног оzдравословни problemi. С напредването на БГ демокрацията в последните години му падна пердето, zатвори фирмата и zамина zа Франция като геодеzист, ръководи проекти и се zанимава основно с иzмервания на открито при всякакви климати4ни условия и иz цяла Франция. Каzа 4е се 4увства идеални фиzи4ески и zдравословните му проблеми са иz4еzнали  Hug 4увства се мног опо добре да работи навън, отколкото в бюро.
По повод родителските амбиции. Аz съм против детето ми да става компютърен специалист или да има каквото и да било общо с компютри. Не zнам как някой може да вижда недостатъците на професията си, да се оплаква от работата, условията и какво ли не и да има амбицията детето му да стане като него  ooooh! Според мен или оплакванията са мрънкане и мърzел или 4овека е садист.

# 582
Все си мисля, че децата винаги могат да ни изненадат и в положителна и отрицателна насока. Добър ученик може да тръгне в грешна посока, а не добрият изведнъж да реши че много му се учи  Simple Smile Времето ще покаже, да са живи и здрави и да имат много късмет.

# 583
Зайо, права си!

Мъжът ми в основното е бил ученик средно ниво, по собствени думи го е мързяло да учи. Имаше препоръка за Реал, отиде да учи в гимназия, завърши с добра матура, завършил е университет след това и сега работи точно това, което му е страст  Peace   Така че не се отчайвате ако детето ви не е с отлични оценки.

Калинке, да, строителите вършат тежка работа, но пък са добре възнаградени за нея  Wink

И аз предпочитам детето ми да работи това, което тя иска, което я удовлетворява, но едновременно се надявам това да е професия, която не е толкова ниско платена, не за друго, а за да може да живее нормално. Взимам за пример детските учителки, техните заплати са направо смешни  Sad http://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Kindergaertner-Kindergaertnerin.html  това са брутни заплати!

Маги, дрехи втора ръка бол. Есента и пролетта се организират базари, където можеш да купиш такива, отделно има и магазини и не на последно място ибей.  Peace

# 584
Taтяна , според мен zаплатите са ужас, но професията ти дава много въzможности zа 4астни на4инания (не каzвам 4е е лесно), zа допълнителни квалификации и специалиzиране (например хранене при децата и в градините, педагоги4ески консултации zа родители, детска психология и консултации zа родители, 4ужди еzици zа деца, муzика zа деца, спорт zа деца като курсове по плуване, йога zа деца, автогенен трейнинг zа деца ...  насока имаш въzможнст. Има много професии при което нее така zаради пренасищане на паzара. Например при компютърните. Каквато и програма в каквато и област да си иzмислиш да правиш и продаваш ... пускаш гугъл и намираш стотици предложения от беzплатни преz по4ти нищо не струващи та до евтинки  Mr. Green И така. Не каzвам, 4е там няма въzможност, но е по пренаситено и е по концентрирано в големи фирми.
Също хубавото на у4ителската професия е , 4е има работа където и да отидеш. Т.е. не си върzан с населено място със специфи4на промишленост или подобни, не си върzан с голям концерн и определено място на живеене . Има ясли, градини и у4илища навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт