164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 327
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Бисе, според мен си доста навита по темата. не мисля, 4е някой наро4но оставя българ4етата беz препоръки zа гимнаzия. Много мисъл и намерения им слагаш . Според мен хи4 не се и zанимават да го мислят толкова надълбоко.
По повод доу4ването до гимнаzия , може по много на4ини вкл. и онлайн и не виждам какво му е сложното. Ако някой иска да у4и си намира на4ин, а ако не ще то zа какво да го бутат родителите zадължително в гимнаzия ? ами то и там няма да му се у4и.
А ако толкова си убедена, 4е ти е дискриминирано детето и не си доволна от решението имаш право на тест и корекция и ако пак не ти иzнася го пращаш някъде в 4ужбина zа 1ъ2 години да поу4и там и го върщаш в желаната гимнаzия и с надеждата , 4е му е дошъл акъла и иска да се у4и .
То пък все някой на някого пренебрегва гений4ето ... а като гледам децата как егоисти4но биват въzпитавани ... все в готовност да направят zабележка, да поу4ат нещо , да си иzискат правята и да zаяват кое е тяхно ... но малко респект, малко малко отстъп4ивост ...

# 556
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Сърфо, много готино Peace И на мен ми хареса на външен вид, а предполагам Сърфов е умрял от кеф Mr. Green Иначе не е глупав, как искал да мре Joy

# 557
Бисе, според мен си доста навита по темата. не мисля, 4е някой наро4но оставя българ4етата беz препоръки zа гимнаzия. Много мисъл и намерения им слагаш . Според мен хи4 не се и zанимават да го мислят толкова надълбоко.
По повод доу4ването до гимнаzия , може по много на4ини вкл. и онлайн и не виждам какво му е сложното. Ако някой иска да у4и си намира на4ин, а ако не ще то zа какво да го бутат родителите zадължително в гимнаzия ? ами то и там няма да му се у4и.
А ако толкова си убедена, 4е ти е дискриминирано детето и не си доволна от решението имаш право на тест и корекция и ако пак не ти иzнася го пращаш някъде в 4ужбина zа 1ъ2 години да поу4и там и го върщаш в желаната гимнаzия и с надеждата , 4е му е дошъл акъла и иска да се у4и .
То пък все някой на някого пренебрегва гений4ето ... а като гледам децата как егоисти4но биват въzпитавани ... все в готовност да направят zабележка, да поу4ат нещо , да си иzискат правята и да zаяват кое е тяхно ... но малко респект, малко малко отстъп4ивост ...

Ох леле... това което си написала, аз никога не съм го казвала, мислила, камо ли за българчета, генийчета и т.н.
Моето дете никога не е било  дискриминирано, той винаги се е оправял повече от добре. Това че си позволявам да коментирам не означава че имам проблем. Но фактите са такива, не съм измислила аз немската система.
И не разбирам какво написах  днес повече от другите че ми отправяш подобни изказвания единствено и само към мен.
Тука немската система е дискутирана многократно, повече няма нужда. ако те дразня, недей да ме четеш.

Да, има варианти всякакви, всеки си решава какво да прави и как.

# 558
  • Немция
СбьдваЩа, бьрzо вьzстановяване на май4ето. Hug

Ве4ке, Мирел 4удесно се е представила, сигурно е голямо вьлнение zа май4ино сьрце. Sunglasses

Сьрф, теб zаЩо не са те снимали на летяЩата машина или удоволствието бе само и единствено zа Сьрфов?  Wink

Да ви се оплача. Нали имах уж бъбречна инфекция. Да, ама не. Вчера бе отхвърлена диагнозата, новата е блокирани прешлени  ooooh!  Напразно пих много силни АБци
Добре де, теzи АБ не ти ли бяха иzписали на баzа иzследвания/антибиограма? Не е ли имало открити бактерии?

# 559
Да ви се оплача. Нали имах уж бъбречна инфекция. Да, ама не. Вчера бе отхвърлена диагнозата, новата е блокирани прешлени  ooooh!  Напразно пих много силни АБци
Добре де, теzи АБ не ти ли бяха иzписали на баzа иzследвания/антибиограма? Не е ли имало открити бактерии?

Уж да. В спешното в болницата тест-лента, на която се виждаше малко наличие на бактерии и кръв, 2 дена по-късно при лекаря гледаха урина под микроскоп и уж видели и те нещо, но от същата проба не излезе нищо в лабораторията като се опитали да направят култура.  Outta Joint

# 560

Ох леле... това което си написала, аз никога не съм го казвала, мислила, камо ли за българчета, генийчета и т.н.
Моето дете никога не е било  дискриминирано, той винаги се е оправял повече от добре. Това че си позволявам да коментирам не означава че имам проблем. Но фактите са такива, не съм измислила аз немската система.
И не разбирам какво написах  днес повече от другите че ми отправяш подобни изказвания единствено и само към мен.
Тука немската система е дискутирана многократно, повече няма нужда. ако те дразня, недей да ме четеш.

Да, има варианти всякакви, всеки си решава какво да прави и как.
Именно zащото е дискутирана имам спомени от твои иzкаzвания, 4е децата на 4ужденците се пробутват и не им се дава въzможност. Сега не ми се търси.

Раzбира се може да коментираш, но такава твърда негативна поzиция винаги по съ9ия въпрос ми се струва странна.

# 561
Ве4 браво на дъщеря ти.
Татянке бърzо оzдравяване , 4е те 4ака моренце  Wink
Сърфи интересно ми се вижда, но аz каквото съм шубе ... аz на гондолата не се ка4вам и от виенското колело бягам надале4е  Rolling Eyes

# 562

Раzбира се може да коментираш, но такава твърда негативна поzиция винаги по съ9ия въпрос ми се струва странна.

Позицията се нарича реализъм, изобщо не съм негативна. Ако нещо не ми е наред, изобщо няма да пиша по темата, камо ли да изказвам такова категорично мнение.
Децата на чужденците: много зависи на каква учителка ще попаднат, семейната среда също е определяща, но ако учителката е решила да категориза детето, повярвай ми родителя е в голям проблем, ако му пука. Ако не го интересува, няма значение. Факт е че около 30% пускат за гимназии, т.е. 5-6 деца от клас.. А другите, защо не и тях?  Ако питаш Мин. на образованието защо толкова малко деца отиват в Гимн., те отговарят, че тяхната цел е да отиват колкото се може повече. Получава се нещо от рода на царя дава, пъдаря не.

Коментирам го този въпрос, защото ме интересува, преди коментирах детската градина. Wink

# 563
zащото не им се у4и. не ги ли виждаш. кой е длъжен да иzдържа куп4ини нежелаещи да направят каквото и да е zа себе си деца, само zаради амбицията на родителя? В гимнаzията предполагам раzходите zа поддръжка на дете са по големи и zащо да хар4им общите пари zа глупости? В България да не би да не е така? Само където системата е с приемен иzпит. ДАже според мен по малко % отиват в гимнаzиите , които имат смисъл. Или се лъжа?
И тук имаш въzможност zа тест, ако не си съгласен с преценката.
Гледай откак вzеха да приемат навсякъде куцо и сакато u nas как падна нивото на обраzованието.
Не можеш също ти да си амбициоzен и кадърен преподавател и да си принуден да пишеш 3 ки на пълни галмуци, zащото няма други и да желаеш да останеш ... та и преподавателите се спасяват и остават само таквиа, на които не им пука и нещата zападат пове4е и пове4е.
Това, 4е теб те приетснява дали детето ти ще се справи е раzбираемо, но пък да му имаш толкова малко доверие  newsm78 Споко. Децата ни ако искат и ако са кадърни по един или друг на4ин ще си намерят мястото. И то може да не е непременно по тоzи, който ние мислим zа най  Hug

# 564
казах ти,факта че го коментирам не значи че имам съмнения за моето дете. Той не ми е причината да се интересувам така в детайли. Все пак и професионално ме интересува доста темата Wink.

А колкото до другите ти разсъждения, не си права в доста от тях. Смятам че аудиторията е адски обременена тук от тази дискусия, аз не искам и да съм черната овца по темата, пък и не съм длъжна да отварям очите на никого - така че няма да ти отговарям, дали на децата им се учи или не се полагат усилия за тяхнаха мотивация за учене.  Peace
Като почнат у-ще децата на всички, като се запознаят по-обстойнно с негативи/позитиви,може и да си поговорим пак. Защото ще спрат гръмките слова и нападките,това е сигурно. Просто неиформираността прави чудеса, и тази така гореща тема за немската обр. система е пример за това.

# 565
Жабче, още ти е широко около врата, ама Сашето и той скоро ще тръгне на училище!
Тогава ще запееш друга песен.

# 566
Ве4, аz същите неща 4увах zа детската градина и трябваше много да си променя мнението , когато детето тръгне на градина ... а да ти кажа сигурно в детска градина ж БГ много пове4е проблеми и мобинг и дискриминация щеше да има. Тук не съм усетила такова нещо .
Сега zа у4илището. Добре и като имам опит и като стигна до ситуация , която не ми иzнася какво? Другите и системата ли да са ми виновни или да си намеря иzход ...

Айде да променя малко темата с едно раzсъждение върху един постинг пак на Биси (сори), 4е българина има много тежка народопсихология. Докато бяхме във ваканция с моето и на сестра ми детето 4етох доста прикаzки. Бях вzела една книжка с бг прикаzки , но старо старо иzдание смехурко ... и 4етейки с кръжащата мисъл zа българската народопсихология в главата ми направи впе4атление, 4е наистина българина винаги си е бил такъв какъвто е и днес. Ами то нямаше прикаzка в която героя да не иzлъже "умно" и "хитро" някого. Да му вzеме спе4еленото, да му даде цървули zа крава, да го иzлъже да влеzне в 4увал и да го набие, да го надхитри д аму работи беz пари ... Ами ние винаги сме си били такива  ooooh! А аz си мислих, 4е криzата ни е виновна  Twisted Evil

# 567
  • софия
Здравейте дами, аз има и няма и цъфна в темата. Сега си търсим квартира в Берлин. Някой да има нужда от съквартирантка, комшийка и т.н. Simple Smile

# 568
Ние имаме гости и нямам време да пиша. Днес е изключение, защото ги изпратих на басейн.

Г-жа "Философ" нали щеше да започва работа и /уж/ нямаше да има толкова време за форОма Crazy

Сърфи  newsm74

# 569
Не съм сигурна лошо ли е да си "бачкатор".  newsm78
И фризьорката ми, и козметичката ми изкарват повече пари от мен, карат страхотни кабриолети, не работят в понеделник и в 18 ч. врътват ключа на студиата и кой от къде е.
Иначе аз за следващия живот съм си заплюла да ставам немски ключар. За мен това е върхът на кармичната спирала - 5 мин. 200 кинта. И стриптизьорка не изкарва толкова...И само извънредно ще бачкам Mr. Green  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт