164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Мише, направо ми се къса сърцето, като пишеш! Дано се намери решение най-после!  Hug

Моето гардже пее соло - снимано е с хенди, затова е толкова некачествено, ама като влагам пари в обективи, не остава за видеокамера  hahaha

# 541
  • Германия
Сбъдваща, стискам палци все пак да излезете от абсурдния свят.

Вече, щерката не отстъпва на мама  Flutter

А аз съм още под впечатленията от вчерашната Einschulung. Мартин си има съученичка принцеса, т.е. не истинска принцеса, но...цялото семейство вчера бяха облечени в розово/пинк тюлени рокли; таткото и братчето в розови тенски и отгоре черен елек+панталон. Фунията на момиченцето беше цялата в Glitzer&Glam 2 Барби кукли надничаха, изобщо беше някаква разлика от земята до небето сравнено с фунията и облеклото на едно вероятно индийско момиче, което пристигна водено от майка си в съвсем нормални дрешки и фунията беше малка и скромна.
За тържеството имаше вход; отделните паралелки ще учат по различни учебници  Shocked  newsm78 ; на децата им връчиха букварчето и математиката + уч. план и...от тук нататък явно сами ще се оправяме ooooh!

# 542
Веч, страхотна е Мирел, да я поздравиш от мен  bouquet

на децата им връчиха букварчето и математиката + уч. план и...от тук нататък явно сами ще се оправяме ooooh!
В какъв смисъл? Какво има за оправяне?

# 543
  • Където ми покаже сърцето

За тържеството имаше вход; отделните паралелки ще учат по различни учебници  Shocked  newsm78
В смисъл платен вход ли?
А това за различните учебници е интересно,но и защо?Нали като са различни учебниците и материала и съответно подготовката на децата ще е различна. newsm78
Имам чувството че тук съдбата на детето се предопределя още със записването в първи клас.Ако е добро училището и педагозите,то има шанс детето да отиде в гимназия.Е естествено големият фактор е и детето.

# 544
И от мен поздравления за Мирел   bouquet Браво Simple Smile
и тоалета и е много хубав

Моето са бели кахъри, но да се оплача вчера ужасно ме офъкаха, като стригано магаре съм.
Бях си намерила едно момиче, което подстригва нормално и тъкмо се зарадвах и то взе, че напусна и му изгубих дирите.

# 545

За тържеството имаше вход; отделните паралелки ще учат по различни учебници  Shocked  newsm78
В смисъл платен вход ли?
А това за различните учебници е интересно,но и защо?Нали като са различни учебниците и материала и съответно подготовката на децата ще е различна. newsm78
Имам чувството че тук съдбата на детето се предопределя още със записването в първи клас.Ако е добро училището и педагозите,то има шанс детето да отиде в гимназия.Е естествено големият фактор е и детето.
Е останалите не отиват ли в гимназия ? Shocked Rolling Eyes newsm78

# 546
Маркрит, не, не отиват. Продължават в друг тип училища.

Сбъдваща,  Hug .

Вечке, браво на "звездата". Много голяма ми изглежда вече Shocked

Ние днес "хвърчахме" - нали ви бях казала за Жирокоптера?! Е, дойде му и на него реда Mr. Green . Невероятна емоция, която силно препоръчвам  Peace
Снимки

# 547

В какви други и къде е трагедията ако не са в гимназия , а в онези други училища ?

# 548
Маркрит, има теми в които сме го дъвкали, с търсачката със сигурност ще намериш каквото те интересува.  Peace

Сърфи браво  Peace

И на Мирел браво!   bouquet

Честито на първолаците Мартин и Анди, много попътен вятър, да ходят все с желание на училище!   bouquet

Сбъдваща  Hug Hug Hug

# 549

В какви други и къде е трагедията ако не са в гимназия , а в онези други училища ?

Трагедията е предимно в това че единствено гимназията дава право да се следва в университет, а другите 2 училища не. По преценка на учителите, около 30% от клас се пускат в гимназиите, другите деца се разпределят в др. училища.

Брава на Мирел.

Сърф, полета хареса ли му на Сърфов?

# 550
На първолаците да им върви по вода.

Благодаря, дами, за виртуалната подкрепа.

Маркрит, само децата учили в гимназии, могат да продължат после в университет. Има начин и училите в други типове училища да доучат още няколко години и после да идат в университет, но не е толкова лесно и разпространено. Гимназията си е утъпканата пътека, затова амбициозните родители драпат за там. Достъпа до гимназия зависи от препоръките на детето от учителя му и оценките в 3 и 4 клас. Вече май се взима предвид мнението и на родителите. Това накратко и съвсем грубо по въпроса. Нищили сме го много, порови с търсачката.

# 551
Bis, много!!!

Аз, обаче, се зарибих за тандем-парашут - кви инструктори имаше само Mr. Green Mr. Green Mr. Green...И една мацка - Сърфов каза, че ако ще скачаме някога тандем той ще е с нея> като мре да е поне между краката на ангел. Laughing

Маркрит - ето ти за тукашните училища от Уики - http://de.wikipedia.org/wiki/Schule#Schultypen
Реално, ако детето има желание може да се напъне и да си доучи и после да ходи в Уни и без да е ходило в Гим, ама такива  са 1 от 30-40 деца(примерно - по мое наблюдение)

# 552
Значи от 2-3 клас вече се знае детето дали ще е бачкатор или не ? Shocked
Егати системата . ooooh!

# 553

Калинка, пращай го по нашия вилает да учи, щото тук махнаха препоръките за гимназиите и може куцо и сакато да влезе да учи там. Обаче тез, дето не могат да им смогнат на темпото, окапват още в пети клас и нагоре по пътя също.
В класа на Мирел вече отпаднаха 2 деца, имат едно ново, което повтаря 6 клас и ако не се справи, хвърчи от училището.

Попътен вятър на всички първолаци!   bouquet

Благодаря ви много за поздравите! Беше ми приятно да ги прочета! Es macht so viel Spass zu singen - Mirelle  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 19:13 от Вечерница

# 554
Значи от 2-3 клас вече се знае детето дали ще е бачкатор или не ? Shocked
Егати системата . ooooh!

Според мен още от 1ви клас. Wink
Ами това е схемата тук, хората се нагаждат според нея.

Да, действителното учене почва от 7 клас, дотогава и тези дето са влезнали в гимназиите ги пробват дали могат да издържат на натоварването. Наистина има деца, които отпадат.

И от мен попътен вятър на всички първолаци!

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 19:25 от Biskara

Общи условия

Активация на акаунт