Холандска тема - 38

• 31 138
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Мила, успех в болницата! Hug
Т.е. ти се случва на теб, или други си остават така колата?
Това е отвратително -  ремонтите имам предвид. На нас нещо тръбите не са добре и идваха да ги сменят.
Такава смрад бе, че не се траеше. Sick

Кате, къде изчезна? как си?

# 706
Уютна темичка  Simple Smile

Моят син си търси работа - само 8 часа седмично му трябват, но не може да намери.

Защо така? Няма работа за студенти или няма работа по принцип?

Понеже не ми се е налагало директно да търся и не знам как стои въпроса с пазара на труда в NL.

# 707
Ами по принцип за българите и много трудно - трябва специално разрешително. Не знам точно - другите мами да кажат.

# 708
Да, това го знам, пазарът е затворен за българи, затова трябва разрешително за работа и постоянно пребиваване, с чието изкарване не всеки работодател желае да се ангажира, тъй като не е лека процедура. Хващат се, ако са мотивирани да наемат висококвалифициран кадър, двама мои приятели вече заминаха така, даже ги натискаха работодателите по-бързо да тръгват.

А иначе попитах, защото не знам кой от колко време пребивава в Холандия, някои от вас и децата ви може да са с холандско гражданство.

# 709
Звезди, моята е автоматик и нямам такъв проблем, но около мен се случва.

Катето е добре, хехе. Вчера я видях.  Heart Eyes

Рони, студентите май имат някакво ограничение в часовете за работа.
Иначе да, за българи си трябва разрешително за работа,
ние дето сме тук от 100 години сме друга песен.  Mr. Green

# 710
Mила, как се чувства малката с новия гипс?
Ама и вие сте в една серия. Crazy
2 дни го ударих на живот и днес едвам гледам. Ама как ме се усладиха едни червени винца. Crazy
рони, те нашите деца са с холандски или двойни гражданство, но всичките са още я в градина, я в основно училище.  Laughing
кикимото, много ресторанти и кафета работят в неделя. Басейни и сауна комплекси също са отворени. Веднъж в месеца  в неделя са отворени и магазините (ако през седмицата не можеш да се отдадеш на шопинг). Незнам дали имаш деца, но детските клубове и паркове  също работят в неделя.
А събота по принцип всичко е отворено.
След малко Софи отива да плува, Ноеми ще спи а за мен мързел и реанимация.  Whistling

# 711
Мопси, като спомена гражданствата и аз да питам нещо. Човечето, което живот и здраве чакаме юни с какъв статут ще е в смисъл. Абсурд е да е холандски гражданин си мисля. А Бг ЕГН няма да има до година, тъй като сме запланували едва лятото на 2013 година да идем до Бг за да оправим това. Но до тогава какво? Регистрираме си го на адреса ни тук в Холандия и толкова ли?

# 712
Milla Elaine, не съм карала досега автоматик...

shanel1982,
ЕГН се вади и от посолството ни. Мисля, че още разрешават две гражданства, така че...

# 713
звездичка, значи с раждането ще получи холандско гражданство все пак, така ли да разбирам?
Има да ядосвам катето пак, но все ще има какво да питам  Tired

# 714
Шанел, питай си, ама ние не всичко знаем.  Laughing Оправи ли лаптопа? На майка ми и ставаше така в началото  лаптопа и му преинсталираха драйверите. Но при теб може да е друго.
Детето получава холандско гражданство само ако един от родителите има такова. Ако са от смесен брак са с двойно. Второто мисля е по желание. Моите деца са с двойно, имат си и ЕГН-та.

# 715
звездичка, значи с раждането ще получи холандско гражданство все пак, така ли да разбирам?
Има да ядосвам катето пак, но все ще има какво да питам  Tired

Ха, сега де. Забравила съм ги тези неща... Мисля, че холандско гражданство се получава при поне един холандски родител. Трябва да питате в Общината.

# 716
И аз така си мислех, но пък знам ли. Е не, ние нямаме холандско гражданство.
А отговор от ИНД-то между другото чакаме вече над 3 месеца, а бях чела едни 6 седмици, ама там пак беше за смесени бракове. Въпреки това да се притеснявам ли, да чакам ли, да ги търсим ли. Те казаха до 6 месеца ще имате резултата де.

А компа малкият както го развали, така го оправи той. Мистерия остана. Но да видите сега мъжо как си варди лаптопа  Laughing

# 717
Детето ти няма да получи холандско, Шанел.
След като и двамата с мъжа ти нямате такова.
След като го регистрирате в общината, ще подадете и за резиденс пърмит.
Както и за паспорт, ама процедурата с ЕГН е доста сложна.
Аз не можах тук да изкарам такова, пращах пълномощно на баща ми и той в Бургас има изкара ЕГН и на двамата.

Мопси, по-добре е с новия гипс. Крака е по-свободен сега.
Опитва се с патерички да върви, но още трудно. Тази седмица ще си е с инвалидна пак.  Tired

# 718
То за холандското е очаквано, но за бг ЕГН-то се притеснявам има ли срокове, но ще изпратя майка ми да пита.
Какви са тези ваши грижи с колички, гипсове, уф представям си, опитвам се по скоро, какво й е на детето, че и на вас около нея.

# 719
Значи срокове няма.
 Ние ходихме преди Нова година и така бях набрала на посолството ни, че думи нямам. Първо не работеха, после ме караха да чакам с две деца 3 часа, и накрая бе работа за 1 минута.
 Пише се молба, но поискайте да ви дадат образец -  текстът е свободен, но така става по-лесно, подписва се  от двамата родители и се дава с преведения, от заклет преводач и заверен с апостил от Съда по местоживеене акт, за раждане. казаха, че ставало бавно и ще мис е обадят , щом е готово, че да ида и да си го взема. Rolling Eyes

И по пътя на логиката после може да се подадат документи за паспорт -  снимки се правят в посолството -  включено в цената.

Общи условия

Активация на акаунт