Холандска тема - 38

• 31 145
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета, ще съм ви благодарна ако споделите какво мислите за доход от 3400 евро месечно за 3 членно сем (дете на 3 год), в Амстердам ?

# 376
Зоуи, това чисто ли?

# 377
  • София
Milla Elaine, да чисто. Аз разгледах наеми, cost of living sites, цени за частни ясли и ми се струва ужасно малко, но все пак ми се иска да чуя и друго мнение. Знам,че всичко е строго индивидуално, но в БГ имаме доста добър стандарт на живот. Преместване в НЛ ще бъде добра възможност за развитие чисто като проф възможност, но не ми иска да ни падне драстично стандарта на живот...

# 378
Хмм, ако имате добър стандарт в България, не се наемам много да давам съвет.
Сам по себе си, този доход не е малко за тук. Но...като сложиш наеми, сметки, градина, трябва да видиш колко ти остава. Освен това, наемите в Амстердам са високи и трябва да внимаваш за квартала, че там около центъра си има места, дето по-добре да не живееш.  Mr. Green

# 379
  • София
Абсолютно си права !!! Аз поразгледах и градчета около Амстердам , Хаарлем например, но пак ап с 2 спални , обзаведен е около 1200 евро... Като сложа наем, градина и сметки - май не ни остава нищо:)) Но тъй , като от няколко места разбирам ,че това като оферта е ок си помислих, че нещо аз не мога да си направя добре сметката .

Много ти благодаря за отговорите!

# 380
Един бърз въпрос. Мая има ли и как се казва по магазините и къде да я търся? Искам да направя питка за прощъпулник, но със сода ми се разпадна, та си търся мая

# 381
  • Nederland
Шанел, мая е gist. Суха мая съм виждала във всички супермаркети, а жива мая само в турските магазини. Ако имате турски магазин при вас направо от там си вземи, ако не предпочиташ със суха де.
Честито ти проходило момченце!  Grinning

# 382
Благодаря Тони, в рецептата пише именно жива мая.

# 383
Благодаря Тони, в рецептата пише именно жива мая.

Ето така изглежда кубчетата жива мая,която има и в супермаркетите,същата има и в турските магазини.
http://www.algistbruggeman.be/Algist-Bruggeman/Nederlands/Home/P … gist/page.aspx/97
В нашия регион  Peace

Къде сте момичета?
Аз съм болна,цяла седмица вече  Tired,уж нищо особено,но не мога да спя и имам ужасен главобол.
Мама пристигна,аз закъснях с посрещането-ужасен трафик,паркинг....но тя кротко си пиеше кафе в заведението точно срещу изхода на пристигане и чакаше някой да дойде да я прибере  Laughing
Само суперлативи каза за БГ еър,аз големи притеснения имах,но пристигнаха и тя и багажът й с един полет  Joy
Сега 1-2 дни да влезе в ритъм и се поориентира и  съм ОК  Party
Макар,че ще се скъсам от тичане и бач,съм спокойна.
Мопси,как сте,здрави ли са всички?МъжО,оцеля ли?  Mr. Green
Мила,как мина зъболекаря? За ресторанта,разбрах,че е било супер и сте прекарали страхотно.
Тони,кога си на изпит ,май трябва да е скоро  newsm78
Аз как ви почнах,поименно  Laughing
 Hug за Меган и принцесите ,Маги дано ссссъседката да е още кротка.
Зоуи,
за човек,който едва се ориентира ,е трудно. Разбирам притесненията ти.Преди години и аз се сблъсках със същото-казвах си,как може толкова много пари,а не ми стигат за нищо/това,като ровех в нета за инфо и четях за наеми,разходи и т.н./.....после нещата не се оказаха точно така  Wink
Ако това е доход на един от вас и има възможност за работа и за другия-имате добра основа.
Нормално,при осигурен работодател и тр.договор се оказва пълно съдействие за регистрация,квартира,обща ориентация. Peace
Естествено,вие знаете най-добре,какъв стандарт имате и какъв искате  Peace,но не бих се доверила  безрезервно на инфото в нет-а.
Имам познати с по-ниска от моята заплата ,плащат по-малко данъци,но получават данъчни облекчения/за наем,застраховки,детски / др. социални отстъпки и на практика формират доход по-висок от моя. Tired
Такааааа,разписах се,побутнах темата ,мога спокойно да мързелувам  Laughing
Хубава неделя и успешна нова седмица от мен   bouquet

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 11:58 от kate.t

# 384
Мила,я разкажи нещо повече за тоя ресторант, де!
Кейт, оздравя мъжо и оцеля дори, но аз се гътнах след него.Е съвсем не толкова зле, но се поразболях. Миналата седмица взех, че получих някакви бодежи в сърцето.Отидох при личния, но естествено следобед е само асистента. Обясни ми, че ми няма нищо и сигурно съм яла нещо странно  Shocked, защото му изглеждам абсолютно здрава. Премери ми кръвното, преслуша ми дробовете и си ме прати по живо по здраво.
Оправна мама имаш.  Laughing
Вчера ходихме на гости у свеки и тя ме питаша кога Ноеми ще тръгва на училище. Поясних, че след 2 години, а тя се опита да ме убеди, че става сега на 4...после порзмисли и каза, че ставала на 3.  Crazy После ми даде 20 евро да им купя нещо, след това даде за същото на мъжа ми, после даде по 5 евро на девойките да си купят нещо.  Crazy Опитах се да и обясня, че е дала, но каза, че не е вярно.  Как за 1 година успя да склерозира, не знам.  Tired Много ми се иска да не ставам така на дърти години...отивам да ударя едно гинко.

# 385
Мопси, много зле свекървата. Моята още е тук и честно казано, и аз понякога имам чувство,
че се грижа за още един човек. Но, няма как, толкова иска да е с внуците.

Ресторантчето беше супер. Обслужването изцяло на български.  Laughing
Та, пресушиха се 3 бутилки вино в сладки приказки, де.
Храната много вкусна, абе нямаш въобще чувство, че ученици готвят и сервират,
абсолютно професионално, страшни усилия полагат.

Ние снощи бяхме и на романтична вечеря, хапнахме добре, говорихме без да ни прекъсват  Mr. Green, но накрая цяла нощ дундурихме Нико, то голям рев падна. Пфу.

Този петък Мила за първи път ходи да ложеерва. Laughing При приятели беше и много и хареса, хихи.

Кате, хайде успех тази седмица. Знам, че ще ти е натоварено.

# 386
Миналата седмица взех, че получих някакви бодежи в сърцето.Отидох при личния, но естествено следобед е само асистента. Обясни ми, че ми няма нищо и сигурно съм яла нещо странно  Shocked, защото му изглеждам абсолютно здрава. Премери ми кръвното, преслуша ми дробовете и си ме прати по живо по здраво.
И аз понякога когато карам нещо вирусно имам такива бодежи.В БГ,лекар на когото има доверие,ми обясни,че много от грипните вируси атакуват и сърцето.
Обикновено не е нищо сериозно. Peace
А може да е вегетативно-нервна реакция,в следствие на стрес и умора-доста ти е натоварено и на теб. Hug
А за свеки е тъжно,но....това е.
Отивам да полегна  Sunglasses

# 387
  • Nederland
Кате, да оздравяваш бързо! Hug
При мен нищо интересно,  smile3529 и затова не пиша много често.
Изпитите ми са на 4 и 5 януари, точно по празниците да ги мисля, ама това е положението. Wink
Мила, браво на вас, наистина добре звучи това ресторантче.
Мопси, лошо наистина за свеки, дано не става по-зле! Hug
Звезди, как са юнаците? Grinning

Ротердамки, как сте? Grinning
Ние утре сме на концерт на Адамо, за първи път ще го слушам на живо! Wink

Шанел, омеси ли питката?   chefМен хич не ме бива по тази част.

Успешна седмица на всички и слънчево време! Hug

# 388
Тони, ще стискам палци по празниците! Весело прекарване на концерта!
Кate, и аз така се успкоявам, че може да е от настинката, щото доктора не ме успокои много Laughing . Но баща ми почина млад от инфаркт и винаги имам едно наум с болежките в сърцето. Confused
Аз да си кажа честно си почивам, откакто не гледам децата по цял ден.  Blush Така и 5 мога да отгледам ( в креша и на училище имам предвид).  Трудно е вкъщи да ги отглеждаш сам 24/7.
 Мила, завид, завид за ресторанта.  Mr. Green Искам и аз.
Уж гледам да съм на диета пък все за ядене мисля.  Mr. Green

# 389
Омесих, Тони, търкулихме я и сега кога ще се изядат и двете ред чакат.
Кате, благодаря, като позабравим тези ще се пробвам на другата рецепта с живата мая, за която ми трябваше  Hug

Общи условия

Активация на акаунт