"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 777
  • 937
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
.AVA. , доколкото съм наясно там няма опцията без избор на екип. В смисъл и да отидеш и попаднеш на който си е на смяна пак плащаш избор на екип. Но най-добре питай на регистратура.  Wink Иначе аз си платих 910лв. за нормално раждане с епидурална упойка. Мъжът ми плати на втория ден мисля.  newsm78 До тогава лека бременност, а като му дойде момента - леко раждане.
Brainbug честито бебче!   bouquet Да расте здраво и засмяно!  Heart Eyes А теб не разбрах как така хем си имала бързо раждане, хем са те клъцнали(значи по-скоро те са го ускорили). Но както и да е, явно се е налагало. Важен е резултата - здраво и пухкаво бебе.  Heart Eyes  

# 196
Здравейте. Имам един такъв въпрос - понеже ми е много трудно да избера лекар за ЖК се спрях на МД , но по здравна каса , защото всички по - важни изследвания ще ги правя при друг лекар , на който имам по - голямо доверие. При него и ще раждам живот и здраве , но той не води ЖК. Да попитам има ли някой като мен , който е по здравна каса там на ЖК , обръщат ли ти пак нужното внимание или те претупват , защото не си дал много пари? Аз ще звъня другата седмица да питам точно какво влиза по здр.каса ама не ми се дават два пъти пари за едни и същи изследвания.

# 197
Моя близка беше по ЗК при д-р Георгиев в МД и остана много доволна. Аз не съм по ЗК, при друг доктор и също съм доволна.

# 198
Petkova не знам какво е общото между бързото раждане и епизиотомията. Това, което се случи при мен беше, че като започна да излиза бебето чух Георгиев и акушерката да си говорят дали ми е достатъчно месест перинеума и дали ще издържи или ще се разкъса. По принцип това, което знам е, че ако лекарите преценят , че е възможно разкъсване , правят разрез, защото последиците от разкъсването може да са кофти- например да се разкъса в неправилна посока , или повече отколкото трябва. Чела съм из форуми, че като е бързо раждането има малко повече шевове след това Simple Smile  Предполагам, че като е по-скоростен процеса самия перинеум няма време сам да се разпъне достатъчно и затова може да се разкъса... Абе звучи страшно да те клъцнат, но не е Simple Smile

# 199
  • Варна
Brainbug, то че звучи страшно, звучи. Аз бях на косъм от това, но като чух, се мобилизирах в напъните и докато дойде доктора, родих.  Laughing За мое голямо щастие без никакви разкъсвания и нито един шев.  Mr. Green Иначе сега разбирам. Може и наистина да е по-добре в такъв случай епизиотомия. Звучи логично.  Peace

# 200
  • Варна
Здравейте, момичета,
искам да попитам д-р Явор Корновски води ли ЖК и изражда ли нормално. Четох че изражда секцио, но за нормално поне в тази тема не видях някой да е писал. А някой скоро да е раждал при д-р Димитър Корновски? можете ли да споделите впечатления?
Здравейте. Имам един такъв въпрос - понеже ми е много трудно да избера лекар за ЖК се спрях на МД , но по здравна каса , защото всички по - важни изследвания ще ги правя при друг лекар , на който имам по - голямо доверие. При него и ще раждам живот и здраве , но той не води ЖК. Да попитам има ли някой като мен , който е по здравна каса там на ЖК , обръщат ли ти пак нужното внимание или те претупват , защото не си дал много пари? Аз ще звъня другата седмица да питам точно какво влиза по здр.каса ама не ми се дават два пъти пари за едни и същи изследвания.
В сайта на МД има още един пакет за ЖК който не включва ФМ и БХС и е със 200 лв по-евтин. Незнам дали това не е цена за ЖК по ЗК. А след като няма да раждаш в Майчин дом, защо искаш там да си водиш ЖК?

# 201
Здравейте, искам да попитам може ли моята гинеколожка, която не работи в МД, да ми вземе пробата за цитонамазка и аз да я занеса в МД за изследване, или не става така ако лекарката не е от МД ?

# 202
Ами не съм пробвала ама резултат можеш да получиш мисля във всяка лаборатория, до колкото знам в Майчин дом  лабораторията е  "Надежда". Същата я има и на улица "Генерал Колев" опитай ако искаш там да я занесеш Simple Smile

# 203
Здравейте мами,
искам да попитам някои дали е раждал секцио при Я.Корновски и дали сте доволни. Защото вече имам едно секцио по спешност и бях много зле преливаха ми кръв, антибиотици и почти до последния ден бях на система.

Благодаря

# 204
Rumi07, д-р Явор Корновски води ЖК

# 205
Здравейте момичета! И аз искам да споделя моите впечатления от МД. След почти година опити да забременея резултатът е налице благодарение на професионализма на д-р Анна Атанасова. По принцип съм от Шумен и когато решихме да започнем с опитите при първото закъснение на гостенката направих тест (отрицателен), но отидох на лекар. Каза ми, че имам възпаление на яйчниците. В този момент се започна ходенето по мъките - за 5 месеца пих 6 различни антибиотика, поставях си какви ли не гадости, изринах се, кожата ми започна да се лющи, нямах цикъл - гротеска гледка. След поредния изписан антибиотик ми писна и реших да послушам колежките си и да отида в МД Варна. Избрах д-р Анна Атанасова, защото 80% от колежките ми са ходили при нея, раждали са там и са много доволни. Още в началото си пролича професионализма - имаше коренна разлика в прегледа и обясненията, които ми даваше. Много я харесах. Директно ми каза, че нямам възпаление на яйчниците, а ПКЯ. Назначи ми лечение с метфогамма и клостилбегит. След два месеца видях мечтаните две чертички. Сега съм на финалната права и с нетърпение чакам близначетата си - момче и момиче, които ще родя в МД (секцио). Нямам никакви притеснения относно лекарския екип. Толкова положителни отзиви на едно място не бях чела. Успех на всички!

# 206
dobi_di успешно раждане! Hug

# 207
Много ти благодаря! Както написа една бъдеща мама - ще стискам кълки  Joy

# 208
Ами не съм пробвала ама резултат можеш да получиш мисля във всяка лаборатория, до колкото знам в Майчин дом  лабораторията е  "Надежда". Същата я има и на улица "Генерал Колев" опитай ако искаш там да я занесеш Simple Smile
С голямо закъснение да направя една корекция!Лабораторията в МД е Статус Peace

# 209
Здравейте момичета,
имам един въпрос към раждалите вече. Когато се избере при кой лекар искате да раждате колко време предварително се срещате с него и само Обменна карта ли трябва? Нали от 8 месец започва запис на тонове? Заплаща ли се всяко посещение ако не си на консултация в МД при някой от лекарите там?

Общи условия

Активация на акаунт