"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 785
  • 937
  •   1
Отговори
# 210
И аз се присъединявам към въпроса на АVA. Аз съм раждала през 2007 година при Бейлерян, нормално с епидурална. Сега обаче ми се иска при друг доктор. С интерес ще следя темата, за да се насоча към "моя доктор"

# 211
Здравейте момичета,
имам един въпрос към раждалите вече. Когато се избере при кой лекар искате да раждате колко време предварително се срещате с него и само Обменна карта ли трябва? Нали от 8 месец започва запис на тонове? Заплаща ли се всяко посещение ако не си на консултация в МД при някой от лекарите там?

Здравей,
Аз не си водих консултациите в МД, а при д-р Евг. Георгиева /до окръжна/, но в последствие избрах да раждам в МД, като за раждането си избрах д-р Боян Георгиев. Още в началото на 8 - я месец започнах да ходя паралелно и при двамата, всяко посещение в МД заплащах отделно, а ЖК си ми беше по здравна каса. В началото не носих никакви документи, но 3 седмици преди раждането трябваше да занеса обменната карта. Седмица преди раждането /планово секцио - по медицински показания/ си приготвих в папка всички документи от проследяването на бременността ми /така ми беше казал доктора/, включително и картончето за кръвна група, копие от акта за брак, записите на тоновете на бебчо, направлението за хоспитализация, личния ти картон и май това беше. Надявам се да съм ти била полезна! Лека бременност Simple Smile!

# 212
 .AVA. поне един месец предварително се свържи с док. На мен ми следиха там бременността там и незнам какви документи са нужни. Тоновете ми записваха 9-тия месец, за заплащането зависи дали доктора работи по здравна каса.

# 213
Здравейте!
Все още съм в много ранна бременност и ми предстои първи преглед. Записах си час за д-р Борис Яков. Може ли да споделите мнение за самия специалист?
Гледах в ценоразписа на болницата за воденето на ЖК и ми стана интересно, защо е толкова висока цената на воденето на ЖК по ЗК, какво включва тази цена. И какво включва "Женска консултация - интензивна", точно тази част "интензивна" не ми е ясна. Тъй като ще съм секцио+спинална(живот и здраве), каква е цената?

# 214
Здравейте!
Все още съм в много ранна бременност и ми предстои първи преглед. Записах си час за д-р Борис Яков. Може ли да споделите мнение за самия специалист?

Знам само, че е много голям почитател на естественото раждане и ще направи всичко възможно да ти помогне да родиш по естествен път, ако това е и твоето желание. Раждане във вода, раждане с дула, раждане в присъствието на таткото - той е човекът!  Peace

# 215
За съжаление вече съм с едно секцио по спешност и няма да имам шанса да изживея естествено раждане.

# 216
За съжаление вече съм с едно секцио по спешност и няма да имам шанса да изживея естествено раждане.

Защо не? Ако са минали повече от две годинки, имаш всички шансове.
Ако си убедена, че ще раждаш със секцио, бих ти препоръчала  д-р Максим Яков. Родих сина си при него и не мога да опиша колко съм му благодарна и колко чудесен специалист е.  Peace

# 217

Тъй като ще съм секцио+спинална(живот и здраве), каква е цената?
Аз платих 1130лв. , което включва и избор на екип.

# 218
За Д-р Борис Яков мога да кажа само хубави неща, няма просто такова търпение като неговото. Аз раждах при него преди година, нормално, но голямо бебе и беше доста трудно и на моменти може би притеснително, но той беше железен. А не на последно място да спомена, че след епизиотомоята така ме е зашил, че съм като нова, което за съжаление не важи за всички родили нормално.

# 219
  • Варна
Момичета,
нали ако съм на ЖК при Капка Атанасова после цената на секциото  пак при нея е 980лв, а не 1130лв?

# 220
Момичета,
нали ако съм на ЖК при Капка Атанасова после цената на секциото  пак при нея е 980лв, а не 1130лв?
Ако искаш точно тя да те оперира ще е 1130лв. Ако нямаш претенции за екип ще е 980лв.

# 221
Момичета,
Ако искаш точно тя да те оперира ще е 1130лв. Ако нямаш претенции за екип ще е 980лв.
И аз така знам.

# 222
Момичета,
И аз така знам.
Е,ако ще си на ЖК при Яков(да речем),а после няма той да те оперира(ако е секцио),какъв е смисъла да си при него на ЖК?Мисълта ми е защо трябва да се доплаща за избор на екип с лекаря при който си на ЖК?Това е тъпо и недомислено.Според мен се подразбира че ТОВА е твоя лекар,този който ти е водил ЖК.то Peace От МД да помислят върху това Crossing Arms Peace

# 223
bubka:) не е точно така.ЖК и раждане са две различни неща дотолкова доколкото обикновено се извършват от различни специалисти. В случая ако ти раждаш понеделник и доктора ти тогава не е дежурен, трябва да си платиш, за да дойде и да те изроди/оперира точно той. Ако не искаш да доплащаш те "оправя" който е на смяна.

# 224
daniella81,аз бях при Яков на ЖК,той ми прави секцио.Тогава нямаше опция избор на екип и се подразбираше че Яков след като ми води ЖК и знае че ще раждам при него,поема ангажимент да е на линия за този момент.Така беше с всички лекари водещи ЖК при които жените искаха и да родят!!!На базата на това сега си мисля че промените са недомислени Peace

Общи условия

Активация на акаунт