"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 705
  • 937
  •   1
Отговори
# 90
hope123 най-добре се обади да питаш, после може да споделиш, че ми стана любопитно  Flutter

# 91
Здравейте момичета, разбрах че в Майчин дом при естествено раждане има възможност да се сложи бебето веднага на корема на майката и да му се предложи гърда да засуче още веднага, а пъпната връв да се изреже след като спре да пулсира. Това желание на майката се заплащало допълнително. Знаете ли колко струва??

Хммм, аз раждах скоро там и имах същото желание, но когато обсъждах плана си за раждане (който, за жалост, не успях да осъществя - не по вина на лекарите) с д-р Яков, той не ми спомена за допълнително заплащане.
Защо не звъннеш на рецепцията и не попиташ - сигурна съм, че ще ти кажат, ако трябва да се заплати?! Thinking

Ти към кой лекар си се насочила? От сигурен източник знам, че д-р Борис Яков е имал скоро такова напълно естествено раждане - без системи с окситоцин, без обезболяващи, с отложено прерязване на пъпната връв, незабавно поставяне на бебчето на гърдите на майката и пр.

В сайта на Олга Дукат има примерен план за раждане, който можеш да си изтеглиш, да го попълниш и след това да го представиш на избрания от теб лекар.  Peace

# 92
напълно естествено раждане - без системи с окситоцин, без обезболяващи, с отложено прерязване на пъпната връв, незабавно поставяне на бебчето на гърдите на майката и пр.
А какво по-точно е толкова специалното и чак толкова важно на този начин на раждане  newsm78 Извинете за невежеството,но ми стана интересно.Чак толкова ли е от значение майката да се гърчи от болка без обезболяващи,пъпната връв да е прерязана еди си кога,бебето да е на гърди на секундата Thinking Да зная с какво съм ощетила детето си като съм родила секцио и не съм спазила тези изисквания.

# 93
напълно естествено раждане - без системи с окситоцин, без обезболяващи, с отложено прерязване на пъпната връв, незабавно поставяне на бебчето на гърдите на майката и пр.
А какво по-точно е толкова специалното и чак толкова важно на този начин на раждане  newsm78 Извинете за невежеството,но ми стана интересно.Чак толкова ли е от значение майката да се гърчи от болка без обезболяващи,пъпната връв да е прерязана еди си кога,бебето да е на гърди на секундата Thinking Да зная с какво съм ощетила детето си като съм родила секцио и не съм спазила тези изисквания.

Доста дълго е за обяснение и има купища теми по въпроса, но накратко: допълнително вливаният окситоцин може да направи родовата дейност прекалено бурна, а контракциите твърде силни и болезнени за майката. Упойката теоретично би могла да попречи на родилката да контролира добре тялото си при напъните, вследствие на което тя може да получи повече разкъсвания. При отложеното прерязване на пъпната връв в тялото на бебчето се влива допълнително количество кръв (ако не греша, около 200 мл), богато снабдена със стволови клетки, което е превантивна мярка срещу анемии и пр. Поставянето на бебето на гърда веднага след раждането благоприятства добрия старт на кърменето и стимулира лактацията, като едновременно спомага за по-бързото изграждане на връзката между мама и бебе.
Възможно е обясненията ми да звучат доста лаишки, но все пак не съм чак такъв специалист по въпроса. Надявам се, че все пак съм успяла да отговоря на въпроса ти!  Peace

# 94
Windy,беше супер изчерпателна,благодаря  bouquet Сега вече ми е ясно.

# 95
  • Варна
И аз съм от щастливите мами, които са се сдобили с рожбите си в МД-Варна Heart Eyes
Забременяването и задържането на бебето си дължа на доц. Маркова, която водеше заедно със акушерката Снежи Петкова  моята ЖК.Към края на бременността ми Маркова излезе в отпуска/ с нея нямах уговорка за раждане/ и ме прехвърли към д-р Максим Яков, който направи и плановото ми секцио/по мед. показания/.
Доволна съм, че избрах него.Екипа беше д-р Яков-баща, д-р Борис Яков/сина на М.Яков/ и анестезиоложката д-р Добрева.Родих със спинална упойка, всичко мина леко и още същата вечер се гушкахме с моята дъщеричка.Д-р Яков идваше през целия ми престой специално да ме види как съм, а Снежи Петкова също ме проверяваше.
Една единствена забележка имам към едната педиатърка там.Дъщеря ми още в болницата започна да и личи, че е с по-силна жълтеничка, а въпросната педиатърка отрече.Впоследствие се оказа, че те преценявали на кои деца да пуснат изследване за билирубин.Ние не бяхме от тези деца...Резултат: приеха ни в интензивното на Терапията  и 3 дена бяхме на системи и в кувиоз със синя лампа, а после още 4 дена само на системи, заради хипербилирубин.Тогава бебето ни беше на 22 дена.
Споделила съм с д-р Яков като директор на МД за това, което ни се е случило и ме увери, че ще се вземат мерки.
Искам живот и здраве ако имаме 2-ро дете пак да родя в МД, но стриктно ще следя този път за тези изследвания.

# 96
а би ли споделила коя е педиатърката??  Praynig Hug

# 97
Здравейте. Искам и аз да се запиша в тази тема, защото ми стана изключително интересна. Simple Smile Лека бременност и раждане на всички.

# 98
  • Варна
а би ли споделила коя е педиатърката??  Praynig Hug
Мисля, че се казваше Димова.Възрастна, с русолява къса коса беше/преди 2 години и 4м. раждах аз/.Мина още първата вечер по време на визитацията и като видя, че нямам кърма и назначи веднага АМ, каза ми и че нямало сигурно да мога да кърмя... Joy После на следващият ден ме убеди, че дъщеря ми нямала жълтеница, при положение, че е видимо много жълта/мога да докажа със снимки Wink/.
А иначе кърмих почти 2години, но късничко ми слезе кърмата, но аз нали съм упорито магаре Whistling Laughing

# 99
  • Варна
Здравейте мили момичета. Все се каня да напиша нещо но покрай бебенцето не ми остава време. Родих дъщеричката си преди шест месеца в Майчин дом при д-р Евгения Георгиева.  Тя ми води консултацията заедно със Снежи. Много съм доволна от тях, страхотни са - много човечни и отзивчиви. Аз имам наблюдения и от друга болница, затова си позволявам да давам оценка. Всички лекари работят в екип, няма на когото си платил него да чакаш.Няма сърдити физиономии, всички бяха много любезни. Раждането от което толкова много се страхувах, макар и второ мина като по вода - нормално с упойка.
Аз няма да раждам трети път за да отида пак там  Simple Smile, но препоръчвам моята лекарка и болницата на всичките си познати. Единствено не ми хареса организацията на работата след раждането, персоналът - много любезен много, но кой кога идва не разбрах, няма график, два пъти мина педиатър набързо, Струва ми се че това им куца.Ако мога да бъда полезна на бъдещите майки, които са избрали МД ще ми бъде приятно, че и аз преравях тази тема безброй пъти. Лека бременност на всички момичета!

# 100
а би ли споделила коя е педиатърката??  Praynig Hug
Мисля, че се казваше Димова.Възрастна, с русолява къса коса беше/преди 2 години и 4м. раждах аз/.Мина още първата вечер по време на визитацията и като видя, че нямам кърма и назначи веднага АМ, каза ми и че нямало сигурно да мога да кърмя... Joy После на следващият ден ме убеди, че дъщеря ми нямала жълтеница, при положение, че е видимо много жълта/мога да докажа със снимки Wink/.
А иначе кърмих почти 2години, но късничко ми слезе кърмата, но аз нали съм упорито магаре Whistling Laughing
Е,все пак няма как да остави бебето гладно,нали?И моята кърма слезна на 3я ден сутринта,а дотогава беше на АМ!Нямах против,какво,бебето да чака кърмата ми 3 дена ли?Иначе педиатърката Димова с мен се държа страхотно.Обгрижва бебето ми,визитира ме,назначи ми хомеопатия за отпушване на каналчетата на гърдите и никога не ми е казвала че няма да мога да кърмя,напротив!Пращаше при мен постоянно някоя санитарка или акушерка да ме види Peace Караше ме да давам глюкоза за леката жълтеница на малката докато не й мина напълно...Накрая я избрах и за педиатърка на малката.Досега,слава Богу,добре се държи!Винаги избягва АБ,до последно винаги е назначавала безвредни начини на лечение-вит.Ц,хомеопатия,калц.глюконат,капки с адреналин или от коларгола...Не скача на традиционната химия!Аз съм доволна засега Peace

# 101
  • Варна
а би ли споделила коя е педиатърката??  Praynig Hug
Мисля, че се казваше Димова.Възрастна, с русолява къса коса беше/преди 2 години и 4м. раждах аз/.Мина още първата вечер по време на визитацията и като видя, че нямам кърма и назначи веднага АМ, каза ми и че нямало сигурно да мога да кърмя... Joy После на следващият ден ме убеди, че дъщеря ми нямала жълтеница, при положение, че е видимо много жълта/мога да докажа със снимки Wink/ и епикриза от терапията.

Е,все пак няма как да остави бебето гладно,нали?И моята кърма слезна на 3я ден сутринта,а дотогава беше на АМ!Нямах против,какво,бебето да чака кърмата ми 3 дена ли?Иначе педиатърката Димова с мен се държа страхотно.Обгрижва бебето ми,визитира ме,назначи ми хомеопатия за отпушване на каналчетата на гърдите и никога не ми е казвала че няма да мога да кърмя,напротив!Пращаше при мен постоянно някоя санитарка или акушерка да ме види Peace Караше ме да давам глюкоза за леката жълтеница на малката докато не й мина напълно...Накрая я избрах и за педиатърка на малката.Досега,слава Богу,добре се държи!Винаги избягва АБ,до последно винаги е назначавала безвредни начини на лечение-вит.Ц,хомеопатия,калц.глюконат,капки с адреналин или от коларгола...Не скача на традиционната химия!Аз съм доволна засега Peace
О разбрала си ме много погрешно.Моята кърма слезе на 4-ти ден, до тогава нямах и капка.Разбира се, че бебето няма да стои гладно Peace Аз не съм против даването на АМ в подобни случаи, просто се издразних как ей така от нищото реши ще мога ли да кърмя или няма.
Колкото до жълтеницата в интерес на истината глюкозата не помага особено, но това го разбрах след престоя ни в интензивното на терапията.Жълтеницата в обикновените случаи си отшумява сама.
Нашият обаче не беше обикновен.Дъщеря ми се оказа много рядка кръвна група/мъжа ми е такава/ и диагнозата беше Кръвно-групова несъвместимост по АВ/0, в резултат на което в някои случаи се наблюдава патологична хипербилирубинемия и говоря за стойности над 300 при общ билирубин - това са изследванията на моята дъщеря!
Ама иначе Димова каза, че нямаме жълтеница Stop ooooh!
Всъщност ако не беше спала, а беше пускала на всички деца кръвна картина за билирубин, тогава нямаше да се налага да ми надупчат детето със системи и да го тъпчат с фенобарбитал и т.н..В крайна сметка се оказа, че просто децата, на които пускат кр.картина ги определят на око - това след като подадох оплакване го разбрах.И мойто дете явно не и хвана окото на Димова /а смятайте какъв цвят имаше иначе кожата и склерите и с тези стойности на билирубина/.

За това каква е като педиатър не знам и не споря.Фактите при нас са тези Peace

Добре, че беше адашката и по фамилия в Окр.болница/която е педиатърката на моето дете/, та взе жената мерки навреме, за да няма последствия/впрочем и тя е от лекарите, които лекуват в хомеопатия и е много в час, но това е друга тема вече Peace/.

# 102
mmilityy,съжалявам за това което сте преживели!Аз не казвам че трябва да си затваряме очите за грешките на педиатрите,напротив!Тук има и други които не са с много добри впечатления от тази лекарка.Колкото доволни,толкова и недоволни има от нея,както и от всеки друг лекар.Но пък такава разклика в държанието с различните пациенти Thinking Много жалко когато някое детенце си пати от лекарски пропуски!Вярвам сте говорили с който трябва в МД за да обърнете вниманието на висшестоящите и да не се повтарят тези работи Peace

# 103
  • Варна
Да, подадох оплакване, а говорих и с Яков, както и с Юдова/главната им там педиатърка доколкото разбрах/.Надявам се, че мерки са взети.
Иначе, аз пак бих родила там, когато му дойде времето, но вече ще съм с едно на ум и ще настоявам да видя лично всички изследвания.

# 104
Димова е и нашата педиатърка до момента и за сега сме мн доволни от нея. Наистина не скача веднага на химията, а се опитва да излекува детето с по-щадящи средства....

Но ако е имало пропуск, наистина то правилно си уведомила ръководството  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт