"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 168
  • 937
  •   1
Отговори
# 840
Благодаря момичета!   bouquet
Не, не е за раждане. Надявам се да ми е кратък престоя Simple Smile

# 841
  • Варна
Здравейте, дами! Да побутна темата, че нещо не върви напоследък  Hug Hug Hug

Карам втора бременност в момента, в 9-та г.с. съм. При първата проследяването и раждането беше в Майчин дом през 2008 година. Сигурно много неща са се променили от тогава, особено персонала, като гледам различни физиономии срещнах в коридорите.
 Сега отново се записах на ЖК там и отново при доктор Станева. Искам да попитам обаче по-скоро раждалите и водилите ЖК там някои въпроси: има ли някой идея в какво точно се състои разликата между нормална и интезивна ЖК; в кой месец правят ФМ там и доволни ли сте /особено ме интересува мнението за пациентки на доктор Станева/. Аз първия път не я правих там а на друго място, даже не бях разбрала че ми влиза в пакета, и сега много се чудя първата ФМ дали да не я направя при Балев, а втората при тях или да се доверя изцяло на Станева в МД. Като добри диагностици обаче се тиражират само Балев и Яков и затова се чудя доста  newsm78 newsm78 newsm78
Моля за мненията ви по тези въпроси, благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 842
Аз не съм била при д-р Станева,но скоро раждах в Майчин дом и си водих консултацията там  и съм изключително доволна от целия персонал.Интензивната консултация се препоръчва при рискови бременности и включва повече прегледи от лекаря,но и при нормалната,ако ти се наложи никога няма да те върнат дори и Станева да я няма дежурните преглеждат.В пакета влиза БХС в 11-13 седмица и ФМ 18-22 седмица,ако искаш можеш да си направиш късната 28-32 седмица при друг.Аз например ходих при д-р Балева.Надявам се да съм ти била полезна!

# 843
Alokazia , водих си и втората бременност в Майчин дом, също и раждането. Фетална морфология и 4Д ми прави д-р Станева (не ми беше тя обаче на женската консултация) . Изключително съм НЕДОВОЛНА от нейния преглед. Продължителността беше 8 минути, като преди това я чаках 2 часа, въпреки че имах час, както и цялата тълпа която се беше събрала пред кабинета. Да уточня - не беше на спешно раждане, с позната се била качила на горния етаж. Та за всичките тези 8 минути единственото, което разбрах, беше пола на бебето, което не беше новина за мен.  Всичко друго беше общи приказки , които ми се казваха на всяка консултация - плацента , води, предлежание. Нито дума за нито един орган или система на бебето.
Направих си фетална морфология при друг лекар - д-р Стоилов в Добрич. Изключително съм доволна , но това е друга тема.
Дано да съм ти била полезна с мнението си  Peace

# 844
  • Варна
Аз също раждах в МД, бременността не съм си следила там, но мисля, че за ФМ добрите лекари са доц. Балев и д-р М. Яков. Лично аз съм си правила и трите ФМ при Балев и съм много доволна, все пак това е преглед, който не е за подценяване, дори ми се наложи амниоцентеза, която правих в МД София и там доцентката  се изказа доста положително за Балев.  Peace А за раждането в МД Варна нямам никакви забележки, всичко беше много добре, за него се доверих на д-р М. Яков.

# 845
ФМ ми я прави Борис Яков. Много съм доволна. Обстоен преглед с много подробни обяснения.

За ЖК - очарована съм. В сравнение с други мой приятелки, които бяха в други болници, мен ме обгрижваха много добре - пълни прегледи, подробни обяснения, изследвания. Не ми се е налагало с нищо излишно да се занимавам или да питам. При следващата ми бременност, пак тук ще се запиша за ЖК и раждане. Целия персонал са страхотни - наложи ми се да лежа и в началото на бременността заради проблеми, после преносих - една забележка не мога да направя  Mr. Green

# 846
И аз имам много добро мнение за МД, предстои ми раждане там декември и за сега съм много доволна. Като изключим факта, че доста си чакам за прегледите Grinning , но не е толкова фатално. Д-р Капка Атанасова ми води консултациите, инъче акушерката е Рени Корновска, страхотна е, винаги много мила и позитивна.

# 847
  • Варна
За Борис Яков и аз имам много добро мнение. На мен Капка Атанасова при която ми беше ЖК ми измери нухална гънка 2.9мм, като това е вече точно на границата за Даун. Ходих при Балев и той измери съвсем друго - 0.7мм, видя ме и Борис Яков. Макар, че не съм негова пациентка ме гледа 15минути, всичко оглежда за вторични белези на малформация и съм много доволна от отношението му. Беше и асистент лекар при спешното ми секцио, но не мога да дам мнение, защото бях вече супер паникьосана след цял ден раждане и ниски тонове на бебо и ме приспаха.
За д-р Станева има мнение предните 1-2 страници. Да споделя, че сестра ми беше с въпросното момиче в стая и двете бяха за предизвикване, сестра ми заради преносване. И тя е свидетел за безхаберието на въпросната докторка и беше изключително възмутена.

# 848
  • UK
Запис на тоновете - интересува ме, каква е цената в МД?   bouquet

# 849
По принцип абсолютно безплатни са записите за тези,които си водят консултациите там,а иначе не знам дали я предлагат тази услуга платено.Най-добре се обади и попитай.

# 850
  • UK
По принцип абсолютно безплатни са записите за тези,които си водят консултациите там,а иначе не знам дали я предлагат тази услуга платено.Най-добре се обади и попитай.

Услугата я предлагат, но не са запознати с цените (на регистратурата) Money

# 851
Ако не се лъжа - 15 лв

# 852
Ежемесечните изследвания кръв/урина влизат ли в пакета на ЖК (предполагам се правят в тяхната лаборатория)?

# 853
Ежемесечните изследвания кръв/урина влизат ли в пакета на ЖК (предполагам се правят в тяхната лаборатория)?

Да, абсолютно всичко влиза. Simple Smile Те си имат лаборатория.

# 854
  • UK

Да, толкова е, много благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт