Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 40 005
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
sia,тъкмо днес търсих отговор на този въпрос и аз.Оптималния вариант бил 3 месеца 3 пъти по 1.Поне месец мисля да го давам лично аз. Hug

# 286
Благодаря ти Петя за бързия отговор  Hug . Точно по същия начин го давам и аз. Да ама месеца скоро изтича и се страхувам, че спра ли го и ще се разболее моментално. Знам ли и аз...

# 287
Здравейте милички мои. Не съм писала от цяла вечност. Смятам обаче да го променя вече този факт.
Ивайло от април месец ходи на ясла. Но посещенията му са доста оскъдни. След като изболедува Калифорния(свински) грип през февруари всичко тръгна много зле. Смених педиатърката че нашта тогава съвсем го обърка. Цяло лято изкара леко вирусчетата само на хомеопатични гранули предписани от новата педка. Направи му оздравителна схема. Края на август се разболя отново зле. За 6 часа направи обострен бронхит а вечерта направи пристъп. Орбазони работи и така 2 дни безуспешно лечение. Наложи се да влезем в болница за 5 дни за лечение с венозен АБ.
Диагноза начална пневмония причинена от вирус. Половината град беше натръшкан от вирусната пневмония. Ад Ад.  Слава богу оправи се бързо но след това си беше 35 дни вкъщи. Започнахме 3 месечен курс на лечение със Сингулер.От миналата седмица подновихме градината.
Препоръчаха ми сироп Самбукус изключително ефикасен и като хр. добавка и като имуностимулант и при лечение на вируси. сега го пие от 5 дни но трябва време да се натрупа. Юе видим.  Днес го взех от градина със лека хрема и утре хич няма да го пускам. Дано се размине само с това.
 Добре че работата която си мислех да започна лятото се провали иначе незнам какво щях да правя. Ние нямаме никаква помощ.
ГЕРИ    искам силно да те прегърна миличка.Дано лошото остане в миналото. След болницата и аз изпитвам болезнена привързаност към Иво. Даже не исках да го пускам на ясла. Но времето лекува. На теб още ти е скоро шока. Всичко ще е наред.
 И моя батко е първокласник тази година. И аз със него. Добре че малкия след обяд вкъщи спи по 2-3 часа че да може да си пишем домашните.
  Спирам вече че стана цял чаршаф. Ама така е като не съм писала 100 години.

# 288
  • Варна
Гале, ужас! Абе колкото и да ни ядосват, само да са здрави, че от това по-лошо няма. Дано сте минали лошия период и вие. А какво стана с твоя магазин?

Добре завърнали се на всички стари лица, липсвахте.  Hug мама_бебчо, браво за постиженията. Не се кори, по-добре е така. Не е хубаво да се откъснеш от всичко и всички заради децата - така не си пълноценна за тях. Лично мнение, де.

# 289
  • София
 Гледам последните постове са от хора, които не са се вясвали скоро в темата и си викам: "Сега е момента и аз да се появя отново". Никакво време не ми остава да пиша, но не преставам да следя темата и да се вълнувам покрай вашите и на дечицата ви емоции.
 На срещите обаче бях първа писта и много се радвам, че успях да се видя с Бухта, а преди това и със зеленкото. Добре че от време на време идва някой насам, че иначе не успяваме да се организираме и да се видим, а на мен специално ми е супер приятно на подобни сбирки. Дечицата са големи скици и няма начин да ти е скучно. Вече са достатъчно големи и се занимават почти изцяло сами, а ние успяваме да си побъбрим. Сега с нетърпение чакам Тони да дойде, за да си спретнем поне още една среща.

В този ред на мисли имам едно предложение - на 21, 22 и 23 октомври ще се проведе Семеен семинар за кърмене и позитивно родителство, който е добър вариант за съчетаване на полезното с приятното. Не е задължително да се посещават лекциите, аз например най-вероятно ще отида само на тази за позитивното родителство, че кърменето не ми е на дневен ред в момента. Ние с rossykv ще сме там, както и зеЛЛЛенкото, разбира се  Wink  Много ще се радвам ако има и други желаещи да дойдат и да осъществим една импровизирана среща на мартенската дружинка.

Gery, специални прегръдки за теб и малката героиня Симонка. Целувки и на вече 7 годишната първокласничка! Чудно семейство сте, много ви се радвам  Hug

Бухтееее, вместо да се вайкаш, че си нямате кооперативи във Варна идвайте тук и взимаме Ния веднага при нас и без това ви е близо  Wink

Много ми става тъжно като чета как плачат малчовците и не искат да се отделят от вас, когато ги водите на ясла. На мен това ми е направо кошмар и се радвам, че намерих вариант да си го спестя с Тео. Дано всичко се развие според очакванията и желанията ни и да си откара в кооператива до предучилищна (а защо не и до училище) Praynig.

Относно мерките на децата Тео може да се бори за приза най-ниско мартенче. Няма на кого да се метне високо детето с такива родители. В момента е около 86см. и тежи някъде към 12кг. Въпреки скромния си ръст понякога го мислят за по-голям защото страшно много говори.

Мамите на първокласниците нещо са се покрили и си траят  Whistling. Споделяйте, моля ви, че и мен това ме чака догодина. SZA, забрави си ти блога, а аз чакам с нетърпение да публикуваш нещо - много обичам да те чета  Hug.

Накрая ви каня тази събота (15.10) на приказка в детско-юношеския отдел на Столична библиотека от 11.00 часа. Приказкочетец ще бъде моя милост  bowuu, а Ники е обещал да ми помага. Докато слушат децата могат да си рисуват, оцветяват или пък да си щъкат свободно из библиотеката. Целта е "да сдобрим децата с книжките", а не просто да ги накараме да стоят кротко един час. Заповядайте!

# 290
Бях забравила колко приятно и спокойно беше тук  Hug Ивко от вчера след градина се взехме със сополко и от днес отново е вкъщи. Надявам се да е от рязката промяна на времето. Направо вече ще се гръмна. 1 седмица ясла и после вкъщи. След обяд сме при док.
 ВЕРОНИКИ да имаш първокласник е едно от най вълнуващите неща в живота. Цялата подготовка. Избирането на тетрадки и др.материяли. Каква раница. " С тази къртинка или с онази" изобщо цялата еуфория е незабравима. И за родителите и за детето. Ние тази година направихме спалнята си детска. Отделихме децата. Сложихме бюро, Ивко вече спи на легло та милите моменти ни бяха повече  Heart Eyes При мен малко съвпадна с боледуването на Ивко,но тези щастливи моменти ми помогнаха по бързо да се усмихна. После като започнаха домашните, трудното започна,но децата бързо свикват и трудното отминава. При нас от тази година въведоха целодневното обучение и от утре Пепи започват. Малко ми е притеснено дали ще успява да смогне с домашната там. Надявам се да свикнеи да се оправя и по шумна среда.
 Боже пак се отплеснах. Колко сте ми липсвали.

# 291
  • София
И аз се радвам на старите-нови муцунки  Hug Я бързо който само чете, да пише ред  Mr. Green

Семинарът е най-вече събота и неделя до обед (в петък ще има събрание за членове на ЛЛЛ), цените са повече от прилични, а местенцето е... ммм... Ако на още някой му се прииска да се включи, може суперско да го съчетаем  Peace

cvetka-koketka, на кое издателство са ви "учебниците"? От кога почвате?

Ние утре ще имаме първа родителска среща откак буболец ялсенува (6 месеца) и са едни вълнения... Споделете как протичат родителските срещи при вас, сестрата намекна, че трябвало да оставим децата на някого за времето на срещата - откъде-накъде? При нас се оказа още и че, моля ви се, аз съм била поискала срещата  (newsm78), та очаквам интересни времена...

# 292
Ех как ни се оживи темата  Laughing цяло удоволствие е да ви чета момичета.

Споделете как протичат родителските срещи при вас,

При нас обикновено искат пари  Money
присъствала съм на толкова много, всяка година, че изобщо вече не се вълнувам. Даже тази година не отидох, на следващия ден само попитах сестрата по колко пари събират от родителите и за какво.

За първокласните вълнения Вероники много са. Има цяла тема за първокласниците, която се изписва с бясна скорост и има за какво. Засичах СЗА там, но сега от доста време не се е мяркала.

За болестите, не ми се говори  ooooh! болна тема

# 293
Момичета, радвам се да "видя" толкова имена, които отдавна не са се разписвали! На новоизучените и започващи нова работа - ЧЕСТИТО!

mama_bebcho, адашчето много внушителни мерки показва! Митето е около 13 килограма - последно беше 13.400, но изкара вирус с повръщане, а сега пак е хремав и сигурно е смъкнал.

Гале, тежка година сте имали, дано да е зад вас лошото!

ЗеЛЛЛенко (много ми хареса идеята на Вероники) - била съм на една родителска среща до сега, че все забравят да се обадят, когато Митко е болен и в къщи, а те решат да ни събират. Тази на която бях, ни одрусаха с по 30 лева за нов пясъчник, че групата нямала, а предстоеше годишнине на ОДЗ-то и директорката поръчала всяка група да си направи  Shocked "Учебници" нямаме, но и никой не се занимава с тях, та не са необходими.

Бързам да си ходя (от работа), че пак окъснях!

# 294
Ама аз съм като невидяла  Laughing
Ние в яслата нито с единия нито  с другия сме правили род. срещи. А относно малчовците обикновенно като имаме род.среща осигуряват 1 стая за децата които няма кой да гледа с госпожа докато трае срещата. А и при нас пари не ни искат освен ако няма снимки или театър. Искат само допълнително течен сапун, мокри кърпи и тоалетна хартия. Но ние ги купуваме и направо им ги носим.

# 295
Искам и аз на Велинград пък. Crossing Arms Големи сте дразнители с тези срещи по хубави места. Confused

Вероник, нямам търпение и аз да се организираме и да се видим другия месец... за сега имаме планове само за първата седмица от престоя ни в България. От 28 ноември до 9 декември ще сме в София и ще имаме само ходения по документите на Нико. Та ще се радваме да успеем с поне 1, а защо не и 2, или 3 срещи. Така ми е домъчняло за всички, че... Cry

Много хубаво, че темата се пораздвижи с новите/стари пишещи. Hug

# 296
  • София
Я бързо който само чете, да пише ред  Mr. Green

Слушам!
И ние имахме родителска среща - нищо интересно. Посочиха ме с пръст, като майката, която винаги води детето в 9ч, вместо в 8:30  Confused , и .. за още нещо ме нахокаха, ама не помня вече. Черната овца на групата, иначе детето им било любимец  Thinking
И не поискаха пари за нищо  Shocked Ама все пак сме в чисто нова сграда, та явно ги е досрамяло. За учебници никой не е споменал, освен да попитам тези дни... И ако искаме да занесем играчки.
Нищо интересно.
При нас децата си седят в групата, докато тече родителската среща, една от лелите ги наглежда.
А, интересното беше, че ни забраниха да оставаме в двора след като си вземем децата - много сме цапали, а и другите деца, които са навън се дразнели. Друг е въпроса, че нашите ги извеждат в един "английски двор", в който няма катерушки, пързалки и т.н. и не знам как да обясня на детето, че не дават да се пътрзаля по новата пързалка, точно пред вратата им... Добре че времето се развали.

Друго интересно при нас няма. Боледуваме си стандартно, напоследък аз май повече от него и се чудим с какво да запълваме вече зимните вечери. Много ми липсва висенето на двора до тъмно през лятото.

Това от нас  Hug

# 297
 Hug
Добре завърнали се на всички!

Ние стартирахме успешно седмицата в яслата,както се похвалих.И все така успешно се разболяхме отново. TiredЗа 2 седмици ходене-вируса с повръщане,хрема,а сега сме на антибиотик. TiredОбщо взето не знам как ще стане рутина яслата и ще свикне,като изкарваме по два-три дни и останалите сме у дома болни.Направо съм като парцал.

Цитат
Много ми липсва висенето на двора до тъмно през лятото.
И на мен,и на мен!

Hug

# 298
  • Варна
Цитат
Много ми липсва висенето на двора до тъмно през лятото.
И на мен,и на мен!
 Hug
На мен пък ми липсва двор ..... по принцип. Но пък си имам нови съседи-наематели отгоре. И искам да кажа някои неща на майките им ....  Embarassed
ЗеЛЛЛенкото, хахахахха, хареса ми!
Ние пък не сме имали родителски срещи досега.  Confused Старшата сестра е много готина и нея я препитвам. Сега нещо се губи, може би е в отпуска. Иначе да са ни искали - по 1 кг почва да пресадят цветята, от време на време да носим бисквити и солети за следобедната закуска-такива работи. Абе доволна съм. Отвън винаги е тематично украсено, изнасят текуща програма, разпечатани стихчета, които учат, та ако родителите наистина искат, могат да следят и да помагат на детето. Аз съм ги карала по-рано да ми казват стихче, когато не й разбирах всичко и не успявах да го разпозная.
Животинче,  Hug и на нас ни забраниха да оставаме в двора. Кофти, защото там ми беше добре като бях бременна - ограда има поне. Но като гледах как 2 кокошки (да ме прощават, ама...) седят и люпят семки на пейката и направиха свинщината, точно това и си помислих, че ще последва. А нашият двор е супер - то си е бивша овощна градина. И за малко игра след яслата си беше идеално. А като отидем в Морската, то си е цяла сага. Може пък сега пак да е ОК - гледам напоследък пак се свъртат родители.
Веронииииикккк! Наливаш и ти маслото  Laughing

# 299
Да споделя и аз моя опит с родителските срещи от баткото. И при нас винаги е било така:прави се родителска,когато трябва да даваме пари за нещо. Сега в яслата не са ни събирали,тъй като при взимането на детето кой каквото има да казва го казва,пита и т.н. При записването на Митето миналата година само казаха да отнесем мокри кърпи,сапун и играчка за групата. Отнесох всичко,избрах най-хубавия комплект за игра на повече деца-с конусчета,чашки и други развиващи децата на тая възраст елементи,и това беше.Пък дали си играят с този комплект -незнам,а и Митето още не приказва,така че не може да ми обясни.
Най-новия бисер от яслата е ,че нарича една от сестрите"кака" и тя се разтапя.Та онзи ден се прибират с татко му и аз го питам:коя леля беше днеска? и той отговаря: Кака Тана/Таня/ и аз питам: и кой друг? и той ми отговаря: и Баба Яга/другата сестра хич не я харесва  Laughing и плаче когато е тя сутрин! Та така... аз днес съм цял ден на работа ,та имам време да навестя и форума  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт