Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
 Нещо пак понамаля активността в темата - дайте да се стегнем, че имаме 15 страници още да изписваме, а време до Коледа не остана.

poli+, вносители на Wader са Марни. Имат щанд в Малкия ЦУМ и мадамата там е страхотна - познава много добре нещата, които продава и ще те насочи кое за коя възраст е подходящо. Много често купувам подаръци от там и съм много доволна, както от артикулите, така и от обслужването  Peace За по-големите каки и батковци има готини креативни комплекти на Totum

Шу, това, което описваш ми прилича повече на "качване на главата" (както си му викаме у нашенско), отколкото на зачитане на чувствата на детето. Ми те децата понякога са доста объркани и сами не знаят какво искат. Днес например не му се ходи на спорт, танци или каквото и да било, но утре ще е на друго мнение. Това какво трябва да означава, че ще ме разиграва всеки ден ли....? Аз също се старая да зачитам чувствата на децата си и ги оставям сами да правят избор, но ги уча и да бъдат отговорни за действията (или бездействията си). Наистина има неща, които може да не са много приятни, като ходенето на училище или детска градина в Българските условия, но това са техните "задължения" към момента и те трябва да ги вършат. Помагам им да намерят и видят хубавата страна на нещата, които не им допадат, а не да виждат само негативите. Хубаво е да могат да извличат полза от всичко, дори и от лошите неща. Ох, отплеснах се в съвсем друга посока, но се надявам, че се е разбрала позицията ми.

Ние вкъщи украсяваме след Никулден. Като ни отмине вълнението около този празник вече имам времето и енергията да се посветя и на следващия. Децата обаче получават Коледни календари още на 1-ви, така че те все пак внасят някаква атмосфера и всекидневно напомнят за наближаващата среща с Дядото.
 В кооператива ще гледаме да украсим още на 1-ви или 2-ри, за да ни е хубаво за срещичката.

Бисери от градината Ники ми носи от години и много пъти ми се е налагало да отговарям на въпроса защо така им говорят там и да го уверявам, че няма наистина да ги изгонят да стоят навън ако не спят, или други подобни изцепки. Специално нашия батко приема много буквално нещата и наистина се стряска, макар и да не са насочени към него заплахите. Все по-често съжалявам напоследък, че не можах да направя и за него това, което в момента успявам да осигуря на брат му, но .... какво да се прави няма пълно щастие.

oki4, благодарности, че се заемаш със задачата по откриване и ангажиране на Дядо Коледа. Като сравнявам с линка, който е дала Танчето, тази цена ми звучи добре за период от час час и половина. Ако никой не се обяви против, в идните няколко дни, направо ги ангажирай.

Местоположението на кооператива е на ул.Черковна №39А ето карта. Ако идвате от бул. Мадрид се пада на левия тротоар веднага след първата пресечка (Франсис де Пресансе). На ъгъла има хранителен магазин "Стивън" и веднага след него (и преди бирария Халбите) е черната метална врата на входа. Звънецът не работи затова ще оставя вратата отворена, но при нужда може да ми звъните на телефона. Ако някой го няма да пише на ЛС да му го дам. Използваме апартамента на 3-ти етаж и няма асансьор, така че се настройте психически  Wink
 Аз също ще съм с двамата юнаци, няма начин да оставя Ники и само с Тео да се веселим.

Бухте, на мен слинга ми вършеше чудна работа в моменти, подобни на описаните от теб. Ники беше по-голям и не се е налагало често да го обувам и обличам, но и това се е случвало.

Роси, въобще не смятам, че е нужно да задаваш подобни въпроси. Пращай я Стела, независимо с кой, моите момчета много ще и се израдват  Hug

Ще бягам да правя импровизация на тема "Овесени бисквити с каквото има останало в шкафа и хладилника" и ще споделя после дали се е получило добре. И докато съм на вълна рецепти, споделете моля някоя такава подходяща за деца с алергия към краве мляко и производните му продукти.

Целувки на всички!!!

# 511
  • София
Veroniki, ти ако се разписваш по- редовно с такива постове от половон страница, темата бързо би стигнала края си Wink
Шу, без думи съм за твоята разходка с каратат на мъжа ти! Аз ако не друго все някои обички и дрънкулки все ще ми хванат окото!
Яна е много хубава с новата прическа!
За коледното парти
за подаръка-какво решаваме
Ако ще си купуваме отделни книйки, дали някой би взел и на мен? Аз нямам нищо предвид и не ми се рови сега.
А за пиенето- понеже ще сме по вечерно време, мисля че ще е уместно и по едно винце да му пийнем Rolling Eyes
А чашки и чинийки- всеки ли ще си носи?
Аз ще украсявам тази събота и неделя, ама без елхата, защото чакам топките да ми пристигнат по- нататък.

# 512
За протокола- в Карфур има доста коледни книжки на добри цени ( от 2.99 та до 6.99лв).
Но понеже бяхме с Елия та другата седмица ще и купя.

За партито- най- добре е всяка да каже какво ще донесе, а пък тези, които нямат възможност да правят нещо да купят чашки и чинийки. Аз лично това, което ще направя ще го нося в пластмасова купа. И ще взема сок голяма бутилка.

# 513
  • София
 Шу, миличка, честит имен ден. Желая ти много здраве, да си заобиколена от добри приятели и да сбъдваш с лекота мечтите си.

oki4, то и едно изречение да напиша все за един пост ми го брои системата. По-ефективно би било да пиша по-често по-кратки постове, за да изпишем страниците Wink

Чашки и чинии принципно имаме в кооператива, но едва ли ще са достатъчни за всички, а и по-голямата част от тях са чупливи. Аз поне се надявам да се съберем доста мами и дечица и затова мисля, че няма да ни стигнат. Признавам си, че от чист мързел, в този случай предпочитам да взема картонени чаши и чинийки, за да си спестя миенето им след това  Embarassed
 Принципно имам доброто желание да приготвя нещо домашно и вкусно, но не знам дали ще имам време понеже свекитата ще са ни на гости по това време, а не са идвали повече от година и .....  Най-вероятно ще взема плодове - мандарини или банани, че не се изискват кой знае какви усилия и умения, за да ги обелиш.
 Имаме електрическа кана и печка, така че можем да си приготвим кафе, чай или топло мляко с мед, канела, какао, шоколад и подобни глезотии.

За подаръците и аз нямам против да са книжки. Най-вероятно ще взема Коледните чудеса на Мая Дългъчева, а другата ще бъде Вълшебната шейна, за която писах по-рано.
 oki4 ако искаш може и на теб да ти взема, само кажи някаква ориентировъчна сума. Може да хвърлиш един поглед тук, да видиш дали нещо ще те грабне http://www.book.store.bg/c/p-l/c-276/koledni-knigi.html

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 22:30 от veroniki

# 514
  • Варна
Ееее, днес се завъртях в Карфур да погледна украсите, завъртях се уж и покрай книжките, но нищо не ми хвана окото ,камо ли коледни някакви.
Ние оставаме сами за уикенда и мисля да се заемем с Ния с украсата, че и времето го дават лошо - да има какво да правим. Дано малкият ни остави. Окич, какво са тия чудесии, дето ги чакаш, сподели моля.
Шу, честит имен ден, мила! Да те споменават само с добро и да си носиш името със здраве!
Вероники, и аз си мисля за тия слингове, дето са през рамо, че могат да са ми от полза. Така ще мога и с якето да го пъхна вътре и да прибягам. Макар че с кенгуруто последните пъти доста опъвах жили - тежи бре! Simple Smile Или шал, че него мога да го омотая предварително под палтото, без да ми пречи като карам?
Аз да се надуя пък  Embarassed  - нашето момиче е звездата на коледното шоу. Ще има парти, с посещение от общината и директорите на всички ясли в града и лелите не спират да я хвалят, да казват как трябва да е здрава за тържеството, най-хубаво си казвала стихчетата и танцувала ........ надух се ... пък!  Mr. Green  Пу, да не й е уроки! Само дето пак няма да присъстваме и да си видим дечицата в действие, много тъпо това. Дано поне снимки или видео организират. Не, че вкъщи не го гледам по 100 пъти на вечер, но си е друго да ги видиш накипрени и смутени малките мишки Simple Smile
Ммммм, това много ми хвана окото:

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 01:48 от Бyxта

# 515
Здравейте от Бургас  Laughing Аз съм тук за обучението за инструктори и ще съм тук чаааак до сряда рано сутринта (полетът ми наобратно е в безумния час 5.15 сутринта, но пък ще бъда при децата още преди да се събудят).

Децата много ми липсват, как ще изкарам 6 денонощия без тях не знам. Сутринта се събудих в 7.00 без часовник и не мога да заспя.... (а обучението е от 10.00).

Бургас много ми харесва (колкото можах да видя де), досега никога не бях идвала в града, само сме минавали на път за някъде. Обучението е в зала в Морската градина и от прозорците се вижда морето, прекрасно е.

Ох, като чета за коледните приготовления и ми се свива сърцето. Тази година, освен дето сме почнали коледния календар, още нищо друго не сме направили (едни лимонени маслени бисквитки само, дето се изядоха още вечерта). Не успяхме да завършим дори календара и сега като се върна за един ден трябва да го приключим, че да може на следващия джуджетата вече да оставят подаръчета... Как ще смогна, не знам. Добре че съм накупила поне подаръчета...

Хайде до скоро от мен, че ще тръгвам към обучението... Ще ви пиша после пак, че да изпишем темата Simple Smile

# 516
Да ударя едно рамо в изписването на темата...

Бухте, браво на малката къдравелка! С право се надуваш ... пък! Дано все така да я хвалят! Ще помага и малкия в украсата - дай му да къса хартиени снежинки и да видиш как добре ще се справи!

И на мен ми харесаха книжките от линка на Вероника. Как все не успявам да намеря нищо интересно! Направо започвам да се комплексирам. Добре, че познавам такива активни и изобретателни хора, та да пооткрадна малко идеи.

И аз мисля, че ще е най-добре да има хартиени чинийки и чашки на партито - хем няма да се чупят, хем може да са подходящо украсени. Много хубаво парти ще бъде - с батковци и бебоци! Ура!

SZA , ако ти бях детенце, сигурно нямаше да мога да ходя от преяждане по Коледа - такива вкусни неща показваш, а и аз съм си лакома.... С децата ще се нагушкаш след няколко дни, а сега използвай възможността за почивка и отпускане. Всеки има нужда от няколко дни по линията "и аз съм човек". Като се събудиш толкова рано пак, помързелувай малко, поизлежавай се - от кога не ти се е случвало?

# 517
  • София
oki4 ако искаш може и на теб да ти взема, само кажи някаква ориентировъчна сума. Може да хвърлиш един поглед тук, да видиш дали нещо ще те грабне http://www.book.store.bg/c/p-l/c-276/koledni-knigi.html

Моля и за мен, че тук изборът е много еднообразен. Няма  претенции за цена.

За партито ще нося овесени курабийки и мъфини с тиква или със сладко - каквото намеря за момента. Понеже в момента организирам и тукашното Коледно бебешко-детско парти (на 1-ви ще бъде), може да е добра идея да инвестираме наистина в еднократни консумативи. Вярно, не е много екологично, но понякога се налага  Embarassed
От кафе много вероятно ще има нужда - как точно ще процедираме?

Ние предвид особеностите тази година няма да украсяваме у дома, взехме една малка декоративна елхичка за радост на Калин и сме я сложили вчера в стаята, да не го лишаваме съвсем.

# 518
Зеленко, тя вашата украса ще си дойде сама! Стискам палци всичко да е леко!

Кафе мога да донеса разтворимо (напоследък съм фен на Douwe Egberts espresso), а ако има фенове на еспресото, мога да взема и мляно.

# 519
  • Варна
Бухте, браво на Ния! Порастват човечетата и успехите им стават още по-значими и трогателни! Дай Боже само такива поводи за радост и гордост да си споделяме занапред! Hug
СЗА, напълно те разбирам относно невъзможността да се възползваш пълноценно от дните без деца. Аз постоянно мрънкам, че искам глътка въздух и почивка от децата, но когато ги няма, ужасно ми липсват и пак само за тях мисля и говоря. Дори на почивка не ми се ходи без тях.....Абе сама си го правя, а после се оплаквам   Crazy
Шу, честит имен ден на патерица! Не знам какво съм се замотала, че съм пропуснала да те поздравя вчера, но макар и със закъснение от сърце ти желая много семейно щастие и сбъднати мечти! А Яна е прекрасна малка госпожица с новата прическа Hug
Вероники, кой се грижи за децата в кооператива - наели сте възпитател или вие, родителите се редувате? Доволна ли си?
Зеленко, кърмиш ли още Калин и възнамеряваш ли да го правиш в тандем, че ми е интересна тази комбинация?

# 520
  • София
Зеленко, кърмиш ли още Калин и възнамеряваш ли да го правиш в тандем, че ми е интересна тази комбинация?

Да, не съм спирала. Още от раждането му бях решила да не си определям краен срок до кога да кърмя, а с  течение на времето се убедих, че да оставя на него да покаже кога ще израстне тази си нужда е най-доброто решение за нас. Когато се разбра за бременността, проучих още веднъж всичко, което знаех от преди, четох, питах... както ме познавате, дори си набавих и квалитетна книга по въпроса: Adventures in Tandem Nursing: Breastfeeding during Pregnancy and Beyond. Спокойна, че няма да навредя на неродена мома, си продължих да кърмя. За разлика от повечето бременни едва наскоро започнах да усещам леко намаляване на кърмата, което може да се дължи и по-скоро на намаленото сукане на буболец - малко сякаш е символично вече, не съвсем редовно, "за малко и без да хапя, мамо"  Mr. Green Момчето е отдавна голямо, показа, че може да заспива и да се успокоява чудесно и без кърмене и не виждам смисъл да му отказвам без нужда тези моменти, когато все пак си поиска. Подготвена съм, че може да се отбие сам поради промените в състава и вкуса на кърмата през последните месеци на бременността - ако го направи, ще съм спокойна, че решението е негово. Подготвена съм, че може да не се отбие сега и да се окажа в приключението "кърмене  в тандем", което не ме притеснява ни най-малко, дори ми е по-скоро любопитно  Mr. Green Ако стане така, ще споделям, няма проблеми Simple Smile

# 521
Ето ме и мен.

Благодаря ви момичета за пожеланията. Вчера беше много приятно, ходихме малко на пазар, купих си тенис ракета за имения ден Mr. Green Вечерта бяхме на ресторант, много приятно беше а децата се държаха много добре.

Бухте надувай се, как не! Браво на детето, много и се радвам.
Аз бях на родителска вчера. Доволна съм, пише страхотни разкази и теми. Правописа е добре, математиката му е супер. Страхотни плакати е направил и принтирал на компа. По наука също е много добре. Малко бил бавен в обличането и му било скучно по литература но.... то пък не може всичко. Mr. Green

По въпроса с мечтата, още ще се чака. Онзи ден така ни ядосаха и 10;30 вечерта.... но се реши че все пак ще се чака Tired

Леле ще заспя, егати времето Tired

# 522
  • Варна
Бухте, браво на малката къдравелка! С право се надуваш ... пък! Дано все така да я хвалят! Ще помага и малкия в украсата - дай му да къса хартиени снежинки и да видиш как добре ще се справи!

Joy Joy Joy  Танче, не ми се ще нещо да го захраня първо с хартиени снежинки, иначе съм сигурна, че ще се справи. Мерси на всички за споделената ми радост  Hug  то и без това все се оплаквам от горкото дете, веднъж поне да го похваля.
Браво и на Боян! Шу, значи още ще се стиска - докато я сбъднеш, мечтата и с мечта!  Hug  fingerscrossed
Гери, ти защо подпитваш така за кооператива? Да не ти е хрумнало нещо? Как се справя Мони в яслата?

# 523
  • Варна
Бухте, питах Вероники и Зеленкото, защото смятам да правя кооператив (за ясленчета, първолаци и възрастни, които искат да учат английски) и да предлагам екстра - кърмене в тандем Mr. Green Joy
Сега сериозно, Мони е много добре, вече даже спи в яслата и има да учи стихчета за Коледа, но в петък почна да кашля и я спрях. Дано се разминем със сироп и скоро да сме пак на линия.

# 524
  • София
Съжалявам, че занимавам цялата тема с това коледно парти, но така и не си направихме отделна...
Видях във ФБ, че има разни питания, та затова едно обобщение.

4ти демември, неделя.
Родителски кооператив Приказен дом.
...
 Местоположението на кооператива е на ул.Черковна №39А ето карта. Ако идвате от бул. Мадрид се пада на левия тротоар веднага след първата пресечка (Франсис де Пресансе). На ъгъла има хранителен магазин "Стивън" и веднага след него (и преди бирария Халбите) е черната метална врата на входа. Звънецът не работи затова ще оставя вратата отворена, но при нужда може да ми звъните на телефона. Ако някой го няма да пише на ЛС да му го дам. Използваме апартамента на 3-ти етаж и няма асансьор, така че се настройте психически  Wink

Моля, нека да уточним до утре вечер начален час - 4:30, 5 или 6 . Както и час в който да пристигнат ДК и Снажанка.
Всеки трябва да носи- книжка -подарък за детето/ децата си.

Ако съм пропуснала или объркала нещо, нека някой ме допълни или поправи, ще си редактирам важното съобщение. Hug

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 14:41 от oki4

Общи условия

Активация на акаунт