poli+, вносители на Wader са Марни. Имат щанд в Малкия ЦУМ и мадамата там е страхотна - познава много добре нещата, които продава и ще те насочи кое за коя възраст е подходящо. Много често купувам подаръци от там и съм много доволна, както от артикулите, така и от обслужването
За по-големите каки и батковци има готини креативни комплекти на TotumШу, това, което описваш ми прилича повече на "качване на главата" (както си му викаме у нашенско), отколкото на зачитане на чувствата на детето. Ми те децата понякога са доста объркани и сами не знаят какво искат. Днес например не му се ходи на спорт, танци или каквото и да било, но утре ще е на друго мнение. Това какво трябва да означава, че ще ме разиграва всеки ден ли....? Аз също се старая да зачитам чувствата на децата си и ги оставям сами да правят избор, но ги уча и да бъдат отговорни за действията (или бездействията си). Наистина има неща, които може да не са много приятни, като ходенето на училище или детска градина в Българските условия, но това са техните "задължения" към момента и те трябва да ги вършат. Помагам им да намерят и видят хубавата страна на нещата, които не им допадат, а не да виждат само негативите. Хубаво е да могат да извличат полза от всичко, дори и от лошите неща. Ох, отплеснах се в съвсем друга посока, но се надявам, че се е разбрала позицията ми.
Ние вкъщи украсяваме след Никулден. Като ни отмине вълнението около този празник вече имам времето и енергията да се посветя и на следващия. Децата обаче получават Коледни календари още на 1-ви, така че те все пак внасят някаква атмосфера и всекидневно напомнят за наближаващата среща с Дядото.
В кооператива ще гледаме да украсим още на 1-ви или 2-ри, за да ни е хубаво за срещичката.
Бисери от градината Ники ми носи от години и много пъти ми се е налагало да отговарям на въпроса защо така им говорят там и да го уверявам, че няма наистина да ги изгонят да стоят навън ако не спят, или други подобни изцепки. Специално нашия батко приема много буквално нещата и наистина се стряска, макар и да не са насочени към него заплахите. Все по-често съжалявам напоследък, че не можах да направя и за него това, което в момента успявам да осигуря на брат му, но .... какво да се прави няма пълно щастие.
oki4, благодарности, че се заемаш със задачата по откриване и ангажиране на Дядо Коледа. Като сравнявам с линка, който е дала Танчето, тази цена ми звучи добре за период от час час и половина. Ако никой не се обяви против, в идните няколко дни, направо ги ангажирай.
Местоположението на кооператива е на ул.Черковна №39А ето карта. Ако идвате от бул. Мадрид се пада на левия тротоар веднага след първата пресечка (Франсис де Пресансе). На ъгъла има хранителен магазин "Стивън" и веднага след него (и преди бирария Халбите) е черната метална врата на входа. Звънецът не работи затова ще оставя вратата отворена, но при нужда може да ми звъните на телефона. Ако някой го няма да пише на ЛС да му го дам. Използваме апартамента на 3-ти етаж и няма асансьор, така че се настройте психически
Аз също ще съм с двамата юнаци, няма начин да оставя Ники и само с Тео да се веселим.
Бухте, на мен слинга ми вършеше чудна работа в моменти, подобни на описаните от теб. Ники беше по-голям и не се е налагало често да го обувам и обличам, но и това се е случвало.
Роси, въобще не смятам, че е нужно да задаваш подобни въпроси. Пращай я Стела, независимо с кой, моите момчета много ще и се израдват

Ще бягам да правя импровизация на тема "Овесени бисквити с каквото има останало в шкафа и хладилника" и ще споделя после дали се е получило добре. И докато съм на вълна рецепти, споделете моля някоя такава подходяща за деца с алергия към краве мляко и производните му продукти.
Целувки на всички!!!

Или шал, че него мога да го омотая предварително под палтото, без да ми пречи като карам?