Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 978
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Хехе Тони, развесели ме, неусетно - с този 8 декември, направо на Коледно-студентско парти ми навя...

Много се радвам, че Рая бързичко привикна да си казва. А за нощния памперс, ние съвсем наскоро го махнахме, преди 2-3 седмици, а сме без памперс от юни... та някъде 4 месеца  Crazy ама хич не съм давала зор Crazy. и Бибата сама си каза, че повече не иска да има памперсови гащи.... и така. Аз само я предупредих, че ако й се пишка през нощта ще трябва да ме буди и в интерес на истината го прави - не е редовно, но се случва да пишкаме заедно нощно време.

Никитка, за столчето и аз не мога да дам много акъл, само исках да кажа, че едно от последните ни забавления е свързано със самостоятелното качване и слизане от колата и настаняване в стола. Та съм много радостна, че не я вдигам, поне там. Е, прежалвам, че стъпва тук и таме с обувките, ама все пак е дете и някакси тези неща съм ги приела. Та, ако това ти звучи може да пробваш да подканиш Софи сама да се качва и настанява. При слизане само подавам ръка, за да може да се засили спокойно и да скочи.

Иначе и аз тихичко да се похваля, че днес ми похвалиха гарджето, че не е плакала и много е слушала "грам сълза не пуснах, мамо" и една такава горда.... та от края на миналата седмица взе да се просветлява и над нас. Може и да не съм споделяла, ама голям рев ни беше налегнал в пуста ДГ, тачак взех и отпуска и я взимах по-раничко миналата седмица, че чак беше прегракнала милата от рев... Но пък установих, че е до характер, защото се бях притеснила, че е в супер стрес и ни приема, ни предава (малко и госпожите помогнаха с разкази как не спира да плаче и пищи и не спи и седи на прозореца и гледа да види тате...) Но в същото време на някакви невинни мои въпроси ми даваше доста смислени отговори и демонстрираше наблюдателност, отделно всеки ден ми сервира по някое ново стихче или песничка.... та просто си реве за внимание детето и малко от инат... ама сега какво да се прави. Иначе от утре сме на плуване, голям мерак има за това, купихме шапка, халатче...."пояс си имам, лодка си имам, мамо".... това като ми изброяваше какво й е нужно за плуването  Laughing

Поздравления на всички за успехите и хубавите поводи, които са имали напоследък и стиснати палци, за всички които имат нужда  Hug

# 376
Момичета, много ви благодаря за отговорите  Hug

Танче   Hug тя отдавна може да си слиза и да се качва сама, даже в повечето случаи настоява.Но...мнооого се мотка и се бави, а аз напоследък почти( да не кажа винаги  Crazy ) бързам.Все сме на тагадък( как ли се пише тази дума  Mr. Green ), все в последния момент тръгваме и гледам много бързо да я метна на стола.Та ако е без такава пластмасова подложка и по-ниска седалка, тя дори да се качва сама , ще става по-бързо. Лошото е, че не и е никакъв проблем да си измъкне ръцете от коланите и го прави редовно  Crazy Което лекичко обезсмисля функцията им. Не знам от какво зависи и от всички видове колани ли ще може да се измъква...направо не знам вече.
Тони, Рая няма ли да е малка за седалка, дори и догодина?Знам, че колкото по-дълго се вози с колани, толкова по-безопасно?
Бухте, мерси и на теб за статията - беше ми полезна, но....ме отказа да взимам столче втора ръка.Ако трябва да гледам тези, които водят класацията - то и на половин цена няма да паднат под 200-300 лв., а толкова не можем да отделим. А и ми направи впечатление, че една и съща марка столче може да е както на челните места, така и на последните по сигурност  Crazy в зависимост от конкретния модел. Така че ще търся нещо като Чиполино, Бертони, Мони... но ново.При тях май не е от кой знае какво значение каква марка точно ще изберем  Crazy разликата сигурно е само във външния вид  Mr. Green но ако имате някакви наблюдения все пак....казвайте! Със сигурност обаче ще държа да е с колани.

Извинете ме, че ви занимавам толкова подробно с моите терзания, ама като ми влезне някоя муха в главата и чак не мога да спя, само за това мисля. Laughing

За памперса само да кажа - нощния го свалих 2 месеца след дневния.Определено не винаги е бил сух сутринта, но реших, че е готова вече. При нас обаче има една др. подробност - аз я вдигам да пишка по някое време, обикновено към 12-1 ч.( когато си лягам  Crazy ), защото иначе трудно ще издържи до 10 сутринта.Не и пречи, тя и без това се разбужда по няколко пъти след като заспи и използвам такъв момент. после веднага си заспива.Имали сме инцидентни напикавания - сутрин да я намеря мокра, но не е много често и мисля, че с времето ще изчезнат.

Шу, стискам палци, за каквото и да е! Второто столче е страхотно  Peace

А, и докато съм се сетила - сдобих се с...гювеч...голям...  Grinning и имам проблем - какво и как да готвя в него  Crazy ( не ми се смейте, ама не съм имала такова чудо) - идеи?  Само да предупредя, че трябва да е нещо много лесно и бързо, изискващо минимум време от към приготвяне( после нека си къкри колкото иска).

Айде лека, докато не съм се сетила за още някоя глупост посред нощите  Mr. Green

# 377
Никита второто столче е 36 паунда, виж дали не можеш да си го поръчаш от тук.
За гювеча, аз правя най често ориз. Слагам пилешко, ориз, замразени зеленчуци (морков, царевица, грах), мазнинка, вода и един бульон и го мятам във фурната. Но да си призная когато сложа повечко мазнинка, става по-вкусно Embarassed. Отнема около 10 мин за приготвяне,но после не знам колко точно го пека Embarassed. Или слагам картофи, чушки, чесън, абе всякакъв зеленчук, подправки, месо и пак пека. Става много добре и не се занимавам Mr. Green

Ели успех другия път и Елия бързо да оздравява Hug

# 378
Шу, мерси мила, за предложението да споделя, но нека ми отмине малко първоначалния стрес и се надявам да мога да разкажа и да ми олекне... Стискам палци да се осъществи мечтата ти!

Никита, аз бих се водила от килограмите за столчето първо, а след това от височината. Ако малката си измъква ръцете, значи не си стегнала правилно коланите - като стегнеш трябва да можеш само да си пъхнеш пръста между детето и колана, не знам добре ли обясних. Столчето, което е показала Шу е много хубаво и ако го поръчаш през посредник ще ти влезе в бюджета според мен (обикновено слагат 8-10% отгоре плюс доставката). За мен нашите деца са много малки за седалка, независимо от височината си. Принципът е друпосочен - килограми (това е заради издържливостта на стола спрямо килограмите при евентуален удар) и коланите да минават през гърдите и рамото (т.е. ако е с коланите на колата и не минават през гърдите, а примерно по-нагоре и към вратлето, е опасно).

Тони, на Ники махнах нощния памперс когато той каза, че не иска, но той много бързо искаше да се отърве, сигурно не повече от две седмици спа с памперс през нощта.

# 379
  • София
А, и докато съм се сетила - сдобих се с...гювеч...голям...  Grinning и имам проблем - какво и как да готвя в него  Crazy ( не ми се смейте, ама не съм имала такова чудо) - идеи?  Само да предупредя, че трябва да е нещо много лесно и бързо, изискващо минимум време от към приготвяне( после нека си къкри колкото иска).

В бележките ми във Фб има една за пиле с гъби в йена - като ми скимне или гъбите са повечко, правя същото в гювеч, огромен (във фурната).

За Коледното парти
аз бих се радвала да е макс. късно. Тони казва до 8-ми, как ви се струва 7-ми декември, сряда, вечерта? Или държите да е уикенд? Тогава трябва да е 4-ти, неделя?

# 380
Момичета, много благодаря, че взимате присърце моите "терзания". Шу, един, може би глупав въпрос  Crazy, но паунд и лира едно и също ли е? Колко излиза това в лв. ? Честно да си кажа съм доста "боса" в тия поръчки от чужди сайтове, надали ще се оправя...а и нямам представа колко може да излезне доставката...да не е повече от столчето  Mr. Green Mr. Green Иначе столчето наистина е супер...Шу, би ли могла да ми пуснеш линк към сайта, от който си го видяла?
А за гювеча - чуденката ми е за количеството вода - най-вече при ориза, същите пропорции ли са както, ако е в тава например( 1:3) И за другите манджи, повече , по-малко или същото количество се слага?

# 381
Никита заповядай http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydispl … 14568_10001_14568

Вода слагам на око. Иначе нека момичетата, които поръчват да се изкажат. Знам че се поръчва до адреса на доставчика в Лондон и той ти го кара, но само толкова Embarassed.

# 382
Два дни ме няма и какви интересни теми сте подели...
Ние сме си със столчето до 18 кг и за сега е добре. И Митко се измъква от коланите, но ако са достатъчно стегнати, не иска да стои в столчето, та ги поразхлабих като компромис.

Бухте, нощния памперс го махнахме скоро след дневния, като всъщност доста време преди това беше сух. Нощни (по-скоро сутрешни) инциденти имахме няколко напоследък, но може и да е защото още се сополиви, а и доста течности пие преди лягане. И той ходи на гърне преди и след банята, но сутрин към 6-7 се изпуска, а ми е жал да го будя толкова рано за изпреварващо пишкане, че душата му спи и се клатушка над гърнето като пиян морков, даже веднъж се опита да легне пишкайки, та пак чистих и прах... Иначе от време на време ме буди в 6 с боен вик "Мамо, дай китайата, искам да ти пея!" и ми пее! А вчера във влака (пътува за първи път) ми изпя "Аз съм Сънчо" съвсем сам и за мое изумление - нямам спомен да сме гледали Сънчо повече от 2 пъти и то случайно.

Никита, в гювеча слагай вода както си е нормално и печи на бавен огън дълго време - каквото и да сложиш, все е вкусно - картофки, патладжан, чушки, лук, бамя, домати и месо например (в нас го правим без картофите, че Ицо не харесва комбинация от чушки и картофи); само картофи, лук и морковче с месо; зеле също става.

Шу, стискам палци! Прекрасно е, когато мечтите се осъществяват!

СЗА, и на теб стискам палци лошото да минава и да се забравя!

И аз харесвам идеята за Коледно-Студентско парти, но се надявам да съм свободна (т.е. мога да кажа дали ще дойдем след като се уточни датата). Ако искте да е в същото клубче, като миналата година (в Младост 2), може и аз да го запазя. Само не знам дали в началото на декември дядо Коледа ще може да дойде....

# 383
Никита, аз поръчвам с тази фирма: www.givetransport.com. Специално от kiddicare не можеш да поръчаш директно ти, трябва ти посредник, тъй като не приемат БГ карти. Аз от там купих на Гого стола. Те си слагат 9% върху стойността на поръчката ти, плюс транспортните разходи, което ще бъде само доставката от Англия до България в случая, тъй като гледам, че на това точно столче пише, че е с безплатна доставка в Англия. В зависимост от тежестта на кашона (гледам, че столчето тежи 4.6 кг, значи няма да е повече от 5-6 кг), ще платиш не повече от 15 лв за доставка до България. Така че общо ще ти излезе най-много 110-112 лв (столче 37 лири х 2.40 пляс 9% върху стойността плюс доставка). Според мен си струва!

# 384
Момичета, крайно времее да се засрамим Crossing Arms. Темата е пусната Юли Crossing Arms.Пясъчното дупе май цяла зима ще си го гледаме.  Crossing Arms Crossing Arms Извинения за отсъствия вече не се приемат Crossing Arms освен по здравословни причини Crossing Arms Laughing

# 385
  • Стара Загора
Извинения за отсъствия вече не се приемат Crossing Arms освен по здравословни причини Crossing Arms Laughing

Joy Joy Joy Joy

# 386
Момичета, крайно времее да се засрамим Crossing Arms. Темата е пусната Юли Crossing Arms.Пясъчното дупе май цяла зима ще си го гледаме.  Crossing Arms Crossing Arms Извинения за отсъствия вече не се приемат Crossing Arms освен по здравословни причини Crossing Arms Laughing

Embarassed JoyШу, така ме развесели Joy
, пък съм от тези, които май само четат напоследък Simple Smile

Включвам се веднага с един въпрос, за който разговаряме от няколко дни с малката госпожица, "Какво ще ти донесе Дядо Коледа?", миналата година имаше чудни идеи Simple Smileза подаръците  тук в темата.

Засега иска само голяма торба с банчета(банани) и Мнооого чинки(палачинки) hahaha, аз й обяснявам, че дядо Коледа идва от далеч, и може и друго да й донесе, някаква играчка, например кукла, но тя си имала Crossing Arms

# 387

Joy Joy Joy А така де! hahaha hahaha

# 388
A така, имало ефект Mr. Green

Коко Яна иска "кука", "гоааама кука", демек голяма кукла. Но кукли има доста. Много се радва и на къщи, има много хубави дървени къщи за кукли, иска и поредното колело, кола и тн. Но не знам още, мисля го и се чудя, Боян вече е готов. Това което ме спира е  че цялата къща е зарита с играчки, но никой не ги поглежда. Да, много се радват като ги получат,но после дори не знаят къде са. А толкова средства отиват ей така, за да няма къде да седна после или само да се спъвам.

# 389
А, много хубава тема сте захванали Rolling Eyes. Аз също съм се замислила вече. Супер много съм харесала една кола с дистанционно и тя ще му е единият подарък. Другите още не съм ги измислила - мисля си да е нещо не много голямо, примерно от тези игри за развитие на мислене и тем подобни работи, че почти нямаме такива играчки (пък и той до скоро хич не ги отразяваше). Другото, на което много се чудя са едни пумпали, които много разискваха миналата година в темата на Тойса (трябва да ги намеря кои бяха точно)
И вярно ужасно малко пишем, 26 страници за 4 месеца Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт