Иначе аз установих, че питането през 1/2 час дали има пиш, дава често обратен резултат.
Моята тактика беше да го подканвам само когато се налага - преди лягане и преди излизане.
Успех ти желая!

От снощи обаче е доста по-добре и се надявам да е попреминало, че беше с много висока Т две нощи и с една гадна ларингитна кашлица, не бях спала два-три дни. Пие само сироп за кашлица и спрей за нос, де, не е нещо сериозно, но бая се бях поуплашила...
. Но наистина сега или после, все ще стане, няма как да не стане, само ти не се ядосвай 
и съм сигурна че ако споделиш, ще получиш голяма подкрепа, а и с много положителни мисли нещата ще се наредят.
Много съм щастлива. Свикна да си казва - вече дори не я питам..тя просто идва и ми казва. Днес бях попритеснена, защото изкарахме 6 часа в парка, даже си направихме импровизиран пикник и тя издънка почти 500 мл. вода и сок и 40 мин. след това си каза сама...а аз я бях питала няколко пъти, но като дойде момента си каза.
Днес спа и на обяд и нямаше никакви произшествия. Все още слагам памперс за през нощта, но е сух вече 3-та сутрин. Аз я чаках тя да раши да си каже...но ако я чаках можеше до 1 клас да си ходи с памперс.
Ето защо просто във вторник реших да и сложа гащи...и не ги махнах въпреки напишкването...и не съжалявам. Май се понаучи...ще видим де, все още е рано да се каже. Та ето и последното мартенче е на път да махне памперса.

И за теб много

Вдига ми едни Т от 39 гр., а тази вечер започна и да кашля много гадно и нещо се опасявам да не прави спазъм пак...И да, винаги трябва да е събота и неделя
Та така, използваме следобедните часове за разходка, че тогава е и най-слънчево. Та така...много и знае устата на малката госпожица, по цял ден мели нещо, нарежда, много ми е сладка като се заиграе вече сама( рядко и за малко), ама влиза в някакви роли, ходи на работа
Ако удари кака си - било само наужким, била плакала наужким и т.н. И е на вълна палатки.Цялата къща е в палатки, ако не сме навън, все това правим
Кога мина това време..просто като миг. Отбелязахме го...у дома със съдедите на гости
Така че 4 месеца плътно без помощ.Преди поне Никол я взимаше по някоя събота и неделя или София за 2-3 часа...все беше нещо, а сега... влача я с мен по инстанции и къде ли не, трябваше да ходя с нея и на АГ, и на мамолог...ама се свиква, като няма на къде 

).Просто е от възрастта...съдейки по Никол, колко викане и усилия ми коства да я накарам да си оправи стаята, дрехите, бюрото...не ми се говори.
и да не се повтаря!

Ако мислиш да почвате ДГ догодина ще й се промени сигруно. При нас не се получава - ако не спи през деня Алекс, ляга много рано, после по някое време през нощта се буди и 1ч се върти, после пак се буди късно сутринта, съответно не може да заспи през деня и се повтаря работата... Иначе ме е яд, че изпускаме точно най-хубавото време за разходки - вчера към 13.30ч се прибрахме да спи Алекс, а то тогава стана най-приятно и топлещо слънцето
). Лошото е, че при гр. 9-18 повечето имат такава пластмасова основа, която пак надига доста височината.
Я да видим какво запомних.
А съдбата понякога много добре знае как да ти обърка работите, че после да я споменаваш с добро. Аз в образователно - професионален аспект поне имам да я черпя поне 3 пъти много сериозно. Да се оправя бързо Ники! А за другите дертове - да минават и да се махат! 
А съвсем сериозно до всички, след колко време без намокрен нощен памперс свалихте и него? 
Въобще тая тема май ще я влачим до другото море. По въпроса за столчетата - аз не мисля, че кой знае каква височина ще спестиш, ако го смениш. Виж, за пренасянето е друга работа. Често ли се налага? Иначе аз не бих сложила още доста време от тези 15-36 кг. Включително и заради лиспата на свои колани. По-скоро, ако инцидентно сменяте колите, бих сложила в другата една седалка, но за постоянно возене, мисля че 0-18 е в пъти по-сигурно. Другото, което сега ми минава през ум е, че не знам колко трябва да е тежко детето, за да задейства при нужда (не дай си, Боже!) този механизъм на коланите в колата, дето блокират при рязко дръпване. Ето ти една много полезна статия по тези въпроси.

Не знам и аз кога ще го махме и нощния....но съм склонна да й дам още малко време, само защото по някое време през нощта я взимам при нас с бебето на спалнята и да не направи беля там. 
Едва ли ти помогнах, но така обмисляхме нещата и се надявам за нас да проработят.