Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 985
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
За такъв размер(90/200) може да провериш и в ИКЕА.
Иначе аз установих, че питането през 1/2 час дали има пиш, дава често обратен резултат.
Моята тактика беше да го подканвам само когато се налага - преди лягане и преди излизане.
Успех ти желая! Simple Smile

# 361
Благодаря за идеята! Peace

Да, сигурно си права за честото питане, но Рая пие доста течности и често пишка. Днес по изключение не е пила много и пишка само 3 пъти до сега и то в гърнето. Много съм горда - днес не съм прала още, ама то има време докато заспи. Иначе след днешното питане през 20 мин. за пишкането май свикна да казва кога не й се пишка...вече ми казва и НЕ. За сега е добре...да видим как ще е натам. Thinking Thinking

# 362
Тони, успех с памперса. Аз пак да кажа, че при нас всичко стана много бързо и лесно, когато Ники сам поискада го махаме. Аз слагах винаги за сън, но той започна да иска гащи от един момент и за съня и аз се прежалих - не сме имали проблем от лятото изобщо. Чак сега преди 10-тина дни се беше напишкал на обедния сън, но то е защото не беше пишкал от сутринта, т.е. съвсем инцидентно. Така че, ако приемаш съвет, остави я да спи с памперс докато тя поиска да й го махаш... Имай предвид, че тя все пак вижда и малкото си братче с памперс и сигурно се чуди "защо той ще има, а аз - не" Simple Smile

Елвинг, успех в яслата.

Животинче, да не е имал проблеми с точно тази сестра?

Сия, и на мен ми е по-хубаво в темичката. ФВ е малко досаден Simple Smile

Аз да се оплача, че Ники е болен  Sad От снощи обаче е доста по-добре и се надявам да е попреминало, че беше с много висока Т две нощи и с една гадна ларингитна кашлица, не бях спала два-три дни. Пие само сироп за кашлица и спрей за нос, де, не е нещо сериозно, но бая се бях поуплашила...

Но, ох, имам други дертове. Ама не ми се разправя. Много ми е тежко!

# 363
Здравейте момичета.

Тони много успех и от мен. И аз си мисля, че тя трябва да си реши сама, че трябва, но в същото време ти трябва да и помогнеш да реши Mr. Green В смисъл, да Нико е с папмперс, но той е бебе, а тя е кака - голяяяяяма кака Wink. Но наистина  сега или после, все ще стане, няма как да не стане, само ти не се ядосвай  Hug

СЗА сподели мила, аз от тук черпя много сили Hug и съм сигурна че ако споделиш, ще получиш голяма подкрепа, а и с много положителни мисли нещата ще се наредят.

Ние бяхме до Лондон. Само се разходихме. Каза че добре е заздравяло всичко и май следващата операция ще е след година. Ще видим.

Вчера ги водихме на зоологическата. Е по-щастливо дете от моето нямаше Mr. Green Толкова беше въодушевена и сега само разказва и пее за животните Laughing

Оф чакат ме да мина едно ниво на играта Crazy

# 364
Благодаря ви, момичета!

Аз май ще се хваля тихичко... От 4 дни Рая е с гащи, а от 2 дни не съм прала напишкани такива.  Party Много съм щастлива. Свикна да си казва - вече дори не я питам..тя просто идва и ми казва. Днес бях попритеснена, защото изкарахме 6 часа в парка, даже си направихме импровизиран пикник и тя издънка почти 500 мл. вода и сок и 40 мин. след това си каза сама...а аз я бях питала няколко пъти, но като дойде момента си каза. Party Днес спа и на обяд и нямаше никакви произшествия. Все още слагам памперс за през нощта, но е сух вече 3-та сутрин. Аз я чаках тя да раши да си каже...но ако я чаках можеше до 1 клас да си ходи с памперс. Wink Ето защо просто във вторник реших да и сложа гащи...и не ги махнах въпреки напишкването...и не съжалявам. Май се понаучи...ще видим де, все още е рано да се каже. Та ето и последното мартенче е на път да махне памперса.Simple Smile Party

СЗА, за нощния - ще я изчакам сама да каже, но за дневния малко настоях...но тя пък с 2 обяснения в повече и се съгласи сама.  Wink

Дано се оправи Ники бързо. Hug И за теб много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Шу, точно като теб си мислих и аз....доста я изчаках...ей го Нико ще стане на 6 месеца след 2 седмици..време му беше..и мисля, че улучих момента. Дано да е така. Praynig
Гледах ви последните снимки във ФБ и знам, че Яна е красиво дете....ама тя от ден на ден все по-красива става..направо ми пълни душата. Много да я нацелуваш и нея и баткото. Hug

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 00:36 от Tony_st

# 365
Здравейте, момичета!

Викам да драсна и аз някой ред, да не би да ме забравите  Mr. Green Нещо напоследък не стигам до форума...не, че правя кой знае какво, но ежедневните задължения така са ме завъртяли...уж вкъщи си стоя и все бързаме за някъде, все няма време за нищо, на обяд взимаме кака от у-ще, следобяд я водим ту на танци, ту на плуване....все търчим нанякъде. На всичкото отгоре от вчера Никол е болна и тя.....може веднъж в годината да боледува, ама като се разболеле, трябва да е качествено  Crazy Вдига ми едни Т от 39 гр., а тази вечер започна и да кашля много гадно и нещо се опасявам да не прави спазъм пак...И да, винаги трябва да е събота и неделя  Mr. Green Та за сега се лекуваме с подръчни материали, дано не се стигне до АБ. Старая се да пазя София, ама то трудна работа, все при кака си се завира.
Новото при нас е, че София вече не спи следобяд.Вече 2-3 седмици ще станат. Просто става много късно, рядко преди 10.30, понякога и в 11 ч. Като я сложа след 16 ч. съответно да спи, дремва половин час и после е кукуряк до 23 ч. вечерта.Реших, че явно няма нужда от тези 30 мин. сън следобяд и май се оказах права.Чудесно си издържа до вечерта , а друго си е, като детето ти заспи към 21.30 най-късно  Grinning  GrinningТа така, използваме следобедните часове за разходка, че тогава е и най-слънчево. Та така...много и знае устата на малката госпожица, по цял ден мели нещо, нарежда, много ми е сладка като се заиграе вече сама( рядко и за малко), ама влиза в някакви роли, ходи на работа  Laughing...и доста злоупотребява с понятието "наужким"  Crazy Ако удари кака си - било само наужким, била плакала наужким и т.н. И е на вълна палатки.Цялата къща е в палатки, ако не сме навън, все това правим  Mr. Green
И да се похваля, малко със закъснение - вчера чукнахме 10 годинки брак  bowuu Кога мина това време..просто като миг. Отбелязахме го...у дома със съдедите на гости  Mr. Green Ама така е, с 2 деца, които няма на кого да оставиш... майка ми и тя в началото на месеца духна към САЩ и ще седи там чак до февруари  Crazy Така че 4 месеца плътно без помощ.Преди поне Никол я взимаше по някоя събота и неделя или София за 2-3 часа...все беше нещо, а сега... влача я с мен по инстанции и къде ли не, трябваше да ходя с нея и на АГ, и на мамолог...ама се свиква, като няма на къде  Simple Smile
Иначе много ме заинтригувахте с тези съботни културно-интелектуални дейности и ще вземем някой път и ние да дойдем, много хубаво ми изглежда  Peace
Елвинг, с какво ти е свързана работата, че нещо явно съм пропуснала?
ДиМа, и аз мисля, че хобито на баткото е прекрасно( то каквото и да било хоби).Можеш само да се радваш. А за домашните задължения - не мисля, че конете са виновни  Mr. Green Споре мен и без тях пак нямаше да ги върши ( ама те успокоих  Crazy ).Просто е от възрастта...съдейки по Никол, колко викане и усилия ми коства да я накарам да си оправи стаята, дрехите, бюрото...не ми се говори.
Аз май си взех дозата писане за още 2 месеца  Laughing Ама така е, като пиша рядко вече.
Желая на всички болнички бързо оздравяване, а на Кали много  Hug и да не се повтаря!

# 366
  • София
Привет!  Simple Smile
Мислех да се понаспя тези дни, ама не ми се получи... някой знае ли как се връща 1ч в детския часовник  Simple Smile
Тони, браво за памперса Peace
СЗА, оправяйте се  Hug
Шу, все забравям - много ми беше интересно да чета за вашите преживявания в Япония.
Никита, хубав режим  Simple Smile Ако мислиш да почвате ДГ догодина ще й се промени сигруно. При нас не се получава - ако не спи през деня Алекс, ляга много рано, после по някое време през нощта се буди и 1ч се върти, после пак се буди късно сутринта, съответно не може да заспи през деня и се повтаря работата... Иначе ме е яд, че изпускаме точно най-хубавото време за разходки - вчера към 13.30ч се прибрахме да спи Алекс, а то тогава стана най-приятно и топлещо слънцето  Rolling Eyes
За работата - в лаб. по грип и ОРЗ съм, от всички б-ци в страната ни пращат проби за изследване, затова като дойде сезонът е тежко, колежките казват че и болни са ходили. Направо не ми се мисли ако боледуват и децата как ще се справя  Rolling Eyes Confused Иначе в момента е спокойно.
За яслата - няма много истерии, не яде обаче. И забелязвам че се е променил малко, иска повече да се гушкаме, а преди изобщо не искаше да го закача човек. Та хем се радвам, защото ми дава да го мачкам, хем ми е мъчно, защото явно е уплашен... Rolling Eyes
Животинче, и баткото ни е имал периоди, в които не иска да ходи на ДГ. Предполагам случки от ежедневието се отразяват, той не обича много да разказва, но се е изпускал и е споделял понякога, все дребни неща.

# 367
Привет отново! Аз отдавна не съм писала, та да се разпиша пак  Mr. Green

Обаче имам един технически въпрос относно столчетата за кола и ще се радвам, ако някой по-запознат от мен ми даде съвет. Та решили сме да сменяме столчето на София, което е група 0-18 кг. и като размер и е екстра, но има доста висока основа и самото столче вече ми идва много високо, за да я вдигам София вс. път, а е и доста тежко и трудно за монтиране от едната кола в другата. Та реших да го продам и да вземем друго, но дилемата ми е...какво за тази възраст? Май е малка само за седалка( днес я возихме в седалката на кака и, като че ли и е добре, но мисля, че и е рано още). Гледах хубави модели от група 15-36 кг., които после стават само до седалка, но София все още е 11 кг. и това май ще е проблем? Другото при тях е, че нямат собствени колани, което ме притеснява от гл. т. на сигурност.Какво мислите по този въпрос?Килограмите ли са определящи или височината на детето( относно с или без собствени колани).А и държа да има поне една степен на гръбчето( ако заспи мноооого случайно, да не спи като на закачалка  Grinning ). Лошото е, че при гр. 9-18 повечето имат такава пластмасова основа, която пак надига доста височината.
Другата дилема ми е: висок клас столче втора ръка  или нисък клас( тип Чиполино, Бертони, Мони и тем подобни), но ново.Тъй като на този етап не можем да отделим повече от 100 лв. Кое е по-добре от гл.т. на сигурност?
Ще съм благодарна, ако споделите опит и знания по тази тема  Hug

# 368
  • Варна
Привеет Simple Smile Я да видим какво запомних.
СЗА, огън не, ами горски пожар е тя Simple Smile А съдбата понякога много добре знае как да ти обърка работите, че после да я споменаваш с добро. Аз в образователно - професионален аспект поне имам да я черпя поне 3 пъти много сериозно. Да се оправя бързо Ники! А за другите дертове - да минават и да се махат! Hug
Тони, успех с памперса! Аз половин лято се прибирах от разходка с една торба гащи за пране, но се оправиха нещата. Търпение му е майката и подкрепа. Аз си признавам, че 1-2 пъти почти викнах като видях какво ми е приготвила, но в последния момент почти се стърпях  Mr. Green И да не прозвучи лошо, но хахахахха, имало и лоши страни на това детето ти да заспива кога, където свари. Заспала зад нея, докато сменя памперс! Аз докато правя това, Ния скача с все сили по леглото, та с една ръка му правя заслон да не го смаже....  Laughing Hug  А съвсем сериозно до всички, след колко време без намокрен нощен памперс свалихте и него?
Животинче, повече от това не се сещам какво можеш да направиш. Освен да се опиташ в игра да го заглавичкаш да си каже. Ния има една леля, която е много мила, та чак ми накъртва на мен. Един ден беше някаква лудница, жената беше луднала от сутринта, а вечерта като я взимах, дребната тъкмо се беше наакала до уши, а въпросната леля се беше наложило почти да я изкъпе. Като ми я доведе беше пред разпад вече. Няколко дни по-късно подобна на описаната от теб случка, когато същата леля отворила вратата. И я мъчих после да си каже, подпитвах я, но неизменно на въпроса "Коя леля е най-добра?" , следваше все нейното име. И за няколко дни се размина драмата. Та и аз тогава бях изненадана от реакцията на жената, явно и Ния го е приела по-така точно тя да й се скара, но само това беше. Ти, обаче, си длъжна да провериш, естествено. Успех и дано е нещо безобидно!  Hug
Никита, ти си незабравима, но се разписвай по-честичко. Simple Smile  Въобще тая тема май ще я влачим до другото море.  По въпроса за столчетата - аз не мисля, че кой знае каква височина ще спестиш, ако го смениш. Виж, за пренасянето е друга работа. Често ли се налага? Иначе аз не бих сложила още доста време от тези 15-36 кг. Включително и заради лиспата на свои колани. По-скоро, ако инцидентно сменяте колите, бих сложила в другата една седалка, но за постоянно возене, мисля че 0-18 е в пъти по-сигурно. Другото, което сега ми минава през ум е, че не знам колко трябва да е тежко детето, за да задейства при нужда (не дай си, Боже!) този механизъм на коланите в колата, дето блокират при рязко дръпване. Ето ти една много полезна статия по тези въпроси.
Елвинг, успех и от мен с яслата. Може би не е точно уплашен Алекс, но определено му липсваш.
На мен лошото време ми разказва играта, защото малкият не понася да е у дома. Не знам какво ще правим цяла зима, но май вече стигам дъното. Тотално не ми издържат нервите, а и нямам помощ и разбиране отникъде и се чувствам много зле. Ще мине някога, знам Simple Smile
И за да не съм пак мрънкало, леко и с половин уста се попохвалвам, че започвам да виждам признаци на обич и между моите деца. По-скоро от Ния към малкия, иначе той я изпива с поглед от самото начало. Много ми е терсене като слушам и гледам вашите как си се кътат едно друго,  а моята хала само го пренебрегва брат си. Но има някои пориви вече, надявам се да се освести  Praynig 

# 369
Никита съвет не мога да ти дам, но ще споделя опит. Яна редовно иска да се вози на мястото на батко си. Неговото столче е ето това
Голямо и е а и сама се откопчава, което е меко казано кофти. Има едни които са от 9 месеца до 11 години, аз бих избрала такова, ето едно

Иначе има огромна разлика от старо до старо столче,   но аз бих избрала старо фирмено.

Дано съм помогнала  Hug

Момичета стискайте ми палци тази седмица моля, много имам нужда, не става въпрос за здраве, а за моя мечта Praynig

# 370
Шу, стискам много и дано помогна! Hug

Бyxта, Рая след първите 2 дни без памперс имаше напишкване и това беше... от тогава си казва и за пишкането и за акането. Направо не мога да повярвам как го махнахме този памперс за 2 дни. Shocked А събота и неделя сме по цял ден в парка и там нямаше никакви проблеми. Казва си и дори ми дава възможност да я заведа до тоалетната в парка. Аз съм леко притеснена за самолета и пътуването ни след 2 седмици, но да се надявам, че до тогава съвсем ще си каже. Praynig
Тази сутрин стана от сън и въпреки, че беше с памперс си каза, че има пиш и се изпишка на гърнето, а пемперса й беше сух. Peace Не знам и аз кога ще го махме и нощния....но съм склонна да й дам още малко време, само защото по някое време през нощта я взимам при нас с бебето на спалнята и да не направи беля там. Peace

Nikita, и аз мисля, че още са малки само за седалка, но на Рая ще й вземем сега като се върнем в България, защото тамошното кошче за кола ще го ползва Нико, а на нея ще й вземем, за да може да я возим в колите на дядовците безопасно. След това на пролет ще ни я докарат седалката тук и ще я слагаме в нея, когато Нико порасне достатъчно, че да ползва вече нейния стол , който е 0-18 кг. Основно мисля, че ще я ползваме седалката чак следващото лято. Peace Едва ли ти помогнах, но така обмисляхме нещата и се надявам за нас да проработят. Peace

# 371
  • София
СОФИЙСКИ мами, нещо за Коледно парти дали не е време да помислим? Аз съм измъкнала обещание от мъж ми, че ако не съм в състояние, той ще доведе буболецата, да не го лишава от радост  Mr. Green
Тони също ще идват скоро, може би да съчетаем или просто 2 срещи-партита?

Другата дилема ми е: висок клас столче втора ръка  или нисък клас( тип Чиполино, Бертони, Мони и тем подобни), но ново.Тъй като на този етап не можем да отделим повече от 100 лв. Кое е по-добре от гл.т. на сигурност?

Аз лично бих заложила на висок клас. Наскоро пак ми попадна клипче на тестове, бррррр... Идат празници, може да е работеща идея да обявите на по-близките хора, че събирате пари за столче, ако те притеснява вариантът втора ръка покупка. Максимално дълго предпочитам да е в столче със собствени колани, пътуваме често и вече сме имали една лекинка катастрофа, за щастие, съвсем безобидна...

съвсем сериозно до всички, след колко време без намокрен нощен памперс свалихте и него?[/b]

Брей, забравила съм  Shocked Ясно помня обаче, че той сам каза, че "Не икам папис!". Сигурно му е било жегичка, че то беше някъде из лятото. Доста време постилах непромокаемо на спалнята, ако се случи да остане да спи при нас (в креватчето си има от новороден и не съм го махала). Имали сме инциденти, предимно при път и болест, но напоследък сякаш се създаде навик да пишка преди баня или скоро преди лягане и отдавна не съм прала пишкани чаршафи.

Шу
, стискам палци и аз.

Тони, абе да не са наште деца нещо свързани, а? Помня как и аз се удивлявах и не вярвах, че е възможно тъй бързо да се наместят нещата с памперсите и гащите, ама точно тъй си беше. Явно наистина номерът е да дочакаш Момента  Hug

# 372
  • София
За столчетата да се изкажа и аз - ако ще е втора ръка, нека да е само от познати, за да сте сигурни, че столчето не е участвало в катастрофа. Хубаво е също така да не е много старо, или ако е на повече от 3-4 години, да не е седяло постоянно в колата, защото пластмасата става лесно чуплива, ако е била дълго изложена на слънце.
Поради тези причини, аз не съм много убедена, че дори и марково, столче втора ръка е по-добре от ново, пък било то и евтино.

Колкото до класа стол - според мен по-важна е височината на детето, отколкото килограмите. Аз знам, че ако горната част на главата на детето почне да се подава над столчето - значи е време за смяна. Ние сме много близо до този момент и вече почвам да се оглеждам за нов стол. Също така го има и момента с височината на стола, при нас задните врати са и скосени, та е много често главата на дребния да се удари в тавана докато го слагаме.
Мисля също и да взема една седалка, от най-простите, но да има нещо, което да мога да ползвам когато се налага да се возим в чужда кола, па макар и за кратко.

По принцип мисля, но не изключвам и да греша де, но според мен, идеята на седалките и столчетата 15-36кг е най-вече да повдигат детето, за да може да се ползват коланите на колата, така че, не мисля че за този клас столчета марката е чак толкова определяща.

# 373
здравейте

Elwing- аз не помня дали съм ти честитила новата работа, та успех и лека.

Моя милост днес беше на изпит за рентген- скъсъха ме. Но е така, като си човек на еди кой си, пък изпитващия го мрази. Ей как ми е писнала тая шурубаджанащина. Пък и от къде са разбрали, че съм на някой?Карай, има и втори път. А от утре минавам на смени и започвам с нощна.
На всичкото отгоре Елия е болна, ама болна- кашля зверски, с Т и сополи. Добре, че не е оклюмала. Та утре ще се водим на доки, после ще се гледаме и аз на работа. А бе да е весело.

За столчетата- ние се изръсихме 480 $ с доставката до БГ. Но е доста добро. Става за новородено и като се приспособи и до 12г седалка. За седалки са доста малки, пък е и рисковано.

А за коледно парти- навита съм, но ще си кажа като си разбера графика за декември.

# 374
Оооо, коледно парти! Искаме....само ако може и да е до 8 декември, че на 9 летим рано в 6 сутринта. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт