Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 954
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
miramar не натоварваш никого. Нали за това сме се събрали тук да си споделяме радостите и несгодите. Всяка майка има своите страхове. Повечето са за здравето на семейството. По някога достигаме дори до пристъпи на паника. И аз съм ревяла на моя мъж да не тръгва вечер на работа защото Ивайло е болен отново и ме е страх да не направи пристъп. Преживяхме много такива и вечно бях сама със страховете си и нямаща на кого да разчита. Моят мъж пък работи 6 месеца лятото и се е случвало зимата да не си намери работа. Тоест всеки лев е ценен и време за почивка защото аз пак съм в дупка няма. Но в критичният момент си на друго мнение.
МОите свекъри живеят съседният апартамент,но цяло лято ги няма а и зимата когато ги има ги гледат за не повече от час вечер след вечеря и после "Отивайте си че сте много палави да си правите белите у вас"  ooooh!  Не им се сърдя тъй като братът на моя мъж е на 19 година и като е бил бебе на 9 месеца е получил Хидроенцефалия. Та с болно дете им е било доста трудно и е,та затова им е писнало от деца. Та с 2 думи и ние сме сами. А цяло лято съм сам сама.
 Поради тази причина във връзка с възпитанието понякога не ми се получава. Като цяло съм на принципа на ВЕРОНИКИ .В живота има правила и трябва да се спазват. Но в никакъв случай не съм крайна все пак искам да не ги е страх от мен. Но ако трябва да съм честна с Иво съм по отстъпчива. По някога обаче всичко ми идва в повече,особено лятото и не реагирам така както трябва  Embarassed  Доста си и викам,защото Пепи особено стабилно си е седнал на ушите. И след като е станало 7,30ч той още е в леглото а в 8,00ч трябва да е на училище викам си с пълно гърло.

СЗА БРАВО. УСПЕХ. Честно казано винаги съм си мислела че работиш в тази сфера. Винаги си давала толкова професионални съвети,че се учудвам че сега си взела диплома. Това значи че това е твоето призвание   bouquet

Понякога човек трябва да знае кога да спре,ама нещо аз май не съм научила  Laughing

# 481
  • София
Оооо, със сигурност има по- зле от нас, аз въобще не се намирам за зле и не се оплаквам. Например всички майки с 2 деца! Това за мен си е лудост и направо им се чудя и не разбирам как се справят и как въобще им е хрумнало да имат второ дете!
Майтапя се донякъде, да не ми се разсърдите  bouquet
Забравила съм да поздравя Гого! Бра-во!
Гери, честито и на твоята Криси!
Да са все сред първите сред печелившите!
Бухте, ами кога ще е това "ако..някога"- хайде, де, идвайте насам Sunglasses

# 482
Момичета, благодаря ви много за куража и вярата, че мога да се справя с такова предизвикателство Hug Благодаря и за поздравленията за Гого!

На майките, които се борят сами в моменти на болест и криза, голяма прегръдка! Аз винаги съм имала покрай мен хора, които ме подкрепят и ми помагат. В същото време съм се чувствала понякога предадена от тези хора точно като вас, така че в известна степен мога да го разбера. Но майката е създадена така, че да се справя в името на детето си по най-добрия начин със заплахите - бащите и бабите в тези моменти са по-лошият вариант :“

Иначе за справянето с ежедневните домакински задължения и семейни нужди, честно казано и при нас се оправяме с мъжа мидвамата с тази част. Майка ми, която гледа децата, не се занимава с чистене, гладене и т.н. домакински задължения. Най-много да сготви някой път и то обикновенно й отнема два пъти и повече време отколкото на мен  Mr. Green

# 483
  • София
~Elg~, не знам дали това са книжките, които търсиш, но в тази поредица пак се разглеждат много от въпросите, които изникват в главиците на децата Първи стъпки в науката. Принципно са за по-големи дечица, но може да се адаптират и за нашите малчовци.

Аз сега като се замислих Тео май не съм го наказвала. Казвала съм му понякога като реве от глезотия да отиде в другата стая да се успокои и после да дойде и да каже какво иска, но да му кажа наказан си и да го пратя на някое обособено място не му се е случвало. Виж с батко му съм го правила това и сега ми е мъчно като си спомня  Cry Горкият той ми се явява нещо като опитно зайче.
 По повод боя и нараняването, по един или друг начин, аз винаги съм ги учила да не отвръщат, а да казват, че така не им е приятно и че приятелите се разбират с думи, а не с насилие и т.н... благи приказки. Тео е по-оправен и се брани, но брат му милия като по-малък седеше и си го налагаха, а той даже не се и опитваше да се предпази. Скоро не е изпадал в подобна ситуация, за да му видя реакцията, но се надявам, че вече няма да се оставя да го бият. Понякога хем ми се иска да им се притека на помощ, хем пък искам да се научат да се оправят сами, защото аз няма винаги да съм до тях.
 С похвалите и поощренията също гледам да не прекалявам, за да не се стигне до момент, в който вършат нещо, само за да ги похваля или да ме зарадват, без те самите да изпитват удовлетворение от направеното.
 Ох, абе това с баланса ми е най-трудно и на мен  ooooh!

oki4, никаква идея нямам, освен може би да звъннем в миналогодишното клубче и да питаме от къде са наели дядо Коледа и Снежанка, ако въобще помнят и се съгласят да ни кажат. Това, което ти си открила също много ми допада, а и като цена ми се вижда разумно (не че имам представа как вървят цените де) Ако не се лъжа май vasida писа, че иска и Снежанка, на мен и само Добрия Старец ми е достатъчен  Wink
 Между другото ще си забраня да отварям твои линкове за рецепти. Направих овесените сладки (сложих и намачкан банан) и не се спрях докато не ги изядох - ужас просто! Станаха ужасно вкусни, а и такъв аромат се носеше ..... ммммм!

SZA, много ти се радвам на ентусиазма и аз, и много бих се радвала да посещавам курсове и обучения водени от теб  Hug Браво на умното ти момче, все така да продължава да се развива и винаги да е сред първите.

Gery, опасна е твоята Криси. Така де, няма нужда да се залъгват кой командва парада.

sia, написаното от теб ми е мнооого познато, с тази разлика, че моя мъж не всеки ден се прибира късно и аз нямам нормиран работен ден. Сутрин и ние сме си разпределили децата и само няколко пъти месечно ми се налага да водя Ники на градина. През останалото време татко му го води, аз готвя набързо някаква манджа за кооператива, докато Тео закусва и после излизаме и ние.
 Два пъти в седмицата водим Ники на логопед след градина (защото там би трябвало да имат безплатен, но реално няма) и аз спринтирам като луда с Тео, за да успея да го взема и да отидем навреме. Като казвам спринтирам, въобще не преувеличавам, веднъж даже паднах с него на ръце и щях да го пребия ooooh!. Слава Богу отървах се само с ожулени колена, а детето успя да си предпази главата, но пък много се уплаши. Добре, че напоследък мъжа ми успява да се прибере навреме и той да води Ники, та ми е по-спокойно. После следва готвене, вечеря и понякога не успявам и до кревата да стигна, а заспивам на дивана в хола. В дните, когато ходя на танци, ми е още по-напрегнато, защото трябва да успея да приготвя нещо за вечеря преди 19.00ч. и все се надпреварвам с времето, но пък ми е хубаво да правя нещо само за собствено удоволствие и си струва усилията. Май oki4 беше казала веднъж, че 24 часа не и стигат - ми и аз искам да е по-дълго денонощието пък  Crossing Arms
 Въпреки всичките трудности обаче, на мен меракът за (поне Wink )още едно дете не ми минава Laughing

Иначе моите родители живеят сравнително близо до нас и знам, че винаги мога да разчитам на тях, дори и за дребни неща, но честно казано предпочитам да се оправяме сами. Те са от този тип хора, които оставят всичките си нужди, задължения и желания на заден план, за да дохвърчат като линейка веднага щом ги повикам, но наистина го правя само когато реално имам нужда от помощ с децата. Признавам си, че се чувствам горда донякъде, че успяваме да се справим самостоятелно, макар и не с абсолютно всичко. С помощ всеки може, дето има една приказка.....
 А кой пък е казал, че само роднини могат да помагат? Аз съм се грижила за дечица на приятели, които нямат към кого да се обърнат за помощ - това също е вариант. Желая на всички, които имат нужда да намерят добри и отзивчиви приятели, с които взаимно да си помагат при нужда.

miramar, дано скоро не ти се налага пак да се доказваш в екстремни ситуации  Hug

Бухта, с много голяма отговорност ме товариш. Аз за девойки не мога много акъл да дам, да не кажа хич  Embarassed
 Тео играе най-много и най-често с коли, но има и някои други игри, които са му интересни. Пластелина и пъзелите все още са на мода при нас, но открива и нови интересни неща. Напоследък много се забавлява да ни лекува с един докторски комплект - преслушва ни, мери ни температурата, слага капки и ни дава сироп. Ето за този комплект съм чувала добри отзиви.
 Това куфарче с магнитни форми също му е сред любимите. В него има карти с примерни модели, но той все още не ги ползва, а си измисля свои прости неща.
 Тази ферма също му е забавна, а най-често с батко си играят като карат коли по пистата (подобна на тази, но без мост). Имаме и гараж, който е съвместим с нея и понякога трудно си поделят гаражните клетки с Ники  Laughing.
 Последните три неща са на Wader Toys - изключително здрави са играчките им, макар и пластмасови. Пистата се сглобява много лесно и децата могат да правят най-различни варианти. Останалите писти и жп. линии от серията са съвместими и може да се надграждат с времето.
 Бях писала по-рано, че Тео тази година иска кубчета и най-вероятно ще му взема от тези магнитните

Накрая предложения за книжка на Коледна тематика - Вълшебната шейна, Коледни писма от Феликс, (който в момента върви по "Лека нощ деца") и до болка познатия Франклин.
 Сега е ваш ред да давате идеи  Naughty

Понякога човек трябва да знае кога да спре,ама нещо аз май не съм научила  Laughing
А какво да кажем за мен в такъв случай  Embarassed На всичкото отгоре сигурно след малко ще се сетя, че е имало и още нещо, което съм искала да пиша и съм забравила

# 484
Голяма  Hug за всички, на които времето не им стига.

Вероники- мерси за усилията за търсенето на книжките. Не са тези. Онези, които търся са точно за до 3г. С най- прости обяснение. За съжаление си ги бях сейвнала на лаптопа и се наложи да го  преинсталираме. Като ги намеря ще ви ги споделя.

Аз днес си я оставих Елия вкъщи, да се разходим по женски. Търсим яке. После ще си поспим и ще правим сладки.

bouquet

# 485
Привет момичета Hug
да се включа и аз по темата за времето...ми все не стига, ама съм му хванла цаката - поне да си поставям релаизируеми задачи Laughing преди време все исках да съм направила висчко иживот на макс, дали от възрастта, ама вече мога да преживея и да не свърша някои работи, особено свързани с чистенето в къщи, гледам да обърна внимание на Боби и на мъжа ми, да имам време да се наспя , да си почина, пък другото, когато има време. Защото по-ценното от здравето и добрите взаимоотношения в къщи - няма Peace Да не казвам, че се е случвало много често да вечеря или обядваме сандвичи - всички в къщи ги обичат  Blush И направо поздравявам всички от вас които намират време за приготвяне на всякакви десерти, сладки и какви ли не засукани манджи :crazy и май съм го споменавала, но пак ще го спомена - радвам се ,че има на кой да разчитам да ми помога както за Боби, така и в къщи, винаги е полезно да има наблизо някоя баба Party
СЗА много се радвам за теб, начинанието, с което си се захванала си е  твое призвание, винаги съм харесвала постовете ти, полезно ще бъде повече хора да могат да те чуят  Peace
Сега и аз да кажа за партито - също съм "за" идеята на Вероники, но наистина много държа на Снежанка, освен на дядо Коледа - Боби й е такъв фен WhistlingПък и те не вървят ли заедно newsm78

# 486
Здравейте, съжалявам че нахълтвам така в темата ви (за втори път). Преди милион години се опитах да следя, но като започнах работа съвсем изпуснах края. Сега съм вкъщи с второто дете, което ми дава възможност да обърна повече внимание на първото (невероятно, но факт:)). Исках просто да се запиша, за да мога (ако позволите) да следя темата и споделения ви опит. Повечето ни познати деца са с доста голяма разлика и понякога се хващам, че очакванията ми към нея са може би малко нереалистични за възрастта и. Confused
Обещавам да не ви се меся много  Wink
Слънчев и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 487
Здравейте  момичета Hug аз нямах нет 4 дни ooooh!

Хихи аз споделих как си тормозя детето с възпитанието, пък то цяла тема станала  Mr. Green

chickadee добре дошла Hug

Къщата ми все е наопаки Crazy, пука ми но явно не достатъчно Embarassed

СЗА браво, много ти се възхищавам Hug Браво и на Гого.

Гери  много е право детето. Боян има двама приятели и се карат все за това.

Яна е снова прическа Mr. Green на черта, ще кача снимки след малко. Много съм горда, където я заведа все и хвалят прическата Mr. Green даже ме питаха дали не съм фризьор Crazy

Моята мечта още я боря. С вик ще съобщя кога може да спрете да стискате палци Mr. Green

Чао за сега, довечера пак Joy

# 488
Дойдохме си! Mr. Green Най-добре си е у дома... не искам да се връщам у белгийъско...тук къщата си ми е супер... Cry

Утре ще ви чета и пиша.

# 489
  • София
Ето, Тони си дойде - няма време, казвайте за Коледното парти.
Дата: 4 декември, неделя (уточнено)
Час: обед - следобед?
Място: кооператива на Вероники - клубче?
Дядо Коледа  + Снежанка: от къде?
Храна: ще носим ние, ако е кооператива (уточнено)
Подаръци: ?!?

# 490
Добре дошли на Тони!

Аз съм за Кооператива, следобяд ( след 16ч. понеже до 14ч съм на работа). Храни ние да си носим.
Дядо Коледа и Снежанка- навита. Подаръци- не е задължително, но може да вземем коледни книжки.

# 491
E,Тони добре дошла.През почивните дни ходя да бягам в НСА,ще хвърлям по един поглед да те засека някъде. Simple Smile
За партито,ние сме ОК.хайде да се уговорим, какво да вземем за почерпка,аз като повечето момичета без роднини и помошници,немога да ви предложа да приготвя нещо у дома НО мога да купя сокчета,сладки или балони,шапки,свирки и пр... .
Браво на Гого,все така да носи радост на мама и тате.Гери newsm10
Вероники,страшна си,винаги страхотни идеи даваш за подаръци.Харесах много пистата за коли,как се поръчва от тук " Wader Toys".?
А темата за времето ми е любима,никога не ми е стигало и си мисля че все така ще бъде.Но здраве да е .пък все се надявам ,че нещата един ден,когато започна да живея спокойно ще си спомням за "хубавите времена на педал"

# 492
Завидях ви за срещата Crossing Arms Heart Eyes
Ние на трети ще ходим да видим Дядо Коледа Heart Eyes

Тази година с подаръците ми е много по-лесно от миналата. Яна харесва всичко. Иска кукли, ходещи, мяукащи и тн котета, къщи, коли, тротинетки, много се радва на всичко. Водих я два пъти в големите магазини за играчки да я видя какво ще и хване окото, но тя просто на всичко се радва. Те позволяват децата да пипат и да играят и много съм доволна, че като и кажа да си ходим, тя казва  "Чао-чао на всички, Яна пак доде!" , не се тръшка не протестира, много ми е мила така. Ние  и взехме къщата, но искаме и още нещо отстрани. Едно време за Коледа получаваха от всички баби, лели и тн, а сега само от нас. Боян се отказа от едното лего и поиска друго, иска и много книги. Ние накупихме част, но той искал други Crazy Той  много обича енциклопедии. Искаше за човешкото тяло, за Египет, за животните, космоса абе луда работа. Последния път се лепна за една световна история Crazy, а те едни гигантски издания с твърди корици едвам ги вдигам ooooh! Мислим и един глобус да му вземем и един странен пистолет си поиска Crazy Но много му се радвам на избора де.

Иначе като си говорихме за възпитанието тези дни имах интересна тема за размисъл. Наши приятели имат две деца. Момчето е на 14г, добре възпитан и сериозен. Момиченцето обаче си е лигличка. Те са страхотни хора, много се стараят и са наистина добри родители. Дойде момента обаче в който факта че са уважавали чувствата на малката, сега се обръща срещу тях. Тя е възпитавана по английски маниер, тоест ако нямаш желание за нещо, не го прави. Аз обаче смятам че този подход е много грешен и ще кажа защо. Според англичаните ако не иска да си пише домашното, трябва да го оставим детето , когато реши тогава. Да ама не! Че аз ако го оставя той никога може да не поиска ooooh! резултат от това възпитание е че тя може да си позволи да каже, че не иска да ходи облечена както са казали  този ден в училище ( с халати и пантофи) и съответно пропуска училище, решава че не иска да ходи на даден спорт и се отказва, ей така защото не иска. Виждам, че с толкова много уважаване на чувства и даване на избор, децата стават непостоянни, егоистични и нежелаещи да положат усилия, за нещо което не им харесва. Което става гигантски проблем когато дойде времето, когато трябва да си вземат матурите и да се напънат малко за да постигнат нещо.

Май стана объркано, а? Mr. Green
Нищо, ако нищо не сте разбрали, кажете за да се опитам да обясня  Mr. Green

# 493
E,Тони добре дошла.През почивните дни ходя да бягам в НСА,ще хвърлям по един поглед да те засека някъде. Simple Smile

Днес бяхме там 3 часа по обяд, че идваха кумовете и водихме децата да ритат...да бях прочела по-рано щях да се оглеждам и аз...

Ние изринахме къщата, че беше потънала в прах и сега вече ще гледам да прочета последните страници не по диагонал и да се включа адекватно и аз. Mr. Green

Никита, само да ти кажа че взехме на Рая стол за кола от Вис виталис на Jene със всички екстри дето може да ги има този клас столчета - 15/36 кг. На Макси кози имаше само Роди, но нещо не ми хвана окото...постно ми се видя, не като това, което взехме. Вярно, че е 280 лв, ама пък и Родито беше май 140, ако не ме лъже паметта...та ако искаш може да видиш и там за столчета - имаха поне 10-12 модела различни. Peace

# 494
  • Варна
Оки4, понякога и на мен ми идват същите въпроси - как изобщо ми хрумна  Mr. Green
Шу, аз поне много добре те разбрах. На Запад съвсем луднаха на тема "права и достойнства" на децата - дотам, че ако решиш всичко да спазваш, няма начин да възпиташ човек. Наскоро ми разправяха за някой от музеите в Лондон - водят група деца, те крещят, бутат се, накрая разпоредител им се скарва и на другия ден получават жалба от родител - за вербално насилие над детето му.......  Shocked .......  #Crazy ........ Вербално насилие!!!???? С тия евфемизми и криворазбрани ценности ще отгледаме орда самонадеяни диваци, да ме прощават. То няма лошо да го уважаваш това дете като личност, но пак се залита в едни крайности, които до нищо добро няма да доведат. Винаги като видя лигаво дете, си мисля недобри неща за родителите му. Но по тази нова схема на "възпитание" въпросните нямат никакъв шанс, без да ги осъдят или да им отнемат децата, едва ли не. Лудост.
Вероники, аз имах предвид изобщо идеите ти, не конкретно за моя случай. Харесаха ми, давай още Simple Smile И стига тича, моля те, ще се пребиеш  Hug
Тони, добре дошла и много приятно прекарване на родна земя  Hug  Мммммм, много ми се иска телепорт, да мога да скокна до кооператива за партито. Пътьом ще мина да забера Шу Wink
Да мрънна - Ния нощес не успяла да се събуди и си намокрила чаршафите. Много плака, ние я успокоявахме, че няма нищо, случило се, обаче днес цял ден сяда на гърнето и обявява: "Аз съм нас..на". А дори само е пишкала. Ми яслата. Знам я даже коя леля е - няколко пъти ми се е оплаквала, че Ния се на....ра по 2 пъти на ден, та знам, че тя го използва.  Добър е персоналът като цяло, но ми стана много криво. Явно малката се почувства виновна и това я отприщи да го повтаря това, досега не беше казвала думата. И на Тигър даже се скара: "Ти защо си .....?" Кой знае какво е викала онази на някое дете.  Sad Дето се казва - това да им е кусура, но е кофти.

Кога мислите да украсявате за Коледа? Мен нещо май взе вече да ме тресва Simple Smile  Даже мисля да се прежаля и да включа Ния в суматохата с коледните сладки, мисля, че ще й хареса и ще е щастлива. Само не знам къде да сложа елхата тази година. Миналата беше почти недостижима за нея и оцеля, но тази година вече няма къде да я покатеря достатъчно високо. Явно ще трбява да разчитам да й се размине, но нещо хич не ми се вярва Simple Smile
Оф, Тони, и аз се чудя за столовете. Калоян е едър и с яке едвам го побирам в кошницата, а Ния не ми се ще още да я ъпгрейдвам....... май ще трябва просто да вземем още един 0-18 като нейния - Макси Кози Приори.

Общи условия

Активация на акаунт