За красотата и отношението на околните

• 23 084
  • 572
  •   1
Отговори
# 180
Юличка, твоят познат е точно доказателство за това, че способности, които не се упражняват, се превръщат в рудиментарни.
Предполагам, че оттам тръгва и изначалния страх на авторката да не би след етикета 'хубава' да не й остане свободен капацитет да прояви и акъл.

# 181
Рокси, предполагам се сещаш, че за такъв тест за интелигентност човек може да се подготви. И то достатъчно добре, за да вземе почти максималният брой точки.
Тогава, с какво се доказва, че те са надеждни?

# 182
Подготовката за такъв тест може само да ти помогне да покажеш пълния си капацитет. Но ако нямаш капацитет за максималния брой точки, нямаш шансове.

# 183
Чакайте малко, защо говорим за тестове  newsm78
Нима няма умни слепи хора?

Аргун - ако схванеш първите 5 въпросчета - нататък даваш по инерция, да не говорим - ако вкъщи седмици си правиш такива...

# 184
Вилико,
аз имам някаква представа от такива тестове все пак.

# 185
Вилико,
аз имам някаква представа от такива тестове все пак.

И?  newsm78
Аз така съм правила доста - схващаш логиката на първите и даваш нататък...

# 186
argun, но факта, че теста може да се манипулира си остава. )
И все пак, тези тестове не могат да измерят в пълна степен доколко един човек е интелигентен.

# 187

Е  да, ама докато я схванеш минава време, а там нали все пак имаш някакво време за решаване. Нямаш на разположение цял ден  Rolling Eyes

# 188
не е нужно да се оправдавате все пак  Grinning  не говорим за тестовете от последната страница на вестник 'трета възраст'.

# 189
не е нужно да се оправдавате все пак  Grinning

За?  newsm78

# 190

Е  да, ама докато я схванеш минава време, а там нали все пак имаш някакво време за решаване. Нямаш на разположение цял ден  Rolling Eyes

Хората са му намерили решение - на тестове, на които можеш да им схванеш логиката, са сложили ограничение на времето. На други няма ограничение, пък ти ако искаш се пъни цял ден да му търсиш цаката и се надявай да го преметнеш.
И при двата варианта резултатите са сходни.

# 191
не е нужно да се оправдавате все пак  Grinning

За?  newsm78
Предполагам за незадоволяващите ви резултати:)

иначе нямам обяснение за последната страница- че можеш  да се подготвиш, че можеш да манипулираш резултатите, че логиката от първите въпроси е достатъчна за нататък ( любимото ми  Laughing), че отразява само математически способности....

# 192
Да, сигурно съм в грешка тогава. НО пък така излиза, че съм прекалено умна.  Joy

# 193
Да, сигурно съм в грешка тогава. НО пък така излиза, че съм прекалено умна.  Joy
По скоро обратното. Или си ограничена. Ти си избери  Grinning
Посочената логика би била вярна,ако решаваш тест и разполагаш с отговорите, което не се случва всъщност.
Измерването на интелигентността става за определено време, като нямаш междинна възможност за проверка на отговорите. Т.е. няма как да знаеш логиката за първите пет въпроса за да я екстраполираш върху останалите 45.
Да не говорим, че никой тест не прилага еднаква логика за всички въпроси.
Обикновено по простите начални са в групи от 2 до 5, а по сложните са към края и са единични.

# 194
Рокси, оффф, ти пък звучиш като човек, който никога не е решавал подобни тестове.

Общи условия

Активация на акаунт