За красотата и отношението на околните

• 22 937
  • 572
  •   1
Отговори
Темата е провокирана у мен от изказването на Миро в Гласът на България по повод едно красиво, но бездарно момиче. Нещо от сорта, че за една красива жена било напълно достатъчно да присъства и да създава атмосфера с визията си без да е нужно да я бива за нещо.
Давам си сметка, че се дразня понякога от подобно отношение към мен самата - в службата например, наред с това че ми се гласува доверие да изпълнявам доста отговорни задачи, се е случвало да се шегуват по мой адрес, че ако се закучат нещата, ще ме изпратят да разсея обстановката и да отвлека вниманието (примерно) и изобщо шеги от сорта. Чувствам се хем поласкана от вниманието към себе си, защото смятам, че животът на една хубава жена е по-лесен определено, но се и дразня, признавам. Като че ли се олекотяват знанията и уменията на една красива жена.
Чувствали ли сте се по този начин и как преодолявате подобно отношение - хвърляте се да се доказвате или приемате философски или пък изобщо не ви дразни.

# 1
   Възползвам се.

# 2
Абе, като знаеш колко струваш, кво ти пука, кучетата си лаят, кервана си върви...Пък и е хиляди пъти по добре да те изпратят да разсейваш с хубостта си, отколкото да те пращат да бъдеш глътната за страх Whistling Laughing...или още по зле, ти да вършиш тежката и отгововрна работа, но понеже не си много хубава, да вземат някой друг да я презентира...Та, такива ми ти работи...Хубостта е дар и няма нищо лошо в това човек да се възползва от тоя дар, а който иска да завижда и да прави разни неуместни констатации.... Peace ... Е, понякога е дразнещо и ти се омаловажат усилията, ама....пускаш покрай ушенце и караш напред.... Peace

# 3
Писах го скоро в една друга тема- в един момент трябва да избереш дали да си красива или умна.
Сега, ти си писала, че си умна, значи няма да имаш проблем с намирането на изход от ситуацията. Но и да не успееш, все пак не е толкова лошо да си просто красив  Wink Винаги може и по зле, имаше една песен 'може да си грозен,но за сметка на това си тъп'.

пп.надявам се ако темата пак се наклони в отчетна на красавиците да има поне снимков материал, че ми писна да се увъртам като кебапчийско коте.

# 4

пп.надявам се ако темата пак се наклони в отчетна на красавиците да има поне снимков материал, че ми писна да се увъртам като кебапчийско коте.

Еее, ма досадно станА вече, всички се видЕхме.

# 5
Тази тема само за красиви ли е  Flutter Записвам се, тогава  Flutter
Иначе, предпочитам да ме възприемат като красива, отколкото като грозна Crazy  Умна не е антоним на красива, така че не виждам какво общо има.
Както се казва, по-добре млад, здрав, красив и богат, отколкото стар, болен, грозен и беден  Blush
Ако авторката има проблем със себеоценката, това е друга работа, вече.

# 6
Ох, тая тема е малко за хвалба май. Хем съм умна, хем красива, един вид.
Красотата е предимство, винаги е била и винаги ще е.
И аз съм съгласна с изказването на Миро, ако е хубаво момичето, може да не си отваря устата. Все пак ще я гледаш и ще й се наслаждаваш, за това е нужно само красота. Нищо повече. И в това няма нищо лошо.
Не съм съгласна, че на красивите жени им омаловажават коефициента на интелигентност. Не съм забелязала подобно нещо. Не говоря за мен, аз съм хубавка, но чак красива не. Говоря от наблюдения в служебни познанства, че не съм виждала такова нещо. По - скоро умът се забелязва като второ подред предимство. Винаги външния прави първо впечатление, щото е на показ.
Грозотата също прави впечатление, ръста на човека, пола на човека, облеклото, държанието.

.... за една красива жена било напълно достатъчно да присъства и да създава атмосфера с визията си без да е нужно да я бива за нещо.
...
ако се закучат нещата, ще ме изпратят да разсея обстановката и да отвлека вниманието (примерно) и изобщо шеги от сорта
....

Значи това  е вярно /според мен/ ако жената има ролята да наслади окото, само да присъства. Съмнявам се, че някой сериозно вярва, че ако една жена е красива, може да я прати да стане адвокат и тя да спечели делото, само щото е красива, примерно. Красотата дава предимство, но трябва да имаш нещо зад нея, за да има въобще смисъл от това предимство.
А колегите ти са прави, че красивата жена може да освежи атмосферата и да привлече внимание, за това си е нужно само красота да имаш  Wink
Аз лично нищо обидно не виждам в това. Хората ти казват, че си имаш едно предимство, което можеш да използваш заедно или поотделно с ума си.

# 7
Чувствали ли сте се по този начин и как преодолявате подобно отношение - хвърляте се да се доказвате или приемате философски или пък изобщо не ви дразни.
Това е въпросът, нали? Тя, темата, е бутикова ... И все пак.
Не, не съм се чувствала по този начин. За да не се изпадне
в подобна ситуация (както описваната) са възможни две
причини - или жената не е красива, или жената е доста-
тъчно умна. Едното не изключва другото, но не го и пред-
полага. Ясно е как се проверява дали си красива - всички
го казват, но как се проверява дали си умна - това е въп-
росът. Нямам предвид конкретно авторката, разбира се.
Пиша си по принцип.

# 8

И аз съм съгласна с изказването на Миро, ако е хубаво момичето, може да не си отваря устата. Все пак ще я гледаш и ще й се наслаждаваш, за това е нужно само красота. Нищо повече. И в това няма нищо лошо.
Е не е баш така. Може да помага и улеснява красотата, но ако липсват другите необходими качества за каквото и да било - се получава един напълно логичен провал. Момичето пееше ужасно, няма талант, и никакъв външен вид не може да ме накара да слушам подобно изпълнение.

# 9
Не можах да гледам снощи предаването. Някой може ли да пусне видеото Praynig - да видя дали е красива и колко пее.

# 10
  • Варна
Да си красив е предимство, да си умен - още по-голямо. А когато си умен, знаеш как да се възползваш от предимствата си.

# 11

Е не е баш така. Може да помага и улеснява красотата, но ако липсват другите необходими качества за каквото и да било - се получава един напълно логичен провал. Момичето пееше ужасно, няма талант, и никакъв външен вид не може да ме накара да слушам подобно изпълнение.

Е, чети надолу де, и аз същото пиша. В изречението, дето си посочила съм казала: ще я гледаш и ще й се наслаждаваш, за това е нужно само да е красива. За да я гледаш и да й се наслаждаваш. Не да я слушаш как пее. Да я слушаш как пее можеш и със затворени очи, тогава даже няма да знаеш дори как изглежда. Ако я слушаш и тя пее хубаво, и я гледаш, а тя е красива, двойна наслада.

# 12
Да се похваля, че по общоприетите стандарти минавам за хубава, ама имам 1-2 случая в съзнателния ми живот това да ми е помагало или да ми е било предимство. newsm78

Да, има мъже, които ме възприемат основно откъм черта външен вид, но това е неприятен признак за тяхното плиткоумие.

Лари, много е важно на какво наистина базираш самооценката си. Ся, ако си зашеметяваща, гарнирано със сексапил, просто на повечето хора (най-вече мъже) им е трудно да погледнат отвъд това, просто защото всякакви механизми на разума изключват и минават на програма "примат" (нищо към тези прекрасни животинки), с основни характеристики "паднало чене и тъп поглед". Laughing
Иначе конфликтът красива или умна е безмислен, както са отбелязали другите, щото едното не изключва другото. Напротив - първото е много приятна екстра.

# 13
Винаги е било предимство за мен това че, според повечето съм хубава. Това е и причината да прекарам една не малка част от живота си, разчитайки освен на останалите си качества и на външния си вид.
Колкото и да се убеждаваме, че наличието на красота не е определящо за отношението на околните, едва ли ще успеем да си повярваме.
Усещала съм обаче и доста негативно отношение, най-вече от страна на възрастни мъже, да не кажа старци, както и от млади жени.

# 14
Не можах да гледам снощи предаването. Някой може ли да пусне видеото Praynig - да видя дали е красива и колко пее.
http://www.glasatnabulgaria.bg/videos/uchastnicite/video/1212440 … t_e_za_dvama.html

От 2:20 някъде е песента.

Общи условия

Активация на акаунт