134 Американки-весели, игриви, готвят отрочетата мързеливи за Айви Лийг!

• 32 798
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
цигу, застрахователна полица с информация какво се покрива имаш ли? Обикновено или книжка ти пращат, или имат сайт с такава информация онлайн. Въпросите са прекалено много, за да ги задаваш по списък, си мисля. Повечето застраховки, които съм гледала или имала, покриват обезболяване за неограничено време и във всякакви варианти. Но от план до план разликите са големи. Не виждам нищо необичайно в ко-пей 200-400, нашият е 350 и всичко останало се покрива - включително пренатално следене , тестове, индукции, секцио, неонатална грижа, болничен престой и прочие.

Сметките от болницата, както са казали момичетата, са си само за информация и не те касаят, щом имаш застраховка. Стават за интересни разговори и да шокираш роднините (моето раждане по ценоразпис беше 35 хил.).

# 511
  • The QC to be!!!
Цигу, питаш първо в болницата какви са billing codes for giving birth със всичките му опции, включително анестези, и анестезиолог, секцио, всичките варианти. Те ти ги дават, обаждаш се на застрахователната и от там ще те питат за тези billing codes.

Даже и да раждат 2 жени в 1 и съща болница, при 1 и същи екип/лекар, ако имат различни застраховки ще платят различни суми накрая. Всяка застраховка си има сключен договор с болници/лекари и за 1 и съща сметка различните застрахователи плащат различни суми в зависимост от договора им със здр. заведение.

Сметката от лекара който ще присъства за раждането не се издава от болницата, а от лекарският офис, и е в допълнение към сметките издадени от болницата.

Ако се наложи някаква интервенция като например допълнителен ултразвук, тогава освен сметка от болницата за него, ще има и сметка от радиолога който ще го чете. Сметката от радиолога само за четене е доста ниска и не би била болка за умиране. Ако не дай си Боже се наложи и консултация с кардиолог, тогава ще има и допълнителна сметка от кардиолога, пак не е болка за умиране, но то се събира.

Последните 2 са само примери де... Дано на никой не му се налагат.  Praynig

Както Яна написа в полицата пише какво покриват, но не пише какви са ценорасписите на болниците. А си има co-pay за hospital visit, co-pay за hospital stay, consulting fee и др. такива, освен co-pay когато се ходи в лекарският офис. Както отбеляза има и deductible, който се плаща първо, преди да е приспадната отстъпката от сметката заради вида застраховка, после се начислява co-pay на договорената сума между застрахователя и здр. заведение/лекара.

Айде, стига си бъхта главата, леко раждане, пък това със сметките споко.

# 512
Здравейте US мами.Имам питане.Едно бг девойче тук в UK е било на бригада в САЩ миналата година за 5 месеца.Сега тук и искат свидетелство за съдимост от US.Как да го получи ако е била в US само временно?Дайте акъл че детето тук се е побъркало от мислене.Благодаря ви предварително Thinking ooooh!

# 513
FBI background check й трябва, тук има информация как да го получи: http://www.fbi.gov/about-us/cjis/background-checks . Те ще й издадат писмо, че не е арестувана на територията на САЩ, няма значение колко време е стояла.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 20:16 от Juturna

# 514
Мерси, много полезни съвети ми дадохте. Ще ровя в дълбоките архиви за полицата и ще звъня пак.
Също ме подсетихте да проверя кога и как да застраховам хлапето.

Кеш има, но да съм подготвена за сметка за раждане ли ще се харчи или за нова леща за фотоапарат, която мъжът ми споменава красноречиво често тия дни.

# 515
  • У дома
Аз нямам идея колко струва моето раждане. Застраховката покри всичко. Моя проблем беше да не стане лекарска грешка, та водих мъж, дете и мъжа на една съседка. Голям калабалък за една малка стая.

Някой да е пробвал ксайлитол вместо захар? Ходих днес до хол фуудс, услужливо ми препоръчаха стивиа и агаве и едва не припаднаха от това, че ФДА апруувал мен не ме интересува. Не само това, ами ме предупредиха да не споменавам ФДА, защото някой щял да чуе. Да няма някаква цензура, за която аз не знам?

# 516
Любопитно ми е все пак, че повечето от вас не са плащали нищо за раждането. Около мен жени с читави планове все са платили по $500-1,000. Може да са нови хитрини на застрахователните компании... или особености на прехвалената болница, където се каня да раждам, и договорените й цени с големите застрахователи.

Atlanta, oт ФДА ми се струват важни само предупреждения за зарази със салмонела, Е. coli и други красоти. За безопасността добре следят, но за окачествяване на храни и добавки становищата на ФДА май са само пожелателни.

# 517
  • WA, USA
Както са ти казали по-горе зависи от застраховката. С първото си раждане платих $20, с второто - за болницата около $2500-3000(изпуснах им края). Попитай подробно всичко, защото се правят на ударени и не казват всички разходи като се обадиш. Също си запиши име, ден и час, когато си се обадила и рефърънс номер ако дават, за да ги държиш отговорни после ако се наложи. Аз нали съм наивно дете и нищо от горните не направих. Съответно ми бяха казали дидактъбъл $500 само, а после се оказа, че са доста повече, ама здраве да е.

# 518
Малко наопаки, но след като щурмувах темата с въпроси и получих помощ, взех че прегледах цялата тема отначало, реших задачата за 4ти клас и установих, че има етикет...

Аз съм Силвия, на 37 съм и с мъжа ми живеем в градче край Филаделфия, Пенсилвания от 2000-та година. Дойдохме със зелени карти от лотарията, и от Испания, където имигрантствахме три години и където си фантазираме да се върнем... като свърши кризата. Laughing

Бременна съм за пръв път и след много зор - чакаме момченце началото на ноември.

# 519
  • WA, USA
Добре дошла Laughing ние сме на около час от Фили, в Саут Джързи, но аз често отскачам заради училището. Можем да се видим някой път, ако искаш Hug

# 520
  • USA
Ехооо  bye Къде се изпокрихте? Simple Smile

Цигу, добре дошла! Още малко остава до ноември!  Hug

# 521
Как къде... аз - в Нирвана!
(баща им е в командировка дълга и ако оцелея ментално и физически до вечерта си сипвам по едно малко и право в Нирвана...)

Цигу... а, кхъм, май са се минали  Grinning
(нали разбра, че това е майтап?!)

# 522
  • Чикаго / София
   Я и аз да се вясна за малко, че съвсем се изгубих.

Ние се готвим за 1вия учебен ден утре, ходим на зъболекари, лекари, очни лекари и пр. профилактични лекари. Освен това си имаме на гости баба от Бг за 1 месец и я развеждаме насам-натам по Чикагските прелести.  Очаквах, че бабата ни няма да е хич очарована от американското реалити, но тя ни изненада всички. Много й харесва всичко наоколо. Тя е архитектка и само се заглежда по сгради, мостове, улици - очарована е. Хм, трябва по-често да си викаме някой на гости, някак ми помага да видя заобикалящата действителност от друг ъгъл.

Да ви споделя Деница 4 дни преди да се приберат направи в Бг абсцес на 4ти горен зъб. Поду се половината й лице, но иначе не я болеше. Много се притеснихме всички. Водиха я на няколко зъболекари в БГ, накрая решиха да не вадят зъбчето, че има още 4-5 години докато го смени, а да се опитат да го спасят. Пробиха го, оставиха го пробито 3 дни да изтече гнойта, пи антибиотици 1 седмица и един ден преди да летят за насам го пломбираха. В същото време наша позната ми писа, че е водила на зъболекар детето си тук /на годините на Дени е/, изписали са му да пие антибиотик, викнали са го след два дни и са му извадили 5ти зъб заради абсцес. Не е бил подут, имал е леки болки в зъбите. Никакво решение не са предложили какво ще прави това дете още 4-5 години без зъб в устата. Майката не разбира добре английски, и не е разбрала точно какво става.

Заведох вчера Деница на профилактичен преглед тук и разказах какво се е случило в Бг. Носех снимка от там. Още преди да довърша, зъболекарката ме прекъсна и ме попита "Извадиха го зъба, нали?" Аз й казах - Не спасиха го. Тя беше много учудена, ама как това било инфекция, трябвало зъба да се извади. Rolling Eyes Прегледа зъбите на Дени и се изказа, че зъболекарите в Бг са свършили страхотна работа, дори не се познава кой зъб е.  Ами съвсем честно й казах, че се радвам, че това се е случило там и са успяли да й спасят зъба, а не тук - където веднага щяха да й го извадят.  И аз нямаше дори да знам, че има опция този зъб да бъде спасен. Rolling Eyes

Вече явно са ме научили, че не давам да правят снимки на зъбите на децата без причина. Попитаха ме да ги снимат- казах - не , и направо дойде зъболекарката да ги прегледа. Друг път винаги започваме един дълъг дебат с тях за това снимане.  Лъчезара има перфектни зъби - нито един кариес, но те всеки път ме убеждават да й снимат зъбите, че можело да има нещо. Е, какво да й има бе, на тези млечни зъби се вижда отдалеч ако има нещо. Не давам пък да ги снимат ей така през 6 месеца профилактично. Деница са я снимали, ама тя е зле със зъбите. Вече има 6 направени кариеса. Сега й откриха още един и ще го правим другата седмица. Всичко си е ген, ей. По един и същ начин са гледани тези деца, ядат едно и също, грижат се за зъбите си  еднакво - едното се разби от кариеси, другото няма нито един. Уф. Честно това като тръгна да ги водя на зъболекари и все едно тръгвам на война. А освен това Деница има някаква непоносимост някой да й бърка в устата и е една мъка докато й направят зъбитееееее Sad

Ох, изказах си насъбралото се от последните дни, ама много се ядосах на тези зъболекари как така веднага бързат да извадят зъба, вместо да се опитат да го спасят.

Хайде чао за сега, че след малко трябва да тръгваме на друг профилактичен преглед. Wink

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 15:47 от irka

# 523
Ирка, мерси, че сподели. Мен точно в момента ме тресат зъболекарски трески - да я водя ли, да не я ли водя. Не мога да възприема идеята за задължително механично почистване на млечни зъби на двегодишно и не мога.

Аз и сестра ми сме като твоите деца - аз имам пломба на почти всеки зъб, тя има май общо две.

# 524
Az  съм в мазето,ако ме търсите #2gunfire Нали ви казах че купихме едни магически пералня/суш,погледахме ги и решихме че са прекалено красиви за тоз' гаден бейзмънт,и оттам тръгна еднаааа...вчера дим уволни бояджията та не мисля че ще има край скоро..освен дето в хола има палатки,коледна елха,куфари и пр,инак сме мнооооооооо добре #Cussing out
*
водя деца на зъболекар от 3 и нагоре,нямаме драма,много е мил чичото,обожават да ходят.Почистване е трудно казано,по-скоро е добър навик в моята книга..
*
Ирка-дано ви минат бързо прегледите и успешен старт на уч.година

Общи условия

Активация на акаунт