ТОЙ имал син на 3 години...

• 15 992
  • 214
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, доколкото знам целта на това е да се защити детето. Няма "днес баща - утре няма". По същата логика родените до 300 дни след развод на родителите си деца, автоматично се водят деца на бившия съпруг.

Точно за такива случаи знам, че когато бащата е друг, може с дело да се запише той.
Затова си мислех, че може и тук.
Ама 3 години си е бая време.

# 121
Добре де, аз пък знам случаи - на човек - отказал се от сина си - в държавен вестник. Явно има начин значи...

# 122
  • В градината...
Това са пълни глупости - никой не може да се откаже от детето си чрез държавен вестник. Това са някакви народни поговорки Simple Smile

# 123
Това са пълни глупости - никой не може да се откаже от детето си чрез държавен вестник. Това са някакви народни поговорки Simple Smile
Ми той така казваше, един дебел, но богат дядка, който отписа сина си - защото не му в ървеше по гайдата...Ама може и да е лъгал, въпреки, че и синът казваше  да, нямам вече баща...

# 124
  • В градината...
Вилико, още май в първи курс бяхме, когато преподавателите ни разказваха интересни случки и ни бяха казали- това, дето сте го чували за отказване чрез държавен вестник...са си пълни измишльотини. Вероятно нещо друго е напарвил твоят познат - може да е оспорил бащинство, когато му е било времето.

# 125
Аз само да попитам, не ми се смейте!-какъв е този държавен вестник? И преди съм го чувала пак по такива въпроси, но не посмях да попитам тогава.

# 126
То ако ставаше така-да публикуваш в държавен вестник, че се отказваш от детето си, жената си, брака си и т.н.и това да стане факт....Нямаше да има съдилища и нямаше да се хвърлят толкова пари по дела и адвокати.

# 127
Вчера научих за един познат, който след 13г!!!!!! /дали чух годините правилно не знам  ooooh!/ научил ,че има син  Shocked
И пак за пари става въпрос.....

инициалите на товя познат да не са Е.И.Т?

# 128
Това с Държавен вестник е много разпространено, като шега разбира се. Интересно ми е откъде идва.

# 129
  • Майничка
Доколкото съм чувала, в края на 40те и началото на 50те години е имало опция за такова съобщение, публикувано в Държавен вестник, но не съм сигурна доколко е имало юридическа стойност, освен чисто декларативната, най-вече с цел разграничаване от роднина по идейни причини.

# 130
Аз само да попитам, не ми се смейте!-какъв е този държавен вестник? И преди съм го чувала пак по такива въпроси, но не посмях да попитам тогава.

Така се нарича вестникът - в него се публикуват всякакви решения на правителството, промени в закона, наредби, укази и т.н.
Но чрез него не можеш да обявиш някакво свое лично решение. Но е възможно в него да бъде публикувано решение на съда, с което се променят дадени обстоятелства. Не съм сигурна, но мисля, че пак в този вестник се публикуват и обявени за невалидни документи и др. Peace
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Дано не ме санкционират модераторите, че пускам линк, но това не е реклама, понеже нямам намерение да рекламирам държавата. Peace

# 131
  • ride my bike...
Имам познат с подобна история.
Само дето детето беше на 5 години. Майката го остави при бащата, не можела да се грижи вече за детето и духна по чужбина. Може би около година ни вест, ни кост от нея...Но таткото си гледа детенцето. Дали и тази дама няма подобни намерения...

# 132
Имам познат с подобна история.
Само дето детето беше на 5 години. Майката го остави при бащата, не можела да се грижи вече за детето и духна по чужбина. Може би около година ни вест, ни кост от нея...Но таткото си гледа детенцето. Дали и тази дама няма подобни намерения...

Хммм, интересно предположение  Thinking

А иначе ще ми е интересно, ако се включи някои наистина знаещ - как стои въ проса с биологичните родители при подобни казуси - и как стои въпроса - ако се окажеш не-биологичен родител.

# 133
  • В градината...
Вилико, нали вече отговорихме.

# 134
Спомням си едно разискване в една тема. Да не се лъжа ама май Хърмаяни беше писала.
Та двойка бездетно семейство решават да опитат малко странен начин да имат дете. Проблемът е в мъжа, жената принципно може да има деца. Та харесват едно момче, тя го прелъстява, спи с него известно време, дакот е сигурна, че е бременна и го зарязва. После си ражда детето, естествено то се води на мъжа й и всички доволни.
С изключение на момчето - донор. Случили на съвестен човек, който събрал две и две и сметнал, че той е вероятния баща на детето. Поискал да се установи така ли е и изненада: не може.
Казусът е, че майката казва - мъжът ми е бащата, мъжът й не оспорва и младежът няма юридически право да поиска експертиза за бащинство, дори да плати разноски и т.н.
Бащинството може да се оспорва от майката на детето или от човека, който тя казва, че е бащата.
Реално той няма претекст, според който да се задейства процедура, съдебно дело или нещо подобно.
В случая с твоя приятел, вероятно съпругът на жената или самата тя ще оспорят бащинството, и твоя приятел ще може да припознае детето. Обаче има срок, и както чета май са го изтървали.
Въпросът е той какво иска - дали законово да стане баща на детенцето, или да си остане само на договорка между него и майката. Все пак става въпрос за доста меркантилна жена, после може да иползва това, че официално е признал детето и да настоява да плаща издръжка, да го тормози, не знам.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 10:19 от rosy_bosy

Общи условия

Активация на акаунт