Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 074
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
 Joy Joy

То, ако искаха да пратят някой таен агент, нямаше да те изберат теб. По-скоро някой, който повече се смесва с тълпата. Ти явно нямаш никакъв шанс да минеш незабелязана.

# 541
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Така е, Склю, подозрителна си отвсякъде с тези руси коси и бяла кожа Mr. Green Но имаш талант на пътеписец, няма спор.

Аз съм чела, че Мека е забранена за друговерци, но това за всяко време на годината ли важи или само за поклонението? И жена християнка може ли да отиде там със съпруга си муслим или пак е забранено?

# 542
В Арабските страни професията доносник е много популярна.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 543
Ем щом  има такава табела  предполагам , 4е  ще  е целогодишно  Rolling Eyes .Не вярвам  да я  свалят и  слагат .... табелата
Хайде  още разкази няма ли ????? Hug

# 544
Бобинка, разсмя ме, но логиката ти е желязна. Кой ще си играе по няколко пъти на година да слага и сваля такива огромни табели?...Ще опитам тая вечер да продължа, като заспят мъниците.

Алвера, само за мюсюлмани е. Не, че теоретично не може да иде християнка с мъжа си, ако е запозната с ритуалите и е добра актриса, но не искам да давам подобни идеи.. Laughing.Само хаджът (големия) е в определено време на годината, през останалото време се прави малкия хадж - умра, и то  денонощно.

А и не че няма и руси, синеоки и белоноги арабки, но аз някак си винаги ставам обект на подозрение.Подозират ме и мюсюлмани и немюсюлмани, всеки си мисли,че съм от противниковия лагер Mr. Green

Шило, защо се хилиш ехидно, да не сбърках нещо?

# 545
  • сред маслини и портокалов цвят

Шило, защо се хилиш ехидно, да не сбърках нещо?

Баш си уцелила, да ти кажа. Mr. Green
Нема кой да ги бие арабите на таз дисциплина. Mr. Green

# 546
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ем щом  има такава табела  предполагам , 4е  ще  е целогодишно  Rolling Eyes .Не вярвам  да я  свалят и  слагат .... табелата
Точно !!!    bouquet

# 547
  bouquet Добър вечер,хубавици!
Вежди,Шило,близките ми срещи с пълзящата твар-плъхът се състояха в аптеката,я която работех преди(тя беше на партер,а до нея имаше и кафе,и закусвалня).Само с 2 думи ще кажа,няма да се впускам в разкази и емоции:та 1-вия плъх го открих удавен в тоалетната чиния в 8ч сутринта(супер"тонизиращ"старт на неделното дежурство),а 2-рия го видях как спокойно си влиза през отворената врата и си застава в приемното помещение и подплашен от истеричните ми крясъци докато се катерих на касата(бременна със Саид в 8-мия месец) взе че се скри под стелажите,а аз изтърчах навът и врътнах ключа.Та това е.. Sick
Ах,Вежди,присъединявам се към мнението на момичетата за едно от най-най-любимите занимания на арабите и арабките,което им е баш при сърце,т.е. доносничеството... Mr. Green
Лека вечер и спокойни сънища! Heart Eyes

# 548
Добро  утро !!! Hug
Аз дори  ве4е  съм   на работното   си място  Laughing

# 549
Бобинка, щом си на работа значи ще имаш предостатъчно време да ми четеш писанията  Laughing

Ум Саид, представям си как си се катерила по масата с огромния корем  Joy Joy Joy

Taka значи, скоро след знака влязохме в Мека. Въпреки огромния ми интерес и любопитство, блокиралия ми мозък позволи да възприема само някакви накъсани детайли - децата, които тръгваха между колите да продават дреболии,когато движението спре на светофара,градинки с палмести растения, няколко чернокожи жени, още повече жени и мъже, тълпа... минаретата на свещената джамия, и хотела ни на върха на един почти отвесен хълм. Буквално захвърлихме чантите на пода и се приготвихме да поспим, но преди това не пропуснах да застана на прозореца за да изпробвам реакциите на саудитската полиция. Ако си спомняте бяха ме предупредили, че арестували човек който се показва на прозореца, особено, ако човекът бил жена. Но на няколко метра от нашия прозорец видях друг. Хотелите са толкова наблъскани един в друг, отчасти заради хълмистия терен на Мека, отчасти заради печалбарство, че нямаше как да ме арестуват, освен ако някой полицай не дебнеше в някоя стая на отсрещния хотел.

Докато спим в хотела искам да вмъкна няколко обяснения. Много бах чела за ритуалите по светите места, информация има толкова много, че да се удавиш в нея. Но никога, никога не бях успяла да си го представя дори приблизително. Това винаги е била за мен една много трудно смилаема чат от религията и просто бях оставила нещата за времето когато ще отида там. След два провала на плановете,ето ме,на третия път стигнах.Въпреки,че си носех книжка с обяснения на местата и ритуалите, не бях я чела, затова и не разбрах какво 'пеят' поклонниците в самолета. Та сигурно ще ми е трудно и да направя сносно описание, има нещо,  което много ме затруднява точно по тази тема, така че извинете ме ако ще ви е скучно...

Събуждаме се и се приготвяме за магреб-молитвата по залез слънце. Физическото  упражнение слизане по отвесен хълм с количка с две деца си го бива. Замислям се как ли ще е на връщане.Още повече, че арабите изглежда не уважават особено институцията тротоар, по него има паркирани коли, а ние лавираме по средата между движещите се. Джамията е на 4 минути пеша, точно както ни обещаха от агенцията. Слизаме от стръмната улица и сме почти в мраморния двор на джамията. И в този момент изпитах едно чуство на нереалност, като че ли бях в някакъв друг свят. От всички страни като реки прииждаха хора облечени в бяло. По-късно установих, че далеч не всички са в бяло, особено жените, но първите ми впечатления са за една всеобхватна белота -хора в бяло, бял  мрамор, бяла светлина от прожекторите ....и този вятър, който винаги подухва в близост до джамията, и прави усещането още по-приятно.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 11:37 от скЛЮчени вежди

# 550
Омче, наистина ужасни преживявания с плъхове Hug. Представих си какъв ужас си преживяла Crazy

Да ви се оплача, от Карфур са ни пуснали брошура с играчки за коледните празници, която беше щателно разгледана и набелязана. И сега 1 месец преди Коледа, ще се отправяме в посока Карфур за подаръци Crazy ooooh!

Лю, много увлекателно разказваш. С удоволствие ще прочета продължението на разказа като нахраня домочадието и напълня сушилнята.

# 551
Добър ден,дами! 

# 552
О да  цял ден мога да 4ета  Simple Smile))))))) Blush
ОО  и ние   видяхме брошурата Crazyи  искаме  йоника ooooh!
Това 4ай4е  ми  доиде  добре след  обяда  Peace

# 553
Астрата, бяхте ли в Карфур? Какво интересно и намалено имаше? лятото имаха 70%намаление на дрехи и напълних цяла торба за малката за 30лв  Mr. Green

Стига бе, ужасни преживяваня с плъхове  Mr. Green  душички мили  Mr. Green  И ние имахме в общежитието в 1ви курс. Съквартирантките ми бяха страшноооо мизерни и мърляви и трупаха чували с боклук в банята.След коледната ваканция влизам в стаята и буквално се прескачаха плъшоци  Mr. Green  А като започнах да изнасям чувалите направо изскачаха , добре че не ме е страх, но си е гнусничко де.  След тая случка домакинката уреди да се преместя при едни помакинчета и там вече беше живот, само дето ме черпиха сърми с козе месо. Аз си знам как преглъщах ,как засядаха на гърлото ми и как се сдържах да не повърна.

ставам да разчиствам, докато спи народа....

# 554
Шило, бяхме, обаче го пребягахме целия мол за 30 минути, понеже мъж ми бързаше за мач. Общо взето нищо не успях да видя. Взехме по една играчка, по-евтин вариант, колкото да усмирим духовете, а скъпотиите оставихме за Нова година. Не ми се мисли какво изръсване ни чака. Май аз ще си хартисам без подарък накрая Rolling Eyes

"Кози сърми" не бих опитала, каквато и да е ответната реакция и колкото и да ми се сърдят и обиждат. Още помня вкуса на кюфтетата с овче месо, за които мъжът ми ме убеждаваше, че са телешки, с надеждата че няма да се усетя. Това беше преди много години де. Оттогава той разбра, че овчето и производните му ги надушвам отдалече и не му минава номера. Обаче аз станах подозрителна към всякакви арабски ястия с кайма, ако не съм си ги сама приготвила.

Общи условия

Активация на акаунт