Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако имам силно гадене и повръщане в началото на бременността?
Как мога да предотвратя дехидратацията по време на бременност?
Колко дълго обикновено продължава гаденето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако имам силно гадене и повръщане в началото на бременността?
Силното гадене и повръщане в началото на бременността може да бъде много трудно, но е важно да се обърнете към вашия лекар за съвет. Някои жени споделят, че са имали успех с определени лекарства като Деган и Вомитусхил, които помагат за намаляване на симптомите. Ако симптомите са непоносими и не можете да приемате течности, може да се наложи да влезете в болница за системи. Обикновено болниците предлагат хидратиране и лекарства, които могат значително да облекчат дискомфорта.
-
Как мога да предотвратя дехидратацията по време на бременност?
Дехидратацията е сериозен проблем по време на бременност, особено когато изпитвате гадене и повръщане. Опитайте да промените вкуса на водата, като добавите лимон или пиете билкови чайове, като например от мента. Някои жени споделят, че киселите плодове, препеченият хляб и киселото мляко също помагат. Важно е да пиете малки количества течности през целия ден, дори когато не се чувствате гладни.
-
Колко дълго обикновено продължава гаденето по време на бременност?
Интензивността и продължителността на гаденето по време на бременност могат да варират значително от жена до жена. Някои жени съобщават, че симптомите им намаляват около 12-та гестационна седмица, докато други изпитват гадене до 20-та седмица или дори по-късно. Важно е да слушате тялото си и да потърсите медицинска помощ, ако симптомите са тежки и продължават дълго.
-
Какво да правя, ако не мога да ям нищо по време на бременност?
-
Какви са симптомите, които показват необходимост от хоспитализация по време на бременност?
: били ли са в болница за това, колко време и дали им е помогнал престоят там.
Ядях доста кисели работи наистина, особено трушийки.
Водата ми беше супер гадна, предпочитах сладки течности наблягах на домашни сокове. Постоянно ми се преяждаха различни храни, които след това връщах. От миризмите най ми се гадеше и до днес само като помириша дим от комин ми става гадно. Научих се да хапвам нощем, тогава нещата бяха по-спокойни. Като се замисля единственото което задържах най-дълго беше киселото мляко, по 1-2 кофички нощем изяждах
Изкарах бременността си като вегетарианка, от месото ми ставаше супер гадно. Затова пък си наваксвам и до днес с него